Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • stigma

    addikt

    válasz hunaqua #17211 üzenetére

    Hi, ez picit összetettebb, igaz legfőképp a vas-tól függ amin a NAS hardware elemei, termézsetesen függ mástól is..hálózat,kábelek,torrentbeállítás, HDD, Hdd csatlakozása(usb avgy sata)
    Otthon/ismerettségi körben egy Amlogix S905x2 (4mag 4GB ram) + WD külső ház + WD Purple 2TB-os HDD-vel Qbittorrent 75-85MB/s nagy átlagban a letöltés Digis nettel.
    Ez úgye olyan 600-680MB/sec tehát a gigabites segebbségből messze van amin 1000/8 = 125MB/s
    Rendszer nem OMV, mivel Amlogic lejátszó, Coreelec + Dockerben qbittorrent.Otthoni hálózatnál router, kábelek gigabitet vinnék amúgy.

    Ha ez nem lenne elég és ki akarnánk használni a telejs sebességet, valami low TPD-s lapot vennék amit mos nagyon nehéz, vagy valami alcsonsyabb foygasztású procit + imndenképp Sata portokban gondolkodnék, nem USB 3.0-s hostban, mert általában aza szűk keretszmetszer.
    Illetve egy fontos még, hogy a HDD ha NTFS-re van formázva azzal jóval rosszabban torrentezel, mint egy ext4-re formázott HDD-vel.

    Optimális körülménynek én azt mondaném ha a gigabites sebesség 70-80%-át hozza az adott céleszközöd amid most van, akkor rendben vagyunk , én elfogadnám.
    OMV-s külső házadra torrentrezel csak vagy vannak nagyon fontos adatok is?
    Ezt azért kérdezem, mert ha lenne fontos adat én mindenképp konfigot cserélnék és belső sata portos megoldást alkalmaznék hozzútávra, mert egy USB-n nem lehet rendesen egy 3,5-es HDD-t megtáplálni.

    [ Szerkesztve ]

    ....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...

Új hozzászólás Aktív témák