Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz Zolien #9035 üzenetére

    "Szamomra erthetetlen miert vettek ki az eszkoztarra ikonformaban odapakolhato bookmark lehetoseget - hasznos volt, szerettem."

    Tartsd lenyomva a Shift-et miközben húzod.

    "A masik a "finom"gorgetes. Hat kerem szepen mi ez, ami par verzio ota megy?"

    Mi bajod vele? Nekem ugyanolyan, mint 9.5 óta. Talán egy picit akadásmentesebb lett. 9.2-ben volt másabb valamivel, nekem mindkettő bejön. Ellenben a FF-féle csigalassú megoldás elég zavaró tud lenni, hogy mindig a Home és End billentyűket kell nyomogatnom.

    "ha nem epp a fules megoldas lenyeget tevesztette volna szem elott, nevezetesen, hogy ne minden egyes megnyitott lapot kulon processkent kezeljen. Ezt volt hivatott kivaltani eredetileg is a fules megoldas."

    Na igen, de ők úgy gondolják, hogy ez a kulcsa annak, hogy ne omoljon össze az egész böngésző. Ellenben eddig még talán a Chrome (ami már az 5-ös verziónál jár) omlott össze a legtöbbször. És 10-ből 8 alkalommal "Oh, Slap!" helyett "Whoa!" típusú teljes crash volt. Szóval erről ennyit...
    Egy jól optimalizált böngészőn weboldalak jóval ritkábban okoznak teljes fagyást, mint maga a kódban lévő bugok, esetleg a szoftverkörnyezet.

    Ellenben jóval több erőforrást képesek felzabálni, amire nem az a válasz, hogy "vegyél ramot, szinte ingyen van". És hogy bezárás után kilapozza a multiprocess? Igen. Csakhogy a fő chrome.exe processz először 13 megáról indul, aztán felkúszik 50-re aztán 1-2 nap után már igencsak 170 körül mozog. Az viszont nem kúszik vissza, csak a bezárt tabok. Amikből egy Gmail kapásból megeszik 50 megát + a Flash plugin (ami nem tudom minek a Gmail-hez, de elindul vele együtt).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák