Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    Topikgazda

    válasz #16820480 #24228 üzenetére

    Az Opera 12 Presto motoros, a Firefox Geckót használ, a Reconq QtWebKit alapú, és a Blink már eléggé régen leágazott ahhoz a WebKitből, hogy lényeges különbség legyen az alapoknál is akár (a QtWebKit amúgy is eléggé ritkán frissül). Egy Chromium vagy Chrome már összehasonlítási alap lenne, hogy kiderüljön, az Opera a ludas, vagy a Blink alatta. Ha valamilyen linoxos problémára akadsz, akkor kommentben jelentsd be a blogban, ha Ruarí aktív éppen, akkor szerencséd van, mert ő a platform felelőse. Nézd meg ezt is, hasznos lehet.

    Nálam nem pörgeti a CPU-t a PH-n (pedig fut a háttérben XHR-es content script is), de az O12 jól ismert bizonyos oldalakon akadozó görgetési nyűgje O27 alatt is jelen van, természetesen más oldalakon jön elő, de a Blink is képes ilyen hibákra.

    Az Opera menü > More tools > Enable developer tools, majd Opera menü > Developer tools > Task Manager, és meg tudod nézni, pontosan ki a felelős érte. Az is elképzelhető, hogy egy bővítmény veszik össze a PH oldalával.

    vlevi: pár havonta elindítom a Firefoxot, hátha sikerült már megoldaniuk, hogy a felhasználói felület ne legyen olyan "darabos" használat közben mikroakadásokkal tűzdelve. Aztán fél perc alatt lelohad a lelkesedésem, és belátom, amíg XUL+JS ott van a mélyben, addig sose lesz olyan gördülékeny a UI, amit Operánál megszoktam (szerencsére ezt sikerült az új termékvonalra is átvinniük).

    [ Szerkesztve ]

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák