-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szpeti40
addikt
Na akkor leírom, hogy melyik mód mire való.
Nem kell megadnod a portokat, ugye alap esetben ha Bridge-elve éri el a netet a konténer, vagyis azt az IP címet és egyebeket használja, amit használ a NAS is és stigma kolléga azért írta ezt, mert ugye az omv is használja a 80-as és 443-as portokat és neked át kell irányítani, hogy ne "akadjanak" össze, 2 szolgáltatást ugye nem tudsz elérni azonos IP és port számmal.Ez a Bridge mód ugye, amikor a portokat adod meg egyessével, hogy mit mire irányítasz át és a sűrűn használt portokat ugye (pl, 80, 443) nem adhatod meg minden konténernek, mert akkor nem tudja senki sem, hogy kinek szól.
A Host módban ugyan úgy a NAS IP címén éred el a konténert, de nem kell portokat megadogatnod, mert 1-1-ben ugyan azokat használja, amiket a konténer kér, pl tautullit el is éred a :8181-es porton, nem kell megadni külön.
Macvlan-nál, a konténernek külön IP-t adsz meg, a NAS-tól függetlenül, viszont az otthon használatos alhálódon belül, én a PiHole-t, LibreSpeed-et vagy Unifi Controllert is így használom, így nem kell a portokat megadogatnom egyessével, hanem a konténernek egyedi IP-je van, pl NAS: 192.168.1.150, PiHole: 192.168.1.151, így a PiHole által használt portoknak "semmi köze" a NAS által használt portoknak, nyugodtan használhatja amit szeretne, hiszen egyedi IP-t kapott az otthoni alhálózatból.
Nekem a router DHCP szervere a 192.168.1.160-as cím felett oszt IP-ket a klienseknek így az az alatti portokat használhatom "szerver" célra, még véletlen se osztja ki, bár elvileg nem is kéne neki.
Remélem érthetően írtam a dolgokat le.
Swift 1.3 GLX, Galaxy S10, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II
Új hozzászólás Aktív témák
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Creative Cloud All Apps Licenc kulcs
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- A legolcsóbb árak! Jogtiszta Windows operációs rendszerek számlával!
- Online Védelem a legjobbaktól. Vásárolj VPN szolgáltatást kedvező áron! (PIA, Cyberghost)
Állásajánlatok
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest
Cég: pepris.de
Város: Budapest