- A hardverek is nehezen viselik ezt a kánikulát
- A Noctua szerint néha nem megbízhatók a házgyártók termékspecifikációi
- Kisebb csavar jellemzi az ASUS új TUF-os alaplapját
- Az AOC év végére ígért monitora szerint is három a magyar igazság
- Modellspecifikus hardvertervezésben utazna a Taalas felvásárlásával az AMD
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hisense LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Ez a MacBook Neo vége? Íme a Wildcat Lake és az Acer Swift 14 Air
- Milyen ÚJ notebookot vegyek?
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
DithenS
senior tag
Július elején kapott steamdecket a gyerek az anyjától, hát kínszenvedés volt az egészet életre kelteni.
Simán warthunderezni akart az anyjánál, ahol csak telefonja volt eddig. Elsőre nem sikerült letölteni a játékot, mert letöltés közben úgy döntött a steamOS, hogy megtelt a steamdeck. 230 giga szabad helyre a ~60 gigás játék nem fért fel. Semmi baj, delete, újra, akkor letöltötte, el is indult, mikor mondta neki, hogy na play, akkor kiírta, hogy nem fog működni, mert online anticheat cucc van benne, és az nem megy linuxon. Ezzel amúgy a legtöbbet játszott játékok listáról a top10et kb ki is zártuk, mint steamdecken játszható játék.
Sebaj, azt mondta még a hibaüzenet, hogy ne protonos verziót próbáljak, hanem natív linuxost. Bármi is legyen az, mert ugye letöltésnél 1 gomb van, hogy letöltés, abból nem derül ki, hogy mit tölt le.
Semmi gond, még dos6.0-án edződtem, szóval ha egy autoexec.bat meg egy config.sys nem fogott ki rajtam, akkor ez a vacak se fog, szóval elkezdtem túrni, hogy mik vannak, és van olyan opció, hogy kompatibilitás, aminek meg is örültem, hiszen tuti ott lehet állítani, hogy protonos verzió avagy sem. Nem a játéknál, az OS-ben magában, de mivel egy játék van fent, hát üsse kavics, megnéztem mi van ott. Na ott az fogadott, hogy proton kompatibilitás kényszerítése, igen/nem. És kikapcsolt állapotban, szóval a proton elkerülésére az egyetlen opció, hogy márpedig csakazért is kényszerítem a protont. Miután minden más menüpontot végignézve nem találtam semmi értelmeset, akkor üsse kavics alapon rányomtam, hogy jó, akkor kényszerítsük b+, hátha úgy már szeretni fogja a protont (nyilván nem...). Erre az igen nem kapcsoló logikusan átalakult egy legördülő menüvé, ahol aztán megjelent 10 opció, amiből 9 az vmilyen néven tartalmazza azt, hogy proton, egy meg nem tartalmazva, és azt választva indult el a játék végül.Aki szerint ez piacképes, handheld konzolok ellen, az a Holdon él. Nem véletlenül fogyott a steamdeckből kevesebb 5-8 év alatt, mint Zelda Echoes of Wisdom játékból 3 nap alatt.
A konkrét játékok közül én is csak a Crimson Skiest játszottam anno PC-n, de azt viszont nem keveset. Az eredeti közleménybe beleolvasva nem csak VSYNC-et, hanem teljesen pc-szerű options menüt és egyéb nyalánkságot is jelent ez. Nyilván AI-vel upscalelt texturákat is. Jó kezdeményezés ez szerintem, főleg, ha befut és elkezdenek az x360as klasszikusok is csorogni PCre.
Nekem soha ilyen bajom nem volt, de nekem Lenovo Legion Go S van gyárilag SteamOS-el.
A legegyszerűbb kezelőfelülete van, és hülyebiztos... Egyedül akkor nyitom meg az asztali módját, ha magyarosítást teszek a játékhoz.
Protonhoz nem tudom mit nyúlkálsz. Gyárilag minden jatékhoz a megfelekő van hozzárendelve. War Thunder megvan, ahogy a World of Tankns is. Soha semmi ilyen nem volt. Anti-cheat is működik. Letöltöttem, bejelentkeztem és játszottam. Nem tudom mit műveltél, de vicc, vagy elképesztően béna vagy, vagy hazudsz össze vissza.
Viszont a War Thunder nem kontrollerre való, gondolom az sincs meg. Egeret kell hozzá csatlakoztatni, mert soha nem találsz el vele egy 300 méterre lévő mozgó célt...
Letöltöttem tegnap a legújabb Assasins Creedet. Júliusban jelent meg. Hibátlanul fut, még az FSR 4 is és a frame gen is, pedig a legújabb driver csomagot nem rég adta ki az AMD csak.
Nem is kommentálom ezt a bolond bütykölésed inkább. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Július elején kapott steamdecket a gyerek az anyjától, hát kínszenvedés volt az egészet életre kelteni.
Simán warthunderezni akart az anyjánál, ahol csak telefonja volt eddig. Elsőre nem sikerült letölteni a játékot, mert letöltés közben úgy döntött a steamOS, hogy megtelt a steamdeck. 230 giga szabad helyre a ~60 gigás játék nem fért fel. Semmi baj, delete, újra, akkor letöltötte, el is indult, mikor mondta neki, hogy na play, akkor kiírta, hogy nem fog működni, mert online anticheat cucc van benne, és az nem megy linuxon. Ezzel amúgy a legtöbbet játszott játékok listáról a top10et kb ki is zártuk, mint steamdecken játszható játék.
Sebaj, azt mondta még a hibaüzenet, hogy ne protonos verziót próbáljak, hanem natív linuxost. Bármi is legyen az, mert ugye letöltésnél 1 gomb van, hogy letöltés, abból nem derül ki, hogy mit tölt le.
Semmi gond, még dos6.0-án edződtem, szóval ha egy autoexec.bat meg egy config.sys nem fogott ki rajtam, akkor ez a vacak se fog, szóval elkezdtem túrni, hogy mik vannak, és van olyan opció, hogy kompatibilitás, aminek meg is örültem, hiszen tuti ott lehet állítani, hogy protonos verzió avagy sem. Nem a játéknál, az OS-ben magában, de mivel egy játék van fent, hát üsse kavics, megnéztem mi van ott. Na ott az fogadott, hogy proton kompatibilitás kényszerítése, igen/nem. És kikapcsolt állapotban, szóval a proton elkerülésére az egyetlen opció, hogy márpedig csakazért is kényszerítem a protont. Miután minden más menüpontot végignézve nem találtam semmi értelmeset, akkor üsse kavics alapon rányomtam, hogy jó, akkor kényszerítsük b+, hátha úgy már szeretni fogja a protont (nyilván nem...). Erre az igen nem kapcsoló logikusan átalakult egy legördülő menüvé, ahol aztán megjelent 10 opció, amiből 9 az vmilyen néven tartalmazza azt, hogy proton, egy meg nem tartalmazva, és azt választva indult el a játék végül.Aki szerint ez piacképes, handheld konzolok ellen, az a Holdon él. Nem véletlenül fogyott a steamdeckből kevesebb 5-8 év alatt, mint Zelda Echoes of Wisdom játékból 3 nap alatt.
A konkrét játékok közül én is csak a Crimson Skiest játszottam anno PC-n, de azt viszont nem keveset. Az eredeti közleménybe beleolvasva nem csak VSYNC-et, hanem teljesen pc-szerű options menüt és egyéb nyalánkságot is jelent ez. Nyilván AI-vel upscalelt texturákat is. Jó kezdeményezés ez szerintem, főleg, ha befut és elkezdenek az x360as klasszikusok is csorogni PCre.
Nem vonom kétségbe a tapasztalataidat, de jelenleg rányomtam a telepítésre kicsit kevesebb szabad hely mellett, aztán utána megkérdezte melyik módban induljon a játék (normál, vr, valami manual update), és be is töltött egyből.
Annyit tudok felróni neki, hogy első indításra a játékban nem jött föl az EULA elfogadó ablak, de az valszeg a játék problémája volt, másodjára ez is ment és minden működik.*A konkrét proton verzió egyébként játékonként állítható, pont úgy ahogy az asztali Steam esetében is. Ott van a csavar menüben a játéknál a kompatibilitás alatt.
-
norti
addikt
-
tlac
nagyúr
Mivel a konzolokon már működik jó ideje, gondolom átportolták W11 alá az Xbox alkalmazásba. Nem hiszem, hogy olyan sok gondjuk lett volna vele, mivel a platformok már majdnem azonosak (ezért is nem megy W10 alatt).
.LnB:
Valószínűleg ezek out of the box működtek minden architektúrán gond nélkül, ezért egyszerűbb volt ezeket kirakni. De ez csak egy tipp.Mivel a konzolokon már működik jó ideje, gondolom átportolták W11 alá az Xbox alkalmazásba
az lehet
konzolokon több játékok támogat? -
.LnB
titán
Handheldről beszéltem... A cikk is. Hogy jönnek ide az irodai gépek, amik a te álltalad említett 95 százalék nagy részét kiteszik? Jelenleg handheldről van szó, és igen is kullog a Windows variánsok mögött... Lenovo-nak van Steamos kütyüje. MSI is szerződik. Egyedül Asus tart ki mellettük még.
Aztán az általad teljesen feleslegesen említett 95 százalékodhoz is tapsolhatsz, ha a Francia közigazgatás és a Német átáll linuxra a csodás Windowsról...jelenleg 2027 a terv. Németek olyan komolyan veszik, hogy komplett linux alapú operációs rendszert terveztek olyan szinten, ami a német hadseregnek is megfelel.Előbb utóbb leválunk a Microsoft kényszerről. Igazából eddig bárhol ahol dolgoztam irodában, Linux Mint elég lett volna. Azokhoz a nyomtatókhoz és ERP rendszerekhez volt Linux verzió. Egyedül az office programok miatt kellettek. Ha az office csomag uniós alternatívája előáll, és a közigazgatásban áttállnak rá, akkor nem sok haszna lesz kitartani egy drága operációs rendszer mellett, ami kémkedik, tele van szeméttel.
A 95 százalékod meg hogy jött ki? Android, Mac Os mind operációs rendszer."Handheldről beszéltem... A cikk is."
Olvasd már el legalább a cikk címét...
-
Chaser
legenda
Ha ki kellene emelni egy dolgot, amit _a_ Microsoft biztosan jól csinál,
Az első hibáig olvasom a cikkeidet már hogy ne b@sszam fel magam.
Ez most az első mondat volt...grat) -
laed
senior tag
Jó kezdeményezés ez szerintem, főleg, ha befut és elkezdenek az x360as klasszikusok is csorogni PCre.
Hát még az MS-nek milyen jó lesz!
Hát még ha megjelenik a Windows 12 és 13 is! Az emberek majd rohannak megvenni/frissíteni! -
Norb79
addikt
Steamos mögött kullog a rendszer, de egyszerűen windows-al nem fogják utolérni... A steamos egy könnyű játékra tervezett rendszer, olyan könnyű, hogy 16GB memóriából 15 áll rendelkezésre a játékoknak. Windows ilyent nem tud. Sokszor körülményes a játékok telepítése is. Pár FPS-el jobban is futnak a steamos-on a játékok ezen felül Egy handheld esetében meg sokat számít 5-10FPS különbség!
Szóval próbálkozik az MS, de egyszerűen nem megy ez nekik.Július elején kapott steamdecket a gyerek az anyjától, hát kínszenvedés volt az egészet életre kelteni.
-
DithenS
senior tag
Handheldről beszéltem... A cikk is. Hogy jönnek ide az irodai gépek, amik a te álltalad említett 95 százalék nagy részét kiteszik? Jelenleg handheldről van szó, és igen is kullog a Windows variánsok mögött... Lenovo-nak van Steamos kütyüje. MSI is szerződik. Egyedül Asus tart ki mellettük még.
Aztán az általad teljesen feleslegesen említett 95 százalékodhoz is tapsolhatsz, ha a Francia közigazgatás és a Német átáll linuxra a csodás Windowsról...jelenleg 2027 a terv. Németek olyan komolyan veszik, hogy komplett linux alapú operációs rendszert terveztek olyan szinten, ami a német hadseregnek is megfelel.Előbb utóbb leválunk a Microsoft kényszerről. Igazából eddig bárhol ahol dolgoztam irodában, Linux Mint elég lett volna. Azokhoz a nyomtatókhoz és ERP rendszerekhez volt Linux verzió. Egyedül az office programok miatt kellettek. Ha az office csomag uniós alternatívája előáll, és a közigazgatásban áttállnak rá, akkor nem sok haszna lesz kitartani egy drága operációs rendszer mellett, ami kémkedik, tele van szeméttel.
A 95 százalékod meg hogy jött ki? Android, Mac Os mind operációs rendszer. -
.LnB
titán
Steamos mögött kullog a rendszer, de egyszerűen windows-al nem fogják utolérni... A steamos egy könnyű játékra tervezett rendszer, olyan könnyű, hogy 16GB memóriából 15 áll rendelkezésre a játékoknak. Windows ilyent nem tud. Sokszor körülményes a játékok telepítése is. Pár FPS-el jobban is futnak a steamos-on a játékok ezen felül Egy handheld esetében meg sokat számít 5-10FPS különbség!
Szóval próbálkozik az MS, de egyszerűen nem megy ez nekik."Szóval próbálkozik az MS, de egyszerűen nem megy ez nekik."
A Windows piaci részesedése valahol 95%-on áll az OS-ek között. (A Linux 3%-on kb. De legyen a) Linux 5%... Annak az 5%-nak a mérhetetlen kis százaléka .. na az a SteamOS.
De más hiba nincs a mondandódban...

-
DithenS
senior tag
Szóval próbálkozik az MS, de egyszerűen nem megy ez nekik. -
norti
addikt
Mivel a konzolokon már működik jó ideje, gondolom átportolták W11 alá az Xbox alkalmazásba. Nem hiszem, hogy olyan sok gondjuk lett volna vele, mivel a platformok már majdnem azonosak (ezért is nem megy W10 alatt).
.LnB:
Valószínűleg ezek out of the box működtek minden architektúrán gond nélkül, ezért egyszerűbb volt ezeket kirakni. De ez csak egy tipp. -
vérjancsika
kezdő
-
.LnB
titán
Ezen elgondolkodtam én is. Az a cég, aki most épített le brutál sok dolgozót, annak van erőforrása ilyen felesleges dolgokra? Kétlem. Akkor meg, lehet, hogy valami AI generált cucc lesz ez esetleg?
Én gamernek tartom magam, de a négy cím közül egynek ismerős a neve. Nem kellene az Xbox-nak esetleg mérlegelnie, hogy a belefektetett energia, munka megéri e? -
tlac
nagyúr
ez hogy működik?
fogott az ms valami open source emulatort és kiadta azt vagy ők írták meg? -
laed
senior tag
-
norti
addikt
"vertikális szinkron" - nem mondom, hogy nem kellett pár másodpercig gondolkoznom, hogy az mi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AliExpress tapasztalatok
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Hisense LCD és LED TV-k
- Óra topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- BONTATLAN - iPhone 17 Pro Max 256 GB Deep Blue - 1 ÉV APPLE GARANCIA + Névre szóló számla !!
- BONTATLAN - iPhone 17 Pro Max 256 GB Silver - 1 ÉV APPLE GARANCIA + Névre szóló számla !!
- BONTATLAN - iPhone 17 Pro Max 256 GB Kozmosznarancs - 1 ÉV APPLE GARANCIA + Névre szóló számla !!
- Macbook Pro 14 M5 32GB RAM 1TB SSD Asztrofekete
- Apple IPhone 16 Pro Max, 256GB, Újszerű 12 Hónap garanciával
- Playstation 4 Slim HEN 1 TB kontroller 6 hó garancia, számlával!
- ÚJ FEKETE Surface Pro 10 Intel Core Ultra 5 135U 16GB 512GB 1 év gar
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 I I5-8365U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Újszerű HP EliteBook 840 G9 érintős i5-1245U 16GB RAM 512GB SSD IPS 2 ÉV GARANCIA - 27% ÁFÁS SZÁMLA
- Add el nekünk!Apple iPhone 16e/16/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max