Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Delon99

  újonc

  Helló!

  Gondolkodtam, hová nyissam ezt a topicot, mehetne a szerveres témákhoz, de akár az állásajánlatba is.

  Szóval: szeretném kérni a segítségét egy hozzáértőnek, aki csinált már ilyet (lehetőleg sokszor és sikeresen). Kellene nekem egy gép, ami mondjuk Windows 7-et futtat és valamilyen virtualizációs környezetben (VirtualPC, VMware, bármi) guest OS-ként futtat Windows XP-t és Windows 98-at is, de úgy, hogy az alaplap natív PCI slotjaiba dugott legacy hardverek (amikhez csak 98, XP stb driverek vannak) működnek az adott guest OS alatt. Tudomásom szerint ehhez valamely virtualizációs technológia IOMMU/VT-Di (vagy legyen bármi jelen idő szerint a neve) és PCI passthrough szükséges. Papíron egy rakás chipset/CPU/VM támogatja, gyakorlatilag pedig igencsak véges a kombinációk száma. Sajna nincs PC boltom, hogy a párezer konfigurációs lehetőséget végigpróbálgassam.

  Szóval kellene nekem egy ilyen setup:

  - nem kell, hogy új legyen, de értelemszerűen Win7-es driverekkel rendelkeznie kell

  - az alaplapon min. 2, de inkább 3 PCI slot kell legyen (lehetőleg natív, nincs információ arra, hogy a PCI device-ok mennének PCIe-n, de talán)

  - hozzávaló CPU (minél erősebb, annál jobb)

  - minden egyéb, ami nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a fentiek megvalósulhassanak. A gép többi részét én is össze tudom már rakni

  A mögöttes kutatómunkát / tapasztalatot / anyázást bőkezűen honorálnám.

  Üdv,
  Delon99

 • Ganz-[HUN]

  addikt

  szia
  milyen célokra kellene? Retró játékokkal szeretnél játszani? vagy legacy programok futtatására lenne szükség az adott hardverrel?

  Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon /// ThinkPad T440s (ClickPad <3), T60 15" FlexView IPS SXGA+ /// Asus P9X79-E WS, Xeon E5-1620v2, Noctua NH-D14, Zotac Ref. 980Ti. WD Black 2TB FZEX, Sony DTC-ZE700 DAT

 • CoolMan

  MODERÁTOR

  Üdv!

  Kérdezd meg a Milyen asztali gépet vegyek? topikban.

  Legközelebb kérlek, ne nyiss feleslegesen új topikot hanem használd a keresőt.

  Ezt zártam.

Hozzászólok Aktív témák