Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Adamo_sx

    aktív tag

    Egy érdekes problémába futottam bele, ami már az őrületbe kerget :Y :
    5-ös OMV-t használok (virtuális gépen fut egy HP Microserveren), és tegnap frissítettem (talán 5.5.9 valamiről, 5.5.11-re...), valamint a virtuális gépben a MAC addresst is megváltoztattam (hogy adott IP címet kapjon). Aztán egyszer csak a webes felületet nem lehetett elérni (notebookról, Chrome böngészővel, de eddig is mindig ezt használtam gond nélkül):
    A(z) 192.168.1.101 visszautasította a csatlakozást.
    Próbálja ki a következőket:
    A kapcsolat ellenőrzése A proxy és a tűzfal ellenőrzése
    ERR_CONNECTION_REFUSED
    SSH-n el lehetett érni a szervert és minden egyéb működött rajta (megosztások, TVHeadend, stb.). Próbáltam keresni a hibaokokat, néztem a logokat. Úgy tűnt (de biztos sem lehetek ebben, nem vagyok egy ngnix guru), hogy az ngnix nem figyel IPv4-en, a 80-as porton. Futtattam az omv-firstaid scriptet, módosítottam az ngnix konfig állományait, de nem sikerült összehozni.
    Egy nap szívás után feladtam, mondván, hogy ennél gyorsabb újratelepíteni. Fel is tettem újra és akkor jött a pofáraesés, a friss telepítést sem tudtam elérni a webes felületen. (Konzol, SSH működött egyből.) Itt már erősen vakartam a fejem, aztán egy utolsó ötletként megnéztem telefonról (Firefox): csodák csodája, ott bejön a webes felület. Ezután egy másik "desktop" gépről (ez a notebookon egy virtuális gép) is próbáltam, ott is működött, pedig az is Chrome böngésző. Arra tippeltem, hogy valami hálózati összeakadás van és más IP címről elérhető. Végül most felinstalláltam az eredeti notebookra egy Firefox-ot, ahonnan hiba nélkül elérhető. Azaz jelen helyzetben a notebookon Chromeból a fenti hibával nem megy, Firefoxszal pedig működik. Tehát az IP címmel kapcsolatos feltételezésem kiesik, de fogalmam sincs, hogy mi lehet a nyűgje. Arról nem is beszélek, hogy lehet, hogy az egész újrainstallálást is megúszhattam volna, ha erre korábban rájövök. Bár azt, hogy végül mi a baja és mitől romlott el, azt még mindig nem tudom... :O

    Szerk:
    És még egy észrevétel: a friss installációban (5.5.12-1 (Usul)) nem találom az openmediavault-extras plugint, így sem a minidlna-t sem pl. Docker-t nem lehet használni (jó, Docker-t eddig sem használtam, de épp gondoltam, hogy ki kellene próbálni, erre eltűnik...)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák