Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz Sk8erPeter #20454 üzenetére

    Szerinted miért fejleszt akkor annyi mindenki eleve halálra ítélt böngészőt? Ha x év múlva kiadják, amikorra már senkit nem érdekel, akkor az lesz a forgatókönyv, amit te jósolsz.

    De ha idejében adnák ki és tényleg rácsapna valami olyan csoport, akinek ugyanez a filozófiája (pl. a KDE csapata), csak eddig hiányzott az alap, akkor akár még jól is elsülhetne. És ezt pontosan tudja az Opera Software is.

    Mert tudod vannak dolgok, amik üzletileg nem érik meg és csak mindenféle zárt forráskóddal meg licenszekkel meg jogdíjakkal bevédve magukat tudják megtartani a pozíciójukat, de ugyanakkor ingyen, lelkesedésből szárnyalhat.

    A piaci részesedés pedig 17 évig senkit nem érdekelt a részvényeseken kívül. Még a felhasználók is úgy voltak vele, hogy annak ellenére, hogy közvetett hasznuk ugyan származna belőle, de közvetett hátrányuk is (lásd: mainstreammé válás), úgyhogy senki nem erőltette különösebben.

    A Presto kódja meg már csak azért is jobb, mint a WebKit/Blink motoré, mert míg utóbbi "csak" egy motor, de még ha a Chromium API-t is veszed alapul is "csak" egy GUI-s renderelőmotor címsorral, addig nincs olyan, hogy külön Presto. Ha ez lehetséges lett volna, akkor valószínűleg a régi alá rakták volna be a Blinket, ahogy azt a hivatalos postok valamelyikében is hazudták mondták.

    Szóval Presto forráskód az én szememben = a teljes funkcionalitású Opera a maga teljességében.

    Ha valami kiherélt szart kap a közösség, azzal valóban nem lenne előrébb. De mivel
    1. A Presto teljesen össze van/volt drótozva a régi Operával. Még az Opera Mail is egy letiltott böngészőrésszel rendelkező teljesértékű 12.x-es Opera.
    2. Az új Opera egy sort nem tartalmaz éppen ezért a régi kódból, szóval számukra a Presto köré épített böngésző sem bír nagyobb jelentőséggel, mint maga a Presto core (már ha ebben az esetben van éles határvonal a core és a böngésző között).

Új hozzászólás Aktív témák