Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    Topikgazda

    válasz spammer #22902 üzenetére

    A bővítmény a videoszolgáltatók oldalán némi kódot (content script) injektál az eredeti oldalba, amely a saját működéséhez kell. A bővítményhez tartozó manifest.json fájlban meg kell adni, mely oldalakon fusson le az adott script. Erre két lehetőség van: match pattern és glob. Az első megadása kötelező, de butább, a második többet tud, de önállóan nem szerepelhet, csak az elsőt lehet vele finomítani.

    Jó példa erre a http://dailymotion.*/* cím, ezt match pattern segítségével nem lehet megadni, mert a TLD helyén szerepelő első csillag sérti a szintaktikát, ezért a kiegészítő fejlesztői úgy döntöttek, hogy az összes lehetséges DailyMotion TLD match patternben történő egyenkénti felsorolása helyett <all_urls>-t adnak meg, és ezt szűkítik tovább ezzel a globbal, valahogyan így:

    "content_scripts": [ {
    "include_globs": [ "http://dailymotion.*/*",
    "http://*.dailymotion.*/*", "https://dailymotion.*/*",
    "https://*.dailymotion.*/*" ],
    "js": [ "includes/common.js", "includes/dailymotion_com.js" ],
    "matches": [ "\u003Call_urls>" ],
    "run_at": "document_end"
    }

    Szóval az a figyelmeztetés jelen esetben arról szól, hogy eléri, mert a szabályrendszeréhez és a működéséhez kell, de nem él vele vissza, és nem öncélú, mint sok Android alkalmazás esetében a működéshez egyáltalán nem szükséges jogosultság kérése.

    [ Szerkesztve ]

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák