Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    Topikgazda

    válasz FoxiestFox #27304 üzenetére

    És az brutálisan gyorsan is renderel le még összetett oldalakat is (nem emlékszem, hogy ilyen gyors lett volna régen, úgyhogy elkezdett ismét vonzani)
    A Firefox régi Gecko motorja mostanra menthetetlenül elavult, jelenleg Servo néven nulláról építkeznek, és menetközben ebből átemeltek kész feature-öket a Geckóba (éppen hardveres gyorsítással kapcsolatosakat). Ha készen lesznek ezzel és a felület szintén folyamatban lévő megújításával, akkor onnantól kezdve a Firefox alatt lesz a legmodernebb "jövőálló" motor, amit a jelen, a közeljövő és a várható távolabbi jövő elvárásait maximálisan figyelembe véve építettek fel az alapoktól. A második helyezett az EdgeHTML és a korábban modernnek számító Blink visszacsúszik a harmadik helyre. A legrosszabbul ilyen téren a Safari áll a WebKittel maga alatt (ami a Blink őse is egyben, azonban a forkolás óta nagymértékű átalakításon esett át).

    Szóval a Mozilla felébredt több éves téli álmából, és ha sikeresen végigviszik a futó projekteket, akkor ismét kívánatossá válhatnak sokak szemében, akiket a felület apró akadásai* tántorítottak eddig el.

    * ez alatt azt értem, hogy az 1-2 évvel ezelőtti Firefoxszal valahogyan számomra nem volt olyan gördülékeny a böngészés, mint mondjuk a régi Operával vagy az új Operával. Ezt a gördülékenységet nem tudnám számszerűsíthető mérőszámként megadni, csak úgy tudnám megfogalmazni, hogy érzetre valahogyan nem volt az igazi, és ez zavart

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák