Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz scott_free #20101 üzenetére

    "az Opera 15-ben miért mások a betűtípusok ugyanazon az oldalon, mint a 12-ben?"

    Mert az Opera egyedi betűsimítást alkalmazott, ami olyan fasza volt, amit még egy Chrome fejlesztő is elismert.

    "az alapértelmezett zoomot be lehet állítani 120%-ra 125 helyett?"

    Nem. Maximum dqdb kiegészítőjével, de az kiegészítő, nem natív funkció, emiatt értelemszerűen küzd azokkal a korlátokkal, amikkel minden más kiegészítő.

    "valahogyan lehet nagyítani a címsor (és a fülek neveinek) betűméretét?"

    Windows beállításaiból globálisan igen, de Opera-specifikusan szerintem sehogy.

    Amúgy minél többször próbálgatom a Chrome-ot, kényszerítve magamat az elkerülhetetlenre, annál inkább rájövök, hogy mennyire szerettem az Operát, amikor újra azzal böngészek. Olyan triviális dolgok is, mint a Linuxos topicban kialakult fontokkal kapcsolatos vitában is rájövök újra és újra, hogy mennyi minden volt alap és természetes az Operában, ami Chrome-ban nincs/nehézkes/körülményes vagy egyenesen lehetetlen.

    Pl. itt gondolom a fejlett fontbeállításokat (akár h1-től h6-ig meg lehet adni egyedi dolgokat, tényleg mindent testreszabni, amihez nem kell egyedi UserCSS-kkel szopni) nem kell részleteznem. Chrome-ban ocsmány Times New Roman van. Ami önmagában még nem is lenne gond, de DejaVu Sans-ra módosítva a 16-os tényleg 16-os méretűnek tűnik (ugyanez az érték van Times New Roman-nál is, de az inkább 12-esnek tűnik), emiatt csúnya, nagy és széttolja a layoutot. Pl. itt IT Cafén a "Legfrissebb anyagok" dobozban 4-5 sorba tördelődnek a 16-os betűk. Nosza, csökkentsük le. Oh, wait! Nem csökken, csak egyszerre az összes, emiatt még a natív lapokon (beállítások, about:memory) is hangyafasznyi méretű betűk lesznek. Na akkor nézzünk bele a Preferences JSON-ba (ha megint el nem baszom és rakhatom újra a kiegészítőket, azok beállításaival együtt, mert a buborék 404-et mutat, miután sikerült visszaállítanom), hátha ott lehet specifikusan is módosítani. Nem, nem lehet ott sem...

    Arról nem beszélve, hogy minél többször használom a Chrome-ot, annál inkább rájövök, hogy mennyi olyan bug van benne (durvább módon), ami régebben Operában is volt és mennyien "bezzegatöbbiböngésző"-ztek ilyenkor. Csak így hirtelen mikor be van ágyazva egy DIV-be egy sokkal nagyobb (akár több megapixeles) kép, akkor a görgetés veszedelmesen akad. Régen ez Operában is volt, de itt azóta már egész tűrhető.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák