- A Panther Lake a Blackwellel kel frigyre a System76 legújabb, linuxos noteszében
- Minden földi jóval ellátott OLED monitorpárral bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- Újragondolja grafikus vezérlőpultját a Qualcomm
- A ChatGPT-t és Claude-ot is ki kell szolgálja az Android 2027-től
- Itt a nagy hőmérsékletpara, ami a VGA-gyártókat is összezavarja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egy méregdrága vezérlőpad lett az OpenAI első hardvere
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Mini-ITX
- Újragondolja grafikus vezérlőpultját a Qualcomm
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- E-book olvasók
- Home server / házi szerver építése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
17300 - 17201
18609 - 18601 18600 - 18501 18500 - 18401 18400 - 18301 18300 - 18201 18200 - 18101 18100 - 18001 18000 - 17901 17900 - 17801 17800 - 17701 17700 - 17601 17600 - 17501 17500 - 17401 17400 - 17301 17300 - 17201 17200 - 17101 17100 - 17001 17000 - 16901 16900 - 16801 16800 - 16701 16700 - 16601 16600 - 16501 16500 - 16401 16400 - 16301 16300 - 16201 16200 - 16101 16100 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-07-17 19:22 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
garga pista
Topikgazda
Az nem biztos, hogy jogilag megoldható, mert ha jól rémlik a szerződés a DVB-C szolgáltatásra szól, az analóg meg "csak úgy van". Már ahol van... Legalábbis eddig, mikor az analóg kivezetése ellen próbáltak itt szót emelni, ez volt a válasz. Mondom ezt, a tévedés jogát fenntartva.
Szerintem nem menne, szüleimnek is Digis csomagjuk van még, de már digitális és sok ismerősnek is, digitális csomagra szerződtek nem analógra, így meg szerződésszegés lenne ha lekódolják.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
nem ezt írtam:
"aki nem szerződik át, az magára vessen,"hanem ezt:
"folyamatosan át fognak állítani mindenkit."
Pontosan ez garantálja azt, hogy a céldátumra mindenkinek legyen eszköze!
De azt sem tartom kizártnak, hogy július 1-től valóban lekódolják az összes olyan digitális csatornát, aminek van analóg verziója... Radikális lépés lenne, de végül is nézhető maradna minden csatorna... És egyből lenne átszerződő meg "menekülő" is.

Az nem biztos, hogy jogilag megoldható, mert ha jól rémlik a szerződés a DVB-C szolgáltatásra szól, az analóg meg "csak úgy van". Már ahol van... Legalábbis eddig, mikor az analóg kivezetése ellen próbáltak itt szót emelni, ez volt a válasz. Mondom ezt, a tévedés jogát fenntartva.
-
gduck
addikt
Így nyilván nem lehet megcsinálni. Ha kiírják a honlapra, hogy 2027. május 35-én már csak kódoltan adják az adást, aki nem szerződik át, az magára vessen, akkor az lesz, hogy az előfizetők 50%-a 2027. május 32-én fogja megrohamozni az ügyfélszolgálatot, a másik 50%-a pedig május 35-én, miután konstatálja, hogy nincs adás.
P.S. A négyig esetén az, hogy egy évre előre részletes bontásban közöljék, hogy kinek mikor lesz az átállás, már a sci-fi kategória lenne...
nem ezt írtam:
"aki nem szerződik át, az magára vessen,"hanem ezt:
"folyamatosan át fognak állítani mindenkit."
Pontosan ez garantálja azt, hogy a céldátumra mindenkinek legyen eszköze!
De azt sem tartom kizártnak, hogy július 1-től valóban lekódolják az összes olyan digitális csatornát, aminek van analóg verziója... Radikális lépés lenne, de végül is nézhető maradna minden csatorna... És egyből lenne átszerződő meg "menekülő" is.

-
Mr K
őstag
Nem a technikai megvalósítás a probléma, hanem az előfizetők "felkészítése" a kódolt csatornákra.
Nekem speciel nem nagyon tetszik ez a kvázi félrevezetés. Kommunikálják le, hogy pl. 1 év múlva meg fognak szűnni a kódolatlan adók és folyamatosan át fognak állítani mindenkit. Ez lenne a korrekt megoldás.Így nyilván nem lehet megcsinálni. Ha kiírják a honlapra, hogy 2027. május 35-én már csak kódoltan adják az adást, aki nem szerződik át, az magára vessen, akkor az lesz, hogy az előfizetők 50%-a 2027. május 32-én fogja megrohamozni az ügyfélszolgálatot, a másik 50%-a pedig május 35-én, miután konstatálja, hogy nincs adás.
P.S. A négyig esetén az, hogy egy évre előre részletes bontásban közöljék, hogy kinek mikor lesz az átállás, már a sci-fi kategória lenne...
-
pjen
félisten
Nem a technikai megvalósítás a probléma, hanem az előfizetők "felkészítése" a kódolt csatornákra.
Nekem speciel nem nagyon tetszik ez a kvázi félrevezetés. Kommunikálják le, hogy pl. 1 év múlva meg fognak szűnni a kódolatlan adók és folyamatosan át fognak állítani mindenkit. Ez lenne a korrekt megoldás.igen,valami ilyenre gondoltam,hogy mennyi idő alatt nyomnák át az lehet kérdéses.
-
garga pista
Topikgazda
Nekem speciel nem nagyon tetszik ez a kvázi félrevezetés. Kommunikálják le, hogy pl. 1 év múlva meg fognak szűnni a kódolatlan adók és folyamatosan át fognak állítani mindenkit. Ez lenne a korrekt megoldás.Pontosan, meg felkészíteni rá a weblapot, hogy aki nem akar bemenni az otthonról is meg tudja csinálni, vagy épp meghatalmazással.
-
gduck
addikt
Nekem speciel nem nagyon tetszik ez a kvázi félrevezetés. Kommunikálják le, hogy pl. 1 év múlva meg fognak szűnni a kódolatlan adók és folyamatosan át fognak állítani mindenkit. Ez lenne a korrekt megoldás. -
garga pista
Topikgazda
Az úgy vicces lenne
Le lehet tiltani, csak épp amíg neked van élő szerződésed amit nem mondott fel a szolgáltató, akkor az szerződésszegés az ő részükről.
Ha esetleg a szolgáltató mondta fel, akkor meg ki is kötheti az oszlopon/elosztószerényben. Na de hogy ilyet csinálnának tömegesen, az kizárt. -
pjen
félisten
Az a baj ezzel, hogy 10-ből 9 hülyére simán rálőcsölik a kártyát vagy a boxot, és ha elég ember kötélnek áll, egy idő után majd tényleg le lehet kapcsolni a kódolatlan DVB-C-t... Ez nyilván nem holnap lesz, de jól láthatóan ezerrel zajlik az agit-prop tevékenység, a célja pedig elég egyértelmű...
Nem igazán értek hozzá, de az nem elképzelhető, hogy az ex DIGI területen egyszerűen letiltják a koax kimenetet az ONT on?
-
///Krisz\\\
senior tag
Szerintem ezek inkább valami külsős üzletkötők, fejvadászok lehetnek, mintsem a szolgáltató emberei. Azok szoktak ilyen "erőszakosak" lenni.
Lehet, elképesztő, 10 éve nem történt semmi fejlesztés itt, de az árat úgy szeretnék emelni, mintha piacvezető szolgáltatást nyújtanának.
+ 17290 dchard
exUPC oldalon nem nagyon volt kódolatlan DVB-C, max az amúgy is ingyen fogható közszolgálati csatornák, de értem amit mondasz. Aggasztó, hogy egy egyre romló szolgáltatást akarnak egyre többért adni.Mondjuk volt már ilyen itt nálunk a 2010-es évek elején, amikor a Telekomos 8/1-es ADSL versenyzett a UPC minimum 10x gyorsabb koax netjével és a Telekom ugyanannyiért akarta adni. Ha végre egyszer abba hagyja a Telekom az EU-s pénzek felporszívózását és nem csak a falvakban/városokban fejleszt, hanem Budapest-el is foglalkozik (2026-ban nálunk itt a II. kerületben 30/5-ös ADSL-t adnak), akkor egyből váltani fogok, mert ha csak el nem adja a 4iG, ennek a szolgáltatónak nincs jövője.
-
dchard
veterán
Láttam, hogy az exDigi-s ügyfeleket már zaklatják egy ideje ezekkel a "remek" ajánlatokkal. Most engem is megtaláltak (exVodafone/exUPC koax szolgáltatás).
A telefonba adtak egy ajánlatot: a havidíj 9.700 Ft-ról 13.000 Ft-ra emelkedik kedvezményesen, cserébe más lesz a szolgáltatás neve, de ugyanazt tudja majd a TV és a net is. Jeleztem, hogy az optikai kábel bekötésével vagy a feltöltési sebesség növelésével kellene ilyen serénye foglalkozni, nem az ilyen szivarszobában kitalált ajánlatok terítésével. Erre megfenyegetett, hogy majd fél, de legkésőbb 1 év múlva kiraknak ebből a csomagból és akkor nem lesz ilyen jó ajánlat.
Abban maradtunk, hogy amelyik kutya ugat, az nem harap. Teljesen elgurult ezeknek a gyógyszere.Az a baj ezzel, hogy 10-ből 9 hülyére simán rálőcsölik a kártyát vagy a boxot, és ha elég ember kötélnek áll, egy idő után majd tényleg le lehet kapcsolni a kódolatlan DVB-C-t... Ez nyilván nem holnap lesz, de jól láthatóan ezerrel zajlik az agit-prop tevékenység, a célja pedig elég egyértelmű...
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Láttam, hogy az exDigi-s ügyfeleket már zaklatják egy ideje ezekkel a "remek" ajánlatokkal. Most engem is megtaláltak (exVodafone/exUPC koax szolgáltatás).
A telefonba adtak egy ajánlatot: a havidíj 9.700 Ft-ról 13.000 Ft-ra emelkedik kedvezményesen, cserébe más lesz a szolgáltatás neve, de ugyanazt tudja majd a TV és a net is. Jeleztem, hogy az optikai kábel bekötésével vagy a feltöltési sebesség növelésével kellene ilyen serénye foglalkozni, nem az ilyen szivarszobában kitalált ajánlatok terítésével. Erre megfenyegetett, hogy majd fél, de legkésőbb 1 év múlva kiraknak ebből a csomagból és akkor nem lesz ilyen jó ajánlat.
Abban maradtunk, hogy amelyik kutya ugat, az nem harap. Teljesen elgurult ezeknek a gyógyszere.Szerintem ezek inkább valami külsős üzletkötők, fejvadászok lehetnek, mintsem a szolgáltató emberei. Azok szoktak ilyen "erőszakosak" lenni.
-
///Krisz\\\
senior tag
Abban maradtunk, hogy amelyik kutya ugat, az nem harap. Teljesen elgurult ezeknek a gyógyszere. -
Whitealert
tag
Hozzánk is elért sajnos a digi->one kötelező váltás a TV csatornák kódolása miatt.
Szóval a szolgáltató arra kért, hogy válts, különben megszűnik a szerződésed? Vagy egyszerűen csak lekódolták a csatornák nagyját, amit eddig FTA formában nyomtak?
Vagy hogy is történt ez valójában?!Talán használható TV okosítóként is
Az androidos boxról nem tudok nyilatkozni, de az "Interaktív TV" linuxos médiaboxon baromi gyors pl. a Youtube.
Van bármilyen egyéb előnye a mediaboxnak?
Például 7 napos EPG visszafelé is. Ja igen pl. boxon ott a Selfcare, amivel anélkül tudod törölni a One TV szolgáltatásra regisztrált eszközöket, hogy az ügyfélszolgálatot kéne hívogatni.
Kaptunk egy emailt a digitől, hogy módosulnak a szolgáltatási feltételek július 1-től. Az emailben nem volt benne, de az ügyfélszolgálaton azt mondták, hogy át kell állni az új díjcsomagokra abban az esetben, ha több mint 1 TV-t használsz. Ha csak 1 TV van, akkor a díjcsomag marad, de kell a kártya.
Úgy emlékszem hogy részletesen nem írták le az okot, de az ügyfélszolgálaton elmondták, hogy a TV közvetítés kódolása miatt kell.garga pista, kabelmania27, cocka: Köszönöm a válaszokat!
-
garga pista
Topikgazda
Erre nem tudok konkrét választ, majd ír vki aki csinált ilyet esetleg.
Egy biztos, évekkel ezelőtt volt kínai doridos boxom, amire a telefonos streaming appok voltak rábarkácsolva, na azt mindenféle kínszenvedés volt használni, csak élvezet nem. Egy laptop vezeték nélküli egérrel kényelmesebb volt, mint az hulladék. -
pjen
félisten
Jelenleg még ex Digis vagyok szóval hivatalosan nincsennek beltérijeim és nem is szeretnék. Viszont külföldre megyünk nyaralni ahol jó lenne este hazai csatornákat nézni, igen tudok a gelockról, de VPN-el tudok az itthoni hálózatra csatlakozni ami megoldja ezt a problémát, viszont szerintem az nem tehető fel a gyári boxra.
Ha telón megy, tükrözni tudod.
-
atideath
tag
Jelenleg még ex Digis vagyok szóval hivatalosan nincsennek beltérijeim és nem is szeretnék. Viszont külföldre megyünk nyaralni ahol jó lenne este hazai csatornákat nézni, igen tudok a gelockról, de VPN-el tudok az itthoni hálózatra csatlakozni ami megoldja ezt a problémát, viszont szerintem az nem tehető fel a gyári boxra.
-
atideath
tag
Sehogy, mert Android TV platformra nincs telepíthető app, csak telefon/tabletre.
Ha van Andorid TV rendszerű eszközöd a Google fiókban, PC-ről megnyitva a Play áruházat lehet is látni (lenyitva az eszközök listáját), mire telepíthető az adott app. Lásd itt a képen egy Telekom Android TV box és Chromecast.
(Ugyanígy a Telekom TVGO-t sem lehet TV rendszerre telepíteni.)Ezt a részét tudom hogy "hivatalosan" nem tehető fel. De arra gondoltam hogy APK-t direktbe próbált-e már valaki telepíteni? Esetleg olyan box amin fut jól.
-
pjen
félisten
Hali. Valaki esetleg próbálta használni az One-TV-t Androidos boxon? Telefonon szuperül működik, de néha a telken jó lenne nézni TV-t de csak internet van ott. Gondoltam egy Xiaomi boxot veszek és feldobom rá a OneTV-t. Esetleg valakinek van ilyen irányú tapasztalata? Esetleg másik box amin probléma nélkül fut? Köszi

kérjél egy mini boxot, nem kell neki csak net. Esetleg a telóról lehet tükrözni a Tv re.
-
garga pista
Topikgazda
Hali. Valaki esetleg próbálta használni az One-TV-t Androidos boxon? Telefonon szuperül működik, de néha a telken jó lenne nézni TV-t de csak internet van ott. Gondoltam egy Xiaomi boxot veszek és feldobom rá a OneTV-t. Esetleg valakinek van ilyen irányú tapasztalata? Esetleg másik box amin probléma nélkül fut? Köszi

Sehogy, mert Android TV platformra nincs telepíthető app, csak telefon/tabletre.
Ha van Andorid TV rendszerű eszközöd a Google fiókban, PC-ről megnyitva a Play áruházat lehet is látni (lenyitva az eszközök listáját), mire telepíthető az adott app. Lásd itt a képen egy Telekom Android TV box és Chromecast.
(Ugyanígy a Telekom TVGO-t sem lehet TV rendszerre telepíteni.) -
atideath
tag

-
garga pista
Topikgazda
Kíváncsi leszek, de én nem számítok erre, az eddigi üzemeltetésből kiindulva. Még az analóg lekapcsolással küzdenek, most lesz megint pár teleülésen. Amúgy a digitális stream meg ugyanaz megy mindenhova, még DVB-C-re is az IP-s butított hulladék (mint itt kiderült ugyanazokkal hibákkal), ezért se gondolnám, hogy fejállomásonként (településenként) csinálnák a kódolást, de majd kiderül.
Persze nem mondom azt, hogy nem lehetetlen de nyilvánvalóan nem fogják egyesével userenként, mert az technikailag nem megoldható. De az átszerződés is még mindig nincs normálisan megszervezve, weboldalon nem tudod, meghatalmazással nem lehet. Az exDigisek nem fognak ugrálni a sokkal drágább tv csomagért, butított tv minőségért. Net csomagok meg csak drágulnak a régi árakhoz változatos értékekkel.
-
Mr K
őstag
1,5 éve van ez az összevont One topik, érdemes lenne a panaszkodás (exDigisknél miért nincs lekódolva minden) mellett olvasni is kicsit, mert ez a téma is épp pár hete volt kitárgyalva, de rendszeresen szó volt róla.
De egy rövid spoiler: Nem, nem fogják egyesével személy szerint kódolni.Egyesével nem. De egyes területeken elkezdhetik bevezetni, nem kell az egész országban egyszerre.
-
garga pista
Topikgazda
Hozzánk is elért sajnos a digi->one kötelező váltás a TV csatornák kódolása miatt.
Szóval a szolgáltató arra kért, hogy válts, különben megszűnik a szerződésed? Vagy egyszerűen csak lekódolták a csatornák nagyját, amit eddig FTA formában nyomtak?
Az androidos boxról nem tudok nyilatkozni, de az "Interaktív TV" linuxos médiaboxon baromi gyors pl. a Youtube.
Például 7 napos EPG visszafelé is. Ja igen pl. boxon ott a Selfcare, amivel anélkül tudod törölni a One TV szolgáltatásra regisztrált eszközöket, hogy az ügyfélszolgálatot kéne hívogatni.
1,5 éve van ez az összevont One topik, érdemes lenne a panaszkodás (exDigisknél miért nincs lekódolva minden) mellett olvasni is kicsit, mert ez a téma is épp pár hete volt kitárgyalva, de rendszeresen szó volt róla.
De egy rövid spoiler: Nem, nem fogják egyesével személy szerint kódolni. -
TIT
veterán
Illetve szerintük a tv-d a szar.
Az nem baj,hogy a digi alatt évekig jó volt,1x ott is volt.
Egyvalamihez értenek de nagyon,az áremeléshez,az idén se maradhat el,gondolom,hogy remegtek már.
Nálam is a mozi+ kockásodott,másik meg zöld kockákba pompázott alul,de van,hogy megakad,mondjuk gyorsabb akciónál,azért az analógnál 30 éve nem volt ilyen,haladunk visszafele. -
jovás
senior tag
Na ezt a frame dropot nemrég én is láttam az RTL-en szintén, de itt (vagyis szülőknél) DVB-C van (exDigi optika). Csináltam is egy tv újraindítást, jelszint jó, de ugyanez a jelenség amit leírsz. Csak mivel kábelre is ezt a butított streamet tolják, oda is eljut ez a szép hiba.
A közszolgálatin azért nem tűnt fel mert azokat (főleg az M4-et) műholdról nézem, ott hibátlan (Eutelsat 9°K-en, nem a Digi/UPC csomagból).ExDIGI optika
Nálunk is ugyanez van napok óta. A hang folyamatos, a kép percenként többször is akad, kockásodik.
Egyre jobban megerősödik bennem egy gondolat, ez egy hulladék szolgáltató!
-
cocka
veterán
Sziasztok!
Abban kellene most döntenem, hogy mediabox vagy CI+ mediacard kerüljön a tvkhez.
A lent leírtakon kívül van amiről még érdemes lenne tudni? Netes és fórumos kereséssel ennyit találtam.Mediabox:
- Bármilyen régi TV-vel megy, csak HDMI kábel kell a box és TV közé
- UTP kábel megy a boxba, vagy van WiFi verzió is
- Előnye a kártyával szemben, hogy megállítható, visszatekerhető TV adás.
- Hátrány, hogy új távirányító, de elvileg azzal lehet a TV-t is kezelni.
- Talán használható TV okosítóként is, rtl+ meg hasonlók nézéséhez.CI+ mediacard:
- Egyszerűbb. Berakják a TV-be és úgy működik mint eddig.
- Csak újabb TV-knél megy (kb. 2016 utáni, de típus függő)Lenne egy pár kérdésem amire nem találtam eddig választ:
1. Igaz az, hogy a mediacard lassabb? Főleg a csatornák közötti váltásnál vehető észre elvileg.
2. Van bármilyen egyéb előnye a mediaboxnak?Hozzánk is elért sajnos a digi->one kötelező váltás a TV csatornák kódolása miatt.
-
Pocpet
tag
-
kabelmania27
Topikgazda
Sziasztok!
Abban kellene most döntenem, hogy mediabox vagy CI+ mediacard kerüljön a tvkhez.
A lent leírtakon kívül van amiről még érdemes lenne tudni? Netes és fórumos kereséssel ennyit találtam.Mediabox:
- Talán használható TV okosítóként is, rtl+ meg hasonlók nézéséhez.CI+ mediacard:
- Csak újabb TV-knél megy (kb. 2016 utáni, de típus függő)Lenne egy pár kérdésem amire nem találtam eddig választ:
1. Igaz az, hogy a mediacard lassabb? Főleg a csatornák közötti váltásnál vehető észre elvileg.
2. Van bármilyen egyéb előnye a mediaboxnak?Szia!
Médiacard előnye hogy a tévénél kikapcsolt automatikus csatornafrissítésnél tetszőleges csatornasorrend állítható. Szerintem elfogadható médiacard sebessége, van olyan tv amelynél kicsit lassabb, van amelynél kicsit gyorsabb. -
garga pista
Topikgazda
Sziasztok!
2. Van bármilyen egyéb előnye a mediaboxnak?A mediacard (CI+ modul) nagyon tv függő, melyik hogy kezeli. Simán lehet egyikben lassabb másikban gyorsabb a dekódolás.
-
Whitealert
tag
Sziasztok!
2. Van bármilyen egyéb előnye a mediaboxnak? -
garga pista
Topikgazda
Üdv! Pár hónapja még csak a közszolgálati csatornákon (M4 élő adáson jobban, de Dunán, Duna worldon is) tapasztaltam én is (ex Invitel iptv) a folyamatos kockásodást, akadást, frame droppot, aztán vagy két hete vagy mikor volt valami éjszakai karbantartás, az annyit változtatott, hogy már más csatornákon is van hiba, pl. RTL-eken jelenleg is látom, meg valószínűleg máshol is, csak annyit azért nem nézzük a tv-csatornákat, hogy az összes csatornára ki merjem jelenteni... Bár a spilert azért sokat nézem, és azokon a csatornákon nem láttam még soha ilyen hibát.
Pont gondolkodtam rajta, hogy majd a foci vb-t is így kell majd nézni, hogy a kapuralövésnél majd megáll a kép, konkrétan a tavaszi magyar válogatott meccseken is ez volt a szitu, átjött az ismerős meccset nézni, mondtam neki hogy ne lepődjön meg, amikor pont a legfontosabb pillanatokban akad majd meg a kép egy-két másodpercre, így is volt.
Ezen a D-ügyfélkapun meg egy hibabejelentő sincs, csak fizessem a számlákat és maradjak csendben.
Tippre azok a hardverek, amivel transzkódolják a streameket erre a combos 2-4 mbit/s-re, na ott nincs rendesen elosztva az erőforrás.
Mentségükre legyen mondva egyszer az Invitel időkben is volt már ilyen jelenség, akkor bejelentettem, lezárták, bejelentettem újra meg hogy nálam van a hiba, bár akkor is többen is tapasztaltuk, aztán kb. eltelt hasztalan pár hét/hónap, és egyszer csak megjavult, nagyjából mostanáig volt hibamentes.Na ezt a frame dropot nemrég én is láttam az RTL-en szintén, de itt (vagyis szülőknél) DVB-C van (exDigi optika). Csináltam is egy tv újraindítást, jelszint jó, de ugyanez a jelenség amit leírsz. Csak mivel kábelre is ezt a butított streamet tolják, oda is eljut ez a szép hiba.
A közszolgálatin azért nem tűnt fel mert azokat (főleg az M4-et) műholdról nézem, ott hibátlan (Eutelsat 9°K-en, nem a Digi/UPC csomagból). -
kabelmania27
Topikgazda
Szia!
Köszönöm a választ neked és #17256 boborján2 -nek is. Tegnap este még annyi történt, hogy a One-os eszköz csinált egy restartot a torrent letöltése közben, majd később még egyet, de akkor minimális netforgalom volt.
Még este át lett állítva bridge módba, és az üfsz-s mondta, hogy valamilyen jelerősség probléma van, mára volt ütemezve a kiszállás, de nem értek ide, holnap jön.
A saját router segített a helyzeten, de most olyan 18-18:30 után megint kezdenek lassan vagy egyáltalán nem bejönni a weboldalak. Napközben jól működött.
Az IPv6 már korábban tanácsodra kikapcsolásra került.Nincs mit, modem üzemmódban 192.168.100.1 címen érhető el az eszköz oldala.
-
pn4hvq
senior tag
Szia!
Amennyiben a modem oldalán nincs üzemmódváltás menüpont 1270-es számon érdemes kikapcsoltatni az ipv6-ot. Stabilabb lesz a netkapcsolat modem üzemmódban saját routerrel. Ha megírod, hogy milyenek a modem jelszint értékek meg tudjuk írni, hogy rendben vannak-e az értékek. Amennyiben leírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax kábel és van-e bekötve Attenuator/dB/Fam feliratú csillapít ki tudjuk számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség és lehet-e javítani az értékeken.Szia!
Köszönöm a választ neked és #17256 boborján2 -nek is. Tegnap este még annyi történt, hogy a One-os eszköz csinált egy restartot a torrent letöltése közben, majd később még egyet, de akkor minimális netforgalom volt.
Még este át lett állítva bridge módba, és az üfsz-s mondta, hogy valamilyen jelerősség probléma van, mára volt ütemezve a kiszállás, de nem értek ide, holnap jön.
A saját router segített a helyzeten, de most olyan 18-18:30 után megint kezdenek lassan vagy egyáltalán nem bejönni a weboldalak. Napközben jól működött.
Az IPv6 már korábban tanácsodra kikapcsolásra került. -
Martin Eden
tag
Üdv! Pár hónapja még csak a közszolgálati csatornákon (M4 élő adáson jobban, de Dunán, Duna worldon is) tapasztaltam én is (ex Invitel iptv) a folyamatos kockásodást, akadást, frame droppot, aztán vagy két hete vagy mikor volt valami éjszakai karbantartás, az annyit változtatott, hogy már más csatornákon is van hiba, pl. RTL-eken jelenleg is látom, meg valószínűleg máshol is, csak annyit azért nem nézzük a tv-csatornákat, hogy az összes csatornára ki merjem jelenteni... Bár a spilert azért sokat nézem, és azokon a csatornákon nem láttam még soha ilyen hibát.
Pont gondolkodtam rajta, hogy majd a foci vb-t is így kell majd nézni, hogy a kapuralövésnél majd megáll a kép, konkrétan a tavaszi magyar válogatott meccseken is ez volt a szitu, átjött az ismerős meccset nézni, mondtam neki hogy ne lepődjön meg, amikor pont a legfontosabb pillanatokban akad majd meg a kép egy-két másodpercre, így is volt.
Ezen a D-ügyfélkapun meg egy hibabejelentő sincs, csak fizessem a számlákat és maradjak csendben.
Tippre azok a hardverek, amivel transzkódolják a streameket erre a combos 2-4 mbit/s-re, na ott nincs rendesen elosztva az erőforrás.
Mentségükre legyen mondva egyszer az Invitel időkben is volt már ilyen jelenség, akkor bejelentettem, lezárták, bejelentettem újra meg hogy nálam van a hiba, bár akkor is többen is tapasztaltuk, aztán kb. eltelt hasztalan pár hét/hónap, és egyszer csak megjavult, nagyjából mostanáig volt hibamentes. -
carr
őstag
-
pjen
félisten
Sziasztok. Adott egy Samsung tv (QE65S90F), amivel lehet felvenni külső eszközre, ez sokszor megtörtént az elmúlt időszakban. Néhány napja felvétel induláskor egyszerűen kiírja, hogy "Nem lehet felvenni". Akár időzítve, akár spontán indításáról van szó. Azért furcsa mert elég hektikus a dolog, néha sikerül, legtöbbször nem. Történhetett valami központi tiltás? A már előzőleg felvett műsorokat le lehet játszani vele. Exdigi területről van szó, ftth optika, mediacard van a tv-ben. Köszönöm ha valakinek van ötlete.
Esetleg az adathordozót megpróbállnám kicserélni.
-
Pocpet
tag
Sziasztok. Adott egy Samsung tv (QE65S90F), amivel lehet felvenni külső eszközre, ez sokszor megtörtént az elmúlt időszakban. Néhány napja felvétel induláskor egyszerűen kiírja, hogy "Nem lehet felvenni". Akár időzítve, akár spontán indításáról van szó. Azért furcsa mert elég hektikus a dolog, néha sikerül, legtöbbször nem. Történhetett valami központi tiltás? A már előzőleg felvett műsorokat le lehet játszani vele. Exdigi területről van szó, ftth optika, mediacard van a tv-ben. Köszönöm ha valakinek van ötlete.
-
Jocek1979
tag
Sziasztok akinek ex digi/inviteles korzetben vn iptv elofizetese nalamis gyengebbekmlettek a hd csatornak? Most nezem az rtl es sokszor kockasodka kep?
-
pjen
félisten
Üdv. Szerintetek Tv előfizu (family) árában benne van a felvétel és a vissza nézés lehetősége és ennek jelzése az EPG ben? Nálam az EPG ből minden előzetes információ elveszett. Az app ban már két hete azt írják, hogy a javítás folyamatban, de semmi nem történik. Ezért én igényelhetek kötbért?
-
kabelmania27
Topikgazda
Sziasztok!
Ma kerültem először kapcsolatba "élesben" egy koaxos területen lévő, speedtest szerint 500/22-at tudó csomaggal (UTP-n nézve, több PC-n próbálva). Nem én vagyok a szerződő, de talán 500/30as a csomag típusa. A router jelenleg a One által adott CH7465 eszköz. Egy Linux iso torrentezésekor maximum letöltésre kihajtva gyakorlatilag megszűnt a teljes feltöltés, ping is elveszett az éterben (a timeoutok után próbaként megállítottam a letöltést):ping google.com -tPinging google.com [142.251.143.238] with 32 bytes of data:Request timed out.Request timed out.Request timed out.Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=2210ms TTL=118Request timed out.Request timed out.Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=1775ms TTL=118Request timed out.Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=2017ms TTL=118Request timed out.Request timed out.Request timed out.Request timed out.Request timed out.Request timed out.Request timed out.Request timed out.Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=230ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=47ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=11ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=10ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=9ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=17ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=16ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=73ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=36ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=63ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=62ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=11ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=105ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=98ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=135ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=106ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=121ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=131ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=141ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=185ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=196ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=239ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=53ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=25ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=51ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=130ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=164ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=140ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=169ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=197ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=205ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=160ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=262ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=334ms TTL=118
Nyugtassatok meg, ha saját routerre váltok, jobb lesz a helyzet.
Tudom, hogy a csomagok feltöltést is generálnak, de ez egy exDigis optika után elég kiábrándító, weboldalak válasza (akár oldalbetöltés, akár popup megjelenése) is jelentősen lassabb, mint volt a másikon.Szia!
Amennyiben a modem oldalán nincs üzemmódváltás menüpont 1270-es számon érdemes kikapcsoltatni az ipv6-ot. Stabilabb lesz a netkapcsolat modem üzemmódban saját routerrel. Ha megírod, hogy milyenek a modem jelszint értékek meg tudjuk írni, hogy rendben vannak-e az értékek. Amennyiben leírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax kábel és van-e bekötve Attenuator/dB/Fam feliratú csillapít ki tudjuk számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség és lehet-e javítani az értékeken. -
boborján2
őstag
sziasztok.
új one, régi telekom optika.
A szolgáltatót le kellett váltanom, mert "nem tudják biztosítani" a netet tovább.... faszfejek. mindegy. ugyanannyiért most (7e havonta 270/70Mbps) 1000/1000Mbps-t adnak. oké, nincs rá szükség, de ugyanannyi volt 6500 a 250es csomi. szal mindegy. KÉrdés:
Kamon
vagy kaon PG-2141N ont-t kaptam, hol tudom belőni, hogy az IP egy géphez legyen láncolva? (IPV4)
Nem találom, lehet csak benézek valamit. köszi.
Ott kell lelőni ,ahol belőtted hogy a mac-hez rendeljen fix belső címet.
Ha pedig nem lőtted be,akkor nincs mit lelőni ,mert alapesetben nincs ilyen egyik eszközben sem bekapcsolva.
-
carr
őstag
sziasztok.
A szolgáltatót le kellett váltanom, mert "nem tudják biztosítani" a netet tovább.... faszfejek. mindegy. ugyanannyiért most (7e havonta 270/70Mbps) 1000/1000Mbps-t adnak. oké, nincs rá szükség, de ugyanannyi volt 6500 a 250es csomi. szal mindegy. KÉrdés:
Kamon
vagy kaon PG-2141N ont-t kaptam, hol tudom belőni, hogy az IP egy géphez legyen láncolva? (IPV4)
ja, az bug vagy feature, hogy pl youtube vagy más oldal is k. lassan éled fel? megnyitok egy új videót, vagy ismit keresek fb-n, vagy aprón vadászok, lejön a keret, majd szépen betölti a többit is. yt pl általában átteszi magát 144p-re, pedig 720 vagy auto-n van. ?
-
carr
őstag
sziasztok.
Kamon
-
boborján2
őstag
Sziasztok!
Ma kerültem először kapcsolatba "élesben" egy koaxos területen lévő, speedtest szerint 500/22-at tudó csomaggal (UTP-n nézve, több PC-n próbálva). Nem én vagyok a szerződő, de talán 500/30as a csomag típusa. A router jelenleg a One által adott CH7465 eszköz. Egy Linux iso torrentezésekor maximum letöltésre kihajtva gyakorlatilag megszűnt a teljes feltöltés, ping is elveszett az éterben (a timeoutok után próbaként megállítottam a letöltést):ping google.com -tPinging google.com [142.251.143.238] with 32 bytes of data:Request timed out.Request timed out.Request timed out.Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=2210ms TTL=118Request timed out.Request timed out.Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=1775ms TTL=118Request timed out.Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=2017ms TTL=118Request timed out.Request timed out.Request timed out.Request timed out.Request timed out.Request timed out.Request timed out.Request timed out.Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=230ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=47ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=11ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=10ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=9ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=17ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=16ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=73ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=36ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=63ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=62ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=11ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=105ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=98ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=135ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=106ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=121ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=131ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=141ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=185ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=196ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=239ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=53ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=25ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=51ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=130ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=164ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=140ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=169ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=197ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=205ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=160ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=262ms TTL=118Reply from 142.251.143.238: bytes=32 time=334ms TTL=118
Tudom, hogy a csomagok feltöltést is generálnak, de ez egy exDigis optika után elég kiábrándító, weboldalak válasza (akár oldalbetöltés, akár popup megjelenése) is jelentősen lassabb, mint volt a másikon.Én linux iso torrentel már az OTT alapú tv adást is meg tudtam akasztani. Igazából nem érdekel, nem kell fullon hajtani és minden oké.
Meg úgy alapból a család többi tagjának is kell a sávszélesség. 300-400 ra kell limitálni a torrentet és akkor nem esik szét. -
pn4hvq
senior tag
Sziasztok!
Tudom, hogy a csomagok feltöltést is generálnak, de ez egy exDigis optika után elég kiábrándító, weboldalak válasza (akár oldalbetöltés, akár popup megjelenése) is jelentősen lassabb, mint volt a másikon. -
garga pista
Topikgazda
Jellemzően nem működik nekik, mert gondolom a rendszer nincs felkészítve rá, de attól még hivatalosan szerintem költöztethetőnek kellene lennie a szolgáltatásnak.
-
Calogero
addikt
Múlt héten nem nálam nem tudták megcsinálni, a rendszerük visszadobta hogy nem létező csomagom van. (1000-es FTTH 2019 3330Ft + TV 2019 3270 Ft + TEL 250 280Ft) Próbált az ügyintéző telefonon segítséget kérni, de azt a választ kapta szerződjek át.
-
Balmadi66
csendes tag
Sziasztok! TV díjcsomag váltásban gondolkodom TV Premiumról TV Family családi csomagra, a meglévő digital HBO maxPAK kiegészítő csomag megtartásával. Jelenleg 2 régebbi LCD TV használunk Mediacarddal és egy KAON stb mediabox-szal. Emiatt díjcsomag váltás esetén szükséges lesz a Kaon STB mediabox cseréje? Előre is köszi a segítséget.
-
woodworm
veterán
-
Calogero
addikt
Először kérdezd meg a vevőt, hogy előző lakhelyről átakarja-e költöztetni a szolgáltatást.
Szerintem első kőrben költöztesd át a szolgáltatást és utána szerződjél át, de előtte is meg lehet csinálni a csomagváltást.Költöztetés szerződés módosítással jár, ex digi szerződést már nem tudnak módosítani, csak úgy hogy átszerződik.
-
roseA580
aktív tag
Anno mikor a DIGI új területen kezdett szolgáltatni akkor én is majdnem két évig félárat fizettem, és külön szólt az üzletkötő hogy ne menjek be a DIGI üzletébe, mert ott nem ilyen árat kapnék!.
De még két éve is, mikor sokallottam egy másik szolgáltatónál az árat, felhívott egy üzletkötő és kialkudtunk egy megfelelő árat.
De még a mostani szolgáltatásaim is ingyenes kiegészítőkkel vannak ellátva!
-
NYPD
senior tag
-
kabelmania27
Topikgazda
ex digis vagyok.
Szeptember fele fogunk költözni.
Még a régi ex digis előfizetésem él, a számla már a One tól jön.
Mi a gyorsabb.
Ha előbb átszerződők a One ra és költözéskor a címet köttetjük át, vagy egy lépésben a kettőt és költözés és átszerződés.
Melyik fut le hamarabb, mert nem akarunk internet nélkül maradni se a régi se az új helyen.
Vagy hagyjuk meg a régit az új vevőnek és kössünk egy újat az új helyre?Először kérdezd meg a vevőt, hogy előző lakhelyről átakarja-e költöztetni a szolgáltatást.
Szerintem első kőrben költöztesd át a szolgáltatást és utána szerződjél át, de előtte is meg lehet csinálni a csomagváltást. -
JamesHun
addikt
Nem tudom a topik szabályaival ütközik e , de aki szeretne új szolgáltatást , meglévőt bővíteni vagy esetleg technológiát váltani keressen privátban nyugodtan. Most nagyon jó ajánlatokat tudunk értékesítőként. Lényegesen kedvezőbben mint a netes / ügyfélszolgálatos ár. Kérdésekkel is lehet zaklatni nyugodtan , ha időm engedi válaszolok szívesen.
ex digis vagyok.
Szeptember fele fogunk költözni.
Még a régi ex digis előfizetésem él, a számla már a One tól jön.
Mi a gyorsabb.
Ha előbb átszerződők a One ra és költözéskor a címet köttetjük át, vagy egy lépésben a kettőt és költözés és átszerződés.
Melyik fut le hamarabb, mert nem akarunk internet nélkül maradni se a régi se az új helyen.
Vagy hagyjuk meg a régit az új vevőnek és kössünk egy újat az új helyre? -
HoTaZo
addikt
A modul nem fogalalat. A foglalat ami a TV-dben van, oda tolod be a modult+kártyát (már ha ilyet kapsz, exDigin volt már ún. cardless modul (nem kell bele külön kártya).
Samsung tvkhez kell egy külön adapter, de ezt gyárilag adják hozzá, csak sokan kidobják vagy elkeverik:
Rendben, mostmár kezdem érteni.
Igen, ez is Samsung, de első ránézésre olyan a foglalat, amibe simán passzol a modul. [kép] -
NyalokAA
senior tag
-
NYPD
senior tag
Nem tudom a topik szabályaival ütközik e , de aki szeretne új szolgáltatást , meglévőt bővíteni vagy esetleg technológiát váltani keressen privátban nyugodtan. Most nagyon jó ajánlatokat tudunk értékesítőként. Lényegesen kedvezőbben mint a netes / ügyfélszolgálatos ár. Kérdésekkel is lehet zaklatni nyugodtan , ha időm engedi válaszolok szívesen.
És azt hogy? Hogy tudod olcsóbban adni mint a szolgáltató?
-
garga pista
Topikgazda
A modul nem fogalalat. A foglalat ami a TV-dben van, oda tolod be a modult+kártyát (már ha ilyet kapsz, exDigin volt már ún. cardless modul (nem kell bele külön kártya).
Samsung tvkhez kell egy külön adapter, de ezt gyárilag adják hozzá, csak sokan kidobják vagy elkeverik:
-
garga pista
Topikgazda
DIGI-s gigabites optikai netem van ill. kábel TV (box-mentes). A nettel az ég világon nincs bajunk, TV-t meg kb. nem is használjuk, nagyon ritka. Tök jó lenne ha pl. foci VB-t, vagy netán néha F1-et (mondjuk azt már rég nem nézem) projektoron tudnánk nézni (de ha van netán valami jó film a TV-ben, akár azt is). Van egy JVC házimozi projektorom+120" vászon. Csak hát így a kábel TV adást nem tudom a projektoron nézni. Ezért gondoltam, hogy mi lenne, ha átszerződnék a One-ra. Nem tudom, hogy ez automatikusan azzal jár-e, hogy box-ot kapok, vagy ez opcionális, ill. lehet-e vegyesen (3 TV van, lehet úgy, hogy pl 1 box-xal, 2 box nélkül)? Az új TV ha jól tudom már IPTV alapú, mint a Telekomnál, tehát UTP-n megy!? Érdemes váltani, vagy inkább hagyjam úgy, ahogy van? Persze a kivetítő kérdés simán megoldható úgy is, hogy egy bármilyen DVB-C vevőt szerzek be, ha jól sejtem, és akkor HDMI-n mehet az erősítőre.
Ha átszerződsz, kérsz 1 db Minibox-ot és 2 db CI modult. A CI modul mehet a tv-kbe, a box meg a projektorhoz, ha van jó Wifi lefedettség (akár saját routerral, akár a szolga eszközzel) akkor megy kábel nélkül is a box, vagy ha biztosra akarsz menni akkor viszel oda ethernet kábelt.
Ha meg nem akarsz átszerződni, akkor csak veszel egy DVB-C tuneres boxot, de érdemes hosszabb távra gondolni és CI fogadósat venni. -
NyalokAA
senior tag
-
kabelmania27
Topikgazda
DIGI-s gigabites optikai netem van ill. kábel TV (box-mentes). A nettel az ég világon nincs bajunk, TV-t meg kb. nem is használjuk, nagyon ritka. Tök jó lenne ha pl. foci VB-t, vagy netán néha F1-et (mondjuk azt már rég nem nézem) projektoron tudnánk nézni (de ha van netán valami jó film a TV-ben, akár azt is). Van egy JVC házimozi projektorom+120" vászon. Csak hát így a kábel TV adást nem tudom a projektoron nézni. Ezért gondoltam, hogy mi lenne, ha átszerződnék a One-ra. Nem tudom, hogy ez automatikusan azzal jár-e, hogy box-ot kapok, vagy ez opcionális, ill. lehet-e vegyesen (3 TV van, lehet úgy, hogy pl 1 box-xal, 2 box nélkül)? Az új TV ha jól tudom már IPTV alapú, mint a Telekomnál, tehát UTP-n megy!? Érdemes váltani, vagy inkább hagyjam úgy, ahogy van? Persze a kivetítő kérdés simán megoldható úgy is, hogy egy bármilyen DVB-C vevőt szerzek be, ha jól sejtem, és akkor HDMI-n mehet az erősítőre.
Átszerződés után is megmaradnak a kódolatlan dvb-c csatornák viszont legalább egy boxot vagy kártyát (elvileg lehet kérni médiacardot) fogsz kapni a Family tv csomagban lévő kódolt csatornák vételéhez, box vagy kártya nélkül ugyanazokat a csatornákat tudod nézni mint jelenleg, nem kötelező átszerződni, szvsz ha megfelelnek a jelenleg fogható csatornák nem érdemes változtatni, itt a topikban vannak akik még nem szerződtek át.
Az szolgáltatói új box ott alapú, van olyan tipus amely internetről kapja az adást.
Jól sejted, azt is csinálhatod hogy veszel olyan boxot ami a kódolatlan dvb-c csatornákat tudja fogni, amelyik a kódolt csatornákat is tudja venni és CI+ modulfogadót tartalmaz az drágább. -
Gabesz87
veterán
-
kabelmania27
Topikgazda
Ezek jófajta osztók.
Ellenőrizd, hogy a hármas osztó 3,5dB-s kimenetén legyen a modemes szoba, üres kimenet problémát okozhat ezért vagy dugd be a kábelt a tévébe de még jobb megoldás ha a kettes osztó helyére teszel egy F toldót így a modem értékek javulni fognak.
Nézd meg, hogy nincsenek-e kilazulva az F csatlakozók a modemnél és az osztónál.
Átkötés előtt áramtalanítsd a modemet hogy ne csipkedjen a csatlakozó, átkötés után írd meg hogy milyenek lettek a modemértékek. -
HoTaZo
addikt
-
woodworm
veterán
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
A One ad foglalatot is a CI+ kártyához?
Természetesen van CI csatlakoztatási lehetőség a tévén. -
Balmadi66
csendes tag
Sziasztok! Pár napja mondtam fel az üzleti internet és telefon előfizetésünket 15 napos határidővel. Az új, már lakossági internet előfizetés megkötésével (a cím ugyanaz marad), meg kell várni az új előfzetés megkötését, vagy már megköthetem online az új szerződést? Előre is köszi a segítséget
-
bigrob
őstag
-
NYPD
senior tag
Elfogadhatók az értékek, feltöltésnél 20 feletti a T3-as érték, amennyiben megnézed hogy milyen osztóval van elosztva a koax kábel és van-e bekötve Fam/dB/Attenuator feliratú csillapító ki tudjuk számolni hogy milyen a bejövő jelerősség.
-
kabelmania27
Topikgazda
-
cocka
veterán
-
Lackooo84
nagyúr
#17196 alapján gondoltam, hogy azt csináltad.
Érdemes minél többször bejelenteni (a One-nál) a hibát, egy eszköz csere tuti segíteni fog. Nálad jóval többször van gond mint az országos problémák.Dehogy van többszor gond. Csak én mindig észreveszem rögtön ha van vmi. Amíg digi volt 15+ éven át sosem volt gond a tv-vel, a kép is faxa volt. Nettel is egy kezemen meg tudom számolni hányszor volt baj.
-
Lackooo84
nagyúr
-
NYPD
senior tag
Szia!
Haladó beállítások, hálózat állapota menüponton belül nézd meg, hogy milyenek a letöltési és feltöltési modemértékek, amennyiben nincs üzemmód menüpont 1270-es számon kapcsoltasd ki az ipv6-ot. Ha megírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax kábel és van-e bekötve Fam/dB/Attenuator feliratú csillapító ki tudjuk számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség.Szia!
Ez a letöltés:

Ez a feltöltés:

-
nova001
senior tag
Sziasztok van egy hiba hogy nincs epg. Van rá megoldás? Vagy majd helyre áll?
(volt digis, dvbc modullal, digitális adoknál)
-
Soulfly842
addikt
-
pjen
félisten
-
Dtk2
csendes újonc
-
kabelmania27
Topikgazda
Sziasztok.
UPC Connect Box -on belül van valami adat, ami megmondja, hogy a modem makkant-e meg, vagy máshol keressem inkább a hibát?
Az utóbbi napokban sokszor belassul a net, feladatkezelőben ethernet forgalom is "fogas" a grafikonon, sokszor visszaesik a sebesség. Youtube videóknál érezhető a legjobban, mikor nézné az ember, és beszaggat, majd próbálna bufferelni, és semmi nem történik csak percek után, aztán pár percenként ezt eljátsszuk... Azelőtt minden ok volt, hardver nem változott sehol. 500-as net, speedtest szerint amikor ezek a jelenségek előjöttek tudja is az 500-at lefele (a siralmas felfele 20-at meg sem említem, mert az önmagában mai világban már szitokszó szerintem).
Szóval elkezdeném felderíteni mi a gyík van, de hálózathoz alig (kb. semmit) nem értek azon felül hogy összedugom meg pár alap dolgot beállítok a modemen és megy, de nem tudom, merre, mivel induljak el. Másik eszközzel nem tudok tesztelni, az nincs.Köszi a segítséget előre is.
Szia!
Haladó beállítások, hálózat állapota menüponton belül nézd meg, hogy milyenek a letöltési és feltöltési modemértékek, amennyiben nincs üzemmód menüpont 1270-es számon kapcsoltasd ki az ipv6-ot. Ha megírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax kábel és van-e bekötve Fam/dB/Attenuator feliratú csillapító ki tudjuk számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség. -
FattyDove
őstag
-
cocka
veterán
-
NYPD
senior tag
-
FattyDove
őstag
-
kisapa
őstag
Egy korábbi hozzászólásodban azt írtad, hogy véletlenül lekapcsoltad az elosztót. Attól bizony ujra indul az ont.
-
pjen
félisten
Sziasztok! One Tv-hez kapcsolódóan, böngészőből, van más ismert PIN kód a 9999, 1111 vagy 0000-n kívül, amit a rendszer beállít telepítéskor?
Az újonnal létrehozott fióknál valamilyen oknál fogva a 6+ korhatár lett alapértelmezettként, amit nem tudok átállítani PIN nélkül, ami sosem lett beállítva. Találkozott már valaki ilyennel? A media boxon (Kaon) semmi ilyen probléma, csak a webes felületen.A webes felület, beállítasok, legfelül gyerekzár, elfelejtett PIN kód.
-
garga pista
Topikgazda
#17196 alapján gondoltam, hogy azt csináltad.
Érdemes minél többször bejelenteni (a One-nál) a hibát, egy eszköz csere tuti segíteni fog. Nálad jóval többször van gond mint az országos problémák. -
Lackooo84
nagyúr
Csak 99% nem az újrahangolás volt itt a megoldás. A leírtakt figyeld meg legközelebb (LED állapot, mert erről semmit nem írtál, vagy hogy legközelebb is ont újraindítas megoldja-e).
A tv-n az automatikus csatornafrissítést érdemes még kikapcsolni (ilyenkor ha nincs jel, akkor se tűnnek el a csatornák).De nem indítottam újra az ont-t. Világított minden led ahogy kell. Minden működött csak EPG nem volt. Automatikus csatorna frissítés volt az első amit kikapcsoltam mikor 5 éve megvettem a tvt...
-
Dtk2
csendes újonc
Sziasztok! One Tv-hez kapcsolódóan, böngészőből, van más ismert PIN kód a 9999, 1111 vagy 0000-n kívül, amit a rendszer beállít telepítéskor?
Az újonnal létrehozott fióknál valamilyen oknál fogva a 6+ korhatár lett alapértelmezettként, amit nem tudok átállítani PIN nélkül, ami sosem lett beállítva. Találkozott már valaki ilyennel? A media boxon (Kaon) semmi ilyen probléma, csak a webes felületen. -
garga pista
Topikgazda
Csak 99% nem az újrahangolás volt itt a megoldás. A leírtakt figyeld meg legközelebb (LED állapot, mert erről semmit nem írtál, vagy hogy legközelebb is ont újraindítas megoldja-e).
A tv-n az automatikus csatornafrissítést érdemes még kikapcsolni (ilyenkor ha nincs jel, akkor se tűnnek el a csatornák). -
Lackooo84
nagyúr
Amúgy mióta átvette a voda/4iG, SEMMILYEN sebesség emelés, fejlesztés nem volt, sőt, a tvt is csak elcseszték ez azért elég gáz.
-
dchard
veterán
Persze értem én hogy félrvezető, mert mindkét technológiára vonatkozik az emelés. A kérdés csak az, hogy ugyanazt csinálták-e RFoG-n mint sima HFC-n (OFDMA bevezetés 11MHz-ben), vagy mivel az RFoG node-ok nem nagyon szeretik az OFDMA-t, viszont tudnak 85MHz visszirányt és a legtöbb modem is tud felfelé 8 csatornát összefogni, ráadásul itt power limit sincs, így egyszerűen betoltak 8 US csatornát és kész. Na ez a kérdés
-
Lackooo84
nagyúr
A kábelnek 2 vége van, a másik irányban is lehet megtört. Vagy mint írtam döglődik az ONT, ledeket is érdemes ellenőrizni. Nagyon úgy fest, hogy nálad van vmi gond, vagy helyi hiba.
Mint írtam a második újrahangolás magoldotta, már nincs gond.
-
garga pista
Topikgazda
A kábelnek 2 vége van, a másik irányban is lehet megtört. Vagy mint írtam döglődik az ONT, ledeket is érdemes ellenőrizni. Nagyon úgy fest, hogy nálad van vmi gond, vagy helyi hiba.
-
Lackooo84
nagyúr
Én nem bírom most újraindítani, használja a család a netet+HO, de nálad szerintem vagy jel gond van (optikai jelszint akár, pl. megtört/megsérült valahol a kábel) vagy az ONT döglődik. Tipikusan akkor tűnnek el a csatorna nevek (meg nem talál rendesen adókat a keresés) ha valami jel gond van. Ha ilyen jön elő, legközelebb próbáld meg, hogy megmozgatod óvatosan az ONT-nél az optikai kábelt (meg akár a koaxot is), észreveszel-e valamit. Azt is érdemes megnézni, amikor jó milyen színű a CATV LED és ha gond van változik-e (normál esetben zöld, ha jelszint gond van akkor piros) /Nagy átlagban, mert vannak kivételes esetek amikor nem is világít meg ilyenek, abba ne menjünk bele, standard működés az a fenti lenne./
Nemtom mitől tört volna meg nem nyúltam hozzá, reggel jó volt, aztán amikor porszívóztam véletlenül az elosztót lenyomva áramtalanítottam az ont-t utána nem volt epg.

-
dashed
senior tag
Csak nekem nem jön be a ph? vpn-el elérem amúgy ERR_CONNECTION_TIMED_OUT
11 ker. -
pjen
félisten
-
Voice24
őstag
Hali!
Frissült a minibox az 1.29.2.0 verzióra, de nem találok semmi leírást, hogy mit tartalmaz. Tudja esetleg valaki? Bekapcsolásnál valami engedélyeket kellett elfogadni, utána lépett tovább. Amúgy én nem vettem észre változást... -
garga pista
Topikgazda
Én nem bírom most újraindítani, használja a család a netet+HO, de nálad szerintem vagy jel gond van (optikai jelszint akár, pl. megtört/megsérült valahol a kábel) vagy az ONT döglődik. Tipikusan akkor tűnnek el a csatorna nevek (meg nem talál rendesen adókat a keresés) ha valami jel gond van. Ha ilyen jön elő, legközelebb próbáld meg, hogy megmozgatod óvatosan az ONT-nél az optikai kábelt (meg akár a koaxot is), észreveszel-e valamit. Azt is érdemes megnézni, amikor jó milyen színű a CATV LED és ha gond van változik-e (normál esetben zöld, ha jelszint gond van akkor piros) /Nagy átlagban, mert vannak kivételes esetek amikor nem is világít meg ilyenek, abba ne menjünk bele, standard működés az a fenti lenne./
-
Lackooo84
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
17300 - 17201
18609 - 18601 18600 - 18501 18500 - 18401 18400 - 18301 18300 - 18201 18200 - 18101 18100 - 18001 18000 - 17901 17900 - 17801 17800 - 17701 17700 - 17601 17600 - 17501 17500 - 17401 17400 - 17301 17300 - 17201 17200 - 17101 17100 - 17001 17000 - 16901 16900 - 16801 16800 - 16701 16700 - 16601 16600 - 16501 16500 - 16401 16400 - 16301 16300 - 16201 16200 - 16101 16100 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● One mobilszolgáltatások ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
- Fallout 3
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Battlefield 6
- Versenyjogi vizsgálatot érhet Mexikóban a Sony lemezektől való búcsúja
- Egy méregdrága vezérlőpad lett az OpenAI első hardvere
- AliExpress tapasztalatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro Max 256 GB Sierra Blue! Független! Mint egy új!100%-os akku!
- ÚJ Bontatlan Dobozos Apple Watch 11 42mm ! aktiválástól 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- SK Hynix PCB01 2TB Gen5 SSD 14,000-12,000MB/s
- iPhone 17 Air 256GB Karcmentes, 100% akkuval!
- WD SN8000S 4TB M.2 2280 NVMe SSD Gen4 7300-6800MB/s
- 27% - AMD Ryzen 9 9900X 12-Core 4.4GHz AM5 Box (100-100000662WOF) Processzor !
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z97 Pro4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A36 Dobozos 12 hónal garanciával
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7400 / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 256 SSD + 1TB HDD

Le lehet tiltani, csak épp amíg neked van élő szerződésed amit nem mondott fel a szolgáltató, akkor az szerződésszegés az ő részükről.

Gubek-Einste
Dr Bubo