Hirdetés
- Projektor topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Megjelent a Pulsar és a Noctua tenyerünket hűtő egere
- Jelentősen drágul az NVIDIA Jetson termékcsalád
- Unod a kompakt klaviatúrákat? Akkor talán neked szól ez a modern Zboard iteráció
- Egér probléma
- E-book olvasók
- Megmutatta a DLSS 5 paraméterezhetőségét az NVIDIA
- RAM topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
18400 - 18301
18717 - 18701 18700 - 18601 18600 - 18501 18500 - 18401 18400 - 18301 18300 - 18201 18200 - 18101 18100 - 18001 18000 - 17901 17900 - 17801 17800 - 17701 17700 - 17601 17600 - 17501 17500 - 17401 17400 - 17301 17300 - 17201 17200 - 17101 17100 - 17001 17000 - 16901 16900 - 16801 16800 - 16701 16700 - 16601 16600 - 16501 16500 - 16401 16400 - 16301 16300 - 16201 16200 - 16101 16100 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-07-22 12:52 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
NyalokAA
senior tag
Nekem Sagemcom modem van, de sokadszor újraindítás után sincs 100-as feltöltés, maradt a 40
Feltöltési csatornában hónapok óta látszik az új ofdma, de 0 adatforgalommal.
Leadtam hibára 2 napja (belemásoltam az áprilisi számlavégi részletes tájékoztatót ÁSZF hivatkozásokkal) még semmi reakció. Székesfehérvár.Több lépcsőben zajlik az átállítás. Legkésőbb augusztus 1.-ig minden releváns díjcsomagon megtörténik.
-
kisapa
őstag
Úgy tűnik eddig tartott az akció az m4 részéről. Tegnap már nem tudtam se visszanézni sem pedig felvenni vb meccset.😡
-
imis
senior tag
-
imis
senior tag
A másik amin gondolkodtam, hogy mennék a telekomhoz csak netért, a tv amúgy sem játszik, ott hogy működik a saját router és a nat-mentesítés?
Nekem így van, Nincs cgnat és saját routert használok, a szolga eszköz után.
Koax net van nálunk csak.Köszönöm. Nálunk optikai volna, és úgy hallottam a t jobb a one-nál. Bár nekem a digi 7-800-at is megy lefelé.
-
imis
senior tag
Ténél optikán van pppoe pt mód.
Bekapcsolod és az ont úgy viselkedik mint ha csak egy csupasz modem lenne. Saját routered csatlakozik név/jelszó párossal.Koax esetén tv nélkül szintén kérhető bridge (modem) mód, de ezt csak ügyfélszolgálat tudja ki/bekapcsolni.
Nat előfordulhat de telefonhívásra kivesznek belőle, aztán sokakat pár hónap múlva újra natolnak, ismét lehet telefonálni.
Köszönöm. Azt gondoltam a t-nél fizetős, ha ki akarsz kerülni a natból.
-
kutyuska
aktív tag
jelenleg nálam is digis csomag van és telefonon ajánlották az átszerződést megtartással (mivel lemondanám a csomatgot és csak net maradna) így lenne internet+tv kb 2000-rel kedvezőbben.
a kérdésem, hogy gyakorlatilag marad az optikai kábel+modem és lesz + CI+ modul?
ill. jelenleg saját routerrel használom és levették a natolást, ez is marad? (ez nem jelent + költséget?)A másik amin gondolkodtam, hogy mennék a telekomhoz csak netért, a tv amúgy sem játszik, ott hogy működik a saját router és a nat-mentesítés?
Nálam csak a végponti eszközt cserélték, CI+-t kértem, ezért koax kimenete van. Minden egyéb változatlan maradt
[link] -
passatgt
aktív tag
Érdekességnek leírom, hogy jártam: tegnapelőtt nem volt villany, és amikor visszajött, valami elromlott: minden működött megfelelően, volt wifi, kábeles net, 2 access point is csatlakozott. Viszont egy Netatmo kamera és 2 Sonos hangszóró az istenért nem akartak működni. IP címet kaptak, hálózatra csatlakoztak. Próbáltam őket resetelni, újra beállítani, hangszórót kábellel bedugni, modemet újraindítani, access point nélkül használni stb... és a végén kiderült, hogy DNS probléma volt, mert a "dig @192.168.0.1 api.netatmo.com" parancsra nem jött semmi válasz. Viszont a "dig @1.1.1.1 api.netatmo.com" pedig már simán ment. A megoldás pedig csak annyi volt, hogy nem volt elég újraindítani a routert(ez még a régi fehér Connect Box), hanem teljes áramtalanítás, várni 5 percet és utána vissza.
-
kabelmania27
Topikgazda
Szia! Köszönöm, közben visszaolvastam a fórumon és én is megtaláltam ez említett 3DSS3U verziót. Megpróbálom azzal, egyszerűnek tűnik így, de rendelek egy f-f toldót is, mert ilyenből van nálam 2db:

És ha valamiért nem akarja, akkor átváltok erre a megoldásra.
A doboz 3-ban egyébként az eredetileg próbált 3-as elosztó van, és a TV valóban írja, hogy nem tökéletes a jelerősség, de simán van kép akadás nélkül, pedig már szezon van itt a balatonon, ilyenkor szokott rosszabb lenni a nagyobb terhelés miatt(sok nyaralós aktiválódik).
+ ChatGPT ajánlás, szóval lehet hülyeség, de amelyik TV nem lesz még bekötve, oda rakok egy 75 ohm-os zárókupakot.
Rakhatsz lezáró ellenállást, amennyiben a hármas doboznál két tévé nincs használva akkor feleslegesen csillapítod a jelet ezért jobb az F toldó.
-
passatgt
aktív tag
Ez a 5-2400Mhz Power pass feliratú hármas osztó műholdvételre való, több 6dB-t csillapít az a feltöltési érték szempontjából sok, ezért problémát okozott az internetnél, első dobozba ilyen hármas osztót tegyél, alacsonyabb csillapítású kimenet megy a modemre, a két nagyobb csillapítású pedig a doboz 2 és 3 felé, ezzel kb olyanok lesznek a modemértékek mint most. A másik megoldás hogy meghagyod ezt a kettes osztót, egyik kimenet modem másik kimenetre teszel egy ilyet, aztán megint egy kettes, ami mehet a kettes és a hármas dobozra. Hármas dobozba megpróbálhatod ezt a szimmetrikus hármast viszont magasabb csillapítás miatt lehet nyáron gyenge lesz a tévéknek a jel illetve üres kimenet problémát tud okozni ezért a doboz három helyére mehet egy F toldó, ha a tv4 tv5 végeken nincs készülék.
Szia! Köszönöm, közben visszaolvastam a fórumon és én is megtaláltam ez említett 3DSS3U verziót. Megpróbálom azzal, egyszerűnek tűnik így, de rendelek egy f-f toldót is, mert ilyenből van nálam 2db:

És ha valamiért nem akarja, akkor átváltok erre a megoldásra.
A doboz 3-ban egyébként az eredetileg próbált 3-as elosztó van, és a TV valóban írja, hogy nem tökéletes a jelerősség, de simán van kép akadás nélkül, pedig már szezon van itt a balatonon, ilyenkor szokott rosszabb lenni a nagyobb terhelés miatt(sok nyaralós aktiválódik).
+ ChatGPT ajánlás, szóval lehet hülyeség, de amelyik TV nem lesz még bekötve, oda rakok egy 75 ohm-os zárókupakot.
-
Per Me
tag
Nem az én nevemen van a szerződés, viszont én mennék be érdeklődni,nem apukám. Valahol a neten van meghatalmazási formanyomtatvány,amivel ha bemegyek a One-hoz, akkor szóba állnak velem is?
Anno jó pár éve emlékszem, hogy a Diginél vittem be ilyen papírt és fel is vettek, mint ügyintézőt. De szerintem ez már nem él, illetve a rendszerükben elveszhetett. KösziNekem is volt meghatalmazás a Digi időből, nem került át a ONE-hoz az ügyintéző szerint. Újat kell vinni. Sima meghatalmazás, két tanúval.
-
wolf88
aktív tag
Nem az én nevemen van a szerződés, viszont én mennék be érdeklődni,nem apukám. Valahol a neten van meghatalmazási formanyomtatvány,amivel ha bemegyek a One-hoz, akkor szóba állnak velem is?
Anno jó pár éve emlékszem, hogy a Diginél vittem be ilyen papírt és fel is vettek, mint ügyintézőt. De szerintem ez már nem él, illetve a rendszerükben elveszhetett. Köszi -
kabelmania27
Topikgazda
Eredetileg a doboz 1-ben volt 1 3DSS2 elosztó, egy ment a routerbe, másik a TV-be. Most lett ezen az ágon pluszban egy hálószoba tv(doboz 2) és a doboz 3, ami a többi szobába megy. Igazából csak be lett húzva a koax, nagy valószínűséggel csak tv1-tv2 lesz használva rendszeresen, esetleg a tv3 nagyon ritkán. Ha a doboz 1-be raktam egy ilyet(hármas elosztóban ilyet árultak helyi villamosságiban):

Akkor tv volt, de internet nem. Ha ezt lecseréltem a 3dss2-re, akkor volt tv és internet is. Ezzel az állapottal így néz ki:

Csak a TV1-nél lesz box, TV2 kártyás. A többinél meg elég, ha bejön a kábeltv(pár csatorna bejön, próbáltam).
Ez a 5-2400Mhz Power pass feliratú hármas osztó műholdvételre való, több 6dB-t csillapít az a feltöltési érték szempontjából sok, ezért problémát okozott az internetnél, első dobozba ilyen hármas osztót tegyél, alacsonyabb csillapítású kimenet megy a modemre, a két nagyobb csillapítású pedig a doboz 2 és 3 felé, ezzel kb olyanok lesznek a modemértékek mint most. A másik megoldás hogy meghagyod ezt a kettes osztót, egyik kimenet modem másik kimenetre teszel egy ilyet, aztán megint egy kettes, ami mehet a kettes és a hármas dobozra. Hármas dobozba megpróbálhatod ezt a szimmetrikus hármast viszont magasabb csillapítás miatt lehet nyáron gyenge lesz a tévéknek a jel illetve üres kimenet problémát tud okozni ezért a doboz három helyére mehet egy F toldó, ha a tv4 tv5 végeken nincs készülék.
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok! Volt kint a technikus, a modem /router egység szoftveresen meghalt. Egy újabb eszközre cserélték ki.
-
szaboi6512
addikt
jelenleg nálam is digis csomag van és telefonon ajánlották az átszerződést megtartással (mivel lemondanám a csomatgot és csak net maradna) így lenne internet+tv kb 2000-rel kedvezőbben.
a kérdésem, hogy gyakorlatilag marad az optikai kábel+modem és lesz + CI+ modul?
ill. jelenleg saját routerrel használom és levették a natolást, ez is marad? (ez nem jelent + költséget?)A másik amin gondolkodtam, hogy mennék a telekomhoz csak netért, a tv amúgy sem játszik, ott hogy működik a saját router és a nat-mentesítés?
A másik amin gondolkodtam, hogy mennék a telekomhoz csak netért, a tv amúgy sem játszik, ott hogy működik a saját router és a nat-mentesítés?
Nekem így van, Nincs cgnat és saját routert használok, a szolga eszköz után.
Koax net van nálunk csak. -
LógaGéza
veterán
Üdv,
Használja valaki esetleg a One (ex-Digi) FTTH internetet SFP-s GPON modullal?
Főleg az érdekelne, hogy lehet-e belőle bármilyen problémám a szolgáltató oldaláról, ha így használom. -
boborján2
őstag
Ténél optikán van pppoe pt mód.
Bekapcsolod és az ont úgy viselkedik mint ha csak egy csupasz modem lenne. Saját routered csatlakozik név/jelszó párossal.Koax esetén tv nélkül szintén kérhető bridge (modem) mód, de ezt csak ügyfélszolgálat tudja ki/bekapcsolni.
Nat előfordulhat de telefonhívásra kivesznek belőle, aztán sokakat pár hónap múlva újra natolnak, ismét lehet telefonálni.
-
imis
senior tag
Mire van szükséged? Helyetted nem tudjuk eldönteni, kellenek-e a streaming opciók, amik a family csomag mellé járnak.
A box nem kötelező, lehet kérni CI+ modult (mediacard) és akkor nem kell box a tv-hez. Ha egyet kérsz, akkor is jönni fog ugyanúgy minden, el lehet osztani; majd egyszer kódolni fogják, de mikor senki nem tudja.Az átszerződés sem kötelező, aki exDigis csomagban van, egységes ár lesz ezt megírták a korábbi számla melléklettel, azt kell átolvasni benne van a várható ár is, #17605 hsz-ben is szerepel, nagyítható.
-
garga pista
Topikgazda
Mire van szükséged? Helyetted nem tudjuk eldönteni, kellenek-e a streaming opciók, amik a family csomag mellé járnak.
A box nem kötelező, lehet kérni CI+ modult (mediacard) és akkor nem kell box a tv-hez. Ha egyet kérsz, akkor is jönni fog ugyanúgy minden, el lehet osztani; majd egyszer kódolni fogják, de mikor senki nem tudja.Az átszerződés sem kötelező, aki exDigis csomagban van, egységes ár lesz ezt megírták a korábbi számla melléklettel, azt kell átolvasni benne van a várható ár is, #17605 hsz-ben is szerepel, nagyítható.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Amíg be nem szántják, addig a koax-on ott marad a kódolatlan DVB-C jel is. Így az eddigi csatornák menni fognak box nélkül is.
-
Soma01
veterán
A one fiók nektek is jelzi még a sávos kedvezményt? Elvileg nincs, de nekem írja hogy van 3 csomagom ami jogosult rá. Persze nem érem el velük a 14.500 forintot de ha veszek mégegy csomagot, akkor már igen. Vagy akkor ez úgysem fog aktiválódni mert már kivezették? De akkor miért van ott a fiókomban?
-
wolf88
aktív tag
Sziasztok!
Nálunk is emelés lesz, régi Digi csomag, 9800 ft volt,most meg lesz 11900 vagy mennyi. Azon gondolkodom,ha már ennyi lesz, akkor nem lenne célszerűbb szerintetek átszerződni?Akkor már lenne RTL+ stb. Viszont a hátránya,hogy most nincs még box... Ki mit ajánl? -
Johnzy
tag
Szervusztok!
Egy korábbi számla-e-Mail mellé jött egy tájékoztató PDF is, ami egy "összevonásról" szól elvileg. Ma voltunk bent az ügyfélszolgálaton és azt állította az ügyintéző (miután személyi és lakcím ellenőrzés megvolt), hogy augusztus 01.-től mindenkinek aki a "régi Digi-s rendszerből jött", azoknak drágább lesz a szolgáltatás. Néztek egy kalkulációt és a mostani 9300-9400 Ft-ra 12.000-13.000 Ft-ra ugrana a havidíj.
Ti erről mit tudtok?
Ez mindenkinek lesz? (csak azért mert a "családban" 3 helyen van ex-Digis szolgáltatás)
Ez lenne a 1,5 éve várt "kötelező migráció"? Vagy nem tekinthető migrációnak csak úgy megemelik a díjakat, hogy ne legyen kedved ignorálni a meglévő állapotot és mindenképpen menj be átszerződni, hátha azzal nyersz pár 1000 Ft-ot évente?Előre is köszi a tájékoztatást!
Javaslat valaki? Érdemes átszerződni?
Köszi! -
passatgt
aktív tag
Az 1-eshez szerintem nem sima osztó kellene, a modem felé több jel menjen, de a 3-as ág felé is több kellene a további osztás miatt. Az is számít, kb. mekkorák a vezetékhosszabb, minél hosszabb a vezeték annál több lesz a csillapítása.
Egyébként minek ennyi tv felé az elosztás, van is ennyi tv a végpontokon (meg modul/box?), vagy "majd lesz ott tv", mert üresen nem érdemes hagyni, csak annyi osztást berakni amennyi tv valóban be lesz kötve.
Sőt a legjobb lenne megírnod, most milyen a felállás és milyen osztó van bekötve, modem milyen jelszintet mutat. kabelmania27 tud számolni belőle, ennyi osztást el fog-e bírni a rendszer.Eredetileg a doboz 1-ben volt 1 3DSS2 elosztó, egy ment a routerbe, másik a TV-be. Most lett ezen az ágon pluszban egy hálószoba tv(doboz 2) és a doboz 3, ami a többi szobába megy. Igazából csak be lett húzva a koax, nagy valószínűséggel csak tv1-tv2 lesz használva rendszeresen, esetleg a tv3 nagyon ritkán. Ha a doboz 1-be raktam egy ilyet(hármas elosztóban ilyet árultak helyi villamosságiban):

Akkor tv volt, de internet nem. Ha ezt lecseréltem a 3dss2-re, akkor volt tv és internet is. Ezzel az állapottal így néz ki:

Csak a TV1-nél lesz box, TV2 kártyás. A többinél meg elég, ha bejön a kábeltv(pár csatorna bejön, próbáltam).
-
garga pista
Topikgazda
Az alábbi rajzon lévő osztásokat kéne megoldanom. Milyen elosztókat javasoltok, indokolt e esetleg erősítő?
98%-ban a TV1 / TV2 van csak használva, a másik három csak opciónak van.
Vagy nem kell ezt túlgondolni, első dobozba egy 3DSS3(ahol az egyik -4db a routerhez), hármas dobozba 3DSS3(ahol mindegyik kimenet egyforma) és egy 3DSS2 a kettes dobozba.
Az 1-eshez szerintem nem sima osztó kellene, a modem felé több jel menjen, de a 3-as ág felé is több kellene a további osztás miatt. Az is számít, kb. mekkorák a vezetékhosszabb, minél hosszabb a vezeték annál több lesz a csillapítása.
Egyébként minek ennyi tv felé az elosztás, van is ennyi tv a végpontokon (meg modul/box?), vagy "majd lesz ott tv", mert üresen nem érdemes hagyni, csak annyi osztást berakni amennyi tv valóban be lesz kötve.
Sőt a legjobb lenne megírnod, most milyen a felállás és milyen osztó van bekötve, modem milyen jelszintet mutat. kabelmania27 tud számolni belőle, ennyi osztást el fog-e bírni a rendszer. -
garga pista
Topikgazda
Sokat segít biztos a downdetector, hogy nálad megjavuljon. Célszerű lenne a hibát bejelenteni, mert nálad 99% nem a mindenki által tapasztalt gyenge bitrátás beakadás van, hanem a megtört/kókányolt koax kábel és osztó adj a a hibát. Lehet írogatni ide, vagy bárhova de ettől nem fog megjavulni.
-
bolic
őstag
Még mindig rossz a kép minősége a koaxon!!!
Ment downdetector-nak!
-
TIT
veterán
Nekem digi van.
Volt már ilyen,állítaniuk kéne az erősségen.
Soknak van ilyen baja,kókleréknél ez mindennapos,a műszakihoz értenének úgy mint az áremeléshez tökéletes lenne és a fele bitrate se segít. -
passatgt
aktív tag
Az alábbi rajzon lévő osztásokat kéne megoldanom. Milyen elosztókat javasoltok, indokolt e esetleg erősítő?
98%-ban a TV1 / TV2 van csak használva, a másik három csak opciónak van.
Vagy nem kell ezt túlgondolni, első dobozba egy 3DSS3(ahol az egyik -4db a routerhez), hármas dobozba 3DSS3(ahol mindegyik kimenet egyforma) és egy 3DSS2 a kettes dobozba.
-
Csabi1984
addikt
Amit csináltam elsőkörben van egy másik routerem (TP link) ami üzemen kívül volt használva, visszaraktam gyári állapotra.
Majd összekötöttem a szolgáltatói eszközzel, másik router kábelét lehúztam a Vodafone eszközről, hogy ne legyen akadás. Majd a teszt routerre rákötöttem a laptopomat kábelen. Te link se kap WAN ip cimet a szolgáltatói eszköztől.Azt is kipróbáltam még az elején nem-e kapott valami frissítést és visszaállt router üzemmódba (egyszer volt ilyen kb 2 éve) azt vettem észre, hogy a routerem helyett a szolgáltató router felülete fogadott
-
Csabi1984
addikt
Kábelcsere volt már a két eszköz között?
Amit csináltam elsőkörben van egy másik routerem (TP link) ami üzemen kívül volt használva, visszaraktam gyári állapotra.
Majd összekötöttem a szolgáltatói eszközzel, másik router kábelét lehúztam a Vodafone eszközről, hogy ne legyen akadás. Majd a teszt routerre rákötöttem a laptopomat kábelen. Te link se kap WAN ip cimet a szolgáltatói eszköztől. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Csabi1984
addikt
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Csabi1984
addikt
Ezt megtudom nézni ha az eszköz bridge (modem) funkcióba van?
-
Csabi1984
addikt
-
Toth_Jani
őstag
Sziasztok. Egy érdekes hibával ugyanakkor már bejelentettem a jelenséget de hátha valaki lefordítja nekem azt amit a telefonos technikai zseni mondott.
Szolgáltatoí eszköz modem módba van és két db fehér visszajelző világít (ethernet, és power). A saját routerem egy Asus AX57 és azt irja hálózati kábel nincs csatlakoztatva (reggel még minden tökéletes volt)
Csináltam router és modem áramtalanitást is. A szokgáltatói eszköz ugyanúgy viselkedik mint normál esetben csak nincs WAN IP cím közlés.
Felhivtam a one-t és elmondtam a hibám, mondta aramtalamitsam fél percig és nézi közbe mi történik. Olyat mondott, hogy látja próbál csatlakozni szolgáltatói eszköz de nem csatlakozik és ezért nem kapok IP címet.
A routeren és a modemen is a hálózati kábel mellett világítania kell a zöld lednek, ez rendben van??
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Sziasztok. Egy érdekes hibával ugyanakkor már bejelentettem a jelenséget de hátha valaki lefordítja nekem azt amit a telefonos technikai zseni mondott.
Szolgáltatoí eszköz modem módba van és két db fehér visszajelző világít (ethernet, és power). A saját routerem egy Asus AX57 és azt irja hálózati kábel nincs csatlakoztatva (reggel még minden tökéletes volt)
Csináltam router és modem áramtalanitást is. A szokgáltatói eszköz ugyanúgy viselkedik mint normál esetben csak nincs WAN IP cím közlés.
Felhivtam a one-t és elmondtam a hibám, mondta aramtalamitsam fél percig és nézi közbe mi történik. Olyat mondott, hogy látja próbál csatlakozni szolgáltatói eszköz de nem csatlakozik és ezért nem kapok IP címet.
Szia!
Milyenek a DOCSIS jelszintek?
-
cocka
veterán
Gondolom meg lett taposva vagy törve a csatlakozó, ha szőnyeg meg tv állvány kerék alatt volt
Rendbe kéne tenni és/vagy normális helyre rakni. Szerelő, ha te/ti nem tudjátok megcsinálni.Nekem az se világos, hogy hogy a túróba tud megállni egy állvány kerekes lába egy koax elosztón, anélkül, hogy ne gurulna le róla vagy hogy az állványon álló TV ne lenne valamennyire ferde.
Vagy ha a szőnyeg alatt volt az elosztó és a szőnyegen az állvány, akkor egy random takarításnál az hogy nem tűnik fel, hogy ferde a szőnyeg? -
Csabi1984
addikt
-
bolic
őstag
Gondolom meg lett taposva vagy törve a csatlakozó, ha szőnyeg meg tv állvány kerék alatt volt
Rendbe kéne tenni és/vagy normális helyre rakni. Szerelő, ha te/ti nem tudjátok megcsinálni.Már hónapok óta szedtem le aszfaltos torrent oldalról a hibátlan jó minőségű foci meccs és forma1-es videókat, olyan sokat, hogy akár 1-2 évre elegendő nézésem van.
Sajnos nincs mese, addig marad a pendriverozási dolog.
-
bolic
őstag
-
TIT
veterán
-
garga pista
Topikgazda
-
bolic
őstag
-
skroy
senior tag
-
bolic
őstag
Te tudod, de akkor meg kár a gőzért itt, ha nem akarod megoldani a gondot koaxon. Optikán nem egy űrtudomány az ONT és tv között egy normális kapcsolatot kiépteni.
Most utána néztem és a koax elosztó szőnyeg alatt volt és kiszedtem a nagyszüleim TV állvány egyik kereke alól volt az elosztó, újra igazítva csavaroztam, azóta jó a kép.
-
garga pista
Topikgazda
Te tudod, de akkor meg kár a gőzért itt, ha nem akarod megoldani a gondot koaxon. Optikán nem egy űrtudomány az ONT és tv között egy normális kapcsolatot kiépteni.
-
bolic
őstag
A szomszédnak valószínű valamelyik lámpa tápegysége sugároz zavart, vagy egy kínai dugasztáp (telefon töltő, vagy valami alis/temus cucc adaptere).
DE mielőtt a szomszédot letámadod/letámadjátok, érdemes lenne a saját koax hálózatot átnézni, osztóknál és kötéseknél megszorítani az F csatlakozókat (tekerős,menetes csatlakozó), illetve megnézni nincs-e kitörve. TV-nél, ONT-nél megnézni a csatlakozókat. Ugyanígy ahol koax csatlakozás van (dugó, osztó, toldó stb.) ne legyen közvetlen mellette töltő/dugasztáp, mert simán zavarhatja. És persze az örök klasszikus: ha régi a kábel és sérült, vagy nem 3x árnyékolású, akkor csere. Ezt te/ti is meg tudjátok csinálni akár, vagy kihívjátok a szerelőt. Jó eséllyel az is előbb csatlakozót cserél a kábel 2 végén, ha nem jó utána az egészet.
A klasszikus gondolkodás, hogy de "a többi csatorna jó, csak pár nem, biztos nem a kábel rossz" hibás, mert egy sérülés, oxidálódás, kontakt hiba stb. okozhat ilyen jellegű hibát, hogy bizonyos frekvencián jelentkezik csak a zavar.@roseA580: Amit az AI írt jó tisztán koaxos (exVoda) hálózatra, de optika van nála exDigin. Időnként előjön ez a hiba, aztán eddig mindig a saját koax-al vagy a bejövő optikával volt a gond végül.
Inkább áttérek UTP -re...

Még valami, nem én vagyok az One szolgáltatónak által jogtulajdonosa szerződve van.
Mindegy, majd januárban elköltözik véglegesen a nagyszüleimtől.
-
kabelmania27
Topikgazda
-
bolic
őstag
Ex digi FTTH vagy FTTB vagy ex Vodafone koaxterületről írsz?
exDigi One optikai ONT-ról kapok koaxiális elérését.
-
garga pista
Topikgazda
Már lassacskán hónapok óta mintha küldözget a fenti szomszédom EMP-et (értsd: elektromágneses impulzus a koaxiális kábelek ellen) a saját TV-mre, állandóan szétesik a kép bizonyos csatornákban, főleg M1-es híradó és M4-es sport csatorna is, csak akkor ha fenn van a szomszédom és csinál valamit folyamatban.
Mit csináljak vele? Szüleim nem engednek még egy ONE MINIBOX PRO-t telepíteni és EMP mentes UTP kábelt behúzni, szüleim valószínűleg skizósak, mindig össze-vissza beszélnek a TV engedélyem feloldása ellen. Nem bírnám ki kb. még fél évig használni a zavaros közegben.

A szomszédnak valószínű valamelyik lámpa tápegysége sugároz zavart, vagy egy kínai dugasztáp (telefon töltő, vagy valami alis/temus cucc adaptere).
DE mielőtt a szomszédot letámadod/letámadjátok, érdemes lenne a saját koax hálózatot átnézni, osztóknál és kötéseknél megszorítani az F csatlakozókat (tekerős,menetes csatlakozó), illetve megnézni nincs-e kitörve. TV-nél, ONT-nél megnézni a csatlakozókat. Ugyanígy ahol koax csatlakozás van (dugó, osztó, toldó stb.) ne legyen közvetlen mellette töltő/dugasztáp, mert simán zavarhatja. És persze az örök klasszikus: ha régi a kábel és sérült, vagy nem 3x árnyékolású, akkor csere. Ezt te/ti is meg tudjátok csinálni akár, vagy kihívjátok a szerelőt. Jó eséllyel az is előbb csatlakozót cserél a kábel 2 végén, ha nem jó utána az egészet.
A klasszikus gondolkodás, hogy de "a többi csatorna jó, csak pár nem, biztos nem a kábel rossz" hibás, mert egy sérülés, oxidálódás, kontakt hiba stb. okozhat ilyen jellegű hibát, hogy bizonyos frekvencián jelentkezik csak a zavar.@roseA580: Amit az AI írt jó tisztán koaxos (exVoda) hálózatra, de optika van nála exDigin. Időnként előjön ez a hiba, aztán eddig mindig a saját koax-al vagy a bejövő optikával volt a gond végül.
-
kabelmania27
Topikgazda
Már lassacskán hónapok óta mintha küldözget a fenti szomszédom EMP-et (értsd: elektromágneses impulzus a koaxiális kábelek ellen) a saját TV-mre, állandóan szétesik a kép bizonyos csatornákban, főleg M1-es híradó és M4-es sport csatorna is, csak akkor ha fenn van a szomszédom és csinál valamit folyamatban.
Mit csináljak vele? Szüleim nem engednek még egy ONE MINIBOX PRO-t telepíteni és EMP mentes UTP kábelt behúzni, szüleim valószínűleg skizósak, mindig össze-vissza beszélnek a TV engedélyem feloldása ellen. Nem bírnám ki kb. még fél évig használni a zavaros közegben.

Ex digi FTTH vagy FTTB vagy ex Vodafone koaxterületről írsz?
-
roseA580
aktív tag

Szia!
Ezt ugyan MI írta, de egyetértek vele:
"A helyzet megoldására az alábbi hivatalos és technikai lépéseket lehet megtenni:
1. Azonnali bejelentés a Kábel-TV szolgáltatónak
Ez a legfontosabb és leggyorsabb lépés, mivel a hálózat ezen része a szolgáltató tulajdona és felelőssége.
A hiba jellege: Bejelentéskor kifejezetten jelezni kell, hogy "idegen előfizetői készülék visszafelé sugárzott zavara" tapasztalható.
A szolgáltató feladata: A szerelőnek ki kell szállnia a lépcsőházi/utcafronti elosztódobozhoz (TAP doboz).
Ott ki kell cserélnie a hibás elosztót egy magas izolációjú (legalább 25-30 dB iránycsillapítású) darabra, vagy ellenőriznie kell a szomszéd csatlakozójának szűrését.Én is iránycsatolt elosztó beépitésével háritottam el az ilyen jellegű hibákat!
A szomszéd leválasztása:
Ha a szomszéd lakásában lévő rossz készülék vagy házi barkácsolás (pl. hibás jelerősítő) veszélyezteti a hálózat épségét, a szolgáltató jogosult és köteles felszólítani őt a hiba elhárítására, vagy végső esetben leválasztani őt a hálózatról a hiba kijavításáig." -
bolic
őstag

-
Johnzy
tag
Szervusztok!
Egy korábbi számla-e-Mail mellé jött egy tájékoztató PDF is, ami egy "összevonásról" szól elvileg. Ma voltunk bent az ügyfélszolgálaton és azt állította az ügyintéző (miután személyi és lakcím ellenőrzés megvolt), hogy augusztus 01.-től mindenkinek aki a "régi Digi-s rendszerből jött", azoknak drágább lesz a szolgáltatás. Néztek egy kalkulációt és a mostani 9300-9400 Ft-ra 12.000-13.000 Ft-ra ugrana a havidíj.
Ti erről mit tudtok?
Ez mindenkinek lesz? (csak azért mert a "családban" 3 helyen van ex-Digis szolgáltatás)
Ez lenne a 1,5 éve várt "kötelező migráció"? Vagy nem tekinthető migrációnak csak úgy megemelik a díjakat, hogy ne legyen kedved ignorálni a meglévő állapotot és mindenképpen menj be átszerződni, hátha azzal nyersz pár 1000 Ft-ot évente?Előre is köszi a tájékoztatást!
-
intuicio
aktív tag
Üdv!
Régi DIGI-s szerződésekhez már nem jár online tv szolgáltatás, ehhez át kell szerződnöd a one-hoz, és ha minden igaz, family tv csomag kell hozzá.
Az faxa..... Hogy szomorodjanak meg...
Nagyon köszi a választ! -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Sziasztok!
Régen használtam weben keresztül a Digi.hu onlineTV felületét, ami már ugye One.hu lett. Belépve nem találok ilyen nézd online oldalt. Viszont van egy ilyen oldal:
https://www.one-tv.hu/login
ez lenne a netes online felülete? Mert a régi felhasználó+jelszóval nem lép be. Azt írja sikerten.
Találtam egy ilyet is:
https://foldfelszini-tv.one.hu/
De itt is az van, hogy hiába lépek be, nem történik semmi. Jelszó emlékeztetőt is küldtem, de nem jött email.
Nálatok működik valamelyik opció? vagy mi a teendő?
Köszi!Üdv!
Régi DIGI-s szerződésekhez már nem jár online tv szolgáltatás, ehhez át kell szerződnöd a one-hoz, és ha minden igaz, family tv csomag kell hozzá.
-
intuicio
aktív tag
Sziasztok!
Régen használtam weben keresztül a Digi.hu onlineTV felületét, ami már ugye One.hu lett. Belépve nem találok ilyen nézd online oldalt. Viszont van egy ilyen oldal:
https://www.one-tv.hu/login
ez lenne a netes online felülete? Mert a régi felhasználó+jelszóval nem lép be. Azt írja sikerten.
Találtam egy ilyet is:
https://foldfelszini-tv.one.hu/
De itt is az van, hogy hiába lépek be, nem történik semmi. Jelszó emlékeztetőt is küldtem, de nem jött email.
Nálatok működik valamelyik opció? vagy mi a teendő?
Köszi! -
Soma01
veterán
Nem tudom hogy jól érthetően írtam le a helyzetet, mert így visszaolvasva nekem se 100as.
Szóval Digisek voltunk, aztán átvette a One és így használtuk. Aztán!helyezést kértünk más címre, de ezt a régi Digis csomagot nem helyezik át és új Oneos net csomagot kaptunk. Mindkét hely Debrecen FTTH terület, régi Digi optikán. -
garga pista
Topikgazda
A Diginél volt net előfizetésünk. (ont modem modban) Asus routeren az ipv6 beállításokat tudom. Most One net csomag lesz. Persze megy azonnal az ont modem módba meg natból szedetem ki. (gondolom itt is lehet ilyet) De hogy állítsam be a routeren az ipv6ot? Ugyanúgy maradjon minden mint a Digis csomagnál volt?
Ja , ftth terület mindkettő.Minden ugyanúgy lesz mint a Digis időben. Nekem nem változott a nethez a usernév+jeslzó sem, sőt a régi ONT-t megtartottam, nem kérem az új Wifi6-ost mert saját router használok (és ne kelljen újra fúrni, ha nem ott vannak a rögzítői mint a réginek
).
IP osztás, átjáró cím, stb. is azonos maradt amikor néztem. -
qqcqqc
őstag
A Diginél volt net előfizetésünk. (ont modem modban) Asus routeren az ipv6 beállításokat tudom. Most One net csomag lesz. Persze megy azonnal az ont modem módba meg natból szedetem ki. (gondolom itt is lehet ilyet) De hogy állítsam be a routeren az ipv6ot? Ugyanúgy maradjon minden mint a Digis csomagnál volt?
Ja , ftth terület mindkettő.Amikor én váltottam DIGI-ről ONE-ra semmit nem vettem észre, csak annyit, hogy a DIGI ügyfélfelületéről az előfizetésem átkerült a ONE-ra. Szerelő nem járt nálam.
-
-szabi-
addikt
Korábbi előfizető vagyok ott a kábelcsatlakozás a lakásban, csak rá kell dugni, aztán a routerre, végül áramot neki és bekapcsolni.
Ez a 10 perc miatt most ülhetek otthon és várhatom mikor jön a szaki.
Bezzeg mikor le kellett adni akkor nem jött szerelő én szedtem szét és vittem be az ügyfélszolgálatra.
Nem értem miért nem kapok lehetőséget hogy válasszak. -
Soma01
veterán
Ja , ftth terület mindkettő.Lesz valami változás sebességben? Nemzetközi irányokban?
-
Soma01
veterán
Ja , ftth terület mindkettő. -
azbest
félisten
Nincs ilyenről szó. Egyszerűen csak vannak cégek, ahol az ügyviteli rendszer annyira gagyi, hogy képtelenek eszközcsere nélkül átváltani csomagot. Főleg gondolom itt azért, mert két külön rendszer lehet a digis és a one-os valójában.
De amúgy annak örülök, hogy nem huawei lett, mert ennek legalább ismerjük a hibáit és hogyan tudjuk annak ellenére beállítani úgy, ahogy nekünk kell. A huaweit másik irodában használják és meséli kolléga, hogy random hogy háromféle jelszó közül melyikkel lépteti be, annyira bugos a rendszere.
De ha már mondtad, megnéztem... két hónappal fiatalabb, de régebbi reviziósnak tűnik a csere. -
boborján2
őstag
Ma volt nálunk digis csomagról one-os ekvivalensre váltás üzleti internetnél. Érdekes, hogy a kapcsolattartó és a valóság mennyire nincsen egy hullámhosszon.
A kapcsolattartó szerint a fix ip címünk mindenképp változik, és csodálkozott, hogy nokia ontunk ("nem szoktak olyat") van és mondta, hogy huawei-re cserélik.A valóság pedig az lett, hogy jött a szerelő srác és hozott egy pontosan ugyanolyan nokia g-1425-B -t, mint ami volt. Csak egy plusz matrica volt rajta, hogy a one tulajdona. És ugyanúgy bugos a webes felülete, nem tudja a port átirányítást kezelni, mert hibásan hivatkozik az interfészre, ezért a nokia wifi appal lehet beállítani ilyet rajta. Ja és a fix ip címünk végül mégsem változott.
Ha jól értettem a szerelő srác egész nap ugyanolyan eszközöket cserél ugyanolyanra és amúgy egész szeged belvárosban csak nokia ontok vannak szeinte. Plusz úgy fogalmazott, hogy a régi kuka és az új megy a helyére. Hát nem tudom szó szerint értette-e, mert se a dobozát nem kérte, de még a tápegység is itt maradt. De durva, hogy az ügyviteli folyamatuk mennyire felesleges és értelmetlen köröket csinál, pláne, ha tényleg kukázzák is a működő eszközöket, amiket ugyanolyanra cserélnek.

Az eszköz lehet hogy csak külső szemlélőnek ugyanolyan. Valójában pedig a x. revízió az elektronika, a nyák tervezése, tápellátás , stb..... a belsejében.
-
azbest
félisten
Ma volt nálunk digis csomagról one-os ekvivalensre váltás üzleti internetnél. Érdekes, hogy a kapcsolattartó és a valóság mennyire nincsen egy hullámhosszon.
A kapcsolattartó szerint a fix ip címünk mindenképp változik, és csodálkozott, hogy nokia ontunk ("nem szoktak olyat") van és mondta, hogy huawei-re cserélik.A valóság pedig az lett, hogy jött a szerelő srác és hozott egy pontosan ugyanolyan nokia g-1425-B -t, mint ami volt. Csak egy plusz matrica volt rajta, hogy a one tulajdona. És ugyanúgy bugos a webes felülete, nem tudja a port átirányítást kezelni, mert hibásan hivatkozik az interfészre, ezért a nokia wifi appal lehet beállítani ilyet rajta. Ja és a fix ip címünk végül mégsem változott.
Ha jól értettem a szerelő srác egész nap ugyanolyan eszközöket cserél ugyanolyanra és amúgy egész szeged belvárosban csak nokia ontok vannak szeinte. Plusz úgy fogalmazott, hogy a régi kuka és az új megy a helyére. Hát nem tudom szó szerint értette-e, mert se a dobozát nem kérte, de még a tápegység is itt maradt. De durva, hogy az ügyviteli folyamatuk mennyire felesleges és értelmetlen köröket csinál, pláne, ha tényleg kukázzák is a működő eszközöket, amiket ugyanolyanra cserélnek.

-
toto2700reg
aktív tag
megtanultad a rendszert.

-
kezo0
addikt
Csinálhatnák így a számlázást is, hogy aki nem kéri az emelést, annak marad a régi.
Szinte látom magam előtt, ahogy győzködöm az ügyfélszolgálatost, hogy de igenis nekem legyenek szívesek emelni az árat, mert benne van az ÁSZF-ben!
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Toth_Jani
őstag
Mondjuk van benne logika, hiszen igy az előfizetők 20%-a kéri vagy tudja elintézni, annyi plusz terhelést meg simán elbír a rendszer.
Persze gondolom aki meg amúgy sem tölt fel, az akkor sem terhelné jobban a rendszert ha 3 giga lenne a feltöltése. -
wwenigma
Jómunkásember
Az a verzió van rajta, ami frissítette a Voda felületet One felületre. Firmware nem frissült, csak a konfig fájl kaptam meg. Gondolom a management rendszerben állítottak át valamit. Én a hibajelentést is úgy adtam le, hogy nem kapta meg a modem az új konfig fájlt. Ezt adtam le hibára. Érdekes, hogy nekem sikerült elintézni...
Amúgy nem értem, látszódik hogy országosan előkészítették az emelést, meg is hirdették, ÁSZF is módosítva van (még a megszűnt csomagokra is!) de mégsem történik semmi...Ez így elég gáz ahogy intézik. Aki nem tudja és nem kéri - és nem rakja irányba ügyfélszolgálatot - az nem kapja meg?
-
gduck
addikt
Szia!
Ma reggel én is próbálkoztam, Segítőkész volt (vagy legalábbis annak tűnt) az ügyfélszolgálatos hölgy. De a modem újraindulás után sem történt semmi, nem is frissült a firmware (arris modem). Lehet, hogy nyomott a hölgy egy távoli modem újraindítást oszt jónapot....
Ha esetleg neked is arris modemed van le tudnád írni, a firmware számát?
Előre is köszi!Az a verzió van rajta, ami frissítette a Voda felületet One felületre. Firmware nem frissült, csak a konfig fájl kaptam meg. Gondolom a management rendszerben állítottak át valamit. Én a hibajelentést is úgy adtam le, hogy nem kapta meg a modem az új konfig fájlt. Ezt adtam le hibára. Érdekes, hogy nekem sikerült elintézni...
Amúgy nem értem, látszódik hogy országosan előkészítették az emelést, meg is hirdették, ÁSZF is módosítva van (még a megszűnt csomagokra is!) de mégsem történik semmi... -
Sanya
nagyúr
A One modem címe maradt a 192.168.100.1, ugye?
(docsis kábeles interenet, UPC terület) -
Lebowski
tag
Nekem Sagemcom modem van, de sokadszor újraindítás után sincs 100-as feltöltés, maradt a 40
Feltöltési csatornában hónapok óta látszik az új ofdma, de 0 adatforgalommal.
Leadtam hibára 2 napja (belemásoltam az áprilisi számlavégi részletes tájékoztatót ÁSZF hivatkozásokkal) még semmi reakció. Székesfehérvár. -
toto2700reg
aktív tag
Érdeme lenne egy települést vagy megyét írni legalább az ilyen kérdésekhez, mert sokszor lehet helyi hiba, kábel szakadás akár a város vagy az utca szélén, stb. De egyébként Szegeden szintén működik.
Szeged. De ma reggeltől működik. Nem tudom mi volt.
-
perempe
veterán
-
garga pista
Topikgazda
Valakinél működik a net? Nálam egy piros lámpa villog a ZTE ont-on a LOS-nál és nincs net.
Érdeme lenne egy települést vagy megyét írni legalább az ilyen kérdésekhez, mert sokszor lehet helyi hiba, kábel szakadás akár a város vagy az utca szélén, stb. De egyébként Szegeden szintén működik.
-
pjen
félisten
Valakinél működik a net? Nálam egy piros lámpa villog a ZTE ont-on a LOS-nál és nincs net.
Nálam működik.
-
vadmajomka
tag
Igen, én leadtam hibára.

Ügyintéző segítőkész volt, de 40 perc kellett, amíg sikerült elintézni az új konfigot. Még nem volt képben ezzel kapcsolatban, de rendes, segítőkész volt!beszélgetés kivonata:
- probléma elmondása
- várakozás után válasz: még a területen nem történt meg a fejlesztés
- elmondtam, hogy már hónapokkal ezelőtt megjelent a DOCSIS 3.1-es feltöltési csatorna, szerintem a fejlesztés megtörtént
- várakozás után válasz: igen , valóban de díjcsomagot kell váltanom, kapcsolhatja-e az ügyintézőt
- mondom, nem, mert az ÁSZF 2/B 1.2.26-os pontjában ott van a - már értékesítése amúgy megszűnt - internet díjcsomagom 100Mbit/s feltöltés sebességgel jelölve. Meg az előző számlán is értesítettek a változásról.
- várakozás után válasz: valóban, igazam van, MINDEN 1000-es csomagnak változni fog a feltöltése
- várakozás... modem újraindul, konfig letöltNe vagyok otthon, így ellenőrizni nem tudom.
Szia!
Ma reggel én is próbálkoztam, Segítőkész volt (vagy legalábbis annak tűnt) az ügyfélszolgálatos hölgy. De a modem újraindulás után sem történt semmi, nem is frissült a firmware (arris modem). Lehet, hogy nyomott a hölgy egy távoli modem újraindítást oszt jónapot....
Ha esetleg neked is arris modemed van le tudnád írni, a firmware számát?
Előre is köszi! -
toto2700reg
aktív tag
-
cocka
veterán
És miért engedték el ezt a szereld magad vonalat teljesen?
-
kavics
csendes tag
Nálam ugyanez, visszanézés közben lefagyott, majd csak a fehérség
Azt hittem nálam a hiba, de akkor nem... -
hhgygy
senior tag
-
chrno
csendes tag
Üdv, ma kétszer is az történt, hogy tévénézés közben egyszer csak tök fehér lett a kép és semmire nem reagál a médiabox. Kikapcsolni sem lehet a távkapcsolóval. Ha kihúzom a tápot, akkor újraindul.
Másnál is előfordult ilyen?
Még annyit, hogy amikor kihúztam, éreztem, hogy rohadt forró a médiabox. Bár gondolom, az lehet normális sok órás tévézés után, ilyen melegben.Nálam is jelentkezett VTV boxon műsorvisszanézés közben többször.
Most tapasztaltam ilyet először. -
hhgygy
senior tag
Üdv, ma kétszer is az történt, hogy tévénézés közben egyszer csak tök fehér lett a kép és semmire nem reagál a médiabox. Kikapcsolni sem lehet a távkapcsolóval. Ha kihúzom a tápot, akkor újraindul.
Másnál is előfordult ilyen?
Még annyit, hogy amikor kihúztam, éreztem, hogy rohadt forró a médiabox. Bár gondolom, az lehet normális sok órás tévézés után, ilyen melegben. -
huszarcs
újonc
Engem még így is lepattintott az ügyintéző, hiába próbáltam az ÁSZF-re hivatkozni. Elkezdett a "rendes körülmények között elérhető" sávszélességről hadoválni. A lényege az volt, hogy legyek hálás, amiért a 35 Mbps helyett 40 Mbps-t adnak...
Sebaj, tettem a szolgáltatónál panaszbejelentést, illetve életemben először az NMHH hírközlési biztosánál is bejelentést tettem. Meglátjuk, mire jutok... -
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
-szabi-
addikt
Hi
Érdekelne ha bemegyek az ügyfélszolgálatra és előfizetek szolgáltatásra akkor kezembe adják a modemet és rögtön beüzemelhetem otthon?
Postázzák és várnom kell pár napot?
Kiküldenek valakit 30 napon belül aki beüzemeli? -
dchard
veterán
Nem mindegy, mert ha engedik - hiába nem garantálják - és abból a fentebb említett 2-300 előfizetőből mondjuk 10 elengedi a torrentet, korlátozás nélkül sok száz kapcsolattal, akkor a többi majd nézhet mint a moziban, hogy mi a jó francért olyan lassú a net. Nyilván ők látják, hogy mi az ami terhelésileg belefér.
És tegyük hozzá, hogy a DOCSIS ütemező meglehetősen érzékeny arra, ha az uplink oldalon torlódás van. Ismert következmény, hogy a torlódó visszirány jelentősen rontja az egyébként sokkal nagyobb kapacitással rendelkező lefelé irányt is, hiszen a modemeknek mint az uplink oldalon keresztül kell erőforrást kérnüik a CMTS-től. Ergó a duguló uplink tönkreteszi az egyébként szabad kapacitással rendelkező leötltési irányt is. Nem véletlen, hogy ilyen óvatosan bánnak ezzel a szolgáltatók. Jó példa erre a Telekom: GPON-on lényegében elengedték a visszirányt a gigabites felöltéssel és nem látszik érdemi számú panasz. Viszont ők sem erőltetik ugyanezt DOCSIS-on. Nem véletlen
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Nem mindegy, mert ha engedik - hiába nem garantálják - és abból a fentebb említett 2-300 előfizetőből mondjuk 10 elengedi a torrentet, korlátozás nélkül sok száz kapcsolattal, akkor a többi majd nézhet mint a moziban, hogy mi a jó francért olyan lassú a net. Nyilván ők látják, hogy mi az ami terhelésileg belefér.
-
dchard
veterán
Ja csak azon a 120 megabiten osztozik adott esetben 2-300 előfizető. Ha innen nézem, a jelenlegi 40 megabit max upload is sok... És ezen ez az igen karcsú 11MHz-nyi D3.1 US sem változtat számottevően.
-
weiss
addikt
Mert ez a sebesség nem dedikáltan a tied, hanem egy osztott erőforrás, amin elég sok előfizető osztozik meg.
És? Nem mindegy hogy mekkora sebességet NEM garantálnak? Legalább engedhetnék ami a csövön +- kifér.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Mert ez a sebesség nem dedikáltan a tied, hanem egy osztott erőforrás, amin elég sok előfizető osztozik meg.
-
weiss
addikt
Igen, én leadtam hibára.

Ügyintéző segítőkész volt, de 40 perc kellett, amíg sikerült elintézni az új konfigot. Még nem volt képben ezzel kapcsolatban, de rendes, segítőkész volt!beszélgetés kivonata:
- probléma elmondása
- elmondtam, hogy már hónapokkal ezelőtt megjelent a DOCSIS 3.1-es feltöltési csatorna, szerintem a fejlesztés megtörtént
- várakozás után válasz: igen , valóban de díjcsomagot kell váltanom, kapcsolhatja-e az ügyintézőt
- mondom, nem, mert az ÁSZF 2/B 1.2.26-os pontjában ott van a - már értékesítése amúgy megszűnt - internet díjcsomagom 100Mbit/s feltöltés sebességgel jelölve. Meg az előző számlán is értesítettek a változásról.
- várakozás után válasz: valóban, igazam van, MINDEN 1000-es csomagnak változni fog a feltöltése
- várakozás... modem újraindul, konfig letöltNe vagyok otthon, így ellenőrizni nem tudom.
Mondjuk én továbbra sem értem, ehhez amúgy miért kell 3.1. Nálam a 3.0 upstream, ha összeszorozgatok mindent, 122,8 Mb/s-t ad, szóval simán adhatnának bárkinek jobb uploadot.
-
kezo0
addikt
-
cocka
veterán
-
pett2
csendes tag
Igen, én leadtam hibára.

- probléma elmondása
Remek, akkor ha nem kéred külön, automatikusan nem is kapod egyelőre?
Új hozzászólás Aktív témák
-
18400 - 18301
18717 - 18701 18700 - 18601 18600 - 18501 18500 - 18401 18400 - 18301 18300 - 18201 18200 - 18101 18100 - 18001 18000 - 17901 17900 - 17801 17800 - 17701 17700 - 17601 17600 - 17501 17500 - 17401 17400 - 17301 17300 - 17201 17200 - 17101 17100 - 17001 17000 - 16901 16900 - 16801 16800 - 16701 16700 - 16601 16600 - 16501 16500 - 16401 16400 - 16301 16300 - 16201 16200 - 16101 16100 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● One mobilszolgáltatások ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
- Projektor topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Megjelent a Pulsar és a Noctua tenyerünket hűtő egere
- DJI topic
- Milyen autót vegyek?
- Jelentősen drágul az NVIDIA Jetson termékcsalád
- Hálózati / IP kamera
- hdanesz: Korlátlan 'A' kategóriás motor jogsi 43 évesen?
- További aktív témák...
- INTEL CORE ULTRA 7 270K PLUS eladó GARANCIÁVAL, SZÁMLÁVAL (a Te nevedre kiállítva)!
- Latitude 5430 14" FHD IPS i7-1265U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- RYZEN 7 5700X3D + GIGABYTE B450M K rev2.0! GARANCIA/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)! Friss BIOS!
- Független iPhone 13 128Gb Midnight Karcmentes Uj Gyári Akumlátor
- Független iPhone 13 128Gb Starlight Karcmentes Uj Gyári Akumlátor
- AKCIÓ! ASUS ROG XBOX Ally X 24GB/1TB kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
- ÉRINTŐHIBÁS! 5G LTE Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 256GB 5G LTE
- Hp ProDesk/ EliteDesk SFF/MT G4/ G5/ G6 / i5 8-9-10.gen /Win11- Számla, garancia
- HP Elite Mini 600 G9 PC! i5-12500T / 32GB DDR5 4800MHz / 512GB NVMe
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel

Dr Bubo