Hi​rde​t​é​s

2017. november 24., péntek

Hozzászólások

(#9651) mezis válasza Brutális eb (#9649) üzenetére


mezis
(PH! nagyúr)

Sajnos ez a szomorú tapasztalat. Itt a fórumokon is rengeteg panasz olvasható a WiFi eszközök gyakorlati sebességére (lassúságára). Megoldást nem nagyon olvasni talán az igen drága, professzionális eszközökkel jó sebességgel lehet forgalmazni. De ezt még csak a reklámjukban olvastam.
Javasoljam az ilyen eszközök beszerzését ? :F

mezis

(#9652) user12 válasza Brutális eb (#9649) üzenetére


user12
(senior tag)

Akár senior, akár nem, nem mondott hülyeséget.
Ajánlok figyelmedbe egy 802.11n-es tesztet (ami a ph! által készült): http://prohardver.hu/teszt/d-link_eszkozok_802_11n-alapokon/teszteles_ertekeles.html
Könnyen belátható, hogy még ezen se egy leányálom a másolás.
A US Robotics próbálkozott, azzal hogy a g-s szabványon belül elérje a lehető legnagyobb sebességet, azt úgy csinálták, hogy két csatornát kapcsoltak össze, de nem igazán látom, hogy valaki megvette volna a szabadalmat/ötletet.
Ami itthon is kaphatók azok közül talán a nanostation-ok, amik egész jó hatásfokúak. Csak, hogy annyit megér-e az....

Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen

(#9653) And válasza Brutális eb (#9649) üzenetére


And
(PH! kedvence)

Mondjuk ez a "senior tag"-ozás pont felesleges volt.
Nézd, ha mindkét gép wifi-n lóg, és a kettő között másolsz, akkor még a gyakorlatban elérhető adatsebesség (pl. 802.11g: 20-24 Mbps) is feleződik. A 400 kbyte/s viszont mindenképp alacsonynak számít egy g-s hálózatban is (802.11b-nél, két wlan-os gép között meg már sok lenne). A kliensgépek vételi térereje megfelelő? Megvan a maximális rádiós kapcsolódási sebesség?
#9652: "A US Robotics próbálkozott, azzal hogy a g-s szabványon belül elérje a lehető legnagyobb sebességet, azt úgy csinálták, hogy két csatornát kapcsoltak össze, de nem igazán látom, hogy valaki megvette volna a szabadalmat/ötletet."
Ha a channel bonding-ra gondolsz, akkor az nem valami óriási szabadalom, csak egy szimpla trükk. Ja, és bár a 802.11g mellett sosem lett hivatalosan szabványosítva, nagyon is használják: "Super G" néven (aka "108 Mbps"-es wifi) közismert, és nem a USR találta ki, hanem az Atheros. (A 802.11n-ben már hivatalosan is helyet kapott a módszer, a 40MHz csatornaszélességet használó módok szintén két rádiócsatornát fognak össze, de a hely szűke miatt ez leginkább csak az 5 GHz-es sávon támogatott.)

(#9654) user12 válasza And (#9653) üzenetére


user12
(senior tag)

Nem tudom min alapul, inkább csak ilyen élménybeszámoló volt, csak egy szimpla cikk, és így beugrott a sebesség kapcsán.
Nem, nem azonos a SuperG-vel, az elméleti sávszél ott nem volt 100Mbps sem, de az 54-nél több volt és a fejlesztők célja az volt, hogy minél hatékonyabban kihasználhassa az eszköz ezt a sebességet.
Egyébként itthon nekem se valami fényes a wifi sebessége, 800-1000kbps másolás a max. Pedig egy szobában van a router+másik gép.

Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen

(#9655) And válasza user12 (#9654) üzenetére


And
(PH! kedvence)

"a fejlesztők célja az volt, hogy minél hatékonyabban kihasználhassa az eszköz ezt a sebességet."
Volt néhány ilyen jellegű próbálkozás, pl. a "125HSM" (másnéven SpeedBooster, Afterburner), de ezek is csupán legfeljebb 20..25% többletet jelenthetnek a sima 802.11g-hez viszonyítva, ráadásul ugyanúgy nem lettek külön szabványosítva, mint a SuperG. Ennél jobban nem lehet kihasználni az alapszabvány lehetőségeit. Vannak olyan korlátozások, főleg időzítések, amelyeken lehet 'optimalizálni', meg olyanok is, amelyeken nem.
Nem tudom, én 16..20Mbps-sel simán másolok két gép között (hagyományos g-hálózaton), ha csak az egyik PC lóg egy külső (ethernetes) wifi-kliensen, a másik meg vezetékkel a routeren, és mindez >1 km-es távon is átmegy, persze kültéri antennákat használva.

[ Szerkesztve ]

(#9656) Brutális eb


Brutális eb
(PH! addikt)

Kösz mindenkinek.
A vétel fasza kb 5 m-re van a két gép egymástól a driverek frissek beállítások faszák hardware mindkettő gépben ugyanaz.
A "seniorozás"meg sajnálom ha sértő volt de én ha nem tudok értelmesset hozzászolni a kérdéshez akkor inkább nem szólok hozzá.Nyilván azért kérdeztem a wifit mert nem akarok kábelezni.

Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.

(#9657) And válasza Brutális eb (#9656) üzenetére


And
(PH! kedvence)

Még egy pár dolog érdekel. Pont az az infót adtad meg (Win7), ami a kérdésed és a megoldás szempontjából valószínűleg a legkevésbé releváns, a lényegi dolgok meg kimaradtak. Te 'két gép közötti' másolásról írtál, de ez hogyan értendő? Van közben router (vagy AP) is, tehát struktúrált a vezetéknélküli hálózat, vagy közvetlenül, ad-hoc beállítással kommunikál a két gép? A kliensek - és ha van, a routered - milyen wifi-szabványt támogat, és milyen módban vannak: g-only, mixed-mode, auto fallback állapota (automatikusan csökken-e a térerőtől függően a jelzési sebesség), aktív-e bármilyen titkosítási algoritmus? Ok, közel vannak egymáshoz, de mekkora a fizikai kapcsolódási sebesség, megvan-e az 54Mbps, ha 802.11g-s klienseid vannak? Így hirtelenjében ennyi jut eszembe..

(#9658) user12 válasza user12 (#9654) üzenetére


user12
(senior tag)

Pl nekem az Edimax wifi adapter tudja a Turbo mode-ot, a D-link router meg a Dlink saját specialitását...de a kettő együtt nem működik

Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen

(#9659) user12 válasza And (#9655) üzenetére


user12
(senior tag)

Kíváncsiságból újra rápróbáltam. Most megvan az a sebesség, mint Neked is.
A korábbiakhoz képest a változás annyi, hogy most Win7 van (saját maga telepítette a drivereket update-n keresztül)

Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen

(#9660) Gézengúz


Gézengúz
(PH! addikt)

Sziasztok!

Szal gyorsban... Routerről kapott (adsl) netet szeretnék továbbosztani számítógéppel úgy, hogy abban beleraktam egy másik hálókártyát....

A netes hálókártya a router és a haverral való itthoni hálózat miatt így van belőve:

192.168.1.105.
255.255.255.0
192.168.1.254 ( Pirelli a router ezért ez az átjáró)

dns-ek

84.2.46.1
84.2.44.1

Szal hogyan osszam ezt tovább a másik hálókártyával...a másik gép felé?

Azért csak így szeretném mert esetleges dolgokat kell ellátnia és erre megfelel...

Konkrétan szgép. javításoknál lusta vagyok mindig széthuzigálni a gépet és hálókábelt kibányászni..Ez így alkalmas lehetne mentésre a javítandó szgépről (osztott kapcsolat) illetve a 2gép párhuzamos internethasználatára...

Tudja valaki a megoldást?

Köszi...

Házad bárhol lehet, de Hazád csak itt...

(#9661) Gézengúz


Gézengúz
(PH! addikt)

:)

Meg is van a másik gépnek be kell állítani, hogy két átjárón keresztül csatizzon........ :)

Házad bárhol lehet, de Hazád csak itt...

(#9662) Gézengúz


Gézengúz
(PH! addikt)

Jahh igen, net van de mit kell csináljak, hogy a 2 gép lássa egymás osztott fájljait?

Házad bárhol lehet, de Hazád csak itt...

(#9663) Tosee válasza Gézengúz (#9662) üzenetére


Tosee
(PH! addikt)

Hali!

Milyen os van a gépeken?
XP esetén: hálózat beállítása varázsló futtatása (vezérlőpult)
Vista & Win7: Hálózati és megosztási központ -> fájlmegosztást engedélyezd, és a hálózatot állítsd át személyesre

Mindkét esetben egy munkacsoportba rakd a gépeket! pl: Otthon vagy akármi...

Ezek után ossz meg valami mappát esetleg meghajtót, és add ki a megfelelő engedélyeket a mappa megosztásánál! Pl: Mindenki csoport olvasásra... ebben az esetben a másik gép csak olvasni tudja a mappában lévő adatokat, viszont írni nem tud bele!

Majd a végén indítsd újra a gépeket és elvileg kész...

[ Szerkesztve ]

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#9664) Gézengúz válasza Tosee (#9663) üzenetére


Gézengúz
(PH! addikt)

Szal xp is és Win 7 is mikor melyiket használom.......

De azt ugye olvastad, hogy az egyik hálókártyával egy router felé csatlakozok, (ahol tökéletes a helyi háló haverokkal)

A másik hálókártyával pedig egy másik gép felé közvetlenül amire a netet már ki bírom osztani csupán a helyi háló nem működik...

Házad bárhol lehet, de Hazád csak itt...

(#9665) Tosee válasza Gézengúz (#9664) üzenetére


Tosee
(PH! addikt)

Olvastam persze... Ha már az internet működik, akkor a megosztás már csak beállítás kérdése!

Lényeg, hogy a működő hálózatot ne babráld! A + gépen amit beiktattál kell beállítani a dolgokat az szerint, hogy melyik op van rajt! Add meg a jelenlegi hálózat munkacsoportját és akkor látni fogja őket! A többi valószínűleg már jogosultsági kérdés lesz!

[ Szerkesztve ]

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#9666) czanga


czanga
(senior tag)

Lenne egy kis gondom, amit gyorsan vázolok. Enternetes előfizetésem van. Először az actel-nél fizettünk elő, amit megvett az enternet, és most csomagot váltotunk 4 megáról 10-re. Előző hónap 15.én kötöttem meg velük telefonon az új szerződést, és mondta a hölgy, hogy a sávszél emelés max 1 hónap. Mivel ez letelt, és nem történt fizikális változás, a sávszélünk maradt, ezért ma hívtam őket, és kapcsoltak egy szervizes kolegát, aki futárral küldet nekem egy d-link adsl2-es modemet, a d-link dsl-360R modell helyére, amin nem volt adsl2 jelzés. Ez lehetett a gond? ezen kívül egy d-link di-524-es router is a rendszerbe van kötve, ez probléma lehet még a modemen kívül? Illetve ha ezek nem gondok, akkor mo lehet. A szervizes kolegájuk gyorsan elintézte a dolgot, de bennem felmerült, hogy mi van ha mégsem ez a gond. Mi, vagy mik lehetnek a hibaforrások. A routernek "elvileg" nem kéne gócpontnak lennie, vagyis prolémának, viszont a modemről semmit sem tudok. :)

Remélem tudtok segíteni.

Utoljára bejelentkezve: 2005, és azóta folyton itt dekkol.

(#9667) Tosee válasza czanga (#9666) üzenetére


Tosee
(PH! addikt)

Próbáld ki router nélkül! Állítsd be csak modem-el, és csinálj egy speed testet... ha azon megvan a 10mbps akkor a routerrel lesz probléma!

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#9668) Bonzo válasza czanga (#9666) üzenetére


Bonzo
(kvázi-tag)

Vagy egyszerűen a hálózat ennyit bír. (az enternet a 10mbites csomagnál 3mbitet garantál)
Persze ha pont 4mbitet mértél az több mint gyanús. Én is a router nélküli próbát ajánlom.

(#9669) czanga válasza Tosee (#9667) üzenetére


czanga
(senior tag)

Routerrel 3,84 megát mértem lefelé, viszont ha csak a modem volt bekötve, úgy nem ment. Amúgy azt kihagytam, hogy az enternet szakija azt mondta, hogy a modem lesz a gond, mivel az még a régi 2007-es darab, azóta megvan mikor először megkötöttük a szerződést velük. Rosszabb nem lesz, pénteken meghozza a futár elméletileg, bekötöm és meglátjuk. Holnap még megpróbálok csinálni pár tesztet csak a modemmel minden esetre.

Utoljára bejelentkezve: 2005, és azóta folyton itt dekkol.

(#9670) menthor válasza czanga (#9669) üzenetére


menthor
(tag)

mit jelent az, hogy "viszont ha csak a modem volt bekötve, úgy nem ment"??? :D
routerrel meg megy? hátha a router fel tud csatlakozni akkor neked is mennie kéne! :K

[ Szerkesztve ]

the truth is out there

(#9671) czanga válasza menthor (#9670) üzenetére


czanga
(senior tag)

Imádom az értetlen embereket. :D :N Akkor átfogalmazom. A hálózatból a routert kiiktatva a modemet közvetlen kötöttem össze az egyik asztali géppel, de hálózati probléma lépett fel a win szerint, engem személy szerint pedig már nagyon nem izgatott ez jelen pillanatban, így visszakötöttem mindent, majd holnap folytatom alapon. :)

"hátha a router fel tud csatlakozni akkor neked is mennie kéne!" - hamár az érthetőségnél, illetve a fogalmazás pontosságánál tartunk, (nem piszkálódás, csak revans képpen) akkor ezzel sincs minden rendben éppenséggel. :) :R

Utoljára bejelentkezve: 2005, és azóta folyton itt dekkol.

(#9672) Tosee válasza czanga (#9669) üzenetére


Tosee
(PH! addikt)

Router nélkül beállítanod az internetet, vagy csak összekötötted, és nem ment?
Mert ha az utóbbi akkor javaslom a PPPoE beállításokat ott add meg a felh.nevet és jelszót, majd csatlakozz (router nélkül)!

Win7: vezérlőpult -> hálózati és megosztási központ -> kapcsolat vagy hálózat beállítása -> csatlakozás az internetre
XP: hálózati kapcsolatok -> új kapcsolat létrehozása -> kapcsolódás az internetre -> kézzel állítom be a kapcsolatot...

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#9673) Kami11


Kami11
(senior tag)

Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy egy bizonyos portot -konkrétan a 28960- hogy lehet több gép felé forwardolni?
Multis játékhoz kellene, hogy mindkét gépen nyitva legyen.
A routerem Linksys WRT610N.
Előre is köszönöm a segítséget! :R

A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.

(#9674) shev7 válasza Kami11 (#9673) üzenetére


shev7
(PH! kedvence)

ennek igy nem igazan van ertelme...

egyreszt miert kell mindeket gepen nyitva lennie a portnak? Csak annak a gepen kell amelyik a host. Vagy ha mindketten hostok akartok lenni, akkor szipi-szopi. Olyan nincs, hogy mindket gepre forwardol, ertelme sincs sok. Pl. teszem azt mindkettotoknel var a host a clientek kapcsolodasara akkor a clientek mindkettotokhoz becsatlakoznak?

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#9675) McKane


McKane
(őstag)

Üdvözlet fórumozók!

Segítségetekre lenne szükségem:
elhatároztam, hogy a vezetékes router-t lecserélném egy vezeték nélkülire. (notebook miatt) A jelenlegi netkapcsolat adsl, pppoe vagy, hogy írják :D
3 kikötésem lenne:
- max. 6.000 ft-om lenne rá ,
- egy asztali gép lenne rákötve vezetékkel, utp kábellal. nemtudom ez mennyire megoldható az ilyen készülékeknél.
-a noti sokat van egy emelettel feljebb, szóval ott is kellene a net.

köszönöm a segítségeteket. :R

[ Szerkesztve ]

(#9676) localhost válasza McKane (#9675) üzenetére


localhost
(Közösségépítő)

A 6000 Ft necces, de kábeles csatlakozás a wifi-routeren is megoldható!

[link]

[ Szerkesztve ]

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#9677) McKane válasza localhost (#9676) üzenetére


McKane
(őstag)

köszönöm! :R

(#9678) Kami11 válasza shev7 (#9674) üzenetére


Kami11
(senior tag)

Én nem látom értelmetlennek a problémát...

Általában felváltva használjuk a gépeket, ritkán egyszerre és jó lett volna ha mindkét gépen nyitva van a port.
Én személy szerint annak nem látom értelmét, hogy minden alkalommal átállítsuk a routerben az IP címet, ahová át kell irányítani a portot. Ezért kérdeztem van-e megoldás a "gondomra"!

A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.

(#9679) shev7 válasza Kami11 (#9678) üzenetére


shev7
(PH! kedvence)

akkor gondold vegig megegyszer... :)

Van egy kliens, aki csatlakozni akar valamelyikotokhoz. A router tovabbitja mindket gepre a kerest es mielott az amelyiken fut a szerver valaszolna a masik (aki eppen nem szerver) szol, hogy 'hello ezen a porton nem fogadok kapcsolatokat', es a csatlakozni kivano kliens mar allitja is le a csatlakozast...

Ha a program amit hasznaltok nem tamogatja a portvaltast, vagy az upnp-t (gyakorlatilag automatikus port forward keresek a router fele) akkor nincs.

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#9680) Kami11 válasza shev7 (#9679) üzenetére


Kami11
(senior tag)

Kezdem érteni miről beszélsz :B és igazad van! :K
Konkrétan a most megjelent Call of Duty MW2-ről van szó ami elméletileg támogatja az UPNP-t, gyakorlatilag viszont nem. Ezért kellett nyitnom neki egy portot, ami után már működik a dolog az egyik gépen, csak hát mint írtam 2 gépen használjuk router mögül.
Szerinted mi lenne a jó megoldás, mit kellene beállítanom és hogyan, hogy az általam elképzelt dolog megvalósuljon?
A segítséget előre is köszönöm! :R

A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.

(#9681) SaNyEe


SaNyEe
(fanatikus tag)

Sziasztok.

Volna egy kis gondom, ezidáig ilyesmit még nem csináltam.
Adott két számítógép, mint gézengúznál is. A különbség annyi, hogy a net a suli optikai kábeléről jön át a kollégiumba ahol egy proxys authentikáció után (ETR felhasználó és jelszó) juthatunk a nethez.
A serverben van két hálózati kártya, amire a net esik az dhcp-vel automatikusan kéri az IP-t az átjárót, a DNS-t.
A másikra a szokásos 192.168.10.1-et állítottam be, alhálómaszk 255.255.255.0. Netbookra pedig 192.168.10.2-et és szintén 255.255.255.0 alhálózati maszkot és átjárónak 192.168.10.1-et. DNShez kikerestem ipconfig/all-ból DNS nevet, azt megadtam még a netbookon.
Belső hálózaton látják egymást a gépek ezzel nincs baj. Net nemvan.

Itt egy kép, hogy mi az ábra:
[link]

[ Szerkesztve ]

- - - End of transmission - - -

(#9682) mezis válasza SaNyEe (#9681) üzenetére


mezis
(PH! nagyúr)

A szerveren a két hálókártya között van "átjárás" ?

mezis

(#9683) SaNyEe válasza mezis (#9682) üzenetére


SaNyEe
(fanatikus tag)

a helyi hálós és a "netes" kártya között kéne beállítanom átjárót? esetleg DNS-t?Az IP cím az dinamikusan változik, vagyis nem mindig ugyanazt kapja a hálókártya dhcpről.

- - - End of transmission - - -

(#9684) SaNyEe válasza SaNyEe (#9683) üzenetére


SaNyEe
(fanatikus tag)

Közben találtam egy how to-t és megoldódott a baj :)
Nem állítottam be alternatívát arra a kártyára amire jött a net .... sebaj, legalább most már tudom mire való az alternatív cím :))

- - - End of transmission - - -

(#9685) mezis válasza SaNyEe (#9684) üzenetére


mezis
(PH! nagyúr)

Örülök, hogy sikerült.
Nem átjáróra gondoltam, régen Novell szerveren a hálókártyák között kellett valamit állítani, hogy az adatok oda-vissza áramoljanak. Részletekre már nem emlékszem.

mezis

(#9686) Dr.Ádám


Dr.Ádám
(tag)

Üdv!

Valószínűleg nem jó helyen kérdezem de hátha.

Lehetséges 2db 56k modemmel helyi hálózatot létrehozni?
Különösebb funkcionalitás nem érdekel csak bemutató jelleggel működne -e?

(#9687) Quleer


Quleer
(újonc)

Sziasztok. Az lenne a problémám hogy itthon vezeték nélküli hálózat van 3 gép, Jelenleg microcom routerem van (http://prohardver.hu/teszt/wlan-trio_a_microcomtol/nyomtatobarat/teljes.html) és az a problémám vele hogy egyik gépről a másikra húzok hálózaton cuccokat 1MB/secnél többel nem megy. A 2 gép amivel próbáltam kb 5-5 méterre van a routertől, de ha a laptoppal próbáltam akkor se volt gyorsabb. Milyen routerrel tudnám megoldani hogy gyorsabb legyen? Vagy ezzel nem tudnám szoftveresen valahogy feltornázni 4-5MB/sec-re a sebességet? TP-Link 54Mbps TL-WN321G adapterek vannak a pc-khez a laptopokba meg gyári atheros wifi. Elég lenne a routert cserélni vagy adaptereket is kellene? Windows 7 op van mindegyik gépen. Előre is köszönöm a segítséget!

(#9688) dr.bubo válasza Quleer (#9687) üzenetére


dr.bubo
(őstag)

Az 1MB-t 2 wifis gépközött mérted (1wifi<-->router<-->2wifi)? 1MByte = 8 Mbit , mivel két wifis gép ment ez 16Mb-ek felel meg (mivel 2 gép osztozott a sávszélen). Mennyit mérsz vezetékes gép és wifis gép között?
Ez naggyából megfelellő sebesség egy 54Mbit/s routernél. A g-s routerek gyakorlatban kb. 20Mb-t tudnak. Ahoz, hogy te 5MB = 40Mb -tel tudjál másolni már n-s eszköznek kell lennie a routernek és a klienseknek is. :) Ha sokat másolsz a gépek között, akkor érdemes lecserélned öket, ha csak néha-néha, akkor nem érdemes rá beruházni szvsz. :)

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#9689) Petes


Petes
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Egy ismerősöm megkért, hogy üzemeljek be nekik egy wifi router a lakásban, érdeklődnék, hogy ez a típus gond nélkül együtt fog működni egy UPC net előfizetéssel?

https://www.bluechip.hu/termek/linksys-wrt110

Köszi!

(#9690) forrest85 válasza Petes (#9689) üzenetére


forrest85
(senior tag)

Mint a fene! :D Menni fog :K

A futás csak azoknak való, akik nem elég intelligensek a TV nézéshez! Szebb jövőt!

(#9691) tomi_x


tomi_x
(tag)

Hali !
Egy kis segítésget szeretnék kérni:
2 pc-t szeretnék összekötni adatmásolás céljából.
1. összekötöttem őket kábellel, de nem sikerült beállítanom hogy lássák egymás.
2. Ezután közbe iktattam egy routert, de így sem sikerült.

Mit csináltam rosszul ?

köszi
tomi

(#9692) sch_a


sch_a
(PH! addikt)

Sziasztok!
Remélem jó helyen kérdezek..
Tegnap még minden működött rendben, erre reggel benyomom a gépem, és nincs net.
Gondoltam kihuzigálok mindent (modem, router), attól általában megoldódik. De továbbra sem történt semmi. Megnéztem a másik gépen, itt volt net. Semmi ötletem se volt, mi baja lehet, ezért rendszer-visszaállítással is próbálkoztam. Szintén semmi javulás. Csak nyüszög, hogy az átjárója nem működik. De hát akkor a másik gépen se lenne net... Próbáltam másik kábelt a router és a pc közé, és próbáltam másik slotot is a routerben. Már a windows-t is újratettem, de még mindig semmi. Gondolom az látszik, hogy nem értek a témához. Tudtok valami tippet adni, vagy így reménytelen? :F

(#9693) mezis válasza sch_a (#9692) üzenetére


mezis
(PH! nagyúr)

A TCP/IP tulajdonságaira nézz rá. Ha a routeren a DHCP engedélyezve, akkor a PC-n az automatikus IP,... Ha nincs engedélyezve, akkor a router beállításának megfelelően kézzel kell beállítanod az IP-t, MASK-ot, átjárót, DNS-t.

mezis

(#9694) mezis válasza tomi_x (#9691) üzenetére


mezis
(PH! nagyúr)

Üdv!
Ha a kábel UTP volt, akkor lehet, hogy nem keresztkötésűt használtál.
Ha mégis, akkor a TCP/IP-t nem állítottad be jól. Ez utóbbi a router esetén is lehetséges, de ott az UTP kábel fajtája mindegy.
De a legnagyobb hiba talán az, hogy kevés információt adtál meg a segítségnyújtáshoz. :K

[ Szerkesztve ]

mezis

(#9695) sch_a válasza mezis (#9693) üzenetére


sch_a
(PH! addikt)

Úú, köszi szépen. Azt hiszem már tudom mi a gond. Múlt hétvégén babráltam a routerrel, mert egy játékhoz kellett. Volt egy tutorial, az alapján próbálkoztam, és engedélyeztem a DHCP-t. Valószínűleg a PC-s beállításokat meg elhanyagoltam, most meg gondolom ip-t váltott, és ezért van a gond. Csak az a baj, hogy nem tudok belépni a router beállításaihoz így.

(#9696) Lczandris


Lczandris
(újonc)

Sziasztok!

Tudom, hogy sokan kérdeztek már UPC kábelnet megosztással kapcsolatban, de ilyen jellegű kérdéssel nem találkoztam, ha nem voltam elég figyelmes elnézéseteket kérem.
Szóval tegnap (09.11.21) költöztettünk egy második kerültei lakásból egy hetedik kerületibe. a második kerületben is UPC kábelnet volt, rajta fityegett egy trust 340 speedshare web station router.
Erre volt kötve három gép és egy access point. Minden hibátlanul működött.
Költözés után összeállítottuk ugyan azt a rendszert, még a router portjain is minden oda került ahol eddig volt, de nem akart működni a net. A két helyszín kötött a modemek eltérőek, és hogy az új helyszínen van digitális kábel tv is. A rendszer teljesen működő képes, a három gép látja egymást, és wifin is lehet csatlakozni a gépekhez, de a roúter nem kap wan oldalról ip címet.
Elkezdtem kísérletezni hogy csak egy gépet kötök a netre, és akkor ért az első megdöbbenés, mert az egy gép is csak úgy tud csatlakozni, ha úgy van beállítva hogy helyi átjárón keresztül csatlakozik a gép, nem pedig közvetlenül.
Kérdés h mit lehet csinálni, lehet e összefüggés a digitális tv és az említett probléma között? Lehet e az a gond, hogy elég régi a router?
Előre is köszi!

Banday

(#9697) Tosee válasza sch_a (#9695) üzenetére


Tosee
(PH! addikt)

ha engedélyezted a dhcp-t akkor a hálózati kapcsolatoknál az ip kérést állítsd automatikusra, és indítsd újra a géped! A router kiosztja neki az ip-t dns-t stb-t és utána már eléred a router beállításait is!

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#9698) Lczandris válasza Tosee (#9697) üzenetére


Lczandris
(újonc)

bocsi nem figyeltem kinek megy a válasz

[ Szerkesztve ]

Banday

(#9699) dr.bubo válasza Lczandris (#9698) üzenetére


dr.bubo
(őstag)

Mac cimet klonoztál. Azt a gépét amin ment a net. Vagy regisztráld úa routert a upc-nél. :)

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#9700) Quleer válasza dr.bubo (#9688) üzenetére


Quleer
(újonc)

Nagyon szépen köszönöm a gyors, és érhető segítséged! :) Valószínű akkor cserélem csak még nem tudom hogy milyenre.

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.