Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    Topikgazda

    válasz LonGleY #20777 üzenetére

    Lehetséges erre külső programot használni, vagy ehhez mindenképp a böngészőnek kell belepiszkálnia az oldalakba?
    Létezik erre teljesen külön megoldás (AdMuncher), Internet Suite részeként (Kaspersky), de szerintem a böngészőbe épített megoldás a legjobb a hordozhatatlansága ellenére. Az előbbieknél a https kapcsolatok macerásak (vagy nem kezeli őket, vagy be kell épülnie a folyamatba annak minden problémájával, nem tudom, hogy az AdMuncher tudja-e), a DIV-ek blokkolása szintén macerás lehet dinamikus oldallétrehozás esetén.

    Igazán jó megoldásnak egy, az új Operában a declarativeWebRequest API-ra épülő bővítményt látnék. Itt a szabályok felvételét-regisztrálását a bővítmény végezné, csak ez a része lenne a blokkolásnak JS-ben megírva (ráadásul ezt nem minden böngészőinduláskor kellene megtenni, hanem csak változtatáskor), de a feltöltött szabályrendszert már teljesen natív kóddal a böngésző kezelné, amely a hagyományos string- (kezdődik, végződik, tartalmazza) és URL-ellenőrzéseken túl a reguláris kifejezéseket is támogatja.

    Ok, kösz! Hogy lehet a NoAds ikonját eltávolítani a felületről? Opera 12-nél sem? Ez fura.
    Ez azon ritka esetek egyike, amikor az O17 többet tud, mint az O12: el lehet benne rejteni az ikont :) Átrendezni ott sem, O12-nél is kérték az emberek, most is kérik, de süket fülekre találnak a kéréseik :U

    [ Szerkesztve ]

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák