Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz Sk8erPeter #21072 üzenetére

    "ha nem láttam a forráskódját, ha azt nem adják ki, akkor valószínűsíthetően JOBB a többinél, vagy csak úgy önmagában biztos ultrakurvajó. Nem érzed ebben az érvelésben a problémát?"

    Szándékosan akarsz belekötni. Azért nem adják ki, mert érdekük fűződik hozzá. Amikor xy a rendőrségi kihallgatáson azt mondja, hogy "Nem én voltam.", pedig minden bizonyíték ellene szól, akkor sem biztos, hogy ő volt, akár meg is hamisíthatták a bizonyítékokat. De nézzük reálisan

    1. Az Opera Mail halott. Ahogy a My Opera és a többi is. Nincs értelme fenntartani. Kiadniuk is kár volt, de sok munka nem volt vele, egy letiltott böngészőjű teljesértékű Opera 12 volt az egész.

    2. Annak a kevés, még Presto-t használó, hordozható eszközökre szánt szoftvernek is készül az új verziója, ami már Chromiumot használ.

    3. A közösség fel van teljesen háborodva, anyázik ezerrel és bojkottálja a céget.

    Szóval akkor ezek után mégis mi érdekük lenne megtartani a forráskódot? Veszíteni semmit nem veszítenének vele, mert a meglévő termékek is kifutó széria, viszont mit nyernének vele? Sokat. Mert ha tényleg olyan szar, amilyennek mondják és ők, a nagy és hatalmas Opera Software sem tudta fenntartani, akkor nem kell félniük semmitől, mert az opensource közösség sem fogja tudni. Megpiszkálják, aztán hagyják a fenébe, hiszen egy "szar".

    De, hogy Bambano-t idézzem, Operáék arccal hárítanák a murvát, mikor a kis garázsfejlesztők feltámasztanák a Presto-t, a Chromiumos fos meg menne a levesbe a többi n+1 Chromium forkkal együtt.

    Nem ez lenne a logikus szerinted? Ha valamit titkolnak, akkor ott általában valami szar van a palacsintában. És itt most nem akarok felsorolni politikai példákat. :D

    Szóval nem azért jobb, mert titkos, hanem mert úgy titkos, hogy amennyiben tényleg szar lenne, ahogy mondták, semmilyen érdekük nem fűződne hozzá, hogy ne adják ki. Sőt, akár még tényleg nőhetnének a felhasználók szemében, hogy "Igazuk volt, tényleg fejleszthetetlen bughalmaz volt a Presto."

    Kizárólag akkor fűződne hozzá üzleti érdekük, hogy titkolják és ne nyissák meg a forráskódot, ha hazudtak és kizárólag anyagi megfontolásból tették amit tettek és minden blogbejegyzésük üres ideologizálás és szarkenegetés.

Új hozzászólás Aktív témák