Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz slashing #21000 üzenetére

    "Hát pedig szöges ellentéte annak amit mondasz az amit az opera csinál, mivel pont a felhasználóbázisukat üldözik el annak reményében hogy majd szereznek helyette sík hülyéket akiknek minden mindegy. De őket már régen elvitte az FF meg Chrome meg az IE."
    Én nem állítanám, hogy az FF-felhasználók ne lennének tudatos felhasználók, csak megelégszenek a lassabb GUI-val is, és sokan közülük fanboy-ok - ami mondjuk annyiból érthető is, hogy rengeteg nagyon hasznos kiegészítő található Firefoxhoz, és még ha jópár változáson esett is át ez a böngésző is, legalább nem egy kiherélt fostalicska lett belőle. Ez azért mindenképpen érdeme. Van pár kiegészítő, ami miatt párszor előveszem a Firefoxot, mert azok pótolhatatlanok, és nem találtam még rájuk igazi alternatívát más böngészőkre. Ilyen például a Video DownloadHelper, ami nagyon bejövős, meg a DownThemAll, aztán biztos van még pár, ami most hirtelen nem ugrik be.

    "Azt meg nem tudod megmagyarázni egyetlen indokkal sem, hogy egy könyvjelző sáv megszüntetését milyen praktikum vezérel és miért jobb egy szar (szó szerint) kiegészítő helyette."
    A könyvjelzősáv nem szűnt meg. :DDD Már bekapcsolható, bár asszem a stabilban még mindig nem, azt nem használom. Abban amúgy annyiból igazad van, hogy valami degenerált idióta vadbarom a Blink-motorra váltáskor kitalálta, hogy igazából nem is kell könyvjelzősáv, mert a felhasználók tök jól ellesznek a Stash-sel meg a Speed Diallel, meg Discoverrel. Komolyan kezeltetnie kellene magát annak az embernek. Nem tudom, mégis mi az anyjára számított. Lényeg a lényeg, először kerülő megoldásként elkezdtek fejleszteni egy rettentő nyomorult és bénán sikerült fostalicska extensiont, ami ki akarta váltani a bookmark managert, de inkább ne tették volna ilyen formában, mert az ember csak kiábrándult a fejlesztőkből. Aztán rájöttek, hogy ez tarthatatlan, és bevezették mégis a könyvjelzősávot... elvileg a régivel ekvivalens lesz tudásban (nick, description, blabla), ha végre ezek a töketlenek képesek lesznek végre befejezni.

    "Mert az utolsó lap bezárása = a böngésző bezárásával azt sem lehet egyetlen ész érvvel sem megmagyarázni."
    Őőő, speciel de. :D Más szemszögből, bizonyos esetekben meg kényelmes is tud lenni, hogy amikor bezárod az utolsó lapot, akkor bezártad magát a programot is, mert végül is miért ne lehetne akár feltételezni, hogy amennyiben az utolsó lapot is bezártad, akkor immár nem akarsz böngészni. Jó, jó, igen, tudom, ne nekem magyarázd, vannak más felhasználói szokások, és így meg úgy. Az értelmes megoldás az lenne, ha ezt opcionálissá tennék, de néhány vezetőnek annyira korlátolt a gondolkodása, hogy ilyenekre maguktól nem jönnek rá. Meg nyilván nehéz lenne ezt implementálni programban, NYILVÁN... :U (NEM.) Szóval hidd el, ezek a dolgok engem is idegesítenek, de önmagában az az érv elég gyenge, hogy direkt azért idegesítik a felhasználóikat, hogy különbözzenek a többi böngészőtől.
    Inkább csak simán különbözni akarnak, de nem sikerül nekik egyedivé válni, ahogy például a régi Opera épp a rendkívüli testreszabhatóságával és innovativitásával, teljesen egyedi újításaival lett egyedi. Mondhatni, hogy a mai böngészők megszokottá vált dolgait ők alapozták meg, és az a durva, hogy ez nem is elfogultság és nem túlzás. Kezdhetjük akár a többfüles böngészés kialakításával, aztán ha folytatnám a listát, valszeg óriási lista jönne ki belőle, a gond igazából az, hogy a mai böngészők ennek a rettentően kiherélt változatai.

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák