- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Elérhető az Intel kisebbik B-szériás Arc VGA-ja
- OLED TV topic
- 3D nyomtatás
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Geri Bátyó #42 üzenetére
Nem Vega Nano volt az, hanem Fury Nano. A Vega Nano az "never released".És a hűtését hallottad annak? Úgy visított rajta az az egy szem kis venti, hogy alig lehetett elviselni. Én teszteltem a legutóbbi cikkemben, és nem volt túl pozitív az élmény
-
veterán
Mihez kell ekkora sebesség, és miért nem elég egy 4070Ti vagy egy 3080Ti?
duree54
-
Fred23
nagyúr
Nem az én világom, maradnék a maximum 150W-os karik világában, ettől függetlenül nem az a néhány ember fogja szétk.rni a környezetet, akik ezeket megveszik. Ennek is lehet egyfajta szépsége, olyasmi, mint egy műalkotás, a megítélése is hasonlóan szubjektív.
-
Chaser
legenda
válasz Geri Bátyó #45 üzenetére
szerintem az látszik, hogy szépet lépett előre az nv teljesítmény/fogyasztás mutatóban, csak sajnos nem "gyárilag"
merugye' verseny van erősen
de ha egy 4090 beéri 300w-tal is miközben 4-5%-ot veszít a teljesítményből, az elég szép - csak ugye ezt gyárilag nem lépik meg, filóztunk már erről másik topikban, több oka is van/lehet -
megnézném 200-250w-tal, gyanítom még utóbbival is verné az előd 3090-et simán, de lehet 200-ból is megcsinálná - na azt nem lehetett ennyire visszafogni -
de ugye nem nézem mer' nincs :d_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
atis78
tag
Az a baj hogy a komplett felvezetoiparban ez lett az irany, csak a nagyokat emlitve Intel, NV, AMD, Qualcomm mindenhol minden egyes generacioval csak növekszik a fogyasztas es nem csak elhanyagolhato mertekben. Lassan mar teljesen elborult az egesz, hogy nem lehet PC-t vizhutes es KW-os teljesitmeny nelkul osszerakni.
Kivancsi vagyok hogy mikor es ki fog ennek gatat szabni, es belatni hogy eleg egy uj generacional 30-40% teljesitmeny novekedes valtozatlan fogyasztas mellett.
A teljesen elborult arakrol meg mar ne is beszeljen az ember.
Lassan kezd szimpatikussa valni az Apple (pedig nalam abszlut no- go minden termekuk) hogy kepesek M1/M2 szintu hardwere-ket letenni az asztalra amik latszolag kimaradnak ebbol a trendbol.
[ Szerkesztve ]
-
Geri Bátyó
addikt
Nyilván arra gondoltam, hogy akkor volt felső kategóriás.
Mondjuk az durva volt, hogy az 5700 (mármint a sima, nem az xt) nagyjából azt a teljesítményt hozta, nagyjából annyi fogyasztásból, szóval ott nem sok fejlődés volt. Most is inkább az látszik, hogy a nagyobb órajel/magasabb fogyasztás hozza a többletteljesítmény jelentős részét.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Tomcat
őstag
Nagyon nem jó ez az irány. Egyetlen VGA-nak sem lenne szabad többet fogyasztania 300W-nál, és ez szvsz nagyon a maximum kellene hogy legyen.
Teljesítmény és teszt pontszám előny minden (bármi) áron. Nem számít hogy mennyit fogyaszt, nem számít hogy nem fér el a legtöbb házban, nem számít hogy mennyibe kerül, a lényeg hogy a diagramok tetején tanyázzon ez a "valami".Remélem hogy az AMD még véletlenül sem fog soha elkövetni ekkora "böszmeséget" csak hogy ő is felszálljon erre a stupid irányba tartó vonatra ami nem vezet sehova.
Tomcat
-
Chaser
legenda
az még olyan két gen kb, vagy három
Ribi
egyébként 450w a tdp kerete a 4090-nekszerk:
Geri Bátyó
akkori felsőkategóriás teljesítmény
4090-et le lehet csapni 300w-ra és csak néhány % bukta van[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Geri Bátyó
addikt
-
tibaimp
nagyúr
Lassan két "alaplap" lesz egymás tetején....
Nem feltétlen ez a jó irány. Remélem a következő GPU (és ha már itt tartunk CPU is) család marad ezen a sebességen, de a felét fogja fogyasztani, mindkét gyártónál, így jóval kisebb is lehetne a fizikai mérete.
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Ribi
nagyúr
Mivel a 4090 elvileg 600Wos és a hűtése is elég rá, ezért egy ennél nagyobb hűtőt minek csinálnának megint 600W-ra?
Amúgy sosem értem ezt a nyafit. Csomó hyper sportautót emberek látatlanba vesznek 100millákért kb évente. De ez biztos drága nekik. Sok az irígy ember.
[ Szerkesztve ]
-
Ugyan már... ez lesz az új A7000-es Quadrom
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
haruspex
aktív tag
Sztem kellene egy radiátorba helyezhető verzió. 2in1. A kártya sem melegedne túl, és a felhasznaló sem fázna.
-
Solten
őstag
Hu, ebbol mennyi meme fog szuletni...
Saor Alba
-
copass
veterán
ha kell a gpu teljesítmény, akkor kell. nem számít a fogyasztás...
jah de, az ex-bányászokat!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Chaser
legenda
milyen lesz az új nv vga?
óóóóóóóriási :d
azért kíváncsi vagyok rá mit tud majd, és az amd a 7900xtx-nél "megragad-e"_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
niof
addikt
válasz Raysen623 #11 üzenetére
Én nagyjából biztos vagyok benne, hogy erre kb. 3-4 csoport lesz vevő. Nem sorrend, csak így tudom érthetően leírni.
1. A tehetős gamerek, akik annyira jól keresnek, hogy nem számítanak a költségek/fogyasztás, és mindig a lehető legb@szóbb gépet akarják maguknak.
2. Streamerek, akiknek jól megy. Már csak azért is megveszik, hogy a többi streamer előtt lehessen villogni, hogy neki már ez van.
3. Olyan tartalomgyártók, akik nem feltétlenül játékra használják, hanem inkább munkára, és a nagy teljesítmény meg a hatalmas VRAM miatt előny, és a kártya ára idővel meg is térül nekik.
4. És inkább a 3. csoporthoz tartozna, de nem teljesen, az abszolút profi felhasználók, akiknél a játék lehetősége fel sem merül, csak munkára használják. (Bár igazából nekik meg ott a 6000-es széria, szintén 48GB VRAM-al...)Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
HThomas
őstag
Erről a TITAN Z jut eszembe, az is szép nagy darab volt, amikor megjelent...
-
opr
nagyúr
Amugy... Gyerekek, egy szakmai forumon ennyi ido utan is tenyleg ennyire rohadt nehez tullepni az egysegsugaru gamer RGBelan?
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
rdmftw
tag
okos, kopasz, fikafan.. igazán kreativ sértegetések, el kell ismerjem. bár a piros szemüveges kimaradt de cserébe a következő amd cikk alatt lehetek majd zöld szemüveges fan amikor felhivom a figyelmet az épp akkor aktuális amd-s nyilvánvaló átbaszásra.
azon apróság mellett nyugodtan elmehetünk ugye, hogy már a saját laborjukban olvadoztak a "sima" 4090-ek amiket húzni próbáltak.
NA DE MAJD MOST! a kalapból előhúzzák a 4090ti-t szinte 2x akkora tdpvel, de ezzel nem lesz gond, nem fogja lebszni a megszakitót egy átlagos lakásban és valószinüleg nem lesz tele a reddit sem szétolvadt kártyák fotóival.
ja és ezek a kártyák valójában nem az AD-102 legjobb binjének a legjobb binjei lesznek ugye hanem egy teljesen új csodadie.nyugodtan lehet bégetni.
-
tibaimp
nagyúr
Érdekes. Bár réteg termék lesz ez is, mint sok minden eddig is már.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
opr
nagyúr
válasz bence1024 #19 üzenetére
Ugy lesz, mint regen a nagygepes rendszereknel. Lerakjuk az alapot, aztan a vga-t, aztan lehet kezdeni falazni.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
őstag
Csak azért hogy a jelenleg pár új játék fusson 4k 60+ FPs-el és a CS:GO legyen meg 600 FPS, 1-2 milla és az áramszámlát nem mondva… Hőszivattyú sokkal gazdaságosabb mint ez az nVidia fűtőtest.
A léghűtést meg már el kell felejteni. víz vagy olaj kell neki!
[ Szerkesztve ]
https://hu.pcpartpicker.com/b/hH68TW
-
bence1024
tag
Mi ez a batár fos?
Lassan az ablakon kell majd beemelni a VGA-t vagy mi? -
Abu85
HÁZIGAZDA
A linkelt Twitter bejegyzés 600 wattról ír. Nem tudom, hogy a 800 watt honnan jött.
#9 b. : Nagy baj lenne, ha 200 wattot fogyasztana 24 GB-nyi GDDR6X. Nem maradna értékelhető TDP-keret a GPU-nak. Jó lesz az inkább 60 wattnak. Maximum. A 800 watt valószínűbb, hogy egy régi pletykában szerepelt.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
-
duke
aktív tag
Elment az eszük ezekkel a kilowatot fogyasztó, milliokba kerülő kártyákkal.
-
Chp
őstag
Kabaré.
-
félisten
válasz Raysen623 #11 üzenetére
Attól hogy megkérdőjelezhetetlen kijelentő módban nyilatkozol sajnos nincs igazad egészen, de értem mire akarsz utalni.
Ha valaki a teljesítmény/ fogyasztást tartja szem elött akkor vehet ma 3090 Ti teljesítményt a 4070 Ti személyében 200-250 W fogyasztással Kártyákat és a 4080 is 300W amit eszik ami egy sok évvel ezelőtti csúcs gamer GPU fogyasztását sem éri el.
A 4090 Ti 2000 $ értékben ( prémium szegmens a kártya eladások 3-4 % részét teszik ki míg a Titan 3500$ körül kb 0,5 % részét limitált példányban ahogy szokta Nvidia.
A Titan egy presztízs kártya volt mindig nem a fogyasztásról szólt soha.
Az autós példáddal élve szerinted a világon( USA-t kivéve) a közlekedési légszennyezés nagyrészét az 5000 köbcentis sportautók és a Ferrarik/ Porsche-k okozzák..?
Ezek szórakozásra/ játékra szánt kártyák, már a létezésük is felesleges lenne 5 W fogyasztással is környezetvédelmi szempontból....[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Duck663
őstag
Gépház és táp is jár majd hozzá?
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
fanti
addikt
"Ha kis pöcsöd van, legalább a kártyád legyen nagy" edísön...
Ezek után ha valaki rám mer szólni, hogy szelektíven gyűjtsem a hulladékot, kontinensünk megóvása érdekében...na az aznap szart utoljára...
[ Szerkesztve ]
-
Raysen623
addikt
Megnéztem az Ipon cikk alatti hozzászólásokat és Abu ide vagy Abu oda, ugyanazok a vélemények jönnek elő. Teljesen mindegy hogy TDP vagy sem, akkor is 800 W a fogyasztás és ezt felesleges magyarázni. Egyáltalán nem az az irány ami jelenkor egyik fókuszára korrektül reagálna szerintem. Nagyobb a teljesítmény, de ilyen alapon akkor ne húzzuk a szánkat ha valaki továbbra is 5 literes V8-as monstrumokat vesz autónak és elfüstöli a világ maradék kőolaj készletét is majd.
Ha professzionális célokra készül ilyen fejlesztés az rendben lenne, na de ezt lehozzák az átlagembernek is. Minek ekkora teljesítmény otthonra bárkinek és hova?! Lesz 6 millió egy PC, amibe valaki bele akar erőltetni két ilyen kártyát is? Csak eljátszottam a gondolattal kicsit, nem kell komolyan venni. De ha már nálam ilyen gondolatok támadnak, akkor képzeld el ezt sokak esetében. Én nem tartok egy hozzászólót sem vétkesnek ezért. Azt látom hogy megy minősítgetés, aminek a szakmához nem nagyon van köze. No offense és ez csak egy vélemény.
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
ricsi99
addikt
Kitámasztót azért adnak alá? Cirka pár kilogramos hűtés ...
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
félisten
Az itt születő Nvidia hírek és cikk a fogyasztásra hegyezi ki ezt a pletykát nem a teljesítményre mer hát Nvidia erre ugranak majd a fika fanok, mint láthattuk is a második hozzászólásban meg a 600 dolláros 4060 ra is születik cikk másra nem.
Abu rájuk épít.
Az Ipon cikk korrektül leírja mi a lehetséges forgatókönyv. valószínűleg a 800 wattos 48 GB Vrammal szerelt monstrum az Ada Titan lesz a 600 Wattos a 24 GB @ 4090 Ti. Ezek TDP keretek, nem valós fogyasztás.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
xtremist
őstag
Strandpapucs zoknival?!?
-
yagami01
aktív tag
Ipon cikkben 800W-ot is emlegetnek (48 giga VRAM-al) és ezek mellé betettek egy harmadik képet is:
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
Hmm... következő generáción vajon lesz socket bepattintani a CPU-t, RAMot és SSD-t az ATX-méretű videókártyába?
Hogy mekkora erőmű kell hozzá, azt már meg se merem kérdezniFotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
mpierre
veterán
"Das ist mal ein auspuff...!"
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
40641
csendes tag
és nem atx tápegység kell majd hozzá, hanem tesla supercharger töltőállomás XD
-
ATi GAMES
tag
Ez nem semmi! Már csak az a kérdés, hogy mit tud majd a gyakorlatban és mennyibe fog kerülni.
YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UCPOOVQF1ff2oAL3strJ_5Uw
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone SE 4 dummy pózol a kamerának
- Megszabadul a gyengén teljesítő dolgozóitól a Meta
- Elektromos cigaretta 🔞
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Elérhető az Intel kisebbik B-szériás Arc VGA-ja
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Nyaralás topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...