Új hozzászólás Aktív témák

• azbest
    félisten

Szerződéshosszabbítási ajánlat one módra.
    Júl. 20-án lejár a hűségem, gondoltam, felhívom őket, hogy mondjanak valamit, amiért megéri hosszabbítani. Rövid változat: nem mondtak.

És akkor kicsit hosszabban a kissé szürrealis telefonbeszélgetés, amit a one ügyintézőivel folytattam.
    Elöljáróban annyit, hogy sok éve, már a UPC-s idők óta vagyok előfizető. Jelenleg van:
    - 500-as net (koax),
    - TV Family + FilmBox Pro,
    - HBO Digital MaxPak (asszem, így hívják),
    - 1 db mediacard + 2 db interaktív box,
    - Nonstop L vezetékes telefon (szükség van rá családi okból).
    Ezekért fizetek most kicsit több, mint 13e Ft-ot havonta.

Első ügyintéző hölgy ajánlata, hosszas kalkulálgatás után:
    6 hónapig szinte fillérre ugyanannyi (kb. 50 Ft-tal több) lenne, mint eddig, utána havi 15e Ft felett valamennyivel. Mindezt FilmBox Pro nélkül, mert olyan csomag már nincs (a FB csatornák a Canal+ alkalmazásban érhetők el).
    Viszont a szeptember 1-jei 4,4%-os emelés szerinte az új csomag miatt nem fog érinteni.
    Hát nekem ez nem tetszik. Mert a további hűségvállalást összességében emeléssel „jutalmaznák”. De ő nem tud jobb ajánlatot adni…
    OK, akkor mi van, ha nem hosszabbítok? Akkor ugye törvény szerint maradnia kell az eddigi árnak, ha jól tudom, ugye? Nem, akkor folyamatosan emelni fognak, és bármikor megvonhatják az eddigi kedvezményeket is.
    Jó, akkor kérem, hogy kapcsolja az ügyfélmegtartókat, mert ha nem kapok jobb ajánlatot, akkor szolgáltatót váltok. „Nálunk nincs olyan, hogy ügyfélmegtartók, csak lemondási részleg van” – mondja. Jó, akkor legyen szíves őket kapcsolni.

Kis várakozás, majd a helyzet részemről történő ismertetése után a „lemondási részlegen” dolgozó ügyintéző hölgy ajánlata (második nekifutásra, mert elsőre kifelejtette a HBO-s pakkot…):
    6 hónapig 14e Ft felett valamennyivel, utána havi 16e Ft valamennyi!
    Tehát az, akinek az lenne a dolga, hogy ne hagyjon elmenni másik szolgáltatóhoz, még rosszabb árat adott, mint az első nő, akivel beszéltem! (Viszont ő meg arról biztosított, hogy a szeptemberi emelés csak a mobilszolgáltatásokat fogja érinteni, a vezetékeseket nem.)

Mondanom se kell, nem kötöttem új hűséget. :(

Folyamatos emelés az az inflációkövető lehet. Az igaz, hogy kedvezményeket megszűntethetnek, de gondolom legalább egy hónappal előtte jelezni kell az ászf melléklet módosításánál. Az a trükk, hogy listaár minusz kedvezmény kb minden csomag ára és kedvezményt elvehetnek. Ha meg a csomag volt túl kezdvező, akkor egyszerűen kivezethetik teljesen a csomagot értesítés után és vagy kényszerváltás vagy felbontás. De ez bármikor lehet bármelyik csomágnál is, szóval nem számít, hogy melyik szolgáltató vagy melyik csomag.

Most meg a brand váltás miatt (és hogy a saját rendszerükbe kerüljön át az ügyfél) gondolom próbálnak mindenkit átterelni az új csomagokra, akkor is ha egyébként rosszabbak. De az ügyintézők ezért kapnak pénzt.

#18423 ha már nincs hűséged, akkor egyébként is bármikor felmondhatod. Mivel csak csepp vagy a tengerben, nem számít, hogy felmondod. Az utóbb évek jogszabálymódosításai miatt kb teljesen egyoldalú lett az egész, a szolgáltató számára kedvezőbb.

Új hozzászólás Aktív témák