Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz #27441408 #20935 üzenetére

    Megfogadtam, hogy a te hozzászólásaidra nem reagálok, eddig elég jól tartottam is, most mégis megtöröm ezt a remek hagyományt, mert úgy látom, nem sikerült értelmezned az eddigi hozzászólásokat: a lényeg az, hogy ez egy gyűjtőbázis az Opera-felhasználóknak és -hobbifejlesztőknek (kiegészítők, patch-ek és egyebek készítői, lásd mint akár dqdb kolléga), és az Opera blogja legalább egy helyre terelte őket, az Operával kapcsolatos hasznos dolgok szerintem igen jó, hogy egy helyen koncentrálódtak, senki nem mondta azt, hogy az Opera blogja a legkirályabb a világon. Már korábban is erről beszéltem (1, 2), dqdb is lényegében erre erősített rá. Ez egy relatíve "kis" közösség, nem baj, ha van egy koncentrált hely, ahol ennek tagjai meg tudják vitatni épp a böngészővel kapcsolatos ügyes-bajos dolgaikat. Ha valaki Operával kapcsolatos blogokat, tippeket, hasznos kiegészítéseket keres, akkor keresse a My Opera blogok közt, ez szerintem viszonylag jól követhető. Aztán nyilván van még egy-két külön honlap is a témához kapcsolódóan. De most csakis külön honlapok lesznek, hacsak valaki nem kezd el egy hasonló kezdeményezést, ami kevéssé valószínű (ha az Opera képtelen fenntartani, akkor miért akarná más, miért érné meg neki). Szóval ezzel is el lehet tántorítani felhasználókat, mint ahogy dqdb írta is, hogy ez végleg kiábrándított jópár júzert, és hagyja is a francba az egész böngészőt is most már inkább, mert tele lett a töke (lehetőleg amikor erről gondolkodsz, mielőtt írsz (remélhetőleg), ne magadból indulj ki szokás szerint, hogy de hát neked pont az új teljesen jól megfelel, akkor mindenki más rajtad kívül, aki nem így gondolja, biztos tök hülye).

    A "kék F betűs" egyáltalán nem értem, hogy jön ide. Opera csoport Faszbukon, hagyjuk már. Ki mondta, hogy egyáltalán bárki is versenyezni akar a Fácséval? Vagy a Google-lal? Az Opera blogolók közül hidd el, rengetegen biztos, hogy nem is regisztráltak Fészre, legalábbis cseppet sem aktívak rajta. Ahogy esetleg más ehhez hasonló közösségi szarságokon sem.

    Az meg végképp nem értem, hogy jön ide, hogy te kvázi honlapként használtad a My Opera blogot, a sakkozós dolgaidra, amely témának köze nincs az Operához, és elégedetlen voltál vele. Hát igen, saját honlapnak, általános célokra sanszos, hogy nem alkalmas. Nem is arra való (ezért is meglehetősen vicces ez a "normális blogger, nem 1 alapszintű opera blogon tolja" írásod - aki a világ nagy dolgairól akar blogolni, és amúgy is nagy publisher, ne a My Opera blogon tegye). Ettől függetlenül biztos, hogy volt benne hiányosság.

    Az is érthető nyilván, hogy bőven volt terhelés, és ezt kezelni, szervereket, tárhelyet erre fenntartani, megfelelően konfigurálni nekik plusz lóvé. Másrészről évek óta megszokott szolgáltatástól elvágni az embereket viszont elég nagy érvágás pont akkor, amikor ráadásul amúgy is szar a helyzet, elégedetlenek a felhasználók (erre írtam, hogy az időzítés is rossz volt). Ez a LonGleY által "kis kuckónak" nevezett hely részben azért összetartotta az emberkéket.

    Szerk.: amúgy csak kíváncsiságból, melyik blogszolgáltatókat tartod ezerszer jobb bloghelyeknek? :) Te melyiket használod, ami szted ezerszer faszább?

    ==============

    (#20944) LonGleY :
    "De a viccet félretéve, ez való igaz. Én már fél nap alatt kinőttem, aztán le is lőttem. Ne gyűjtsön az is személyes adatokat. Ne egy böngésző."
    Tessék? :DDD Most ez komoly? :DDD Nem értem az összevetést: használod az Operát, de nem használod a My Opera blogot, hogy ne gyűjtsön az is adatokat? Mi van?

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák