Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz dqdb #23244 üzenetére

    Hmm, jó kis találat. :) Az utolsó bekezdés jó összefoglalót ad. A tesztelésről, pontosabban azok hiányáról szóló rész meg egy ilyen vállalatnál tényleg megdöbbentő (még ha érezhető is volt, hogy valami nagyon nem stimmel, azért kevésbé kaotikusnak gondoltam volna a helyzetet).
    Amúgy amikor kijött az Opera 15, én is pont azt emlegettem annak idején, hogy nem igazán értem, miért érte meg ilyen "panicked, rushed"-módon, gondolkodás nélkül kiadni egy ilyen állapotban lévő böngészőt, amikor egy előrehaladottabb állapotban lévőre nagyobb eséllyel ugrott volna rá egy komolyabb felhasználói bázis - mint ő is említi, jobb lett volna várni, "until the new product was in a far better state", kicsit jobbat tehetett volna az Opera piaci helyzetének is. Persze ahhoz az is kell, hogy a mostani mentalitás elég nagymértékben javuljon.

    Más: ugyanebben a threadben említi az egyik felhasználó korábban, hogy "I almost ragequit using Chrome last Friday when I learned it is now impossible to install any Chrome extensions on Windows Chrome without using a Google account. WTF?". Nemrég én meg azon hidaltam le, hogy most már egyáltalán nem lehet olyan extensiont telepíteni a Chrome-ba, ami NEM a Chrome Web Store-ból származik:
    http://prohardver.hu/tema/google_chrome/hsz_18145-18145.html
    Magyarul ha van egy saját extensionöd, amit a böngészésed kényelmesebbé tételére fejlesztettél (mint nálam), akkor azt a Chrome kérdezés nélkül, újraengedélyezhetetlenül letiltja a francba. Hacsak nem tolod fel a Chrome Web Store-ba! Ahol pedig ha nem akarod, hogy publikálva legyen, akkor hidden állapotban kell tartanod (legalább ennyi, hogy van ilyen...). Persze ehhez 5 dolláros fejlesztői regisztrációs díjat kell először fizetned. Nevetséges, hogy még saját kockázatodra sem rakhatsz fel máshonnan extensiont (kb. olyan, mintha a használt OS-re nem telepíthetnél csak úgy akármilyen szoftvert egy köztes csatorna nélkül). Egyetlen megoldás a fejlesztői mód bekapcsolása, és a kibontott állapotban történő betöltés, de akkor meg minden egyes böngészőindításkor cseszeget a Chrome egy figyelmeztetéssel, hogy kapcsold már ki a fejlesztői módban lévő bővítményedet, mert micsoda dolog. (Korábban pont ezért csomagoltam crx-be, mert természetesen ez a figyelmeztetés is kikapcsolhatatlan volt, ez volt az első idegesítő lépés.) Az ilyenek miatt már bennem is erősen felmerült a Chrome bojkottálásának gondolata, mert elég sok döntésükkel húzogatják ki a szőnyeget a tudatosabb felhasználó lába alól a szokásos átlagfelhasználós bullshittel megtámogatva a döntést. Meg így akkor kevésbé anyázzák őket, hogy valami "csak úgy" felmászott a gépükre. Nem lehetne ám alternatív megoldást kitalálni... :)
    Remélem, azért ezt a f@szságot az Opera NEM fogja átvenni.

    (#23245) bluobluo75 :
    Azért az angol elég "emberi" nyelv. :P
    + (#23248): itt az egykori Opera-alkalmazott hozzászólásában elsősorban az Opera Presto-motor végkorszakáról volt szó, és a végén picit annak kihatásáról a mai helyzetre is - de nem igazán a mostani állapotról beszél, hanem a Presto fejlesztéséről, ez a lényeg. Az más kérdés, hogy a töketlenség/hülyeség most is nagyon jellemző, csak más vezetéssel, de most kevésbé ez volt a központi téma.

    ======================================

    (#23232) dqdb :
    "O24-ben visszatért az O12-ben is meglévő tab peek, valamint Ctrl+Tab közben is látszik a fül előnézeti képe, de ezt is sikerült szerintem sokkal rosszabbra megírni, mint a korábbiban volt."
    Legalább végre történt valami észrevehető és még hasznosnak is nevezhető újítás, azért az már önmagában tetszetős. :) Persze egyébként igazad van, hogy zavaró tud lenni a hosszas animáció, remélem, hogy bőven csiszolnak azért rajta. De most végre valami újabb pozitívat is tudok mondani a böngészőről (legalább ilyen is van, még ha kicsit sárgább, kicsit savanyúbb is) az mp3-támogatás bevezetése óta. :D

    (#23231) Penge_4:
    "Az ilyen mértékű fejlesztési tempó pedig csak álom marad."
    Ahogy már (B)dqdb(/B) említette, ez valóban elsősorban egyemberes projekt, ha a commitokat megnézed, látszik, hogy a fejlesztője rengeteget dolgozik rajta, de rajta kívül inkább ad hoc-módon tesznek hozzá mások a projekthez. Persze drukkolok a fejlesztőnek, de ha nem talál komolyabb támogatást hozzá, akkor félő, hogy elfogy a lelkesedése/energiája/ideje.

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák