-
18200 - 18101
18609 - 18601 18600 - 18501 18500 - 18401 18400 - 18301 18300 - 18201 18200 - 18101 18100 - 18001 18000 - 17901 17900 - 17801 17800 - 17701 17700 - 17601 17600 - 17501 17500 - 17401 17400 - 17301 17300 - 17201 17200 - 17101 17100 - 17001 17000 - 16901 16900 - 16801 16800 - 16701 16700 - 16601 16600 - 16501 16500 - 16401 16400 - 16301 16300 - 16201 16200 - 16101 16100 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-07-17 19:22 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
levin70
tag
-
Varszegig
veterán
Mi ez a weboldal karbantartás hétköznap, napközben? Ezt így tervezték, vagy így sikerült?
-
janakbacsi
őstag
másnak is szarakodik a net a 15. kerületben?
-
sz.j
nagyúr
Wifi esetén egy wifi név van, amit szór a modem/router, nem felhasználónév. Ha felhasználónevet látsz, valami továbbra se jó. Itt van egy leírás Win10/11-re, hogy kell wifihez csatlakozni. Javaslom hívj el valakit (ha a One-os szerelők nem érnek ki), aki kicsit ért hozzá (PC boltos/szervízes, stb.), sztem 5 mp és megoldja. Ha meg a 2 Wifi nevet kell szétválasztani, akkor azt telefonról is meg lehet gyorsan csinálni. De ha a leírásod szerint a laptop most is látja a Wifi hálózatot, akkor még az se kell.
Megint rosszul írtam ...
, természetesen a modem neve ... -
kezo0
addikt
Szerintem a kép a képbent biztos a szerzői jogi baromságokra hivatkozva nem akarják megcsinálni.
Nekem mondjuk az is érdekes kettős mérce, amikor a webes One TV közli, hogy a tartalomszolgáltató nem engedélyezi a lejátszást webes felületen, ugyanakkor ugyanaz a műsor meg megy a boxon OTT-on keresztül, ami amúgy szintén netes nem?
Nem igazán világos, milyen szerzői jogi vonzata van annak, ha egy műsor nézése közben kis időre átváltok egy másik alkalmazásra (mert mondjuk elolvasnék egy frissen érkezett mailt stb.), és ekkor a tévés app nem hallgat el és tűnik el a háttérben, hanem egy kis ablakban megy tovább az adott műsor, a többi alkalmazás felett "úszva".
(Érdekes, a nemrég indult Canal+ app már rögtön az induláskor tudja ezt a kunsztot...)"... a webes One TV közli, hogy a tartalomszolgáltató nem engedélyezi a lejátszást webes felületen, ugyanakkor ugyanaz a műsor meg megy a boxon OTT-on keresztül, ami amúgy szintén netes..." --> a boxhoz netkapcsolat kell, ez tény, de az nem jelent "webes felületet".
-
garga pista
Topikgazda
Wifi esetén egy wifi név van, amit szór a modem/router, nem felhasználónév. Ha felhasználónevet látsz, valami továbbra se jó. Itt van egy leírás Win10/11-re, hogy kell wifihez csatlakozni. Javaslom hívj el valakit (ha a One-os szerelők nem érnek ki), aki kicsit ért hozzá (PC boltos/szervízes, stb.), sztem 5 mp és megoldja. Ha meg a 2 Wifi nevet kell szétválasztani, akkor azt telefonról is meg lehet gyorsan csinálni. De ha a leírásod szerint a laptop most is látja a Wifi hálózatot, akkor még az se kell.
-
cocka
veterán
Én már megbékéltem ezzel az ex-Vodaboxszal. Lehetne jobb, tudhatna többet, lehetne ésszerűbb a kezelése, de tulajdonképpen működik, és tudok együttélni a hibáival és hiányosságaival.
Mindig izgalomba jövünk egy firmware upgrade-től, de a tapasztalat azt mutatja, hogy általában nem azt javítják, ami bennünket zavar (sőt, sokszor olyan hiba javítását említik a changelogban, amiről még az életben nem is hallottunk…) és/vagy valami olyan „fejlesztést” hoznak, amiről eszünkbe sem jutott, hogy szükségünk lenne rá… Viszont az biztos, hogy eddig minden fw upgrade el is rontott valamit, ami addig működött, és amivel aztán sikerült több bosszúságot okozni, mint amennyi haszna volt – lett volna – az upgrade-nek.
Szóval én már nem is várom annyira az. ún. fejlesztést, legalábbis, ami az „interaktív médiaboxot” illeti.
Ellenben a tévés appon bőven volna még mit csiszolni. Pl. hónapok óta nem kezdenek azzal semmit, hogy az iOS/iPadOS appban hiába van a beállításokban alapból kikapcsolva a felirat megjelenítése, a felirat bizony bekapcsolódik minden olyan csatornán, ahol van feliratozás. (Pl. az M4-en is, minden focimeccs alatt elindul a végtelenül béna automata hangfelismeréses, zagyva felirat, amit nem kívánok egyetlen hallássérült nézőnek sem. Kikapcsolni pedig csak úgy lehet, hogy először a hangot kell magyarról eredetire váltani, majd vissza magyarra, és ezután kell a feliratot a „ki” állásból magyarra, majd újra a „ki”-re állítani. Egyetlen lépés sem hagyható ki, különben ottmarad a felirat a képen!)
És akkor ott van még pl. a lebegőablakos kép-a-képben funkció is, amit már tudott a Vodafone TV app is (milyen régen is volt az?), de a One nem csinálja meg. Nem képesek rá, vagy nem is akarják? Mindegy is.
Szerintem a kép a képbent biztos a szerzői jogi baromságokra hivatkozva nem akarják megcsinálni.
Nekem mondjuk az is érdekes kettős mérce, amikor a webes One TV közli, hogy a tartalomszolgáltató nem engedélyezi a lejátszást webes felületen, ugyanakkor ugyanaz a műsor meg megy a boxon OTT-on keresztül, ami amúgy szintén netes nem?
-
kezo0
addikt
Én már megbékéltem ezzel az ex-Vodaboxszal. Lehetne jobb, tudhatna többet, lehetne ésszerűbb a kezelése, de tulajdonképpen működik, és tudok együttélni a hibáival és hiányosságaival.
Mindig izgalomba jövünk egy firmware upgrade-től, de a tapasztalat azt mutatja, hogy általában nem azt javítják, ami bennünket zavar (sőt, sokszor olyan hiba javítását említik a changelogban, amiről még az életben nem is hallottunk…) és/vagy valami olyan „fejlesztést” hoznak, amiről eszünkbe sem jutott, hogy szükségünk lenne rá… Viszont az biztos, hogy eddig minden fw upgrade el is rontott valamit, ami addig működött, és amivel aztán sikerült több bosszúságot okozni, mint amennyi haszna volt – lett volna – az upgrade-nek.
Szóval én már nem is várom annyira az. ún. fejlesztést, legalábbis, ami az „interaktív médiaboxot” illeti.
Ellenben a tévés appon bőven volna még mit csiszolni. Pl. hónapok óta nem kezdenek azzal semmit, hogy az iOS/iPadOS appban hiába van a beállításokban alapból kikapcsolva a felirat megjelenítése, a felirat bizony bekapcsolódik minden olyan csatornán, ahol van feliratozás. (Pl. az M4-en is, minden focimeccs alatt elindul a végtelenül béna automata hangfelismeréses, zagyva felirat, amit nem kívánok egyetlen hallássérült nézőnek sem. Kikapcsolni pedig csak úgy lehet, hogy először a hangot kell magyarról eredetire váltani, majd vissza magyarra, és ezután kell a feliratot a „ki” állásból magyarra, majd újra a „ki”-re állítani. Egyetlen lépés sem hagyható ki, különben ottmarad a felirat a képen!)
És akkor ott van még pl. a lebegőablakos kép-a-képben funkció is, amit már tudott a Vodafone TV app is (milyen régen is volt az?), de a One nem csinálja meg. Nem képesek rá, vagy nem is akarják? Mindegy is.
-
sz.j
nagyúr
Valamit nagyon nem jól csinálsz. Ha a wifi hálózatot látja a gép, csak jelszót fog kérni, felhasználónevet nem.
Bocsi a pontatlan fogalmazásért a felhasználót automatikusan írta ki a gép ...
-
cocka
veterán
Ha amúgy is ingyen adnak egy Interaktív TV médiaboxot, akkor most vége a fejlesztéseknek vagy miért ragadtunk le 1.24-nél?

-
Lackooo84
nagyúr
Nem értem milyen újdonságot vártok.
Szerintem a leglogikusabb, hogy a vezetékes internet mellé a jelenlegi Yettel TV-t adják. Egy kész működő OTT platformjuk már van - ráadásul natív alkalmazásokkal - ezért sem műszaki, sem üzleti oldalról nem látom értelmét egy új TV-platform bevezetésének. Így ugyanaz a szolgáltatás egységesen működhet FTTH-n, HFC-n vagy bármely más megfelelő internetkapcsolaton is.H h mit? Szted kábelen gagyi 10Mbps-re optimalizált fostalicskát fognak adni? Biztosnem.
-
perempe
veterán
nálam Egerben szinte másodpercre pontosan délben ment ki a szolgáltatás,
tegnap és ma. Ma valószínűleg több óráig nem volt net.
-
garga pista
Topikgazda
Valamit nagyon nem jól csinálsz. Ha a wifi hálózatot látja a gép, csak jelszót fog kérni, felhasználónevet nem.
-
sz.j
nagyúr
Pontosítva:
A telefonnál QR kód, míg a One modem kezelőfelületére a modem alján lévő
GUI Username: xxxxxxx
GUI Password: xxxxx
felhasználóval, illetve kóddal .léptem be.
A notimál a QR kód alatt lévő felhasználóval, valamint az ugyanitt található Wi-Fi password-al.Ez szerinted jó így?
-
azbest
félisten
Nézd meg, nincs-e rajta mégegy jelszó, külön a wifinek. Ha mindkettő egyezik, akkor nem szóltam.
Megpróbálhatod a QR kódot a laptoppal is.
Vagy lefotózod a qr kódot úgy, hogy ne legyen homályos. Vagy magát az eszközt helyezed úgy, hogy hozzáférhető legyen a QR kód.És a laptopon, win11 alatt a camera app-ot elindítod. Az appban jobb oldalt át lehet váltani qr kód módra. És odatartod a kód fotóját a telefonon a laptop kamerához, vagy a eleve az eszközt nézed a laptop kamerával. Ahogy felismeri, kiír valami szöveget. Rákattintva bejön a wifi hozzáadása felület. Ha a technikussal elállították a wifi nevét, akkor lehet nem fog működni így.

Néha meg tudja viccelni az embert, ha nagy i betű, kis l betű vagy más összetéveszthető betűk és számok is vannak a jelszóban. IlO0
-
sz.j
nagyúr
A telefonál QR kód, míg az One-modem kezelőfelületére a modem alján lévő felhasználóval, illetve kóddal .léptem be.
-
azbest
félisten
A telefonra is kézzel írtad be, vagy qr kóddal léptetted be?
Biztosan ugyanaz az admin jelszó, mint a wifi jelszó?
(a két régi digis nokia ont-unkon pl ugyanaz, de telekomos hgw-n különböző.) -
sz.j
nagyúr
Mivel a 192.168.0.1-el már párszor beléptem az One modem kezelőfelületére (az AI infói segítségével) a notival írt jelszóval, ezért billentyűberagadásról nem lehet szó, sőt elütésről sem.
-
Toth_Jani
őstag
A legjobb ha megvan tartva mind a 2 hálózat, csak szét van választva, külön nevekkel. Így a kínai és egyéb smart home csak 2,4GHz-et tudó eszközök is simán mennek, valamint a telefon, tv stb. pedig tud 5GHz-en csatlakozni a nagyobb sávszélességet kihasznávla.
Igen úgy a jó, csak éppen nem lehetett telepíteni az eszközt, először úgy próbáltam, de csak akkor ment ha teljesen kikapcsoltam. Utána viszont már bármikor csatlakozik az eszköz, akkor is ha egy néven működik a 2,4 és 5GHz.
De ezt csak Kínai kütyü produkálta eddig, a tisztességes eszközöket nem zavarja. -
Voice24
őstag
Hali!
Minibox Pro használókat kérdezem, jártak már úgy, hogy bekapcsoláskor csak a One logóig jut a box? Én néhány héten belül másodszor tapasztalom ezt, pedig alapból bekapcsoláskor egyből az élő tévéadás jön be, a logót nem is látom. Ma délután is ez volt, megállt a logónál, de a távval ki tudtam kapcsolni, tehát nem volt lefagyva. Második bekapcsolásnál ugyanez, végül a harmadik bekapcsra indult el a tévéadás. -
azbest
félisten
-
pjen
félisten
"Amúgy az hogy "nem képes venni a Wi-Fi jelet" nem tudom mit jelent. Nem is látja a nevét a listájában vagy csak kiválasztásakor nem enged felkapcsolódni rá?"
Az internet és hálózat opciónál a felhasználónév és jelszó beírását követően valami olyasmi olvasható hogy nem csatlakozik, nem biztonságos és lakat van a wi-fi ikonon, a tálcán meg valami földgömbszerűség látható.
Biztos jó a jelszó, nem lehet, hogy a laposon le van ragadva egy ille tyű. A földgömb csak azt jelenti, hogy nincs net. Nem tudsz egy külső billt.dugni a.laposba?
-
sz.j
nagyúr
A szétválasztás általában azt jelenti, hogy a szolgáltatói eszközön külön nevet kap a 2.4-es hálózat és külön nevet az 5GHz-es. Így egyértelmű mindennek, hogy melyik melyik.
Esetleg azzal lehet még szívni, hogy az újabb szolgáltatói eszközök már tudnak wifi titkosításnál WPA3-at, bár elvileg a régi eszközök számára kompatibilis WPA2-őt is támogatják. Lehet valamiért neked nem szereti a noti a vegyes módot és fixen a régebbire kell állítani az eszközt. Wifi átvitelből is a régebbi "N"-es módot tudja valsz csak a noti. De talán az is visszafele kompatibilis kéne legyen attól, hogy újabbat is támogatóra van állítva a szolgáltatói eszköz.
Amúgy az hogy "nem képes venni a Wi-Fi jelet" nem tudom mit jelent. Nem is látja a nevét a listájában vagy csak kiválasztásakor nem enged felkapcsolódni rá?
"Amúgy az hogy "nem képes venni a Wi-Fi jelet" nem tudom mit jelent. Nem is látja a nevét a listájában vagy csak kiválasztásakor nem enged felkapcsolódni rá?"
Az internet és hálózat opciónál a felhasználónév és jelszó beírását követően valami olyasmi olvasható hogy nem csatlakozik, nem biztonságos és lakat van a wi-fi ikonon, a tálcán meg valami földgömbszerűség látható.
-
trec12
addikt
-
azbest
félisten
"Legalább azt nézd meg, a telefon most milyen sávon kapcsolódik? 2,4 vagy 5 GHz-en?"
Mint ahogy már előzőleg írtam sajnos én nem értek hozzá, ezért megkérdezném, hogy ezt hogy tudom megnézni (ha lehet szájbarágós módon leírnád)?
"De a 2,4 és 5GHz hálózat szétválasztása és az IPv6 kikapcsolása 2 teljesen eltérő dolog."
Bár az lehet, hogy az előbb pontatlanul írtam le hogy a szerelő miket csinált, de az biztos hogy az Pv6-al kapcsolatban nem írtam semmit .., bár lehet hogy azzal is próbálkozott (én csak elmondtam, hogy mi a problémám és Ő csinált ezt azt, amit olykor kommentált)
A szétválasztás általában azt jelenti, hogy a szolgáltatói eszközön külön nevet kap a 2.4-es hálózat és külön nevet az 5GHz-es. Így egyértelmű mindennek, hogy melyik melyik.
Esetleg azzal lehet még szívni, hogy az újabb szolgáltatói eszközök már tudnak wifi titkosításnál WPA3-at, bár elvileg a régi eszközök számára kompatibilis WPA2-őt is támogatják. Lehet valamiért neked nem szereti a noti a vegyes módot és fixen a régebbire kell állítani az eszközt. Wifi átvitelből is a régebbi "N"-es módot tudja valsz csak a noti. De talán az is visszafele kompatibilis kéne legyen attól, hogy újabbat is támogatóra van állítva a szolgáltatói eszköz.
Amúgy az hogy "nem képes venni a Wi-Fi jelet" nem tudom mit jelent. Nem is látja a nevét a listájában vagy csak kiválasztásakor nem enged felkapcsolódni rá?
-
pjen
félisten
"Legalább azt nézd meg, a telefon most milyen sávon kapcsolódik? 2,4 vagy 5 GHz-en?"
Mint ahogy már előzőleg írtam sajnos én nem értek hozzá, ezért megkérdezném, hogy ezt hogy tudom megnézni (ha lehet szájbarágós módon leírnád)?
"De a 2,4 és 5GHz hálózat szétválasztása és az IPv6 kikapcsolása 2 teljesen eltérő dolog."
Bár az lehet, hogy az előbb pontatlanul írtam le hogy a szerelő miket csinált, de az biztos hogy az Pv6-al kapcsolatban nem írtam semmit .., bár lehet hogy azzal is próbálkozott (én csak elmondtam, hogy mi a problémám és Ő csinált ezt azt, amit olykor kommentált)
A Play árúhazból letőltöd a WIFI Analizer nevű progit, telepíted rövid próbálkozás után rájössz hogyan működik.
-
sz.j
nagyúr
Legalább azt nézd meg, a telefon most milyen sávon kapcsolódik? 2,4 vagy 5 GHz-en?
De a 2,4 és 5GHz hálózat szétválasztása és az IPv6 kikapcsolása 2 teljesen eltérő dolog."Legalább azt nézd meg, a telefon most milyen sávon kapcsolódik? 2,4 vagy 5 GHz-en?"
-
garga pista
Topikgazda
A legjobb ha megvan tartva mind a 2 hálózat, csak szét van választva, külön nevekkel. Így a kínai és egyéb smart home csak 2,4GHz-et tudó eszközök is simán mennek, valamint a telefon, tv stb. pedig tud 5GHz-en csatlakozni a nagyobb sávszélességet kihasznávla.
-
Toth_Jani
őstag
"1270-es számon kapcsoltasd ki az ipv6-ot......"
Felhívtam a 1270-es számot, az ügyeletes szaki majdnem egy órát töltött az állítgatásokkal (ha jól emlékszem a 2,4 és az 5 szétválasztásával/átnevezésével), de sajnos továbbra sincs wi-fi kapcsolat a modem és a HP250 G3 noti között ...

Megjegyzés: okostelcsin továbbra is van wi-fi kapcsolat.Valami olyasmit mondott a szaki, hogy a témával kapcsolatban 72 órán belül "szakértők" (?) fogok keresni ....
Én egy kamerával jártam úgy hogy addig amíg az 5G hálózat is be volt kapcsolva, addig nem lehetett csatlakozni.
Amint az 5G-t teljesen kikapcsoltam azonnal csatlakozott, utána már vissza lehet kapcsolni az 5G-t is. -
garga pista
Topikgazda
"1270-es számon kapcsoltasd ki az ipv6-ot......"
Felhívtam a 1270-es számot, az ügyeletes szaki majdnem egy órát töltött az állítgatásokkal (ha jól emlékszem a 2,4 és az 5 szétválasztásával/átnevezésével), de sajnos továbbra sincs wi-fi kapcsolat a modem és a HP250 G3 noti között ...

Megjegyzés: okostelcsin továbbra is van wi-fi kapcsolat.Valami olyasmit mondott a szaki, hogy a témával kapcsolatban 72 órán belül "szakértők" (?) fogok keresni ....
Legalább azt nézd meg, a telefon most milyen sávon kapcsolódik? 2,4 vagy 5 GHz-en?
De a 2,4 és 5GHz hálózat szétválasztása és az IPv6 kikapcsolása 2 teljesen eltérő dolog. -
sz.j
nagyúr
Szia!
1270-es számon kapcsoltasd ki az ipv6-ot.
Nézd meg a modem oldalán hogy bevan-e kapcsolva a 2,4Ghz-es hálózat illetve, illetve nevezd át az 5Ghz-es hálózatot hogy külön néven legyenek, kapcsold ki az energiatakarékos wmm-et. Szolgáltatói eszközön kevés beállítási lehetőség van ezért lehet jobban járnál ha vennél gigabites routert mert így a modemet modem üzemmódban tudod használni. Ha megírod, hogy milyenek a modem jelszint értékek meg tudjuk írni, hogy rendben vannak-e az értékek. Amennyiben leírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax kábel és van-e bekötve Fam/dB/Attenuator feliratú csillapító ki tudjuk számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség."1270-es számon kapcsoltasd ki az ipv6-ot......"

-
boborján2
őstag
A One-nál mi értelme van, hogy OTT-n jobb minőséget tol, mint DVB-C-n? Ugyanúgy semmi, mégis ezt csinálják, holott lehetne egyforma. Várjuk ki és kiderül úgyis, egyenlőre ötletelünk, te is én is.
Nem tudom, a logika azt diktálná ,hogy a DVB-C jelentősen költséghatékonyabb mint az OTT , azonban valami nyomós oknak kell lennie ,hogy mégis sokkal rosszabb a minősége.
Trékomnál is anno több cikk lehozta ,hogy az új rendszer (droid boxok megjelenése előtt) úgy lesz kialakítva ,hogy pl optikán gyakorlatilag majdnem a tömörítetlen studió képet továbbítják ugyanúgy multicastban. Na ebből sem lett semmi.
Gyakorlatilag az egész hálózat a DSL-re maximalizált minőséget kapja.
Napnál is világosabb ,hogy azért ,mert nincs semmi üzleti érdek, hogy fejlesszenek.
Van egy működő rendszer, a pénzt hozza.
Nagyobb összegben mernék fogadni, hogy nem lesz ez másként a yeti esetében sem.
+Tegyük hozzá ,hogy ez nem az a piac ahol a minőséget meg tudják és/vagy meg akarják fizetni az emberek. -
trec12
addikt
Csúnyábban fogalmazva nem a jófejség vezérli a szolgáltatókat és valószínűleg nem az, hogy a lehető legjobb minőséget adják. Ha egy magasabb bitráta nagyobb költséget jelent annak üzleti oldalról is meg kell térülnie. Nem látom, hogy a Yettelnek miért érné meg ugyanahhoz a TV-szolgáltatáshoz külön bitrátaprofilokat fenntartani. A mostani árszintek mellett sem az látszik, hogy a szolgáltatók a képminőség maximalizálásával versenyeznének.

-
wwenigma
Jómunkásember
Hupsz, beneztem, One tesztel valami újat, bocsi.
-
garga pista
Topikgazda
A One-nál mi értelme van, hogy OTT-n jobb minőséget tol, mint DVB-C-n? Ugyanúgy semmi, mégis ezt csinálják, holott lehetne egyforma. Várjuk ki és kiderül úgyis, egyenlőre ötletelünk, te is én is.
-
boborján2
őstag
Én csak leírtam a véleményem, kb. 1% esélye van, hogy előfizessek, mivel most sincs előfizetésem. Engem a vezetékes net érdekel, és arra akartam kilyukadni, hogy mivel most garantálni kell hogy egy ergya mobilneten is legyen tv, kábelen (=aki vezetékes tv-re szerződik) lehet magasabb bitrátát fognak adni ezen efiknek. Ennyi, értettük elsőre is, hogy most is van tv szolgáltatás és az lesz 99%-ban tovább árusítva. A tv része technikai oldalról érdekel itt (meg a családban mi legyen szülőknél, stb..).
Kb. nulla az esélye ,hogy magasabb bitrate legyen.
Van egy bevált működő rendszer, minek piszkálni + a saját szervereiket még jobban terhelni?! -
garga pista
Topikgazda
Én csak leírtam a véleményem, kb. 1% esélye van, hogy előfizessek, mivel most sincs előfizetésem. Engem a vezetékes net érdekel, és arra akartam kilyukadni, hogy mivel most garantálni kell hogy egy ergya mobilneten is legyen tv, kábelen (=aki vezetékes tv-re szerződik) lehet magasabb bitrátát fognak adni ezen efiknek. Ennyi, értettük elsőre is, hogy most is van tv szolgáltatás és az lesz 99%-ban tovább árusítva. A tv része technikai oldalról érdekel itt (meg a családban mi legyen szülőknél, stb..).
-
boborján2
őstag
Szerintem a leglogikusabb, hogy a vezetékes internet mellé a jelenlegi Yettel TV-t adják. Egy kész működő OTT platformjuk már van - ráadásul natív alkalmazásokkal - ezért sem műszaki, sem üzleti oldalról nem látom értelmét egy új TV-platform bevezetésének. Így ugyanaz a szolgáltatás egységesen működhet FTTH-n, HFC-n vagy bármely más megfelelő internetkapcsolaton is.Én sem értem mi ez a nagy felhajtás.
Akinek vezetékes yetti tv kell, fizessen elő, dugja vezetékes netre és nézze.
-
trec12
addikt
Igen, tudjuk hogy most is van, de a kábelen biztosított szolgáltatásról megy a téma. Azért egy 1 Gbps kábeles kapcsolat kicsit stabilabb/biztosabb mint egy 10 Mbps mobilnet. Tehát klasszikus vezetékes TV szolgáltatás MÉG nincs szerintem.
Szerintem a leglogikusabb, hogy a vezetékes internet mellé a jelenlegi Yettel TV-t adják. Egy kész működő OTT platformjuk már van - ráadásul natív alkalmazásokkal - ezért sem műszaki, sem üzleti oldalról nem látom értelmét egy új TV-platform bevezetésének. Így ugyanaz a szolgáltatás egységesen működhet FTTH-n, HFC-n vagy bármely más megfelelő internetkapcsolaton is. -
garga pista
Topikgazda
Igen, tudjuk hogy most is van, de a kábelen biztosított szolgáltatásról megy a téma. Azért egy 1 Gbps kábeles kapcsolat kicsit stabilabb/biztosabb mint egy 10 Mbps mobilnet. Tehát klasszikus vezetékes TV szolgáltatás MÉG nincs szerintem.
-
trec12
addikt
-
wwenigma
Jómunkásember
Jah, azt felejtsd el, hogy a Yettel majd DVB-C-n fog kábeltv-t adni, mert azt technikailag sem fog tudni másik szolgáltató hálózatán keresztül. 99% IPTV/OTT rendszerű lesz, a Yettel saját boxával, esetleg kicsit magasabb bitrátával de úgy ahogy most is lehet kérni.
Engem csak a vezetékes netjük érdekel majd mit fog tudni.Az lesz, már tesztelik.
Bitráta és hasonló pedig kiderül majd, sajnos nem jutottam be. Ahogy olvastam alkalmazás lesz mint a Tarr vagy a Sweet TV. -
Dr Bubo
MODERÁTOR
Esetleg még azt el tudom képzelni, hogy nem lesz kötelező box, hanem lehet valami (Android) app-os megoldás is, az ezt támogató TV-kre.
LG tévékre van app.
-
DonThomasino
veterán
Jelenleg van olyan új szolgáltatós router forgalomban ami
támogatja a DDNS t ?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Jah, azt felejtsd el, hogy a Yettel majd DVB-C-n fog kábeltv-t adni, mert azt technikailag sem fog tudni másik szolgáltató hálózatán keresztül. 99% IPTV/OTT rendszerű lesz, a Yettel saját boxával, esetleg kicsit magasabb bitrátával de úgy ahogy most is lehet kérni.
Engem csak a vezetékes netjük érdekel majd mit fog tudni.Esetleg még azt el tudom képzelni, hogy nem lesz kötelező box, hanem lehet valami (Android) app-os megoldás is, az ezt támogató TV-kre.
-
NyalokAA
senior tag
-
garga pista
Topikgazda
Engem csak a vezetékes netjük érdekel majd mit fog tudni. -
sz.j
nagyúr
Az a wifi adapter ugyanúgy csak 2.4 GHz-es mint a laptopod.
A Sagemcom HGW-ben kapcsold be a 2.4 GHz-es wifit és minden jó lesz.
Okostelefonodon van net kapcsolat ha rakapcsolodzsz Sagemcom által szórt wifi hálózatra? Ha igen akkor telon belül csekkold, hogy 5 GHz-es vagy 2.4 GHz-es a Sagemcom által szórt wifi. Ha csak 5GHz-es akkor egyértelműen a 2.4 GHz-es wifi hálózat Sagemcom beli bekapcsolása lesz a megoldás.
Android-os telora telepíthető a wifi analyzer app-ot. Az kiírja az összes elérhető wifi hálózatot és főbb adatait is, mint pl frekvenciasáv, titkosítás, wifi szabvány. Ennek segítségével kideríthető szor e 2.4GHz-ed frekvencián wifi-t a Sagemcom.
Okostelefonon van netem.
Leírnád (ha lehet részletesen) hogy kell a Segemcom-on belül bekapcsolni a2.4GHt-et? -
TIT
veterán
Nálam a XVI. kerületben csütörtök reggel óta nuku TV, telefon és internet. One-nak csütörtökön, szombaton és ma is bejelentettem. Annyit mondtak, hogy a Telekom optikájával van gond. Majd értesítenek. Ez már több mint 72 órája semmilyen szolgáltatást nem biztosítanak. Annyit nem ajánlottak fel, hogy te marha, addig egy korlátlan mobilnetes SIM-kártyát adunk. Fogalmuk nincs, hogy mikor kerül elhárításra a hiba. Először azzal hitegettek, hogy egyéni hiba, központilag minden rendben, és hogy többször újraindítsam a modemet, és gyári módba rakjam. Aztán a facebookról derült ki, hogy nincs szolgáltatás máshol se a kerületben, mindenütt, ahol a Telekom optikán jön a One szolgáltatás.
Átvágtak egy optikai kábelt megint ezek a nagyokosok,de nekem digi van,az nem telekomos,írtam a one hibabejelentőre,erre azt írta nincs ilyen szerződés,nem normálisak,diginél mindig ment.
Írtam a hibabejelento@digi.hu-ra,ha még létezik egyáltalán.
Ezek tényleg csak az áremeléshez értenek,de ahhoz nagyon,amúgy pixeles a kép,akad az egész,igazi kókler banda. -
batagy
őstag
Nekünk is ugyan ez a opció van, páromnál van a net és a tévé, a táblagépembe az xxl net kártya és mínusz 20 százalék, már lejártak de nem kötöttem újat, nem módosítottam. Nem hívogatnak hogy lejárt, csak néha kapok emailt hogy hosszabíthatok. Majd csak az infláció követő áremelés lesz. Nekem otthon még mindig exDigi van 7120 ft-ért, a flottás mobilok is lejártak már rég de minden a régi szerződés alapján van.
Köszönöm!
-
Thusor
őstag
Nálam a XVI. kerületben csütörtök reggel óta nuku TV, telefon és internet. One-nak csütörtökön, szombaton és ma is bejelentettem. Annyit mondtak, hogy a Telekom optikájával van gond. Majd értesítenek. Ez már több mint 72 órája semmilyen szolgáltatást nem biztosítanak. Annyit nem ajánlottak fel, hogy te marha, addig egy korlátlan mobilnetes SIM-kártyát adunk. Fogalmuk nincs, hogy mikor kerül elhárításra a hiba. Először azzal hitegettek, hogy egyéni hiba, központilag minden rendben, és hogy többször újraindítsam a modemet, és gyári módba rakjam. Aztán a facebookról derült ki, hogy nincs szolgáltatás máshol se a kerületben, mindenütt, ahol a Telekom optikán jön a One szolgáltatás.
-
TIT
veterán
Tegnap 23 óta nuku tv a XI.-be.
-
petakpa1
őstag
Az a wifi adapter ugyanúgy csak 2.4 GHz-es mint a laptopod.
A Sagemcom HGW-ben kapcsold be a 2.4 GHz-es wifit és minden jó lesz.
Okostelefonodon van net kapcsolat ha rakapcsolodzsz Sagemcom által szórt wifi hálózatra? Ha igen akkor telon belül csekkold, hogy 5 GHz-es vagy 2.4 GHz-es a Sagemcom által szórt wifi. Ha csak 5GHz-es akkor egyértelműen a 2.4 GHz-es wifi hálózat Sagemcom beli bekapcsolása lesz a megoldás.
Android-os telora telepíthető a wifi analyzer app-ot. Az kiírja az összes elérhető wifi hálózatot és főbb adatait is, mint pl frekvenciasáv, titkosítás, wifi szabvány. Ennek segítségével kideríthető szor e 2.4GHz-ed frekvencián wifi-t a Sagemcom.
-
sz.j
nagyúr
Szia!
Nézd meg a modem oldalán hogy bevan-e kapcsolva a 2,4Ghz-es hálózat illetve, illetve nevezd át az 5Ghz-es hálózatot hogy külön néven legyenek, kapcsold ki az energiatakarékos wmm-et. Szolgáltatói eszközön kevés beállítási lehetőség van ezért lehet jobban járnál ha vennél gigabites routert mert így a modemet modem üzemmódban tudod használni. Ha megírod, hogy milyenek a modem jelszint értékek meg tudjuk írni, hogy rendben vannak-e az értékek. Amennyiben leírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax kábel és van-e bekötve Fam/dB/Attenuator feliratú csillapító ki tudjuk számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség.Először is köszi a választ.
Mivel nem értek hozzá, ezért nem tudok jelszint és egyéb értékeket megadni, ezzel kapcsolatban csak a One szerelő általi kijelentésre tudok hagyatkozni, miszerint minden rendben van
Amúgy arról mi a véleményed ha TL-WN823N USB Wi-Fi adapterrel próbálkoznék. -
kabelmania27
Topikgazda
Szevasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni!
Kb egy hete tönkrement az Ubee gyártmányú modemünk amit az One lecserélt egy Segemcom FAST 3896 típusú modemre.
Ezzel az a gondom, hogy az elég régi HP250 G3-as notim nem képes venni a Wi-Fi jelet, azaz vezeték nélkül nincs internetem.Kérdésem az lenne, hogyan lehetne az új modem jelét a régi notimon venni?
A neten olvastam az USB Wi-Fi adapter használatáról, de mivel nem értek hozzá gondoltam megkérdezem, hogy egy ilyen (például a TL-WN823N) valóban megoldja a problémát?
Természetesen minden más (lehetőleg egyszerű) megoldás is érdekel.Előre is köszönöm a válaszokat!
Szia!
Nézd meg a modem oldalán hogy bevan-e kapcsolva a 2,4Ghz-es hálózat illetve, illetve nevezd át az 5Ghz-es hálózatot hogy külön néven legyenek, kapcsold ki az energiatakarékos wmm-et. Szolgáltatói eszközön kevés beállítási lehetőség van ezért lehet jobban járnál ha vennél gigabites routert mert így a modemet modem üzemmódban tudod használni. Ha megírod, hogy milyenek a modem jelszint értékek meg tudjuk írni, hogy rendben vannak-e az értékek. Amennyiben leírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax kábel és van-e bekötve Fam/dB/Attenuator feliratú csillapító ki tudjuk számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség. -
sz.j
nagyúr
Szevasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni!
Kb egy hete tönkrement az Ubee gyártmányú modemünk amit az One lecserélt egy Segemcom FAST 3896 típusú modemre.
Ezzel az a gondom, hogy az elég régi HP250 G3-as notim nem képes venni a Wi-Fi jelet, azaz vezeték nélkül nincs internetem.Kérdésem az lenne, hogyan lehetne az új modem jelét a régi notimon venni?
A neten olvastam az USB Wi-Fi adapter használatáról, de mivel nem értek hozzá gondoltam megkérdezem, hogy egy ilyen (például a TL-WN823N) valóban megoldja a problémát?
Természetesen minden más (lehetőleg egyszerű) megoldás is érdekel.Előre is köszönöm a válaszokat!
-
vlesi69
őstag
Sziasztok!
exDigi területen vagyok, tavaly átszerződtem One-ra és jelenleg ez a csomagom:
- Home GigaNet 1000 FTTH - 7490 Ft
- TV Family - 4000 Ft
- Mobilnet XXL - 5755 Ft
összesen 17245 Ft, mínusz 20% sávos kedvezmény = 13796.A net és tv határozott idejű szerződés lejárnak szept 15-én, a mobilnet aug 31-én.
Nem teljesen egyértelmű számomra, hogy mi mennyi lesz ha ígyhagyom vagy ha hosszabbítok más csomagra.De én ezt szűrtem le:
1) Az email szerint ha így hagyom, akkor határozatlan idejűvé válik, és minden összeg ugyanez marad. A fórumban visszaolvasva akkor marad a sávos kedvezmény is.2) Ha újabb csomagokra váltok akkor:
- Optikai Gigabit Net (2026 FTTH) - 7990 Ft
- TV Family - 5000 Ft (ebben már van 1990 Ft kedvezmény)
- MobilNet X - 5990 Ft (Ráadásul csak 10 Mbit/s, a mostani sokkal gyorsabb)
összesen 18980 Ft.Jól szűrtem-e le a tényeket? Ha nem nyúlok hozzá akkor marad a sávos kedvezmény?
Nekünk is ugyan ez a opció van, páromnál van a net és a tévé, a táblagépembe az xxl net kártya és mínusz 20 százalék, már lejártak de nem kötöttem újat, nem módosítottam. Nem hívogatnak hogy lejárt, csak néha kapok emailt hogy hosszabíthatok. Majd csak az infláció követő áremelés lesz. Nekem otthon még mindig exDigi van 7120 ft-ért, a flottás mobilok is lejártak már rég de minden a régi szerződés alapján van.
-
batagy
őstag
Sziasztok!
exDigi területen vagyok, tavaly átszerződtem One-ra és jelenleg ez a csomagom:
- Home GigaNet 1000 FTTH - 7490 Ft
- TV Family - 4000 Ft
- Mobilnet XXL - 5755 Ft
összesen 17245 Ft, mínusz 20% sávos kedvezmény = 13796.A net és tv határozott idejű szerződés lejárnak szept 15-én, a mobilnet aug 31-én.
Nem teljesen egyértelmű számomra, hogy mi mennyi lesz ha ígyhagyom vagy ha hosszabbítok más csomagra.De én ezt szűrtem le:
1) Az email szerint ha így hagyom, akkor határozatlan idejűvé válik, és minden összeg ugyanez marad. A fórumban visszaolvasva akkor marad a sávos kedvezmény is.2) Ha újabb csomagokra váltok akkor:
- Optikai Gigabit Net (2026 FTTH) - 7990 Ft
- TV Family - 5000 Ft (ebben már van 1990 Ft kedvezmény)
- MobilNet X - 5990 Ft (Ráadásul csak 10 Mbit/s, a mostani sokkal gyorsabb)
összesen 18980 Ft.Jól szűrtem-e le a tényeket? Ha nem nyúlok hozzá akkor marad a sávos kedvezmény?
-
Voice24
őstag
Pedig az m4sport ugyanúgy megállítható és visszatekerhető, mint az Rtl.
Ezt azért erősen kétlem, mivel alapból az M4-et nem is engedik se felvenni, se visszanézni. Az, hogy most a VB idejére engedik a 3 napos visszanézést, egy dolog.
a visszatekerésből/megállításból egyetlen gombbal (pl. a vissza gombbal) ki lehessen lépni.
Most nem tudom melyik távirányítóról van szó, de amit az "Interaktív TV" boxhoz adnak, ott a 9-es alatti előre nyíllal lehet az élő adásba kilépni.
Hogy kétled, az egy dolog, én pedig a saját tapasztalatot mondom. Az előbb megnéztem, nehogy hülyeséget beszéljek, az atlétikai közvetítést simán meg tudom állítani és vissza is tudom tekerni.
Én a Miniboxról beszélek, annak a távján nincs olyan gomb, amivel vissza tudnék lépni az élő adásba. -
cocka
veterán
Van nekik egy kulcsra kész Tv szolgáltatásuk ami bármilyen neten megy. Egy műszaki kikötés van a hibátlan működést illetően; stabil 10 Mbit/sec kell hozzá. A paraméterein nem fognak változtatni. Én nem látom indokát annak, hogy a már felépített saját tv szolgáltatással babráljanak abból kifolyólag, hogy vezetékes netet tesznek mögé. Ettől csak stabilabb lesz max.
De, hogy Nógrádigyurinénit idézzem; bármi igaz lehet és annak az ellenkezője is.
Már nem számolgat kényszeresen az ujjával, miközben hangosan mondja, hogy EGY blablabla... KETTŐ blablablabla.... HÁROM stb...?

-
cocka
veterán
ÁSZF szerint (ha jól értem) CAM-et (Mediacard) sem kérhetnél első (és egyetlen) eszköznek, közben ugye olvastuk már, hogy többen kikönyörögték. Vagy nem kellett könyörögni, csak szólni, de lényeg (ahogy olvasom), a box az első alapértelmezett.
Interaktiv tv mediabox
Ez nem az 1750-es (2750), amiről írsz, ez szerintem vmi gagyibb.
Tehát lehet boxod elsőnek ingyen, csak nem a jobbik.ez szerintem vmi gagyibb.
Nem olyan gagyi az, ha egy linuxos zárt rendszer van mögötte, amit nem tudsz széttrollkodni mindenféle androidos baromsággal, hogy aztán lehessen óbégatni, hogy miért nem működik rendesen.

-
cocka
veterán
Hali!
Múltkor írtam arról a jelenségről, hogy ha a tévén más forrást választok a Minibox Pro helyett, akkor ugye a box 15 perc után képernyőkímélő módba vált. Ha történetesen pl. az Rtl-t néztem előtte, akkor ha visszakapcsolok a boxra, kilépek a képernyőkímélőből, az Rtl műsorát ott folytatja, ahol akkor tartott, amikor forrást változtattam a tévén. Tehát lényegében megállítja addig a tévéadást, amíg nem a boxot nézem.
Most viszont észrevettem, hogy ha pl. az m4sportot néztem, mielőtt más forrást választottam, ott, ha visszakapcsolok a boxra, simán az élő adás megy tovább, nincs megállítás. Pedig az m4sport ugyanúgy megállítható és visszatekerhető, mint az Rtl.
Érdekes jelenség, aminek nem értem az okát.
Ja, és ugye Rtl-nél, ha visszakapcsolok a boxra, még jó pár gombnyomás szükséges, hogy az élő adást nézhessem, mert azt nagy okosan nem oldották meg, hogy a visszatekerésből/megállításból egyetlen gombbal (pl. a vissza gombbal) ki lehessen lépni. Át kell kapcsolnom másik csatornára, majd onnan vissza...Pedig az m4sport ugyanúgy megállítható és visszatekerhető, mint az Rtl.
Ezt azért erősen kétlem, mivel alapból az M4-et nem is engedik se felvenni, se visszanézni. Az, hogy most a VB idejére engedik a 3 napos visszanézést, egy dolog.
a visszatekerésből/megállításból egyetlen gombbal (pl. a vissza gombbal) ki lehessen lépni.
Most nem tudom melyik távirányítóról van szó, de amit az "Interaktív TV" boxhoz adnak, ott a 9-es alatti előre nyíllal lehet az élő adásba kilépni.
-
trec12
addikt
Van nekik egy kulcsra kész Tv szolgáltatásuk ami bármilyen neten megy. Egy műszaki kikötés van a hibátlan működést illetően; stabil 10 Mbit/sec kell hozzá. A paraméterein nem fognak változtatni. Én nem látom indokát annak, hogy a már felépített saját tv szolgáltatással babráljanak abból kifolyólag, hogy vezetékes netet tesznek mögé. Ettől csak stabilabb lesz max.
De, hogy Nógrádigyurinénit idézzem; bármi igaz lehet és annak az ellenkezője is.
-
Lackooo84
nagyúr
Mi az, hogy mobilnetes valami? Szerintem az OtthonNetre gondolsz. A Yettel TV viszont egy internetalapú (OTT) tévészolgáltatás ami bármilyen internetkapcsolaton működhet, legyen az One, Telekom, Tarr vagy más szolgáltató. Nem a Yettel mobilhálózatához van kötve. Annyi a megkötés, hogy előfizetni rá csak lakossági számlás hangalapú v. kedvezményes dolgozói vagy flottás vagy valamelyik OtthonNet előfizetéssel lehet.
De KÁBELEN gondolom normális szolgáltatást fognak nyomatni nem ilyen OTT hulladékot. Aki akart arra eddig is elő tudott fizetni. De majd kiderül én reménykedek, jó lenne egy normálus bitrátás tv normális áron.
-
Voice24
őstag
-
nfsu17
veterán
Azt hiszem erre az Interaktív TV Mediabox -ra utalsz ami jár a szolgáltatáshoz itt nem írnak árat.

Ez lesz.
Az Interaktív TV Mediabox automatikusan jár a TV csomaghoz az 1. vételi helyen.Minibox Pro
A MiniBox Pro havi díja az 1. vételi helyen 1 750 Ft/hó.
Akkor adják első eszköznek is.De akkor meg a "további médiaeszközként választható" nem azt jelenti, amit gondoltam, hogy jelent.
-
trec12
addikt
ÁSZF szerint (ha jól értem) CAM-et (Mediacard) sem kérhetnél első (és egyetlen) eszköznek, közben ugye olvastuk már, hogy többen kikönyörögték. Vagy nem kellett könyörögni, csak szólni, de lényeg (ahogy olvasom), a box az első alapértelmezett.
Interaktiv tv mediabox
Tehát lehet boxod elsőnek ingyen, csak nem a jobbik.Azt hiszem erre az Interaktív TV Mediabox -ra utalsz ami jár a szolgáltatáshoz itt nem írnak árat.

-
nfsu17
veterán
Interaktiv tv mediabox
Tehát lehet boxod elsőnek ingyen, csak nem a jobbik. -
Sanya
nagyúr
Hali!
Múltkor írtam arról a jelenségről, hogy ha a tévén más forrást választok a Minibox Pro helyett, akkor ugye a box 15 perc után képernyőkímélő módba vált. Ha történetesen pl. az Rtl-t néztem előtte, akkor ha visszakapcsolok a boxra, kilépek a képernyőkímélőből, az Rtl műsorát ott folytatja, ahol akkor tartott, amikor forrást változtattam a tévén. Tehát lényegében megállítja addig a tévéadást, amíg nem a boxot nézem.
Most viszont észrevettem, hogy ha pl. az m4sportot néztem, mielőtt más forrást választottam, ott, ha visszakapcsolok a boxra, simán az élő adás megy tovább, nincs megállítás. Pedig az m4sport ugyanúgy megállítható és visszatekerhető, mint az Rtl.
Ja, és ugye Rtl-nél, ha visszakapcsolok a boxra, még jó pár gombnyomás szükséges, hogy az élő adást nézhessem, mert azt nagy okosan nem oldották meg, hogy a visszatekerésből/megállításból egyetlen gombbal (pl. a vissza gombbal) ki lehessen lépni. Át kell kapcsolnom másik csatornára, majd onnan vissza...Attól függhet, hogy az adott csatorna engedélyezte a műsorvisszanézőt?
-
trec12
addikt
Mi az a médiabox pro?
Mediabox-ot írnak, meg minibox pro-t.Nekem amúgy zizis ez a leírás az ÁSZF-ben.
Egyszer azt írja, hogy Előfizető a médiaeszközt elsőként igényli.
De közben meg azt is írja, hogy:
további médiaeszközként választható
Azaz nekem ebből az jön le, hogy nem adják első boxnak....és nem is ingyen.
De ezt meg tudják cáfolni akiknek már van ilyen.
Amúgy meg mindegy, mert kérsz egy CAM-et, az ugye ingyen van, az megy a fiókba, kérsz további eszköznek minibox pro-t 1750-ért (ha első eszköznek nem adnáénak pro-t) De tuti nem ingyen
Ez valóban érdekes. Reméljük van itt valaki aki mostanában kötött One Tv-t akkor írja le nála mi a helyzet pontosan. Ez az 1750/hó az első eszközért azért nem igazán hangzik szépen.
-
nfsu17
veterán
Mi az a médiabox pro?
Mediabox-ot írnak, meg minibox pro-t.Nekem amúgy zizis ez a leírás az ÁSZF-ben.
Egyszer azt írja, hogy Előfizető a médiaeszközt elsőként igényli.
De közben meg azt is írja, hogy:
további médiaeszközként választható
Azaz nekem ebből az jön le, hogy nem adják első boxnak....és nem is ingyen.
De ezt meg tudják cáfolni akiknek már van ilyen.
Amúgy meg mindegy, mert kérsz egy CAM-et, az ugye ingyen van, az megy a fiókba, kérsz további eszköznek minibox pro-t 1750-ért (ha első eszköznek nem adnáénak pro-t) De tuti nem ingyen
-
NyalokAA
senior tag
-
trec12
addikt
107. o.
Elég kacifántosan fogalmazva.A díjcsomagokhoz járó (alapértelmezett) médiaeszköz interaktivitás nélküli televízió díjcsomag esetén a Interaktív TV Mediabox amelyre a Szolgáltató 750 Ft bérleti díj kedvezmény nyújt, abban az esetben, ha az Előfizető a
médiaeszközt elsőként igényli.
br. 750 FtPl. CAM, vagy Interaktív TV Mediabox (első médiaeszközként alapértelmezett)
Magyarán az első ingyenes.OneTV Minibox Pro (DIW252V) választása esetén a bérleti díj kedvezmény 1 000 Ft. ha az Előfizető a médiaeszközt elsőként igényli.
br. havidíj 2 750 Ft
további médiaeszközként választhatóAkkor 0 Ft az első médiabox pro ha jól értelmezem.
-
nfsu17
veterán
107. o.
Elég kacifántosan fogalmazva.A díjcsomagokhoz járó (alapértelmezett) médiaeszköz interaktivitás nélküli televízió díjcsomag esetén a Interaktív TV Mediabox amelyre a Szolgáltató 750 Ft bérleti díj kedvezmény nyújt, abban az esetben, ha az Előfizető a
médiaeszközt elsőként igényli.
br. 750 FtPl. CAM, vagy Interaktív TV Mediabox (első médiaeszközként alapértelmezett)
Magyarán az első ingyenes.OneTV Minibox Pro (DIW252V) választása esetén a bérleti díj kedvezmény 1 000 Ft. ha az Előfizető a médiaeszközt elsőként igényli.
br. havidíj 2 750 Ft
további médiaeszközként választható -
Voice24
őstag
Hali!
Ja, és ugye Rtl-nél, ha visszakapcsolok a boxra, még jó pár gombnyomás szükséges, hogy az élő adást nézhessem, mert azt nagy okosan nem oldották meg, hogy a visszatekerésből/megállításból egyetlen gombbal (pl. a vissza gombbal) ki lehessen lépni. Át kell kapcsolnom másik csatornára, majd onnan vissza... -
trec12
addikt
Saját routerrel is simán működik wifi-vel. Lényeg a jelminőség és jelerősség. Beszámolók szerint a képminősége jobb mint a DVB-C-nek.
Bár állítólag az már az első médiabox pro is fizetős
1750/hó
de ezt remélem valaki itt megcáfolja vagy megerősíti. -
kutyuska
aktív tag
Köszönöm,
Képminőségben van különbség?
Az alap box a szolgáltatói wifi-re csatlakozik vagy használhatja a saját wifi-met? -
trec12
addikt
Sziasztok,
A díjcsomag "egységesítés" előtt a Digi csomagomról ( 1000 Net, TV, telefon) átvariáltattam a szerződésem ONE-ra ( 1000 Net, alap TV , telefon)
Így 6 hónapig 7190Ft, majd 8190Ft lesz. Ha változatlanul hagyom, akkor 11490 Ft az ár
Eddig a szolgáltatói eszköz ( WiFi nélkül)mögött saját routert és AP-t használtam. Az IPTV STB direkt ethernet kábellel csatlakozott a szolgáltatói eszközre.
Most STB helyett felajánlotta az ügyintéző a CI+ modult.
Neccesnek tartom a CI+modult, mert optikai hálózaton vagyok. Ezt többször jeleztem az ügyintézőnek, de váltig állította, hogy menni fog a CI+ modullal .
( Hátha felépít valamilyen tunnelt a szolgáltatói box-ig.
Bár ezt nehezen tudom elképzelni, ilyet még nem láttam. Kedden kiderül )Ehhez neked akkor szerintem RF kimenetes ONT kell a tévé(k)hez elvezetett koax kábellel. Másik verzió, ha az OTT tévét kéred az új alap box-al. (ez Wifi-n is működik)
-
kutyuska
aktív tag
Sziasztok,
A díjcsomag "egységesítés" előtt a Digi csomagomról ( 1000 Net, TV, telefon) átvariáltattam a szerződésem ONE-ra ( 1000 Net, alap TV , telefon)
Így 6 hónapig 7190Ft, majd 8190Ft lesz. Ha változatlanul hagyom, akkor 11490 Ft az ár
Eddig a szolgáltatói eszköz ( WiFi nélkül)mögött saját routert és AP-t használtam. Az IPTV STB direkt ethernet kábellel csatlakozott a szolgáltatói eszközre.
Most STB helyett felajánlotta az ügyintéző a CI+ modult.
Neccesnek tartom a CI+modult, mert optikai hálózaton vagyok. Ezt többször jeleztem az ügyintézőnek, de váltig állította, hogy menni fog a CI+ modullal .
( Hátha felépít valamilyen tunnelt a szolgáltatói box-ig.
Bár ezt nehezen tudom elképzelni, ilyet még nem láttam. Kedden kiderül ) -
trec12
addikt
Mi az, hogy mobilnetes valami? Szerintem az OtthonNetre gondolsz. A Yettel TV viszont egy internetalapú (OTT) tévészolgáltatás ami bármilyen internetkapcsolaton működhet, legyen az One, Telekom, Tarr vagy más szolgáltató. Nem a Yettel mobilhálózatához van kötve. Annyi a megkötés, hogy előfizetni rá csak lakossági számlás hangalapú v. kedvezményes dolgozói vagy flottás vagy valamelyik OtthonNet előfizetéssel lehet.
-
Lackooo84
nagyúr
-
tlala
addikt
Más is járt már úgy, hogy hiába van beállítva, hogy vonja le a számla értékét a beállított bankkártyáról?
Ismétlődően, 3-4 havonta előfordul, hogy a fenyegető sms-ből tudom meg, hogy nem vonta le a rendszer, nincs befizetve.
Tettem korábban panaszt is, anno azt írták, hogy folyamatban van a hiba javítása, ill. ma a telefonos ügyintéző homályosan valami 24 db lejáró tokenről beszélt, és szerinte le kell törölnöm az appot és újratelepíteni, mert "túltelítődik".
Agyrém.UPDATE:
Bocs, most látom, hogy ez az otthoni topik, nekem mobil előfizetésem van náluk, ha ez az otthoni szolgáltatásokkal nem fordul elő, akkor elnézést. -
Thusor
őstag
Telekom bérelt vonalon keresztül One szolgáltatja az internetet. Mostanában időközönként eldobja a modem a hálózati kapcsolatot, újraindítás sem oldja meg, van hogy pár óra alatt sikerül csak visszacsatlakoznia. Telefonos ügyfélszolgálatos, mindig a gyári visszaállításokkal szórakoztat, hogy az megoldja a gondomat. Habár semmi sincs elállítva gyáriról, csak annyi, hogy wifi-t nem szór a modem, csak kábellel csatlakoznak rá az eszközök. Csatolok a hálózati jelértékekről fotót, ezek mennyire számítnak jónak? [kép]
-
Jim74
nagyúr
valami ilyesmit látok én is
https://multimedia.one.hu/pdf/one/aszf/20210630Utan/lakossagi/2026/2026-07-01/ASZF_2B_helyhez_muholdas_melleklet_hatalyos_20260701.pdf
163.o.bár akkor már inkább kötném a +netflix-es csomagot, bár nekem amúgy az nem kell
Havi előfizetési díj (Ft) összesen, határozatlan idejű szerződéssel:
10 290,00 FtHát baxák meg.
Bármit próbál a user okoskodni, a 10rugót bevasalják rajta, vagy rabigához kötik.
Ha lenne telekom, akkor az 1000/1000-es net kb. 8500 lenne hűség nélkül. -
Toth_Jani
őstag
Én ugyan ex UPC-s vagyok de nekem sem jött, viszont tisztában vagyok vele hogy van visszanéző a csomagomban, amit a CI kártya miatt csak mobilról ChromeCastolva tudok használni.
-
Mikkamakka73
csendes tag
Én is exVodás vagyok
-
cocka
veterán
Nyilván nekem se jött. Hát az exvodások ennyit se érdemelnek.

Egyébként vicces, hogy ezeket az ún. üzeneteket egy-egy videóban mutogatják állóképként 5 percig, de egy normális üzenetek rész nincs, ahol minden tájékoztatás egy helyen lenne elérhető. Legalábbis a VTV boxon.
-
NoOne1976
őstag
-
kezo0
addikt
Mielőtt kezdödött a VB, jött erröl email. Azóta működik.
Írtam már korábban, hogy nekem pl. nem jött ilyen mail. (És anyámnak sem, aki egy másik előfizetés birtokosa.) Innen, a fórumból értesültem róla.
-
Mikkamakka73
csendes tag
-
cocka
veterán
-
trec12
addikt
-
nfsu17
veterán
valami ilyesmit látok én is
https://multimedia.one.hu/pdf/one/aszf/20210630Utan/lakossagi/2026/2026-07-01/ASZF_2B_helyhez_muholdas_melleklet_hatalyos_20260701.pdf
163.o.bár akkor már inkább kötném a +netflix-es csomagot, bár nekem amúgy az nem kell
Havi előfizetési díj (Ft) összesen, határozatlan idejű szerződéssel:
10 290,00 Ft -
hklk
csendes tag
Hello,
Miskolc ftth kiesett másnak is? Lost of signal led villog pirosan az ONT-n ma reggelre. Más is tapasztal ilyet? Köszi
-
Jim74
nagyúr
Jól látom az ászfben, hogyha lemondom a tvt és a telefont, akkor az 1000-es FTTH-t határozatlan szerződéssel 9990 Ft?
-
Moonline.
aktív tag
És azóta sem. Ilyen létezik egyébként? 4 fuckin napja nincs internet üzleti előfizetőként.
El nem tudom képzelni, mi olyan tud elromlani, amit nem tudnak megoldani 4 nap alatt.Az ÜFSZ érdemi infót nem ad, csak hogy központi hiba van, és dolgoznak rajta. Minden nap leírják ugyanezt vasárnap óta. 2026, one. Vicc. Hatalmas nagy vicc.
-
garga pista
Topikgazda
Mondjuk akkor megkérdezhetted volna, h optika kapacitásbővítés van-e a környéken

(Valszeg igen, lehet akkor arról több igény jött. Meg persze a koax is véges, mennyit bír egy node.) -
pjen
félisten
Mert azon a dobozon nem volt szabad hely, ilyenkor a szomszédos oszlopról kötnek. Több helyen is láttam már ilyet, felénk is csinálják a szerelők.
Az előbb mentem a tesco ba. Két utcával odébb megint beléjük futottam. Megkérdeztem: azt mondták hálózatot építenek, holott már van optika. Majd kiderül egyszer. De mondom nekem mindegy csak kíváncsi voltam.
-
garga pista
Topikgazda
Mert azon a dobozon nem volt szabad hely, ilyenkor a szomszédos oszlopról kötnek. Több helyen is láttam már ilyet, felénk is csinálják a szerelők.
-
pjen
félisten
"azt mondta a szerelő" ezek szerint nem olvasta a hatályban lévő létesítési szabályzatot. Amit garga pista írt közelebb áll a valósághoz .
A szerelő arra a technológiára köt amire a munkalapot kapja , ha ez nem lehetséges mert pl nincs szabad végpont a kötődobozban visszadobja a munkalapot. A kedves megrendelő ezután eldöntheti , hogy elfogadja a párhuzamosan futó koax technológián a szolgáltatást vagy megvárja a bővítést optikán. Ez jó esetben pár napon belül megvalósul , de az is lehet soha
Pontosan ezért írtam, valószinűleg bővítettek is. De nekem tök mindegy, csak leirtam amit a szerelő mondott.
Új hozzászólás Aktív témák
-
18200 - 18101
18609 - 18601 18600 - 18501 18500 - 18401 18400 - 18301 18300 - 18201 18200 - 18101 18100 - 18001 18000 - 17901 17900 - 17801 17800 - 17701 17700 - 17601 17600 - 17501 17500 - 17401 17400 - 17301 17300 - 17201 17200 - 17101 17100 - 17001 17000 - 16901 16900 - 16801 16800 - 16701 16700 - 16601 16600 - 16501 16500 - 16401 16400 - 16301 16300 - 16201 16200 - 16101 16100 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● One mobilszolgáltatások ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
- iPhone 13 Pro Max 256 GB Sierra Blue! Független! Mint egy új!100%-os akku!
- ÚJ Bontatlan Dobozos Apple Watch 11 42mm ! aktiválástól 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- SK Hynix PCB01 2TB Gen5 SSD 14,000-12,000MB/s
- iPhone 17 Air 256GB Karcmentes, 100% akkuval!
- WD SN8000S 4TB M.2 2280 NVMe SSD Gen4 7300-6800MB/s
- Asus TUF Gaming A16 Laptop! 7845HX / RTX 4070 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe
- Eladó MSI GAMING X TRIO RTX5080 16GB / 24 hó gyártói jótállás
- Lenovo L14 Gen 2.,FHD,14",i5-1145G7,8GB DDR4, 256GB NVMe SSD,WIN11
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 5th Gen. i7 10th, 16GB RAM 27% ÁFÁS (0329)
- BESZÁMÍTÁS! MSI H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Adata 600W
, természetesen a modem neve ...

Szerintem a leglogikusabb, hogy a vezetékes internet mellé a jelenlegi Yettel TV-t adják. Egy kész működő OTT platformjuk már van - ráadásul natív alkalmazásokkal - ezért sem műszaki, sem üzleti oldalról nem látom értelmét egy új TV-platform bevezetésének. Így ugyanaz a szolgáltatás egységesen működhet FTTH-n, HFC-n vagy bármely más megfelelő internetkapcsolaton is.

hogy lássa mit gépelt 

Dr Bubo