Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

 • szpeti40

  addikt

  válasz Horvi #12803 üzenetére

  Na akkor leírom, hogy melyik mód mire való.
  Nem kell megadnod a portokat, ugye alap esetben ha Bridge-elve éri el a netet a konténer, vagyis azt az IP címet és egyebeket használja, amit használ a NAS is és stigma kolléga azért írta ezt, mert ugye az omv is használja a 80-as és 443-as portokat és neked át kell irányítani, hogy ne "akadjanak" össze, 2 szolgáltatást ugye nem tudsz elérni azonos IP és port számmal.

  Ez a Bridge mód ugye, amikor a portokat adod meg egyessével, hogy mit mire irányítasz át és a sűrűn használt portokat ugye (pl, 80, 443) nem adhatod meg minden konténernek, mert akkor nem tudja senki sem, hogy kinek szól.

  A Host módban ugyan úgy a NAS IP címén éred el a konténert, de nem kell portokat megadogatnod, mert 1-1-ben ugyan azokat használja, amiket a konténer kér, pl tautullit el is éred a :8181-es porton, nem kell megadni külön.

  Macvlan-nál, a konténernek külön IP-t adsz meg, a NAS-tól függetlenül, viszont az otthon használatos alhálódon belül, én a PiHole-t, LibreSpeed-et vagy Unifi Controllert is így használom, így nem kell a portokat megadogatnom egyessével, hanem a konténernek egyedi IP-je van, pl NAS: 192.168.1.150, PiHole: 192.168.1.151, így a PiHole által használt portoknak "semmi köze" a NAS által használt portoknak, nyugodtan használhatja amit szeretne, hiszen egyedi IP-t kapott az otthoni alhálózatból.

  Nekem a router DHCP szervere a 192.168.1.160-as cím felett oszt IP-ket a klienseknek így az az alatti portokat használhatom "szerver" célra, még véletlen se osztja ki, bár elvileg nem is kéne neki.

  Remélem érthetően írtam a dolgokat le.

  Swift 1.3 GLX, Galaxy S10, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II

Új hozzászólás Aktív témák