Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    Topikgazda

    válasz AtHoS #25035 üzenetére

    Melóban XP alatt (igen tudom, váltani kellene....) tapasztalok hasonló jelenséget, de ott csak új oldal nyitásnál új fülön. Amelyik fül így beakad, ott nem is jön be semmi. Nyitni kell egy új fület a címmel, azon viszont egyből bejön (melóban T-HOME-os a net)
    Majd kinövi ;] Amúgy komolyan gondolom, az egyik gépen volt ilyen nyűgöm O30-O31 developer környékén, azonban az utóbbi időben elmúlt szerencsére. Súlyosbított esetben adott fület be sem tudtam zárni azonnal, hanem pár perccel később csukódott be magától. Ha hagytam a fület úgy, néha pár perc után bejött az oldal, de nem mindig. Valamit elszúrhattak a többfolyamatos működésnél a kommunikáció időzítésében, és valószínűleg befagyott a kapcsolat a dispatcher és a worker process között, amiből néha fel tudott állni, néha nem, mindenesetre eléggé extrémre sikeredett a hiba.

    Cserébe a másik gépen jött elő O31-O32 developer környékén az az idegesítő jelenség, hogy időnként megáll a billentyűzet és a gesture-ök érzékelése a webview részen. Tehát a címsorba tudok beírni, a fülváltó billentyűk is mennek, de semmit sem tudok az oldalon beírni, nem tudok kurzorokkal görgetni, és bármilyen gesture-re a jobb klikkes menü jön fel. Ha így hagyom, pár óra után képes magától meggyógyulni, hogy ismét pár óra után elromoljon. Opera restart megoldja, néha több nap, néha mindössze fél óra kell a jelenség felbukkanásához. Ennek is a többfolyamatos működéshez lehet köze, mert pont az a child window válik billentyűzet szempontjából inaktívvá, amelyik csak a megjelenítést tekintve része a főfolyamatnak, valójában egy másik háttérfolyamathoz tartozik.

    Mindegyik jelenség csak az egyik gépemen állt elő, miközben az operációs rendszer megegyezik, Opera beállítások és bővítmények megegyeznek, a telepített, háttérben futó programok megegyeznek, furcsa.

    AtHoS: Minden esetre, ha a cuccaidnál írt gépről van szó, akkor nem hinném, hogy az időközben elfogyott memória okozná a jelenséget
    Az Operának néha ez sem elég, sőt úgy tűnik, hogy a túl kevés mellett a túl sok szabad memóriától is zavarba tud jönni :DDD Komolyabban szólva, ez is a többfolyamatos működésből adódó probléma, szintén csak az egyik gépen, O32 óta egy ritkább, de előfordul.

    [ Szerkesztve ]

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák