Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    Topikgazda

    válasz LonGleY #21107 üzenetére

    Szimpla keresés a címsorban. Megjelennek a saját engine-ek is (részben).
    Ez már így volt Opera 15-ben is. Billentyűzetről az Alt+Left és Alt+Right billentyűkkel tudsz váltani a keresőmotorok között. A dolog eléggé nagy szépséghibája, hogy maximum 10 keresőt hajlandó kirajzolni, hiába férne el 20-30 is akár, ráadásul a gyári keresők foglalják a helyet, míg a saját keresőid sorrendjét nem tudod befolyásolni. Szóval magyar viszonyok mellett az ábécésorrendben első 5 fog csak megjelenni közülük. Volt olyan kérés is, hogy saját keresőknél be lehessen állítani, megjelenjenek-e ebben a listában, vagy sem (szóval egyetlen boolean flag), de nem rémlik már, mit reagáltak rá (valószínűleg azért nem, mert semmit sem).

    Meg top bar spacing, hogy beállíthasd, a füleket akarod legfölül elkapni vagy böngésződ tépnéd le a full méretből.
    Most nem rémlik, hogy már az O16-ban megjelent, vagy csak az O17-ben. Ez amúgy 5 perc alatt kivitelezhető dolog, csoda, hogy nem söpörték le az asztalról, mint sok hasonló dolgot (például a címsor üres részén a duplaklikk új fület nyit, mint O12-ben). A teljességhez hozzátartozik, hogy ezt a feature-t a kérések ellenére éppen az O12-ben nem valósították meg (csak saját skinnel lehetett elérni).

    slashing: Nah azért kezd ez már alakulni, 20-21 környékén szerintem már szinte biztos vagyok hogy simán lehet majd váltani.
    Én már nem teszek jóslatokat, amikor legutoljára tettem, akkor látványosan belassult a fejlődés, és azóta sem látok semmiféle felpörgést.

    A speed dial-nál rohadtúl hiányzik még az hogy szabályozható legyen az oszlopok száma.
    O19-ben lehet már patchelés nélkül, előtte patchelni kell.

    a tálcára rakó ikon mellett lenyíló ablak a bezárt lapokkal, rögtön mellette egy ' X ' minden lap bezárásra(ez nagyon hiányzik, ha kóder lennék tuti megírnám ),
    Sokszor kért feature, a válasz az, hogy ott van az Opera menüben, csak plusz egy kattintás ... Hiába lennél kóder, oda a nem tudsz kirakni semmit sem bővítményből. Amire lehetőséged van, az egy olyan bővítmény (létezik ilyen, de lusta vagyok megkeresni), ami egy sorral lejjebb, az ablakkezelő gombok alá, a többi bővítmény ikonja mellé pakol be egy új gombot. Mivel az O19 sem támogatja még a chrome.sessions API-t (ez még az éles Chrome-nak sem a része), addig ezt csak úgy lehet megoldani, hogy a bővítmény háttérfolyamata monitorozza az összes füllel kapcsolatos eseményt (nyitás, zárás, navigálás másik oldalra), szóval eszi a CPU-t és a memóriát is. Ha támogatják majd az API-t, akkor megoldható lesz úgy, hogy egyedül az ikonra kattintva indul el csak bármilyen JS folyamat. De a legegyszerűbb az lenne, ha megjönne az eszük.

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák