Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Badman 4ever

  őstag

  válasz LonGleY #19187 üzenetére

  (#19182) Penge_4: Öngyilkos merénylet? Ez volt az egyetlen, amivel életben maradhattak, a Presto-val már jó ideje nem tudta tartani a lépést. Én is ős-Operás vagyok, és rendkívül érzékenyen érintenek a változások, de nem kéne baromságokat összehordani, azért mert nem nálad váltott be minden reményt elsőre egy TESZTverzió.

  Penge nincs egyedül, a Desktop Team bejelentő hírére reagáló több, mint 1000 hozzászólás háromnegyedében azon vannak fennakadva az emberek, hogy nem tetszik nekik az új verzió.

  A másik, hogy a fejlesztők egyenesen kijelentették, hogy rengeteg funkciót nem fognak átemelni a 12.x vonalból.

  [ Szerkesztve ]

 • Penge_4

  veterán

  válasz LonGleY #19187 üzenetére

  "azért mert nem nálad váltott be minden reményt elsőre egy TESZTverzió."

  Nyilván elolvastad a Desktop Team-en a fejlesztői kommenteket és a Twitteren is és ebből vontad le ezt a felettébb helytálló következtetést, miszerint ez egy tesztverzió és a végleges majd merőben el fog térni.

  A valóság viszont az, hogy ez egy feature complete béta. Átállnak rolling release-re ők is, tehát szarják majd a verziószámokat (már küszöbön a 16) és lesz bennük pár apróbb módosítás, akárcsak Chrome-ban, ahol 0.2-től 29-es verzióig bőven belefért volna egy normálisan verziószámozott böngésző 3 vagy 4 főverziójába.

  Reagálva a többi ömlengésre:

  "Ez gyakorlatilag az eddigi legkényelmesebb munkamenet- és könyvjelzőkezelés egyben."

  Elárulod, hogy én hogyan tudnám ezzel kezelni a jelenleg 1943 db könyvjelzőmet, amiket a nickname és a description mezőket is aktívan használva kategorizáltam és látom át? Illetőleg a mentés dátuma/látogatás dátuma timestamp-ek is fontos szerepet töltenek be?

 • fatal`

  félisten

  válasz LonGleY #19188 üzenetére

  Én meg a speed dialt nagyon ritkán használom, ellenben a könyvejlzősávot és az oldalsó panelt igen. Mondjuk fogalmam sincs, hogy evvel hogyan kezelsz több ezer könyvjelzőt, mert a mappában további mappákat létrehozni már nem lehet.

  A többi dolog pedig ugyanúgy fennáll: letöltéskezelő, cache, wand, clickes egérmozdulatok, konfigurálható billentyűparancsok, opera:config stb.

  A hozzászólásod második felére:
  Semmiféle folyamat nincs. Ez a végleges Opera 15 (funkciók tekintetében) és ez nem fejlesztés, hanem bődületes nagy visszalépés. Persze 20 verzió múlva lehet, hogy jó lesz, de addig mit használsz?

  Evvel nem fognak talpon maradni, mert, aki minimal böngészőt akart használni, az eddig is megtehette a Chrome formájában.

  Ha minden funkciót (vagy legalább a fontosabbakat) implementálnák a régebbi verzióból, akkor nagyon jó böngésző lenne. De erre az esély szinte nulla.

  [ Szerkesztve ]

 • fatal`

  félisten

  válasz LonGleY #19192 üzenetére

  Speed Dialre van addon. A felülete 1:1 ugyanaz, mint az operáé, kicserélték a hátteret, meg a menü gomb átkerült a baloldalra.

  "Több ezer linkkel az embert meg exportáljon html-t, és nyitogassa onnan."
  Ezt gondolom viccnek szántad, de még annak is gyenge :D

  "Az nem egy épeszű elvárás, hogy minden funkciót újra implementáljanak."
  Az is egy épeszű elvárás lenne, hiszen a szoftverek általában nem visszafelé fejlődnek. De közel sem erről van szó, hanem arról, hogy legalább néhány alapfunkciót (mint a normális letöltéskezelés) implementáljanak. Ez így piros o betűs chrome néhány menüvel arrébbpakolva, speed diallel (van addon chromehoz) és egérgesztusokkal (szintén van addon). Ez így nulla, semmivel nem nyújt többet, mint a Chrome.

  "E-mail kliensük meg lesz külön."
  Pont az volt a lényeg, hogy nem külön van. Ha külön e-mail klienst szeretnék, akkor telepítenék egyet. :)

  [ Szerkesztve ]

 • fatal`

  félisten

  válasz LonGleY #19194 üzenetére

  Akkor amíg nincs kész ne hívják véglegesnek, mert nem az.

  Nem akarok mappázni a gyorshívón, az gyorshívó 10-20 kedvenccel, a többire a könyvjelzőkezelő való. Akkor ne legyen többezer, legyen 150, az teljesen normális. Átláthatatlan katyvasz lesz, lévén hiányoznak az almappák.

  "Viszont megint tudja azt, amit a tapasztalt UI-tervezőktől elvár az ember."
  Szarra sem mész egy ergonómikus UI-val, ha 3 funkciót tud összesen.

 • Sk8erPeter

  nagyúr

  válasz LonGleY #19188 üzenetére

  "Ezt a topikot most látom először, de egy kicsit nagyobb sötétség fogadott, mint amire a többi fórumtéma alapján számítottam."
  Ha ez a belépőd a topicba, akkor meglehetősen bunkóra sikerült. Nem gondolod, hogy sötétnek nevezni az embereket kicsit erős, csak azért, mert más véleményen vagy? Előbb talán inkább olvass vissza, és gondolkodj el azon, amiket az emberek írtak, mert a hozzászólásaidból úgy tűnik, azzal a feltett szándékkal érkeztél, hogy na most megmondd a frankót, de igazából érdemben nem nagyon reagáltál a felvetésekre, de a sértő megjegyzés azért kötelező volt...nem hiszem, hogy bárki magára vette volna, de így a hozzászólásodat egyből egy kicsit komolytalanul kezeli az ember (mert eltérő véleményre támadással reagálsz).

  No, de ne ebben a stílusban folytassuk, mert az nem vezet semmi jóra. :)

  "Lényeg a lényeg, a Presto-dolog nem volt tartható. Tény, meglepetés, bármi, akkor is meg kellett lépniük egyszer azt, aminek most minden Operás a részese lett."
  No, akkor kérlek, vezesd le, hogy miért konkrétan a Prestót tartod az Opera fő szerencsétlenségi tényezőjének. Már itt is kifejtettem, hogy az Opera nevetséges részesedésének egyáltalán nem a Presto motor volt az oka, hanem az Opera megdöbbentő töketlensége. Utána jön minden más. A Presto motornak is voltak gyengeségei, de még egyszer mondom, nem ez volt az oka, hogy a mindenféle innovatív ötletek, meg faszán széjjelkonfigurálható böngésző ellenére egyszerűen nem sikerült kitörni a marginális szerepkörből. Most pedig olyan lépést tettek, amitől minden igazi Opera-kedvelő kimegy a fazonjából, pár dolog kivételével lemásoltak egy másik böngészőt. Tök jó. De azt elmagyarázhatnád, mitől tudnának a Google Chrome nyomába érni hosszú távon. Az nem jó magyarázat, hogy "majd kialakul".
  Ebben a formában azoknak a felhasználóknak, akik épp az alapos testreszabhatósága miatt kedvelték az Operát, nem nagyon lesz értelme ragaszkodni a böngészőhöz, SŐT - lásd a mélységes felháborodást ebben a topicban, valamint a nemzetközi fórumokon, és az erre adott nevetséges hivatalos reakciókat. Így már bőven megvan az esélye annak, hogy amilyen dacosan lerázták magukról az érveket az Opera illetékesei, olyan dacosan fogják abbahagyni a használatát az Operának a megrögzött userek, vagy legalábbis ragaszkodnak a régi verziókhoz, ameddig lehet, aztán váltanak más böngészőre. Pl. én régóta nagyon szeretem az Operát, de időnként Chrome-ra váltottam, ergo nálam a Chrome az alternatíva, most azonban, hogy csináltak egy másolatot róla, semmi indokom arra, hogy majd a későbbiekben (amikor az Opera jelenlegi, még értelmesnek nevezhető változatai használhatatlanná válnak valamilyen oknál fogva) egy klónt használjak, hanem azt fogom használni, amit klónoztak, és amire nagy esély van, hogy a fejlesztőik jobban viszik majd azt a vonalat (Chrome); legalábbis jódarabig egészen biztosan.
  Itt is elhangzottak még érvek bőven, meg itt. Remélem, érzed, hogy a "sötétség fogadott" kicsit nevetséges vélemény, főleg ahhoz képest a szirupos csöpögős marketingdumához képest, amit itt levágtál. Igazából elküldhetnéd a szövegedet a magyarországi képviseletnek, hátha kivesznek belőle pár mondatot a naiv felhasználók meggyőzésére. ;]
  Magadat reklámozni a további lájkolók érdekében pedig talán nem itt kéne... :((( :W

  "előremutató, letisztult megoldás" - hát igen, akár így is lehetne nevezni egy kiherélt böngészőt, amit mindenféle innen-onnan összekapart, böngészőt lassító extensionökkel kell használhatóvá tenni, végül is egész jól hangzik. De csupán az Opera lényegét dobták ki a kukába, tulajdonképpen nem tudom, ezen mit kéne tovább magyarázni.

  Viszont azt Te megmagyarázhatnád, ha már leírtad, hogy mégis mi ebben a "régóta áhított Chrome+Opera összegyúrás"? Hol van ebben az Opera? A régen áhított összegyúrás az lett volna, ha meghagyják a rendkívüli konfigurálhatóságot (ami manapság egyik alternatív böngészőt sem jellemzi sajnos!), és belerakják a Chrome pozitív tulajdonságait is. NEM ez történt. Természetesen ez nagyon nehéz feladat lett volna, de én most arra reagáltam, amit leírtál, és ami nagyon vitatható.

  "A könyvtárazható Speed Dial az új könyvjelzőtár. Személy szerint évek óta nem nyitottam ki a normál Operán a könyvjelzőket, de még a Mobile verzióban sem."
  Ja, tehát ha Te nem használod, akkor az azt jelenti, hogy tök értelmetlen, biztos más sem használja? Gondolkozz már kicsit. :W

  "A folyamat elején vagyunk, ami alapján nem megítélhető még a végeredmény. "
  Akkor nézd meg a hivatalos reakciókat, pont nem így néz ki a helyzet. Nagyon is megítélhető, mi lesz a dologból. Ezt itt leírta Penge_4.

  "A Chromium előnyét viszont kár tagadni."
  Tehát arra az iszonyatos mennyiségű tőkére gondolsz, ami a Google rendelkezésére áll, és amit a rendkívül agresszív reklámkampányokra is tudnak fordítani? Csak mert konkrét igazi előnyt nem említettél. Sok mindenben nagyon jó a Chrome/Chromium, ezt szerintem itt senki nem vitatja, aki valamennyire is ismeri (sőt, majd alkalomadtán olvass vissza, itt kiveséztük a Chrome előnyeit az Operával szemben, túlzott hype-olás tehát kiikszelve), de ettől még ez nem azt jelenti, hogy "jobb", mint az Opera, vagy értelme lenne versenyeztetni, teljesen más jellegű igényeket szolgálnak ki, de vannak elvitathatatlan érvek az Opera mellett, amik itt a topicban már nem egyszer ki lettek fejtve.
  Nem mintha teljesen ide kapcsolódna, de most csak hirtelen eszembe jutott egy dolog, miért van az, hogy már ezer éve könyörögnek a felhasználók a Google-nak, hogy ugyan legyen már az a nyomorult könyvjelzősáv dokkolható a buzinagy kijelzők korában oldalra is, a Google mégis magasról lefossa az igényeket? Nyilván más dolgok fontosabbak, de számtalan olyan feature hiányzik az általad egekig magasztalt Chrome/Chromiumból, ami más böngészőknél (még IE-nél is (!), meg FF-nál, Operánál) alapvető dolog. Nyilván vannak viszont ennek a böngészőnek is előnyei. Lássunk azért tovább az orrunknál is.

  "Rengeteg funkció nem is kell."
  Ja, hogy ezt majd Te fogod megmondani, mi az, ami kell egy böngésző felhasználójának, különösen az Opera-felhasználóknak? Te majd tudod, mi az, ami miatt mondjuk valaki akár már 10-15 éve pont ezt a böngészőt használja?

  "Több ezer linkkel az ember meg exportáljon html-t, és nyitogassa onnan."
  Erre kéne egy facepalm smiley.
  Amúgy meg akárhogy erőszakoskodsz, attól még a könyvjelzőzés, annak normális rendezhetősége igenis kardinális kérdés a többi között. Chrome-ban is lehetséges ez, basszus, ne viccelj már. (Az mondjuk másik kérdés, hogy most elkúrták a Chrome-ban, hogy könyvjelző mentésekor be lehessen pötyögni a "Szerkesztés" menüpontnál a könyvtár nevét, amibe menteni szeretnéd.) Nehogy már Te eldöntsd, hogy aki rengeteg könyvjelzőt használ, az csakis egy idióta lehet. Egyrészt semmi közöd hozzá, valaki miért tart ennyi könyvjelzőt (rendetlenségből, vagy mert átlát a káoszon), másrészt a címsorba beírt kulcsszavak is egyből előhoznak bizonyos tárolt könyvjelzőket (ergo nem kell megint feltúrni, hol is van az adott oldal), harmadrészt nehogy már erre tényleg magyarázatot kelljen találni (most tényleg magyarázzuk el, mi a könyvjelzők rendszerezésének lényege? Ha gondolod, kérj meg rá, és elmagyarázom).

  "Pontosan erről beszéltem, nem visszafele fejlődnek. Ennek első lépése pedig a motorcsere. A Facebook, valljuk be, kezelhetetlen volt már a Presto-n. Egyenesen használhatatlan."
  HAHAHAHAHA :DD :)) Akkor már eljutottam odáig a hsz.-eid olvasásakor, hogy miért volt szerinted az első lépés a Presto cseréje a Te megközelítésedben. Mert a Facebook nem volt jó vele, ez óriási. :D (epic fail) Tényleg igen komoly szakmai alátámasztása a dolognak.
  (Csak mondom, a hivatalos magyarázat nem egészen ez volt.)

  "És baxottgyorsan indul. :]"
  Ez aztán valóban rendkívül komoly érv. Ez körülbelül annyira értelmes érv, mint amikor valaki arra veri a nyálát, hogy a Windows-a nem 40 másodperc, hanem 30 másodperc alatt bootol. És akkor mi van? Ki nem sz@rja le, hogy mennyi idő alatt bootol? Nyilván van egy ésszerű felső korlát, de a lényeg akkor is az általános felhasználói élmény, a folyamatos használat során tapasztalt sebesség, a felhasználói felület, nem pedig az, hogy egy kevésbé lényeges feladatot mennyi idő alatt teljesít (jó, ha valaki 10 percenként kikapcsolja a gépét, az ne mást hibáztasson). Az pedig szintén ne legyen már érv, hogy de hát natívan ott van a Speed Dial. Tök jó, hogy ott van, örülünk, de attól még az Opera lényege továbbra is ki lett dobva a kukába. De nem úgy, hogy majd fejlesztenek, és meglesz egy csomó dolog a korábbiakból, hanem mint látható, egyszerűen teljes agymosás történt az Opera illetékeseinél, ezt Penge_4 valamelyik hsz.-ében elég jól megfogalmazta, meg dqdb öngólos példája is elég jó, egyszerűen megzakkantak, azt hiszik, a buta "legyen pár gomb, amit még megért az idióta júzer"-felfogás a jó irány, ami manapság sajnos elég jellemző. Nem, nem az.

  "nagyon szépen, stabilan fut" - hát, mindjárt dobok egy hátast. Fantasztikus. Lemásoltak egy meglévő böngészőt, beleraktak egy-két saját dolgot, és jé, ez egész jól működik. Komoly eredmények.

  ===============================================

  (#19199) Penge_4 :
  ez nagyon jó. :DD

  [ Szerkesztve ]

  Sk8erPeter

 • sghc_toma

  senior tag

  válasz LonGleY #19201 üzenetére

  "Hogy váltsanak motort, ha egyszerre nem lehet mindent újraépíteni? Te hogy kivitelezted volna?"
  mondjuk ugy, hogy tenylegesen csak motort valtanak.. tehat nem Opera -> Chromium fork, hanem Presto -> Webkit valtas tortenik.. igy megmaradhatott volna az Opera-t Opera-va tevo feature-ok nagy resze..
  mikor eloszor felroppentek az erre vonatkozo hirek, meg orultem is, hogy milyen fasza lesz Webkit-tel az Opera.. kicsit paraztam, hogy egy-ket feature majd eltunik (pl. a munkam soran napi szinten hasznalt tabonkent kulon proxy, stb.), de azt remalmomban nem gondoltam volna, hogy teljesen kiherelik az egeszet..
  nem baj, legalabb megkaptam a kezdolokest, hogy tisztessegesen bekonfigoljak egy Uzbl-t..

  in asm we trust

 • sghc_toma

  senior tag

  válasz LonGleY #19206 üzenetére

  nem tudom, mit ertesz "motor" alatt, en a "layout engine"-t, meg esetleg a Javascript motort.. aminek a csereje normalis kodot feltetelezve nem jelent nullarol valo ujrairast.. btw, Google Chrome Frame megvan? az a plugin az IE renderelo motorjat csereli le Webkit-re.. szerintem egy eleg jo pelda arra, hogy mennyire is kell valamit nullarol ujrairni egy motor cserehez..

  in asm we trust

 • dqdb

  Topikgazda

  válasz LonGleY #19206 üzenetére

  Az nem csak egy modul, amit kidobnak a felület alól.
  De, ha a Prestót kukázzák a Webkit kedvéért, amiről az eredeti hírek szóltak, akkor ez "csak" ennyi lett volna. Persze pár a motorhoz közeli feature elveszett volna (újra kellett volna írni), és vért izzadtak volna, hogy a Presto interfészéhez nagyon közeli absztrakciós réteget gyártsanak a Webkithez, de a hiányzó feature-ök túlnyomó többsége megmaradt volna (például a bookmarkoknak semmi köze a rendering engine-hez).

  Ezt a lépést a Maxthonnak sikerült már többször is meglépnie, az eredeti Trident motor mellé bekerült a Gecko (ez később kikerült) és a Webkit is.

  Ehelyett ők a Chromium forkot választották, és a nulláról újraírást, az Operát Operává tévő funkciók hiányát, a teljes ködösítést, hogy mit fognak újraírni, és mit nem, és nem értik, miért nem tetszik a felhasználóknak.

  Ha te egy Trident motort szeretnél az alkalmazásodban hostolni, akkor azt különböző szinteken teheted meg. A legfelső szinten pár száz sorból összerakható belőle egy komplett egy ablakos böngésző, de ha nem elégedsz meg ezzel a testreszabhatósággal, akkor kizárólag layout engine-ként veted be, és teljes kontrollod lesz felette.

  Fejlesztőként volt már az idők folyamán pár teljes/nagy mértékű átírásban részem pár rendszerben. Kényelmetlen volt a leendő új rendszer mellett a régit is párhuzamosan fejleszteni, vitte rendesen az erőforrást, de ilyenkor mást nem lehet tenni a vevő megőrzése érdekében. Azt nem mondhatjuk nekik, hogy igaz, hogy használhatatlan lesz az új rendszer számotokra, de nyugi, majd egyszer jönnek a változások, amikről van nekünk listánk, de veletek nem közöljük (igen, ilyen konkrétan fogalmazva). Az Opera mégis megtette.

  Én adok neki esélyt, és pár ismerősömnél is valószínűleg átveszi a basic browser szerepet a végleges.
  Tegnap megmutattam az új Operát egy nem power usernek, hogy ilyen lesz.. Első megjegyzése az volt, hogy kéri vissza a könyvjelzősávot, a könyvjelzőket, a státuszsorban a nagyítót, a varázspálcát és a keresőmezőt. Firefox lesz belőle valószínűleg a 12.15 után.

  [ Szerkesztve ]

  tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

 • Sk8erPeter

  nagyúr

  válasz LonGleY #19201 üzenetére

  "A más böngészők kopizása mindig mosolyra derít. Vajon ki vezette be először a speed dialt? Na és a tabok stackelését, pinnelését?"
  Ne csinálj már úgy, mintha nem értenéd... :) IGEN, szerintem itt mindenki tudja, hogy az Opera volt a leginnovatívabb ezen a téren, ők vezették be ezeket az újításokat, tudtommal az azonos ablakban többfüles böngészést is Opera találta ki, legalábbis náluk volt először (fixme). Más kérdés, ha van egy kis eszük, ezeket az újításokat levédetik. De ez most a váltásnál mégis kit érdekel? MOST az a helyzet, hogy ők kopiznak egy böngészőt, akármit is találtak ki a múltban, amit aztán majmolt az összes többi böngésző. Most ezen túl sokat kötekedni nem érdemes, mert ez tény, és kész, de gondolom ezt Te is belátod, mivel konkrétan a Chromiumot veszik át, szóval ezzel túl sok újat nem mondtam. A múltba révedezni annyiból van értelme, hogy volt egykoron egy jól testreszabható, a piacon teljesen egyedi böngészőnk, amit most kukáznak a francba, a Chrome-ot pedig apró változtatásokkal duplázzák. Akkor most mennyiben számít, hogy ki találta ki ezeket a feature-öket annak idején?

  "És véletlenül sem magasztalom a Chrome-ot. Csak a motorról beszéltem, ami ezerszer használhatóbb, mint a Presto"
  Erre adj már valami épkézláb magyarázatot, mert még mindig nem mondtad el, hogy miért lenne már használhatóbb, előbb is erre kérdeztem rá.

  "weboldal-fejlesztési szempontból is"
  Weboldalakat is fejlesztek jó régóta, de ez így ebben a formában hülyeség. Már miért lenne használhatóbb weboldal-fejlesztési szempontból? Támaszd alá kérlek, mert tényleg érdekel. Az tetszik, hogy vannak -webkit-prefixek CSS-ben? Vagy az, hogy egy-két saját, kifejezetten WebKitet jellemző feature van? NEM, az nem jó. Nem az a jó irány, hogy mindenki menjen a maga útján, kitaláljon saját motorral működő dolgokat, mert akkor az lesz, mint a Microsoftnak az IE-vel történő buta saját utakon járása során, ami miatt az összes webfejlesztő a sírba kívánta az IE-fejlesztőket egészen a 8-as változatig (ha valaki elvakult IE-párti, az akár ilyen alapon azt is mondhatja, hogy tök jó, hogy az addEventListener metódus nem működik egészen az IE 8-as verziójáig, csak az attachEvent, miközben minden normális böngészőben az IE8 idején már régesrég működött ez is, de nem, az IE miért is próbálta volna megkönnyíteni a fejlesztők életét, hogy ne kelljen nyomorék kompatibilitási kódokat beleerőszakolni a mindenféle saját kódba és jQuery-be és egyebekbe?). Szóval miért is lenne jobb a WebKit webfejlesztési szempontból?

  Nekem fejlesztési szempontból Chrome-ban a natív fejlesztői panel tetszik nagyon, igaz, abban is van egy-két minimális hiányosság, pl. Firebugban ki lehet másolni a CSS path-t adott elemhez, Chrome-ban sajna nem ([link]), de ezt leszámítva nekem megfelel. Az Opera Dragonfly egy tákolmány érzését keltette, korábban kritizáltam is a topicban, főleg amiatt, hogy több példányban nem futtatható, ami nevetséges egy fejlesztői panel esetében. De ez most konkrétan inkább mellékes a téma szempontjából, amiről beszélgetünk. :)

  Egyébként még egyszer mondom, a Presto motor leváltása WebKitre önmagában nem old meg semmit amúgy sem. Kompatibilitási problémák vannak, ez igaz - de erről részben éppen azok a webfejlesztők is tehetnek, akik böngészőfüggő kódot írnak, mondván, ha a Chrome-ban vagy más WebKit-alapú böngészőben működik, akkor kész, elégedetten hátradőlhetnek.
  A Firefoxot hozzád hasonlóan én sem szeretem, de az azért jóval konfigurálhatóbb legalább a Chrome-nál/Chromiumnál. Mondom mindezt úgy, hogy a Chrome-ot is szeretem, mint alternatíva, mert sok dolog van, ami tényleg tetszetős benne, pl. Operához képest is (ezeket is kiveséztük a topicban, de ezt előbb említettem).

  "Az már egy más kérdés, hogy menet közben mennyire alapoznak majd a felhasználói véleményekre, és hogy mennyire bővítik ki a most egyértelműen hiányos fejlesztésüket."
  Sajnos a jelenlegi tendenciából kiindulva nem sok jóra számíthatunk. Amikor tényleg nem értik a felháborodás okát, és így lepattannak róluk a kritikák, akkor az nem sok jót sejtet, de őszintén kívánom, hogy legyen igazad, és figyeljenek oda a felhasználói pattogásokra. Végül is belőlük élnek.

  "Azzal viszont nem értek egyet, hogy a Chromium miatt meg lenne kötve a kezük. Az alapok nem változnak olyan gyorsan, hogy ne tudnának idővel egy total conversion-t készíteni a saját megoldásaikkal."
  Ezt szerintem én nem mondtam neked egy szóval sem, hogy a Chromium miatt lenne konkrétan megkötve a kezük (lehet, hogy ezt nem is nekem akartad mondani).
  De sghc_toma megelőzött, és helyesen kifejtette, hogy a WebKitre váltás nem kellett volna, hogy egyenlő legyen azzal, hogy kidobják a francba az összes meglévő beállíthatóságot, és majd ők a "core böngészési élményre" helyezik a hangsúlyt, hanem az egész konkrétan renderelő motorhoz kötődő dolgokat váltják le. A topicban korábban volt is erről szó, hogy mi lehet az, ami ehhez kötődik, miért ne parázzunk, csak nem cserélik le ezt meg azt, aztán sajnos nem lett igazunk, mert úgy, ahogy volt, mindent kidobtak a francba, és még a minimálisan elvárható dolgokat sem voltak képesek normálisan megoldani, lásd könyvjelzőzés - komolyan, ebben fejlesztői tekintetben mi a büdös franc olyan nehéz, hogy képesek legyenek egy könyvtárhierarchiát kialakítani? Bár nem is hiszem, hogy a fejlesztők lennének annyira csököttagyúak, hogy ilyen feladatot képtelenek megoldani egy fél nap alatt, inkább csak a vezetőség ostobaságán csodálkozom, hogy na majd ők megmondják, mi kell a felhasználóknak. Könyörgöm, ők nem egy Microsoft-szintű cég, akik még talán meg is tehetik, hogy majd formálják a keresletet a kínálattal. Ha a felhasználóknak nem tetszenek a dolgaik, akkor majd a markukba röhögnek, hogy na ez is egy erőltetett próbálkozás volt, aztán továbblépnek. De mondom, ne így legyen, legyenek nyitottak a kérésekre.
  Lényeg: WebKitre váltástól nem kellett volna tönkretenni a böngészőt, sőt.

  "A "csak motor váltás" éppen azt zárja ki, hogy úgy működjenek a cuccok, ahogy eddig. Az nem csak egy modul, amit kidobnak a felület alól. Ez mindenhogyan teljes restartot jelent nulláról."
  Ugyan már. Ha normálisan írták meg a böngésző kódját, akkor pár (akár jópár) "bedrótozott" dologhoz képest DE, modulszerű a dolog. Egy igen fontos komponens/réteg a renderelő motor, de nem kell, hogy konkrétan minden bele legyen drótozva az összes többi komponensbe/rétegbe. Normális modell esetén nincs is.
  A kódot nyilván nem ismerjük, úgyhogy pontosan fogalmunk sem lehet, mi az, ami bedrótozott megoldás. De jóindulatúan feltételezhetjük, hogy jól írták meg a kódot.

  "Azért az Opera és az IE közti funkcióbéli különbségeket ne felejtsük. :] "
  Ezt én sem értettem, hogy jött ahhoz a példához, amit sghc_toma említett, ami tényleg elég jól bizonyította, mennyire nem kell MINDENT lecserélni, nulláról újraírni (ahogy állítottad) ahhoz, hogy másik renderelő motort használjunk.

  ================================================

  (#19203) hunfatal :
  igazából lassúságot és apróbb problémákat én is tapasztaltam a Facebookon, na de bumm, nehogy már ez legyen a döntő érv, amikor renderelő motor váltásáról van szó, hogy "de a Facebook tök rosszul megy". :DD

  ================================================

  (#19210) dqdb :

  Ezt elég jól összefoglaltad, 100%-ban egyetértek.

  [ Szerkesztve ]

  Sk8erPeter

 • LonGleY

  veterán

  válasz LonGleY #19216 üzenetére

  Szóval a váltás mint ötlet jó, csak a módozata nem az igazi. Ebben egyetértünk.

 • Sk8erPeter

  nagyúr

  válasz LonGleY #19216 üzenetére

  Hát most nem nagyon reagáltál érdemben azokra a dolgokra, amiket felvetettem az óriáshsz.-ben... :)
  Pl. hogy webfejlesztési szempontból mitől is jobb a WebKit, mint pl. a Presto, és hasonlók... :)

  Sk8erPeter

 • Penge_4

  veterán

  válasz LonGleY #19216 üzenetére

  "vagy akár a saját bringabolt.hu stb-stb. Elég tetemes különbségeket tud generálni."

  Igen, a position:fixed ismert hiba volt. Ha eltünteted a felső keresősávot és átírod a background-attachment-et "scroll"-ra, akkor tökéletesen megy az oldal Operával.

  Egyébként az oldaladról eszembe jutott egy újabb, általam kedvelt Presto sajátosság.

  Példa: [link]

  Van alul 8 kis kép a bicikliről, amire rákattintva felül betöltődik nagyba (és hoverre tovább zoomolódik).

  A te oldaladon valamiért nem működik a középső klikk Operával sem, de sok hasonló oldalon középső klikkel meg tudom nyitogatni teljes méretben új tabokon a képeket hasonló esetben.

  Na ilyen sincs egyik másik böngészőben sem, mert ott a középső klikk Ctrl+Shift+Enter-ként funkcionál.

  ps: Egyetlen "hátránya", ha egyáltalán annak nevezhető ennek a működésnek, hogy középsőklikkre nyílik egy javascript:void vagy javascript:onClick-es üres tab. De ezt azért nem mondanám hátránynak, mert a többi böngésző ilyenkor nem csinál semmit.

  (#19222) M3oH: A Chrome Webstore-ból azért nem lehet, mert a Google letiltotta. Egyébként ehhez kapcsolódva lenne egy kérdésem. Operában a telepített Chrome-os kiegészítők funkcionálnak a chrome.google.com/webstore oldalon? Mert ezt ritka nagy geci húzásnak tartom, hogy ezt letiltotta a Google önhatalmúlag.

  (#19226) utgyuru: "Most váltottam át firefoxról"

  Jó az időzítés. :D Mi épp most készülünk Firefoxra (vagy bármi másra) váltani, mert az Operának annyi. Az új verzió még a Chrome-tól is butább lett.

  De viszont abban megjegyzi az általad kívánt zoomot (amitől én személy szerint agyfaszt tudok kapni és ennek kikapcsolhatatlansága (FF-ben legalább ki lehet kapcsolni) is bőven elég arra, hogy felbassza az agyamat. ;] Ugyanis ha felnagyítok egy 200x200 pixeles képet 1000x-esére az example.com/content/images/ cím alatt, akkor kurvára nem akarom sem azt, hogy megjegyezze, sem azt, hogy felnagyuljanak ugyanekkorára az example.com/posts/ oldalon lévő cikkek/hírek.

  Ahogy azt sem, hogy ha éppen ágyból fekve olvasok felnagyított oldalon, akkor ezt vissza kelljen váltanom utána. Normál esetben elég bezárnom a fület.

  ps: javascript:onClick... ehh.... megszűnik az MSN, pezsgőt bontok, erre tessék. A PH-ból csinálnak MSN-t. :W

  [ Szerkesztve ]

 • Sk8erPeter

  nagyúr

  válasz LonGleY #19233 üzenetére

  "Az invalid cucc tök mindegy, a funkció számít, azt meg nem teljesen látod át source-ból"
  hát így is fel lehet fogni, meg úgy is, hogy ugyanaz megoldható valid kóddal is, amúgy annyira nem nehéz átlátni :P No de igazából egyáltalán nem volt szándékom a kódot kritizálni, csak a felvetésre reagáltam, hogy miért nem működhet az, amit itt Penge_4 hiányol.

  Sk8erPeter

 • Ndruu

  MODERÁTOR

  válasz LonGleY #19239 üzenetére

  Mit is mondhatnék röviden és tömören erre a 15-ös verzióra...?!
  Szar.

  Kiveséztétek már itt előttem a dolgot, én sem tudok többet mondani.
  Amíg lehet, addig használni fogom az Operát (12.50-es final-ig talán még eljut), de a Chromeperát biztosan nem.

  [ Szerkesztve ]

  Harrrr!!!!

 • brd

  nagyúr

  válasz LonGleY #19239 üzenetére

  Nekem spec. az első 20 másodpercben már 4 gondom is akadt: nem vezérelhető billentyűzetről (vagy nem úgy, mint eddig/nem állítható, a végeredmény szempontjából tökmindegy), a testreszabás, mint olyan, teljesen hiányzik (ikonméret-állítás, melyik bar jelenjen meg - mondjuk, remélem, csak egyelőre, nincs is minek nagyon megjelennie...), semmilyen szinten nincsen reklámblokkolás (extension valami persze van), ronda az új ikon ( :D ), aztán a következő 20 másodpercben kiderült, hogy a letöltésvezérlő is egy webes izé (gondolom, ugyanaz, mint a Chrome-é), ill. hogy a görgetés nem lehet szmúsz. "Apró" bosszantás még, hogy az addressbar dropdown button, és a bookmark, mint olyan is teljesen hiányzik, aztán a perc hátralévő részében kiderült az is, hogy a session-kezelési képesség is egy nagy O egyelőre, csak az előző oldalak nyílnak meg újra. Ezek egyelőre nálam kizáró okok a használatára. Viszont gyors...
  Összességében, akár lehet később jó is. Úgy fél év múlva.

  The only real valuable thing is intuition.

 • fatal`

  félisten

  válasz LonGleY #19255 üzenetére

  Ezt egy kicsit finomabban én is megfogalmaztam egy korábbi hozzászólásban, de elkerülte a figyelmét. :D

 • Dictator^

  veterán

  válasz LonGleY #19255 üzenetére

  Oké, és mi a nem fos?

  És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

 • #27441408

  törölt tag

  válasz LonGleY #19314 üzenetére

  Mert ez tetszik ennyi, Azt hiszem ezt még te is megérted :DDD tömör és rövid válasz. És nem véletlenül, ingyenes tárhelyet választottam...

  Amúgy ismét , titeket jellemez, a kérdésre válasz nincs, csak kötözködés.

  Ja és a blogomat kimondottan jónak mondják, főleg az operás feelingel.... tehátn kötözködés helyett okosabb lenne a feltett kérdésre válaszolni

  ottoyes

  képesek vagytok normális választ is kipréselni magatokból, vagy csak az ebben a topikban kimondottaN jellemző kötözködés megy?!

  Amúgy nem értem mit nem értesz, jobban tetszik mint blogspot, akinek mutattam mind azt mondta sokkal szebb az operánál lévő blogom, akkor még mit is nem értesz a feltett kérdésemen aminek az volt a lényege érdemes w itt folytatni, vagy várható hogy becsődöl az opera és vége? Az imél szintén.....

  jó lenne ha a kérdésekre válaszolnátok és nem kötözködnétek mertt azt a forumszabályzat is tiltja.

  [ Szerkesztve ]

 • #27441408

  törölt tag

  válasz LonGleY #19325 üzenetére

  na mind1 ha beszüntetik megin költöztetem, max vissza a google-hez,addig a visszajelzések alapján marad operáéknál végre 1 értelmes válasz köcce

  Most pedig szépen neki ugrok a Nextnek :P

  Amúgy érdekes hogy már androidon is van .

  a blognál hidd el figyelek, erre de fórumon az ilyen sose izgatott.

  [ Szerkesztve ]

 • #27441408

  törölt tag

  válasz LonGleY #19327 üzenetére

  Nem is a lázba hozás a cél..... akik megdicsérték se az opera szóért tették, hanem mert szép és letisztult a forma, ennyi ettől még senki nem írta hogy most azonnal telepítem az opera böngészőt ;)
  Szerintem sokaknak lese esik, hogy olyan is van, volt aki simán közösségi oldalnak nézte a site-ot :)

  Mail kliens hiányába meg nem halok bele évek óta google mélezek, max marad az ;) bár fura , hogy nem lesz, ez volt az 1ik legjobb funkciója állítólag.

  [ Szerkesztve ]

 • Sk8erPeter

  nagyúr

  válasz LonGleY #19381 üzenetére

  Még egy párszor elmondhatod, hogy mekkora szarnak tartod a Prestót, meg hogy milyen király lesz a WebKit, de továbbra sem azért váltottak WebKitre, mert a Presto egy szar lett volna, vagy lassú. A Presto gyors. Oldal-inkompatibilitások lehetnek, de ez mint említettem vala korábban, a webfejlesztők sara is.

  Mondjuk Haavard ezt nálam sokkal jobban kifejti, hogy mik lehetnek az okok, úgyhogy inkább olvasd el, amit ő leírt:
  http://my.opera.com/haavard/blog/2013/02/13/webkit

  Sk8erPeter

 • Penge_4

  veterán

  válasz LonGleY #19381 üzenetére

  A WebKit addig stabil, amíg tolják a szekerét... [link]

  Persze olyan usereknek mondhatja az ember, akik tökéletes mintapéldányai a fogyasztói társadalomnak és a mottójuk az, hogy "mindegy, hogy működik és mi az ára, a lényeg, hogy működjön".

  Csak előbb vagy utóbb vissza fog nyalni a fagyi és akkor majd ők koppannak a legnagyobbat. A WebKites böngészőkkel azért működnek látszólag jól az oldalak, mert a szőnyeg alá söprik a problémákat. Én már régebben is megmondtam, hogy ugyanaz, mint az IE, csak ez esetben a házi szabványokat "de jure" módon is szentesítik. De ettől még a helyzet ugyanaz. Lapátolják a szart a szőnyeg alá.

 • Penge_4

  veterán

  válasz LonGleY #19385 üzenetére

  Ezek szerint mégsem állsz olyan messze tőle, ha ez a véleményed.

  A Presto-nak két nagy hibája volt. Az egyik abból eredt, hogy idealista, aktivista hevülettel írták meg, ezáltal túl szigorúan értelmezte a szabványokat. Pl. az sem rég került bele, hogy <b><i>Foo</b></i> formában is formázza meg a szöveget, illetve a lezáratlan tagek lezárása sem sokkal korábban, amit majdhogynem XML-i szigorral értelmezett.

  A másik hibája pedig pont abból adódott, hogy gőzerővel majmolni próbálta a többieket.

  Képzelj el egy USS Enterprise-t, amely túlmutat azon, hogy holmi porszem méretű bolygó körül keringjen. De mivel a potenciális utasai arra vannak kondicionálódva, hogy elavult bolygókhoz ragaszkodjanak (ahelyett, hogy felfedeznék a galaxist) a tervezők úgy döntenek, hogy átvesznek pár dolgot a Boeing 787-ből. Nyilvánvalóan sosem lesz olyan, mint egy eredeti Boeing, továbbá a merőben eltérő struktúrák miatt még azt a részét is elszarják, ami USS Enterprise szintre emelte. Mindezt ostoba divatkövetési szándékkal, mert az embereknek csupán 1%-a látja benne a fantáziát, a maradék 99% inkább Boeinggel utazik, mert csak az érdekli őket, hogy "Ez elvisz A pontból B-be x idő alatt." Nincs fantáziájuk, nem látják benne a lehetőségeket, emiatt a tervezők is ultimátumra kényszerülnek. A kevés user miatti erőforráshiány miatt nem tudják karbantartani többé az Enterprise-t, az elmúlt években elszart hibrid hibáit pedig már képtelenek kijavítani és felesleges is lenne, mert a kettő merőben eltérő irányvonal, amit nem lehet ötvözni, így inkább úgy döntenek, hogy átállnak a jelenlegi legjobb utasszállító gépre a csillaghajóról.

 • stfx

  aktív tag

  válasz LonGleY #19390 üzenetére

  Tudom hogy nincs ilyen baja, meg a nyeremenyjatek alatt siman betoltotte a fooldalt, semmit nem installaltam azota es megse megy.

 • #27441408

  törölt tag

  válasz LonGleY #19402 üzenetére

  Csak csendben megsúgom ebbe a YT is teljesen jó ;) Eddig én nagyon megvagyok elégedve az új irányzattal, az ősoperások lekopnak, de ha ügyesen marketingelnek, én még nem mondanám az opera végét... a powerek megüresedett helyét , szerintem megtölthetik olyanokkal mint én,,,,

  [ Szerkesztve ]

 • fatal`

  félisten

  válasz LonGleY #19402 üzenetére

  Nálam a youtubebal sincs semmi gond, bár extendtube fent van, kicsit ki van pucolva (pl. nincs reklám). Igaz én nem zenét hallgatok rajta, csak néha megnézek 1-1 videót. El nem tudom képzelni ki hallgat zenét youtubeon abban a fos minőségben.

  De a flash úgy önmagában egy rakás szar, függetlenül a youtubetól és az operától.

  [ Szerkesztve ]

 • brd

  nagyúr

  válasz LonGleY #19402 üzenetére

  Szerintem semmi baj a flash-kezeléssel, nem tudom, mit csinálsz szegény böngészővel, nem is emlékszem, mikor borult flashtől az Opera, pedig legalább 3 helyen használok különböző Operákat (de 12.15 mind). Talán valamelyik extension/userjs lehet a bűnös.

  The only real valuable thing is intuition.

 • fatal`

  félisten

  válasz LonGleY #19408 üzenetére

  Ez a bug nekem is előjött, töröld a youtubehoz tartozó sütiket és jó lesz.

 • brd

  nagyúr

  válasz LonGleY #19408 üzenetére

  Kuki törlés, ahogy a topictárs írja, talán segít, én mondjuk egyik általad írt hibára sem emlékszem, hogy mostanában (pár hónapon belül) tapasztaltam volna.
  Ez az x64, vagy az x86 Opera egyébként? Én utóbbit használom.

  Ha már YT: vajon melyik elmebeteg, és miért találta ki, hogy az eddig jól működő "letöltés/előrecache a háttérben" funkciót kinyírja, és helyette minden seekelésnél (olyan pozícióra, ami a sáv szerint már régen letöltődött) újrakezdi a letöltést az aktuális pozíciótól? :W

  The only real valuable thing is intuition.

 • Sk8erPeter

  nagyúr

  válasz LonGleY #19422 üzenetére

  Milyen "fölösleges gyűjtögetésről" beszélsz? :F Korábban kifejtetted, hogy baromságnak tartod a könyvjelzőket is, akkor jó hosszan reagáltam, hogy miért is nem az, arra nem válaszoltál érdemben, úgyhogy annál sem sikerült kideríteni, tulajdonképpen mi is az érdemi megjegyzésed ezzel kapcsolatban.A Speed Dial is felesleges gyűjtögetés szerinted? Ahogy a könyvjelzők is? Attól még, mert Te nem használod, nem biztos, hogy az, lehet, hogy revideálnod kéne az álláspontodat. :) (Ilyen alapon én a magam céljára eddig sem hiányoltam az M2 beépített levelezőt (amit ki fognak szedni), de sosem mondtam, hogy "felesleges", mivel sokaknak meg nagyon hasznos volt.)

  Sk8erPeter

 • Sk8erPeter

  nagyúr

  válasz LonGleY #19387 üzenetére

  (#19385) LonGleY
  "Viszont a Presto már most rossz."
  +

  "de tény, hogy most nem annyira használható"

  Könyörgöm, fejtsd már ki egyszer legalább, hogy a Presto miért is lenne rossz (nem az). :O Eddig csak azt a két fergetegesen meggyőző érvedet láttam emellett, hogy a Facebook, Gmail relatíve lassú vele, ennyi. De a Presto nem rossz böngészőmotor, még egyszer mondom.

  Az OFF részre: a világgal kapcsolatos általános pesszimizmusod/negatív meglátásaid abszolút irrelevánsak a topic szempontjából, ez egy böngészővel kapcsolatos fórum, épp arra való, hogy az Opera "lelkivilágát" elemezzük, amibe annak böngészőmotorja is beletartozik. Az viszont nagyon is releváns, szóval van értelme róla itt beszélni.

  [ Szerkesztve ]

  Sk8erPeter

 • Sk8erPeter

  nagyúr

  válasz LonGleY #19426 üzenetére

  "Hogy jön ez most ide?"
  Mi hogy jön ide? Az, amiről te magad írtál, az hogy jön ide? Hát azt inkább magadtól kérdezd meg. :DDD

  Attól még, mert agyf@szt kapsz tőle, nem kell lépten-nyomon azt hangoztatni, hogy így szar a Presto böngészőmotor, meg úgy szar. Te éppen ezt csináltad, ergo téves dolgokat állítottál nagy hévvel. Én éppen erre reagáltam, hogy attól még, mert a Facebooknál, meg a Google-nél nem adnak supportot a jelenlegi Operára, vagy egyes oldalakon mondjuk tákolmányok miatt nem működnek oldalak, vagy épp a Presto motor valamilyen nyűgje miatt nem megy, attól még nem azt jelenti, hogy az egész motor úgy szar, ahogy van. :) No, de lezárhatjuk a témát felőlem, de nehéz volt reakció nélkül hagyni a nem is tudom hányadik leszarozásodat. :)

  Na, azóta megint szerkesztetted, kibővítetted a hsz.-edet. :DDD

  "A Speed Dial meg, ahogy én értelmeztem, a sok beimportált könyvjelzőtől lett lassú, nem pedig a Speed Dial elemektől."
  Ez most melyik változatokra vonatkozik? A könyvjelző milyen összefüggésben van a Speed Diallel?
  És az a megoldás szerinted, hogy akkor az emberek ne könyvjelzőzzenek? :DDD

  "gyűjtögető is voltam, de miután egyszer nem sikerült az átemelés egy újabb verzióba, HTML-be exportáltam a linkjeim. Azóta se nyúltam hozzá... :]"
  Remek, most aztán alátámasztottad, miért is hülyeség a könyvjelzők gyűjtése, mert neked valami nem jött össze, aztán most már nem is érzed igényét a módosításának... :)
  Csak felhívnám a figyelmedet, hogy lehet a könyvjelzőknek pl. nickname-et is adni, amivel pl. jóval gyorsabban megtalálhatók egyes oldalak.

  [ Szerkesztve ]

  Sk8erPeter

 • Sk8erPeter

  nagyúr

  válasz LonGleY #19430 üzenetére

  OK, látom ismét kiszedtél pár dolgot az eredeti hsz.-edből, úgyhogy az arra vonatkozó választ én is kiszedem.

  "mi is a következtetés?"
  Az Operánál is megírták az okát, nyilván van értelme a váltásnak, de nem azért, mert a Presto szar volt (ahogy írtad), tehát nincs értelme szarozni sem.
  Az új böngészőjük viszont a régihez képest egy kiherélt szar lett, ha már szarozunk (de az tény, hogy gyors!) - de majd lesz jobb is, reméljük. Már erről beszéltünk, hogy a sok, eddig igen kitartó Opera-felhasználónak az tetszett a legjobban ebben a böngészőben a gyorsasága mellett, hogy agyonkonfigurálható volt, és olyan szolgáltatásokat biztosított, amiket más böngészők egyáltalán nem, vagy csak a böngészőt lassító extensionök használatával volt biztosított. Az Operánál közöltek egy-két megnyugtató információt, miszerint ki fogják bővíteni a jelenlegi Nextet, tehát remélhetőleg szép lassan sikerül ismét felfejlődni arra a szintre, hogy ne csak egy buta böngésző legyen.

  A könyvjelzőket pedig hadd gyűjtögesse, aki szeretné - remélhetőleg ezt az Opera későbbi változatai nem fogják megakadályozni úgy, mint a 15-ös.

  [ Szerkesztve ]

  Sk8erPeter

 • Sk8erPeter

  nagyúr

  válasz LonGleY #19432 üzenetére

  Okostelefonon mondjuk egyelőre nem nagyon szoktam netezni, szóval azt nem tom.

  Hát vannak előnyei, abban egyetértünk, csak az a kérdés, hogy vajon mennyi időbe fog kerülni, hogy újból visszakerüljenek a nagyon kedvelt funkciók. De a mostani tendencia, a megnyugtatások mondjuk pozitívak, meg a múltkori kutakodások is adnak okot bizakodásra, a testreszabható billentyűkombók is tök jók, s a többi, csak egyelőre azt nem fogtam fel igazán, hogy például a könyvjelzőket miért is kellett kiszedni, ha már a Chromium támogatta, és ha már annak egy változatát forkolták. Erről még nem igazán láttam értelmes indoklást az Opera blogon. Megpróbálták, vajon ez mennyire fog bejönni, mennyire alakíthatják át a júzerek agyát, hogy szeressék meg a párszáz hierarchikusan rendezett könyvjelző helyett a párszáz okádékul ömlesztett könyvjelzőt, és azt várták, hogy majd megsimogatják a buksijukat? Vagy ezt mégis hogy? :D (Persze a kérdés költői, csak még most is meglep.)

  Sk8erPeter

 • Sk8erPeter

  nagyúr

  válasz LonGleY #19485 üzenetére

  Eddig nem a Facebook, Gmail volt a legnagyobb problémád a stable-lel? Azok meg nagyon nem a szimpla oldalak közé tartoznak... :D

  Sk8erPeter

 • Sk8erPeter

  nagyúr

  válasz LonGleY #19487 üzenetére

  Ja, bocs, félreértelmeztem az eredeti hsz.-edet, most másodjára elolvasva tiszta (3 órát aludtam :DDD). Az eredeti állításod viszont akkor ebben a formában egyszerűen nem igaz. :)
  De mivel ebben úgysem fogunk egyetérteni, én nem is akarlak erről meggyőzni. :)

  Sk8erPeter

 • LonGleY

  veterán

  válasz LonGleY #19489 üzenetére

  Pontosabban most be tudtam állítani a hide-ot (el is felejtettem, hogy ezt nem konfigoltam újra), de akkor is az X / ALT+F4 funkcionalitást lenne jó megváltoztatni. Nincs ugyan sok kiegészítőm (Adblock Plus, Facebook Ad Blocker, Gmail on Speed Dial, LastPass), ezért nem vészes az indulási sebesség (3-4 mp), de azért rendesen összeadódik.

  [ Szerkesztve ]

 • Penge_4

  veterán

  válasz LonGleY #19489 üzenetére

  A régiben igen: Ctrl+F12->Haladó->Billentyűparancsok->Szerkesztés.

  Itt keresd meg a "Hide Opera" bejegyzést, majd szerkeszd. A Platform Windows-Unix-MCE rész nem szükséges bele, csak a billentyűparancsot írd be.

  Arra figyelj, hogy fordítva kell. Tehát Alt+F4 esetén így add meg (idézőjelek nélkül): "F4 alt"

  Meg töröld a Close window-hoz társított Alt+F4-et, mert azzal ütközni fog.

  X-re nem lehet, mivel azt a Windows vezérli az meg nem KDE, hanem buta ilyen szempontból. Maximum AutoHotKey-jel.

 • Penge_4

  veterán

  válasz LonGleY #19493 üzenetére

  Igen, így valóban egyszerűbb. :DDD És megmarad a gyári billentyűparancs is.

  Más: Főleg dqdb és hozzáértők véleménye érdekelne a billentyűparancsokkal kapcsolatban: Az új Operában ugyebár csak meglévő action-ökhöz lehet majd billentyűparancsot módosítani. Ez implementációs okból van így (azaz Chromium örökség) vagy konkrét technikai akadálya is van annak, hogy ne lehessen Operához hasonló megoldást csinálni?

  [ Szerkesztve ]

 • Penge_4

  veterán

  válasz LonGleY #19496 üzenetére

  Nem arról van szó, hanem a hozzáállásról (letilthatatlanság, önkényes rendelkezés). A Chrome minden részében azt a hatást kelti, hogy majd ő bizony beszabályozza a usert, akár tetszik neki, akár nem.

  Én meg eleve óvakodom az olyan szoftverektől, amik okosabbak akarnak lenni, mint a user. Az Operában sokáig nem volt automatikus frissítés (talán valamikor a 10-es verzió körül került bele), mégis mindig frissen tartottam. Nem az automatikus frissítés ellen vagyok és idióta sem vagyok, mint a Windows XP SP1 hivő "az SP2 kémkedik, meg WGA meg minden" típusú emberek, de szeretem kézben tartani a dolgokat.

  Nem azt mondom, hogy ne legyen benne silent upload azoknak, akik arra vágynak, de legyen opcionális (még ha default ez is a beállítás). És legyen olyan opció, hogy feljön egy értesítés, én megnézem a changelogot és eldöntöm, hogy frissítek-e vagy sem.

 • sekli

  addikt

  válasz LonGleY #19496 üzenetére

  Nekem egy gyenge gépen sokáig volt felrakva Chrome az Opera mellett és kicsit zavaró volt, hogy gyakrabban frissített, mint ahányszor elindítottam... :DDD

 • brd

  nagyúr

  válasz LonGleY #19496 üzenetére

  Te még nem találkoztál olyan frissítéssel, ami valamit elrontott? :F (Igen, többnyire nem baj, ha magától frissül, de aki kézben szeretné tartani a dolgot, azt extrán megszivatja a nehezen kikapcsolható automatikus frissítés.)

  The only real valuable thing is intuition.

 • Johnny194

  aktív tag

  válasz LonGleY #19595 üzenetére

  most valamiért megint jó. ha visszajön a probléma, megpróbálom

  Hogy kell az aláírást szerkeszteni?

 • Rimuru

  veterán

  válasz LonGleY #19612 üzenetére

  Mondj már nekem olcsón minimum 1 gigás DDR400-as RAM-ot (ha lehet kettőt, akkor már ott járok mint penge). :U

  Vigyázat, csalok!

 • brd

  nagyúr

  válasz LonGleY #19612 üzenetére

  Konkrétan semmi más nem tud így beakadni nálam, csak az Opera 12.

  Te valami nagy mágus vagy, ez már biztos. Mi a titkod? Komolyan kérdezem. Hogyan tudod Windowsnál megoldani, hogy pagefile mellett ne akadjon be ez-az, ha a fizikai RAM felhasználása 60-70% környékén, vagy felette jár? (Pláne gondolom Win7-nél).

  The only real valuable thing is intuition.

Hozzászólok Aktív témák