Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz dqdb #20623 üzenetére

    "Az adott OS telepítésből származó infókkal titkosítják a fájlt. Más már jelezte, hogy ez amúgy sem poén, portable telepítésnél főleg nem, de nulla hivatalos reakció."
    Még ehhez kapcsolódóan további igen durván idegesítő dolog, hogy azt hittem, ilyenkor legalább mondjuk az adott jelszótárolásért felelős fájlt - ha már így van - valóban az adott OS-hez kötődő fájlként (vagy Windows esetén registry-bejegyzésként) kell elképzelni - ami portable esetén ugye eleve nevetséges -, ergo másik OS alatt másik, adott OS-hez kötődő fájlba fogja mentegetni a jelszavakat - DE NEM, ha a másik OS alatt mentegetek jelszavakat, akkor nem történik semmi (hiába kattintok a Save-re), továbbra is az itt látható, teljesen üres jelszóoldal látható az opera://settings/passwords oldalon, ergo ha átmegyek a másik OS-re, hiába mentegetek további jelszavakat, SEMMI sem fog eltárolódni... :Y :W :O

    Magyarul amint telepítettem egy Operát portable módon az egyik OS-ben (esetemben Windows 8 alatt), akkor a másik OS alatt (esetemben Windows 7 alatt) már soha többé nem fogok tudni tárolgatni jelszavakat, legalábbis amíg ezt a degenerált hibát nem javítják? Azért ez megdöbbentő, hogy ez nem szerepel a prioritások között. Ha most úgy döntök, hogy épp a másik OS-t (nálam Windows 7) akarom gyakrabban használni, akkor elégedjek meg azzal, hogy ezentúl kézzel fogom mindig beírni a jelszavaimat, mintha nem is létezne az Operában jelszókezelő egyáltalán? Vicc.

    Jelenleg az up-to-date Opera Developer 18.0.1277.0 verziót használom.

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák