- Nem szereti a Linuxot az NVIDIA RTX Spark
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Computex 2026: Kezünkben az Asus visszatérő androidos táblagépe
- Nyáron hozza a Steam Machine-t és a Frame-et a Valve
- Computex 2026: FSP gépházak professzionális és otthoni környezetbe
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Computex 2026: áradás a Noctuánál
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen széket vegyek?
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
"több mint 300 megawatt számítási teljesítményt jelent"
"az Anthropic mintegy 5 gigawatt számítási kapacitáshoz kap hozzáférést az AWS adatközpontjaiban"
Nagyobb csíkszélesség mellett, ugyanakkora feszültség esetén nagyobb áram erősség fér el. Emiatt, ha csak a fogyasztást nézzük - ahogy a PH a 2 linkelt cikkben teszi - Kína előnyben van.
Az egy viszonylag rossz mérőszám, mert valójában semmit sem mond a számítási teljesítményről. Ezért van az, hogy Kína nem is vesz részt a TOP500-ban, mert irreálisan le vannak maradva itt.
-
Ajándékok
aktív tag
"több mint 300 megawatt számítási teljesítményt jelent"
"az Anthropic mintegy 5 gigawatt számítási kapacitáshoz kap hozzáférést az AWS adatközpontjaiban"
Nagyobb csíkszélesség mellett, ugyanakkora feszültség esetén nagyobb áram erősség fér el. Emiatt, ha csak a fogyasztást nézzük - ahogy a PH a 2 linkelt cikkben teszi - Kína előnyben van.
-
ViZion
félisten
Arm, Infineon, Siemens... van Intel gyár és tervben más gyárak építése elvileg. Mellette ott vannak a cégek, akik nélkül a félvezető gyártósor nem készül el,pl. DMG Mori... Szal. jogos, fejlett vga nem itt készül, de nem csak gpu és cpu van.
-
Sinesol
veterán
-
worxland
addikt
-
scdlsc
senior tag
-
Geller72
veterán
-
ViZion
félisten
-
Sinesol
veterán
Hoszabb tavon amerikai es kina lesz egymas mellett ez èlen. Europa mar ma is elèggè leszakadt es egyre csak nyilik az olló…
-
E.Kaufmann
veterán
-
kenwood
veterán
Egy szot sem ertek az egeszbol

-
scdlsc
senior tag
Nem hiszem, hogy a nyugat felsőbbrendűbb lenne, csak más. A jövőt senki sem látja, de szerintem lehetséges, hogy a két társadalmi berendezkedés párhuzamosan létezzen majd egymás mellett. Én az európait választom.
-
HoldChore
tag
A párt kiadta a parancsot, hogy a következő 5 éves terv célja, hogy elérjék a 1,5 nanométeres gyártástechnológiának megfelelő képességeket. Mivel nem akartak eltűnni egy munkatáborban, valamit mondaniuk kellett.
Látom téged még éltet a nyugati felsőbbrendűség megmaradásának a reménye.
Kína a jővő. -
Tüzi
veterán
A párt kiadta a parancsot, hogy a következő 5 éves terv célja, hogy elérjék a 1,5 nanométeres gyártástechnológiának megfelelő képességeket. Mivel nem akartak eltűnni egy munkatáborban, valamit mondaniuk kellett.
Pont ezt akartam ide irni

-
worxland
addikt
-
scdlsc
senior tag
-
ViZion
félisten
Papíron...2031...
Hol a hír?
-
zooly
aktív tag
Koszonet, hogy ilyen hosszasan sikerult elemezni egy teljesen nyilvanvaloan pr/marketing szoveget. Barcsak a napi 100 masikra is olvasni lehetne hasonlot.
-
Geller72
veterán
Nem értem miért lenne gondja Kínának

Egy csomó hírben írtátok, hogy a nagyok már megawatt-ban mérik a számítógépek teljesítményét, nem mips vagy flops vagy ...
Ha jól tudom, vastagabb drót nagyobb áramerősséget tud vezetni.
Vagyis ha a feszültség azonos, a Kínai gyártok durva előnyben vannak a mai piacon. Legalábbis a PH hírei szerintÉn ilyen későn már nem szoktam töményet inni, max még egy pohár sört..
. -
Abu85
HÁZIGAZDA

Egy csomó hírben írtátok, hogy a nagyok már megawatt-ban mérik a számítógépek teljesítményét, nem mips vagy flops vagy ...
Vagyis ha a feszültség azonos, a Kínai gyártok durva előnyben vannak a mai piacon. Legalábbis a PH hírei szerintNem tudom dekódolni, amit írsz. Ha ezeket a vezetékeken átküldesz egy megawattot, elolvad az egész.
-
Ajándékok
aktív tag

Vagyis ha a feszültség azonos, a Kínai gyártok durva előnyben vannak a mai piacon. Legalábbis a PH hírei szerint
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Nem szereti a Linuxot az NVIDIA RTX Spark
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Windows 11
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Intel Core ULTRA 9 285K + 32GB 7600MHz DDR5 + GIGABYTE Z890 AORUS ELITE X ICE! GAR/SZÁMLA!
- HGST Deskstar NAS 4TB HDD (100/100% kondíció) / SATA3 (6Gb/s) / 7200RPM / CMR // TÖBB DARAB!
- Megkímélt HP EliteBook 855 G7 Fémházas Strapabíró Laptop 15,6" -65% AMD Ryzen 3 PRO 4450U 16/256 FHD
- Retró számítógép hardver pakk egyben
- Szép! Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -50% i5-1135G7 16/256 +Toll
- Dell Optiplex 3050 SFF,i5-6500,8GB DDR4,256GB SSD, WIN11
- AKCIÓ! 500GB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Dell Precision 7760 - i7-11800H, 64GB RAM, 1TB SSD, RTX A3000 - 27% ÁFÁS
- Synology DiskStation DS218play! 2lemezes NAS
- GAMING PC! Ryzen 7500X3D / RTX 4070 TI Super / 48GB 6600Mhz / B850 / 512GB NVME / 750W! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest

Kína a jővő.