Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    Topikgazda

    válasz AtHoS #23822 üzenetére

    Az új Opera is küldözget statisztikát a használt funkciókról?
    Igen, küldözget, így néz ki:

    {
    "Extensions": {
    "ActiveWebstoreExtensionsInfo": {
    "aobdicepooefnbaeokijohmhjlleamfj": "2.9.4"
    },
    "TotalCount": 8
    },
    "PageViews": {
    "AddressBar": 6,
    "ForwardBack": 1,
    "Reload": 37,
    "StartPage": 1,
    "WebPage": 73
    },
    "Searches": {
    "https://www.google.com/search?client=opera&q={searchTerms}&sourceid=opera&ie={inputEncoding}&oe={outputEncoding}": {
    "AddressBar;PreinstalledSearch": 6
    }
    },
    "SystemInfo": {
    "ScreenResolution": "1920x1080"
    },
    "UI": {
    "Impressions": {
    "SpeedDial": 14
    },
    "SpeedDial": {
    "PartnerCount": 0,
    "TotalCount": 9
    },
    "StartPage": {
    "ExperimentalStartPageEnabled": false
    },
    "Stash": {
    "TotalCount": 0
    },
    "TabAverageCount": 49
    }
    }

    Mint látható, a könyvjelzők nincsenek benne, de ez szerintem csak idő kérdése. Nem túl sok infót küld, de ahhoz eléggé sokat, hogy szép statisztikákat lehessen gyártani, és következtetéseket levonni, mint például a Stash megszüntetése.

    LonGleY: nyugi, Opera 26-ban sem fogsz tudni a könyvjelzőkről visszaváltani, ott is hiányzik egy link.

    És mégis hogy a frászban törlöm az alapértelmezett és az általam létrehozott mappákat a könyvjelzőknél?
    És csak egyenként tudod őket törölni. Többes kijelölés van, de sem mozgatásnál, sem törlésnél nem működik, szóval értelme nulla. Billentyűzetről kezelhetetlen az egész. Nincsen kuka, és könyvjelző törlésénél sem kér megerősítést, így amit véletlenül törölsz egy mellékattintással (ugyebár a szerkesztés pont a törlés mellett van), annak azonnal búcsút is inthetsz. Ezer sebből vérzik még az egész, megígért feature-ök (nickname, last visited) hiányoznak, mások szinte használhatatlanok (rendezés, mozgatás), de legalább az irány jónak tűnik. Az összevonás szerintem idő kérdése, csak ehhez repülni fog az O15-ben bevezetett stílusú gyorshívó (és akkor lesz igazán sírás).

    Az Opera 15 kiadása után a felhasználók azonnal a Speed Dial thumbnailek mérete és oszlopszáma miatt reklamáltak, hosszú idő után nagy kegyesen megvalósították, erre kijönnek egy szintén fix kinézettel, ahol ráadásul sokkal-sokkal kisebbek a képek. A tab preview óriási méretét azzal indokolták, hogy úgy könnyű különbséget tenni azonos oldalak között, erre az új gyorshívón egy oldal összes linkje ugyanúgy néz ki. Ráadásul sokszor téved, így nálam a az IT Cafének Logout logója van, a Logoutnak PH logója :W Nincsen időzített újratöltés, a Speed Dial bővítményeknek egy laza mozdulattal tettek keresztbe, törlésnél semmi megerősítés, mappát létrehozni kínszenvedés. Egy katasztrófa, de szerintem maximum 2 főverzió, és a réginek búcsút inthetünk. Ekkor valószínűleg áttérek arra, hogy a könyvjelzők oldallal helyettesítem a Speed Dialt. De ezek ellenére azt mondom, hogy most legalább látom az előzetes koncepciót és a tervezést, ami elmaradt az előző körben. Csak az átmenet tart sokáig, és addig félkész, közel használhatatlan funkciók között találja magát a felhasználó.

    bluobluo75:Nem tudja vakaki miért nem jeleníti meg a 12.17-es opera a google képtáramat?
    A Google nem támogatja már az Opera 12-t. Amint módosítják valamelyik oldalukat, a támogatás nagy valószínűséggel repül. Az Internet Explorernek maszkolás még hellyel-közzel működik, de amint az IE8 támogatását is kukázza, onnantól kezdve az Opera 12-nek is annyi lesz.

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák