Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    Topikgazda

    válasz Penge_4 #23265 üzenetére

    A nyílt forráskódnak nem az a lényege, hogy minden nyílt? Te arról beszélsz, hogy egy cégnél, ahol alkalmazott vagy, egy zárt forráskódú kereskedelmi termékből részletet úgy osztasz meg, hogy ne rúgjanak ki vagy pereljenek be.
    Nem, én arról beszélek, hogy akármilyen forrást nem csak annyiból áll nyílttá tenni, hogy fogom, és feltolom valahová, csak erre hoztam egy valós életben könnyebben megfogható példát. Szerencsére ilyen módon még sosem kellett ráfanyalodni a Stack Overflowra, eddig a google-fu és az értő olvasás elegendőnek bizonyult. Azonban ha egyszer kevés lenne, akkor sem az általad írt retorziók miatt fordulnék ilyen módon az oldalhoz (amelyek nálunk nem léteznek, így nem is érinthetnének), hanem azért, mert szerintem így illik.

    A mostani Presto forrás:
    1. tartalmazhat olyan harmadik féltől származó könyvtárakat, amelyeket nem tehetnek nyílttá, ezeket le kell cserélni másra (azaz fejlesztést igényel)
    2. tartalmazhat olyan megjegyzéseket, információkat, amelyek nem kerülhetnek ki az Operától, ilyen például a buildbox felépítése és hasonlók (azaz teljes code review-t igényel az összes forrásfájlra vetítve)
    3. használhat olyan egyedi segédprogramokat, amelyeket nem akarnak és/vagy tudnak nyílttá tenni, indoklás gyanánt lásd első pont (azaz fejlesztést igényel)
    4. a forráskód mellé illik dokumentációt mellékelni, legalább a fordítás menetéről (nem, ez egy valós projektben nagyon nem az F7 vagy a Ctrl+Shift+B lenyomása), amelyek egy része természetesen létezik, csak garantáltan nem olyan formában, ahogyan itt kellene (azaz dokumentációt kell írni)
    5. illik az új önjelölt fejlesztők munkáját valamilyen módon támogatni, ha később nem is, de legalább a kezdeti időkben (azaz kell fórumfelület, ahol aktív pár régi motoros a jelenlegi munkája mellett)

    Szóval idő és pénz, pontosabban szólva sok idő és sok pénz, még pontosabban szólva rengeteg idő és rengeteg pénz. Na, ezért nem lesz a Presto sosem open source, és nem azért, mert félnek attól a konteótól, hogy pár külsős ember világuralomra tör majd Presto alapokon.

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák