Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    Topikgazda

    válasz Zoli2 #28526 üzenetére

    asztali és androidos Opera
    Ezek teljes értékű böngészők.

    asztali és androidos Opera bekapcsolt Opera Turbo funkcióval
    Ezek teljes értékű böngészők, azonban a teljes hálózati forgalmad az Opera szerverein keresztül megy végig. A böngésződ direktben az Opera szervereivel kommunikál egy speciális protokollon keresztül és az Opera szerverei kommunikálnak tényleges az oldalakkal. Az Opera szerverei az adatokat tömörítik (átlag szöveg 10% környékére összenyomható, a képek és videók minőségű is eléggé jól rontható minimális vizuális eltérés mellett töredék méretre), így sávszélességet és adatkeretet spórolhatsz meg.

    asztali és androidos Opera bekapcsolt Opera VPN funkcióval
    Ezek teljes értékű böngészők, azonban a teljes hálózati forgalmad az Opera szerverein keresztül megy végig. A böngésződ direktben az Opera szervereivel kommunikál és az Opera szerverei kommunikálnak tényleges az oldalakkal, mint egy hagyományos VPN vagy proxy esetében. Használatával a tartózkodási helyedet tudod elrejteni a használt oldala elől.

    Opera Mini
    Az Opera Mini nem egy hagyományos értelemben vett böngésző, hanem csak egy erősen specializált renderelő motor. Az Opera Mini direktben az Opera szervereivel kommunikál egy speciális protokollon keresztül és az Opera szerverei kommunikálnak tényleges az oldalakkal. Az Opera szerverei az adatot feldolgozzák, átalakítják és tömörítik, amelyet aztán az Opera Mini relatíve kevés erőforrással (mind hálózati, mind telefon) képes megjeleníteni, cserébe sok funkció és feature feláldozásra kerül, mint a komplett JavaScript futtatás, és emiatt kompatibilitási problémák is adódhatnak sok oldalon. Az Opera Turbónál is nagyobb tömörítésre képes, azonban a hátrányai miatt csak akkor érdemes használni, ha nagyon sávszélesség- vagy forgalomkorlátos helyzetben vagy.

    Opera Max (megszűnt, Samsung Max néven elérhető még kizárólag Samsung telefonokon)
    Az Opera Turbót tette elérhetővé a telefon összes alkalmazása számára.

    Opera VPN (megszűnt)
    Az Opera beépített VPN-jé tette elérhetővé a telefon összes alkalmazása számára.

    Opera Mobile (megszűnt)
    A régi, Opera 15 előtti mobil változat futott ezen a néven, évek óta elavult és megszűnt.

    Opera Touch Androidon
    Az alap androidos változat más felülettel. Többet nem tudok róla mondani, mert sosem használtam.

    Opera Touch iOS-en
    Ahogyan az össze böngésző azon a platformon, valójában ez is egy Safari, ami köré az Opera a saját felületét és szerver oldali infrastruktúráját tette.

    Opera GX
    Normál Opera pár gamernek tartott feature-rel, ritkább frissítési ciklussal.

    [ Szerkesztve ]

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák