-
16700 - 16601
18596 - 18001 18000 - 17901 17900 - 17801 17800 - 17701 17700 - 17601 17600 - 17501 17500 - 17401 17400 - 17301 17300 - 17201 17200 - 17101 17100 - 17001 17000 - 16901 16900 - 16801 16800 - 16701 16700 - 16601 16600 - 16501 16500 - 16401 16400 - 16301 16300 - 16201 16200 - 16101 16100 - 16001 16000 - 15901 15900 - 15801 15800 - 15701 15700 - 15601 15600 - 15501 15500 - 15401 15400 - 15301 15300 - 15201 15200 - 15101 15100 - 15001 15000 - 14901 14900 - 14801 14800 - 14701 14700 - 14601 14600 - 14501 14500 - 14401 14400 - 14301 14300 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-07-08 18:12 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
pjen
félisten
De mit jelent az hogy szebb??
A HD adások szépek, ha egy filmet nézek ami megvan 4K Dolby Visionban is az sem fényévekkel jobb, bár azért a kontrasztban látszik a különbség.
Viszont a TV adások sem kockásodnak, vagy nem pixeles a képük, és felhősödés sincs, ha például az RTL+ felületén nézek sorozatot az pont olyan mint amikor adásban volt, csak nincs benne reklám.Ezt látni kell. Rendelj egy boxot, aztán nézd ugyanazon a tv n a mini boxot és az ex digi koaxot. Látni fogod, például egy vizilabda meccsen tud látványos lenni.
-
pjen
félisten
Nem szeretném kipróbálni.
Nem szeretnék +1 kütyüt.
TV-t nem nézek csak nagyon ritkán elalváskor kikapcsolás időzítővel, a gépben vannak TV tunerek, azokon keresztül szoktam TV-zni, ha kell ott tudom archiválni is a felvételeket, amit a boxon nem tudok.
"Egyébként ehhez nincs mit érteni, látni kell."
Pont neked mint régi motoros nem kéne elmagyaráznom, hogy régen a VHS-en a TV adás mennyivel szebb volt, pedig ugyanazt a jelet kapta, tehát semmivel sem volt jobb, csak valamiért szebb volt azon a kép, viszont ehhez nem értek, hogy ez miért volt így.
"Csak valamiért szebb volt azon a kép " nagyon szépen leírtad, ez a lényeg. Nem kell ehhez érteni. Egyébként próbáld ki. Egy PVR képes Tv vel vegyél fel egy órás műsort ex digi koaxon aztán ex voda koaxon valami szabadon nézhetőt Aztán nezd meg melyik mekkora helyet foglal.
-
dchard
veterán
Nem szeretnék +1 kütyüt.
TV-t nem nézek csak nagyon ritkán elalváskor kikapcsolás időzítővel, a gépben vannak TV tunerek, azokon keresztül szoktam TV-zni, ha kell ott tudom archiválni is a felvételeket, amit a boxon nem tudok.
Pont neked mint régi motoros nem kéne elmagyaráznom, hogy régen a VHS-en a TV adás mennyivel szebb volt, pedig ugyanazt a jelet kapta, tehát semmivel sem volt jobb, csak valamiért szebb volt azon a kép, viszont ehhez nem értek, hogy ez miért volt így.
Átlag magyar háztartásban jellemzően régi TV mellé került új VHS, amiben szimplán jobb volt a tuner. De az sem volt mindegy, hogy a VHS hogyan volt összekötve a TV-vel: ha a TV és a VHS is legalább S-Video képes volt (nem beszélve az RGB-ről) akkor a VHS jobb tunere + a jó minőségű kapcsolat eredményezhetett jobb minőséget. Hogy sima kompozitnál is ki tudott-e jönni a VHS jobb tunere, arra nem mernék fogadni
-
jovás
senior tag
Nem szeretnék +1 kütyüt.
-
Toth_Jani
őstag
De mit jelent az hogy szebb??
A HD adások szépek, ha egy filmet nézek ami megvan 4K Dolby Visionban is az sem fényévekkel jobb, bár azért a kontrasztban látszik a különbség.
Viszont a TV adások sem kockásodnak, vagy nem pixeles a képük, és felhősödés sincs, ha például az RTL+ felületén nézek sorozatot az pont olyan mint amikor adásban volt, csak nincs benne reklám. -
pjen
félisten
"A kép sokkal jobb a netes boxal mint a koax és kártya kombóval."
Csak hangosan gondolkodom.
Nem akarok boxot rendelni, de ez a "sokkal jobb a box" nem létezik hogy olyan mint régen a képcsöves TV-k meg a VHS képmagnóknál, ha a TV-n néztem az adást, elment a minősége, de ha átkapcsoltam a VHS-re, sokkal szebb volt a képe, pedig ugyanaz a jel ment bele, csak gondolom a képfeldolgozó algoritmusa lehetett jobb.
Itt is a jel ugyanaz, csak a box belenyúlhat, amitől szebbnek tűnik, de ez csak placebo hatás.
Esetleg aki jobban ért hozzá, mi a véleménye erről?
Ha vissza olvasol elég sokan írják, hogy szebb. Az ex digi koax nál sokkal szebb. ( persze lehet, csak placebó). Az a legszebb, hogy nem próbáljátok ki, olyan savanyú a szőlő szerűek ezek a hsz ek. Egyébként ehhez nincs mit érteni, látni kell.
-
jovás
senior tag
"A kép sokkal jobb a netes boxal mint a koax és kártya kombóval."
Csak hangosan gondolkodom.
Nem akarok boxot rendelni, de ez a "sokkal jobb a box" nem létezik hogy olyan mint régen a képcsöves TV-k meg a VHS képmagnóknál, ha a TV-n néztem az adást, elment a minősége, de ha átkapcsoltam a VHS-re, sokkal szebb volt a képe, pedig ugyanaz a jel ment bele, csak gondolom a képfeldolgozó algoritmusa lehetett jobb.
Itt is a jel ugyanaz, csak a box belenyúlhat, amitől szebbnek tűnik, de ez csak placebo hatás.
Esetleg aki jobban ért hozzá, mi a véleménye erről?
-
Toth_Jani
őstag
A HD adások szépek, SD-t nem nézek. Az okos funkciók nem hiányoznak korábban is Vodafone volt csak mediacardal. Amíg lehet igy használom zavar a több távirányító.
A HD adások szerintem is szépek, az SD-t pedig próbálja a TV (Sony OLED) javítani, de az a 7,5 millió pixel hiányzik.
Persze biztos vannak olyanok akik fél méterre ülnek a TV-től, és egésznap nagyítóval nézegetik. -
pjen
félisten
A HD adások szépek, SD-t nem nézek. Az okos funkciók nem hiányoznak korábban is Vodafone volt csak mediacardal. Amíg lehet igy használom zavar a több távirányító.
Nem kell röbb táv. A.box távja kezeli a Tv t.
-
thefreeman
aktív tag
-
cocka
veterán
Ahhoz a bizonyos Pace HD-s bekötéshez azóta nem nyúltunk, amióta kihozták. Ugyanúgy van minden lassan 15 éve. A UPC-s időkben egyáltalán nem volt kockásodás. Amikor megjelent a Vodafone, akkor kezdődtek ezek a problémák, de akkor még csak elvétve. Rendszeressé a One óta váltak.
Tehát nem akarok ujjal mutogatni, hogy akkor ki a hibás.
Ha az előfizetőnél 10 évig jó volt, aztán hirtelen megindulnak a kockásodások, akkor gyanús, hogy a szolgáltató okozza a hibákat. 
-
garga pista
Topikgazda
Nem tudom hogy mi volt a digis időkben, sose voltam digis.
fasorba sincs a mini boxhoz képest.
Milyen értelemben? A mini boxon legalább lehet felbontást váltani?
A Pace HD + koax az szinte mini box minőség.
Érdekes viszont, hogy Pace HD-n több a random kockásodás, ami átkapcsolással megszűnik.
A kockásodás lehet azért is, hogy öregszik a box, főleg a tápegység kezd nem telejsen szűrt feszültséget adni.
-
pjen
félisten
Érdekes viszont, hogy Pace HD-n több a random kockásodás, ami átkapcsolással megszűnik.
Én az alap képminőségről irok a kockásodás egy hiba. Nem lehet felbontást váltani, tv hez van optimalizálva. Azt hiszem két dologról beszélünk
-
cocka
veterán
-
pjen
félisten
Hidd el a mini box egy más káposzta. A vodás ami neten jön az egy kényszer üzem és fasorba sincs a mini boxhoz képest. Az ex digi koax ... hát arról meg ne is beszéljünk. Pedig a DIGI s időkben messze a legszebb kép volt. A Pace HD + koax az szinte mini box minőség.
-
cocka
veterán
-
pjen
félisten
De azért a visszanézésről vagy a felvételről CI modul esetén sem kell lemondani, csak box nélkül, alkalmazást vagy böngészőt kell használni, és nem árt mellé egy olyan TV ami tud Castolni, vagy van hozzá okositó.
Kár hogy kivették a TV cast esetén a beletekerést, induláskor még ott volt, és a TV távirányitóval át lehetet tekerni felvételnél a reklámokat.Nem is.irtam ilyent, bár macerásabb mint a box. Csak arra akartam felhívni fórumtárs figyelmét, ha már ott a box kár nem használni.

-
Toth_Jani
őstag
De azért a visszanézésről vagy a felvételről CI modul esetén sem kell lemondani, csak box nélkül, alkalmazást vagy böngészőt kell használni, és nem árt mellé egy olyan TV ami tud Castolni, vagy van hozzá okositó.
Kár hogy kivették a TV cast esetén a beletekerést, induláskor még ott volt, és a TV távirányitóval át lehetet tekerni felvételnél a reklámokat. -
pjen
félisten
Múlt hónapban kötötték be nálam a one-t alap TV csomaggal. A szerelő hozta a mini box-ot de később megsúgta, hogy fog menni nélküle is ha az ont-ból a coax-ot a TV-be dugom. Azóta is úgy használom a box-ot be sem kapcsoltam. Ex digi terület.
Fog menni, de a box kép UTP n vagy akár WIFN n sokkal szebb lesz. Akkor előnyös a koax is, ha van PVR a tv n. Mindent.fel tudsz venni. A boxon viszont van vissza nézés és akár 10 műsort is fel tudsz venni egyszerre, ami engedélyezve van
-
garga pista
Topikgazda
Múlt hónapban kötötték be nálam a one-t alap TV csomaggal. A szerelő hozta a mini box-ot de később megsúgta, hogy fog menni nélküle is ha az ont-ból a coax-ot a TV-be dugom. Azóta is úgy használom a box-ot be sem kapcsoltam. Ex digi terület.
Jó ideig fog menni, igazából technológiában semmi nem változik. Ahol van koax (exVoda koax, vagy optikai konverterrel), ott lehet kérni CI modult is.
-
thefreeman
aktív tag
-
pjen
félisten
Képminőségről annyit, nekem mindkét opció megvan. Netes adás és koaxos adás is. Igazából nem tudok különbséget tenni, a koaxosnál annyi van, hogy random kockásodik, elég sokszor, de a vicc az, ha az éppen kockásodóról átkapcsolok egy másik csatornára és vissza, akkor a kockásodás megszűnik. Fene se érti ezt.
Van mini boxod?
-
Toth_Jani
őstag
Inkább steam app/applikáció, mert azok mögött választható tartalom van, nem 1-1 csatorna.
Nekem 1-1 csatorna az 1-1 lineáris adót jelent, ezekben attól kicsit több van.Jó akkor legyen steam app, de a Filmbox csatornák valóban nézhetők rajta keresztül és régebben ezért külön kellett fizetni, + ott a két hazai az RTL+ és a TV2 is.
-
bazsi83vp
senior tag
Nekem sem jött számla.
Ez már másodszor fordult elő, az első esetben írtam nekik egy levelet. De egyébként az ő kötelességük lenne időben kiállítani. Mi a bánatot kellene csinálni, hogy ez ne legyen rendszeres, mert az nem a vevő felelőssége, hanem az eladó köteles számlát adni. -
garga pista
Topikgazda
Ha Family csomagod van kell a BOX vagy egy okos TV, mert ugyan TV-t nézni tudsz, de a csomagban van 5 Stream csatorna aminek az ára akkor is benne foglaltatik ha nem nézed őket. Mondjuk a Canal+ (light) nem olyan rossz, és ebben jönnek a Filmbox csatornák is, a kábelen csak a sima Filmbox van fent.
Inkább steam app/applikáció, mert azok mögött választható tartalom van, nem 1-1 csatorna.
Nekem 1-1 csatorna az 1-1 lineáris adót jelent, ezekben attól kicsit több van. -
Toth_Jani
őstag
Ha Family csomagod van kell a BOX vagy egy okos TV, mert ugyan TV-t nézni tudsz, de a csomagban van 5 Stream csatorna aminek az ára akkor is benne foglaltatik ha nem nézed őket. Mondjuk a Canal+ (light) nem olyan rossz, és ebben jönnek a Filmbox csatornák is, a kábelen csak a sima Filmbox van fent.
-
kabelmania27
Topikgazda
Csak a kódolt Family tv csomag csatornáihoz kell a box vagy a médiacard/CA modul, amennyiben ezeket a csatornákat szeretnéd nézni 1270-es számon cseréltesd ki a boxot médiacardra.
-
pjen
félisten
Új szerződést is lehet kérni CI modullal.
Igen, azt írtam is.
(16664 hsz) -
garga pista
Topikgazda
-
cocka
veterán
Képminőségről annyit, nekem mindkét opció megvan. Netes adás és koaxos adás is. Igazából nem tudok különbséget tenni, a koaxosnál annyi van, hogy random kockásodik, elég sokszor, de a vicc az, ha az éppen kockásodóról átkapcsolok egy másik csatornára és vissza, akkor a kockásodás megszűnik. Fene se érti ezt.
-
pjen
félisten
Akkor volt digid, csak.átszerződtél. Én teljesen új bekötésről írtam. Én is átszerződtem és boxot kértem mert ha jó WIFI van nem kell kábel, a box távja kezeli a Tv t. A kép sokkal jobb a netes boxal mint a koax és kártya kombóval.
-
garga pista
Topikgazda
Szokásos ÜFszolgálati maszlag, hogy rád sózzák a boxot. Kérjél CI+ modult a tv-hez, azt bedugod és jönni fog a többi plusz csatorna, a kábelezés meg maradhat úgy.
-
csomi1977
aktív tag
Akkor megint csak átverés az egész . Én se értem ha régen nem kellett box akkor most minek kéne ? Gondolom a felhasználó szolgáltatásait az ONT tudja
-
levin70
tag
-
Bandit21
veterán
Nekem is azt mondták bent az üzletben hogy kell a box.
Kértem hármat.
Aztán akik jöttek szerelni mondták hogy ha a régi tv ment simán kábel bedugva akkor most is fog.
Megy is box nélkül minden még csak újra se kellett hangolni a tv -ket. -
csomi1977
aktív tag
Köszi . Csak az a lényeg ,hogy egy távirányító kelljen csak 😃 nem is értem minek a box . Az eladó meg valami EU-s szabályozásra hivatkozott 😂 Mindem tv-ben van digitális vevő , max CF kártya keljen bele . Bár a DIGI ezt is megoldotta
-
pjen
félisten
Igen, nincs.már DIGI. Viszont lehet kérni kártyát , akkor nem kell box. A mostani box WIFI s. Nem kell kábelezni.
-
csomi1977
aktív tag
Sziasztok . Jelenleg DIGIs vagyok . Régen a TV ment közvetlenül az ONT eszköz antenna kimenetén közvetlenül a tv-be. Most akartam kötni TV szolgáltatást közlik velem csak külön beltérivel működik . Ez tényleg így van ?
-
cocka
veterán
-
m0ski
aktív tag
Az eszközön 0.0.0.0 szerepel az IPv4 címnél, csak IPv6 címet látok. Megfogadom kabelmania27 tanácsát és kikapcsoltatom az IPv6-ot.
Aztán meglátjuk.Köszönöm a segítséget!
-
cocka
veterán
Sziasztok!
Sagemcom 3896-al kapcsolatosan kérnék segítséget.
Ismerősnek kellett volna port forwardot beállítani, de akárhogy próbáltam, nem működik.
Amit megcsináltam:
- NAS-nak fix IP
- port forward fülön minden értelemszerűen beállítva. A távoli IP címhez először csillagot akartam, azt nem fogadta el, aztán egy itteni hozzászólás alapján 0.0.0.0-t írtam be.
- eszközt DMZ-be raktam
- Sagem tűzfal alacsony szintre állítva.
- publikus IP cím van.Sajnos nem működik. Már azzal is próbálkoztam, hogy a távoli IP-hez a saját IP-met írom, de úgy se tudtam csatlakozni a távoli szolgáltatáshoz (NAS-on futó Transmission lenne).
Ami fura: eszköz felületén IPv4 cím nem látszik, csak IPv6. De ha whatismyip-vel vagy bármi hasonlóval ellenőrzöm, akkor látom a publikus IP-t, illetve miután NOIP DynDNS-t beállítottam, szinkronizálta is ugyanezt a címet.
Eszembe jutott, hogy esetleg CGNAT és kifelé egy IP, de akkor az eszközön miért nem látszik valami 100-as kezdetű cím?A NAS-on minden szolgáltatás megy, mert helyi IP-re csatlakozva tudok csatlakozni. Illetve korábban más helyen, Telekom szolgáltatói eszköz mögött volt, ott ugyanezekkel a port forward beállításokkal tökéletesen működött.
Próbáltam guglizni, de ehhez a típushoz nem találtam videót/leírást. Amik vannak, ott eleve nem is 0.0.0.0-t kell írni távoli IP-hez, hanem *-ot. Ami szerintem logikusabb is, mert aki nem ért a hálózatokhoz, annak a 0.0.0.0 nem mond semmit, a * egyértelműbb.
Mit kell pluszban be/kikapcsolni, hogy elérhetőek legyenek a szolgáltatások?
Értelmes routereken rengetegszer állítottam be ilyet, de ezzel nem boldogulok.Előre is köszönöm a segítséget!
esetleg CGNAT és kifelé egy IP, de akkor az eszközön miért nem látszik valami 100-as kezdetű cím?
Ha IPv6 van, akkor nagy valószínűséggel a CGNAT a gond.
Miért, a whatisymip.com által mutatott IPv4 címet meg tudod nézni a Sagemcomodban is? -
kabelmania27
Topikgazda
Sziasztok!
Ismerősnek kellett volna port forwardot beállítani, de akárhogy próbáltam, nem működik.
Amit megcsináltam:
- NAS-nak fix IP
- port forward fülön minden értelemszerűen beállítva. A távoli IP címhez először csillagot akartam, azt nem fogadta el, aztán egy itteni hozzászólás alapján 0.0.0.0-t írtam be.
- eszközt DMZ-be raktam
- publikus IP cím van.Sajnos nem működik. Már azzal is próbálkoztam, hogy a távoli IP-hez a saját IP-met írom, de úgy se tudtam csatlakozni a távoli szolgáltatáshoz (NAS-on futó Transmission lenne).
Ami fura: eszköz felületén IPv4 cím nem látszik, csak IPv6. De ha whatismyip-vel vagy bármi hasonlóval ellenőrzöm, akkor látom a publikus IP-t, illetve miután NOIP DynDNS-t beállítottam, szinkronizálta is ugyanezt a címet.
Eszembe jutott, hogy esetleg CGNAT és kifelé egy IP, de akkor az eszközön miért nem látszik valami 100-as kezdetű cím?A NAS-on minden szolgáltatás megy, mert helyi IP-re csatlakozva tudok csatlakozni. Illetve korábban más helyen, Telekom szolgáltatói eszköz mögött volt, ott ugyanezekkel a port forward beállításokkal tökéletesen működött.
Próbáltam guglizni, de ehhez a típushoz nem találtam videót/leírást. Amik vannak, ott eleve nem is 0.0.0.0-t kell írni távoli IP-hez, hanem *-ot. Ami szerintem logikusabb is, mert aki nem ért a hálózatokhoz, annak a 0.0.0.0 nem mond semmit, a * egyértelműbb.
Értelmes routereken rengetegszer állítottam be ilyet, de ezzel nem boldogulok.Előre is köszönöm a segítséget!
Szia!
1270-es számon kapcsoltasd ki az ipv6-ot, utána működni fog a portforward. -
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
Amit megcsináltam:
- NAS-nak fix IP
- eszközt DMZ-be raktam
-
jack982
senior tag
-
Johnzy
tag
-
sfdrakex
nagyúr
-
pjen
félisten
-
Geth
veterán
Akkor rosszul kerested, mert elég sokszor előjött ez, de mindegyik is.
Ennyi erővel be is linkelhetnéd, ha bizonyítani szeretnél valamit

-
Dragon3000
nagyúr
-
jack982
senior tag
-
the.odzsy
senior tag
-
jack982
senior tag
nektek sem jött még exdigi számla áprilisra? általában hónap elején küldik emailben.
-
Khadris
csendes tag
Nagyon nehéz kérdés, hiszen mi nem látunk bele a One pontos infrastruktúrájába, így innentől kezdve csak tippelni lehet. Viszont új építésű házaknál, társasházaknál az egyik leggyakoribb "nehezítés", hogy a társasházi csatlakozási pont és a szolgáltató hálózata között nem épül ki kábelhálózat. Vannak olyan tervezők-beruházók, akik erre figyelnek és a tervezés során már egyeztetnek a szolgáltatóval/-kkal és (egyeztetés alapján) beásnak egy védőcsövet a legközelebbi, lehetséges csatlakozási pontig. De ha ez elmarad, akkor néha egy elég nagy összegű beruházás várna a szolgáltatóra, hogy a "házat rácsatlakoztassa a saját hálózatára". Van, hogy ezt betervezik, de ha ez nincs benne az azévi beruházási tervükben, akkor akár 1-2 év is eltelhet, mire megvalósul.
Ó, köszönöm, ez egy jó hozzáadott infó, ezek szerint az, hogy a házba be van húzva a kábel, még nem azt jelenti, hogy, minden műszaki feltétel adott és csak be kell dugni a routerbe a kábelvégeket, erre nem gondoltam.
-
Johnzy
tag
Sziasztok, tudtok valamit arról, hogy a One nem tud szolgáltatni valami belső rendeszerük hibája miatt? Az üzletkötőjük hiteget, hogy csak valami átmeneti gond, de olyasmit is mondott, hogy az újépítésű házakkal ez fennáll egy ideje, és hiába van bent a kábel, fogalma sincs, hogy mikor tudnak netet közni. A kivitelező és a közös képviselő szerint minden rendben van, ők csak a One-ra várnak, és a One-os üzletkötő szerint is náluk van a gond, de már két hónapja ez a kommunikáció (van aki februárban költözött és azóta vár). Mi most költözünk majd, de nagyon átverés-szagú ez az egész.
Nagyon nehéz kérdés, hiszen mi nem látunk bele a One pontos infrastruktúrájába, így innentől kezdve csak tippelni lehet. Viszont új építésű házaknál, társasházaknál az egyik leggyakoribb "nehezítés", hogy a társasházi csatlakozási pont és a szolgáltató hálózata között nem épül ki kábelhálózat. Vannak olyan tervezők-beruházók, akik erre figyelnek és a tervezés során már egyeztetnek a szolgáltatóval/-kkal és (egyeztetés alapján) beásnak egy védőcsövet a legközelebbi, lehetséges csatlakozási pontig. De ha ez elmarad, akkor néha egy elég nagy összegű beruházás várna a szolgáltatóra, hogy a "házat rácsatlakoztassa a saját hálózatára". Van, hogy ezt betervezik, de ha ez nincs benne az azévi beruházási tervükben, akkor akár 1-2 év is eltelhet, mire megvalósul.
-
Khadris
csendes tag
Sziasztok, tudtok valamit arról, hogy a One nem tud szolgáltatni valami belső rendeszerük hibája miatt? Az üzletkötőjük hiteget, hogy csak valami átmeneti gond, de olyasmit is mondott, hogy az újépítésű házakkal ez fennáll egy ideje, és hiába van bent a kábel, fogalma sincs, hogy mikor tudnak netet közni. A kivitelező és a közös képviselő szerint minden rendben van, ők csak a One-ra várnak, és a One-os üzletkötő szerint is náluk van a gond, de már két hónapja ez a kommunikáció (van aki februárban költözött és azóta vár). Mi most költözünk majd, de nagyon átverés-szagú ez az egész.
-
Geth
veterán
Speedtest-en választható szerverekről volt szó, ott volt 4-5, amin valamiért wifi esetében 400 körüli sebességek voltak a maxok, miközben ezeken a szervereken kábelen ment a gigabit, ez mellett másik szervereken mérve meg wifin is ment rendesen a sebesség és valós letöltés esetében is megvolt a sebesség wifin.
Egy hsz-t találtam, abban a digi szervere volt, ment/megy rajta a 900 Mbps wifin.
-
Dragon3000
nagyúr
Speedtest-en választható szerverekről volt szó, ott volt 4-5, amin valamiért wifi esetében 400 körüli sebességek voltak a maxok, miközben ezeken a szervereken kábelen ment a gigabit, ez mellett másik szervereken mérve meg wifin is ment rendesen a sebesség és valós letöltés esetében is megvolt a sebesség wifin.
-
Dragon3000
nagyúr
Több féle asus és tplink router volt, de ez miben is lényeges, ha valós letöltés esetében ment rendesen wifi-n keresztül is, ezért is volt érdekes a speedtest mérés ebből a szempontból, illetve voltak olyan szerverek, amik esetében wifi-n is rendben mért és nem időszakos zavar volt, mert azon az 4-5 szerveren mindig 400 körül voltak a wifi-s mérések, míg másikat választva mindig rendben volt.
-
gyurc
aktív tag
Kérlek, ne torzítsátok el amit én írtam offtopiccal se ha lehet,úgy néz ki nem egyedüli gond és megoldás se volt?!
Had tegyem tisztábbá. Nem, wifin át, internetre véletlenül sincs meg a gigabit.
De wifit használva , wifi vagy lan eszközök felé bőven megvan, átlépve is.
Lenne ez logikus, ha raknék vlant, taget, mtu miatt terhelné az ont procit stb.. de ezek egyike se áll fent tudtommal. -
Geth
veterán
Mondtam, ha annyira érdekel a dolog keresd meg a digis topikban, ha csak trollkodni akarsz, akkor inkább ne reagálj, mert értelmetlen amit csinálsz.
Tehát nincs olyan, hogy egy szerverre attól.függően más a sávszél, hogy a belső hálózaton vezeték vagy wifi van, ha egyébként rendben van a wifi sebessége.
-
cocka
veterán
Elég sok embernél megvolt ez a jelenség, biztos mindenki benézte....
És biztos mindenkinek pont ugyanolyan saját routere volt, mint neked ugye?

-
Dragon3000
nagyúr
-
Geth
veterán
Akkor másik szerver esetében miért nem volt ilyen, illetve valós körülmények közt miért ment wifi-n is a jó sebesség? Annyira nem érdekelt, hogy miért szar pár szerveren, mivel nekem a wifi-s eszközömön a 100Mbps is bőven elég lett volna, de gond nélkül ment sokkal többet, mint ezen a pár szerveren.
Itt vannak most velünk ezek a szerverek a szobában?
-
Dragon3000
nagyúr
Akkor másik szerver esetében miért nem volt ilyen, illetve valós körülmények közt miért ment wifi-n is a jó sebesség? Annyira nem érdekelt, hogy miért szar pár szerveren, mivel nekem a wifi-s eszközömön a 100Mbps is bőven elég lett volna, de gond nélkül ment sokkal többet, mint ezen a pár szerveren.
-
Geth
veterán
Elég sok embernél megvolt ez a jelenség, biztos mindenki benézte....
Vagy béna wifi, én is így gondolom.
-
Dragon3000
nagyúr
-
Dragon3000
nagyúr
-
gyurc
aktív tag
Szolgáltatói eszközön sem jó.
Probáltam, saját szerverekre masolni is.(ott valamennyivel jobb), de akkor se . Cloudflare most az elobb kisajtolt 780at. Fast.com 500. Van olyan, hogy mintha csak qos lenne aktiv, pont a fele a kábeles aktualis maxnak... de ez már nagyon alusapkás megfigyeles. Nem tartom hülyének magamat ehhez, de meghaladja a tudásom. Ai val probálkoztam körbejárni, ezért rendeltem alzarol cuccot es kuldtem vissza proba utan. Amikor bekötötték a srác megjegyezte, hogy nem szokott menni, csak nevettem enis egyet, jolvan nekem megfelelő a routerem, 2 gigat is visz... mtu lehetne, de már probaltam azt is, hogy addig változtattam a ping fragmentet amig ki nem adta a helyes törésmenteset.. 1 rohadt megabittel se lett több -
kabelmania27
Topikgazda
-
Jorus
nagyúr
Sagemcom FAST3896 szolgáltatói eszközhöz milyen mesh eszközt érdemes választani? A lakás egyes pontjain gyenge a WLAN jelerősség, kábelezni, modemet máshova elhelyezni nincs - egyszerű - lehetőség.
-
Geth
veterán
Pedig volt, ha nagyon érdekel nézd vissza a régi digi topikot, voltak olyan szerverek, ahol wifi-n saját routerrel nem ment 400 fölé a mérés és több embernél is megvolt ez, míg kábelen ugyanazon a szerveren megvolt a 930Mbps sebesség, más szerveren meg wifi-n is megvolt a sebesség.
Elhiszem, hogy valaki ott valamit benézett, vagy nem volt túl stabil a wifi-je.
-
cocka
veterán
Pedig volt, ha nagyon érdekel nézd vissza a régi digi topikot, voltak olyan szerverek, ahol wifi-n saját routerrel nem ment 400 fölé a mérés és több embernél is megvolt ez, míg kábelen ugyanazon a szerveren megvolt a 930Mbps sebesség, más szerveren meg wifi-n is megvolt a sebesség.
És a wifit mi szolgáltatta? Saját routered vagy szolgáltatói?
-
Dragon3000
nagyúr
-
Geth
veterán
Még digi-s időkben is volt ilyen furcsaság, hogy adott szerveren megvolt a gigabit kábelen, de wifi-n csak 400 körül, míg másik szerveren wifi-n és kábelen is ment a gigabit...
Ennek a furcsaságnak a technikai magyarázata érdekelne, valahogy nem tudom elképzelni ezt a szituációt.
-
Dragon3000
nagyúr
Még digi-s időkben is volt ilyen furcsaság, hogy adott szerveren megvolt a gigabit kábelen, de wifi-n csak 400 körül, míg másik szerveren wifi-n és kábelen is ment a gigabit...
-
garga pista
Topikgazda
Milyen programmal/szerveren mérsz? Lehet másik szerveren kellene, mert a One-nak nincs abba az irányba meg a kapacitása esetleg.
ONT újraindítás után is ugyanez van?
De ha a Digi/One ONT van a saját routerrre kötve, a saját routeren kábelen keresztül megvan a sebesség? -
gyurc
aktív tag
Számomra egyértelmű hogy wifi driver probléma, vagy eszközeid nem rendelkeznek AX wifi hardverrel.
Ha igen és nincs meg wifin a router közelében a sebesség, akkor lehet tovább keresni, akár routert is.mint irtam, WIFI-WIFI vagy WIFI-LAN működik, előző provider működik. nincs benne szolgaltatói eszköz, leszamitva a bridge modban senyvedő ont -t
-
szaboi6512
addikt
-
sfdrakex
nagyúr
Számomra egyértelmű hogy wifi driver probléma, vagy eszközeid nem rendelkeznek AX wifi hardverrel.
Ha igen és nincs meg wifin a router közelében a sebesség, akkor lehet tovább keresni, akár routert is.Azzal kezdte, hogy Telekomos neten megy Wifin a gigabit ugyanezen a rendszeren, Digisen nem.
-
szaboi6512
addikt
Sziasztok
Egyszer már megprobáltam itt, most újra hátha sikerül.
Váltottam telekomról one ra, azóta wifin nincs meg a gigabit.
Mit jelent a nincs meg? Általában 500mbit fast.com on, cf 600 korul.
Utpn minden jó.
Mielőtt jönne , hogy de biztos az eszközeimmel van gond nehány dolog:
- gigabit volt, ha visszadugtam telekomra.
- tplink x60, x20,m4 , asus akármi routerekkel probalva, nincs meg
- helyi halozaton bőven megvan a sebessség, 2 felett is. Wifi-wifi , wifi-lan okés
- laptop, telefon, tablet mind érintett.
-átváltottam bridge módba, mtu levéve 1480raSzámomra egyértelmű hogy wifi driver probléma, vagy eszközeid nem rendelkeznek AX wifi hardverrel.
Ha igen és nincs meg wifin a router közelében a sebesség, akkor lehet tovább keresni, akár routert is. -
gyurc
aktív tag
Szia!
Vezeték nélküli átvitelt a szolgáltatók nem garantálják, ezt a beállítást végezd el.
A modemen fw frissítés óta nem lehet wlan csatornát választani, az eszköz automatikusan a legoptimálisabbat válassza ki, amennyiben veszel gigabites routert több beállítási lehetőséged lesz, ITT segítenek a tipus kiválasztásában.szia,
Köszönöm igyekezeted,
bár igyekeztem elkerülni hogy sablon választ kapjak, de csak sikerült.
még a tipusokat is leirtam, hogy mivel probalkoztam routerek szintjen.. -
pjen
félisten
-
TIT
veterán
-
pjen
félisten
Konkrétan itt van nálam egy Digis Kaon NA1410HD, amivel lehet rögzíteni, tehát vissza is lehet nézni
Persze nem ugyanaz mint a felhős, de tippre TIT is ilyesmire gondolt.Ha a box al felvett műsor " visszanézés" Akkor ex voda rendszeren PVR képes TV és Média kártya kombóval felvett műsor nézése is nevezhető vissza nézésnek?
-
pjen
félisten
Sehol nem írtam ilyet, megint kifogatod a szavaim.
"de tippre TIT is ilyesmire gondolt"
Majd TIT fórumtárs reagál rá
"Én most megpróbáltam. Ex DIGI n a visszanézést nem lehet előre tekerni se az RTL en se a TV kettőn. Legalábbis nálam." Én ezt írtam.
Te ezt válaszoltad:Diginél volt többféle box is osztogatva. "A régieken, ahol saját tárolóra vettél fel biztos lehet oda-vissza tekerni" Pontosan mi köze a kettőnek egymáshoz? -
Onderon
senior tag
Szia! Ez egy jófajta osztó, bejövő jelerősség rendben van, jól van beállítva a hálózat.
Modem és router újraindítás után sem javul a helyzet?
Ellenőrizd, hogy az osztónál és a modemnél lévő F csatlakozók nincsenek-e kilazulva és a lakásba bejövő kábel van-e az in bemenetben.
Esetleg egy próba erejéig nézd meg saját eszköz nélkül majd modem újraindítás után saját routerrel. Amit még megtehetsz, hogy a routerednél wan beállításoknál írd be dns szerverekhez az 1.1.1.1/1.0.0.1 (Cloudflare) vagy a 8.8.8.8/8.8.4.4 (Google) párost hátha segít. Korábban még a Vodafone otthoni témában volt akinek ezres csomagra történő váltás segített mert ahhoz a csomaghoz docsis3.1-es modemet adnak. Amennyiben nem jobb az új csomaggal 14 napon belül elállási jogra hivatkozva visszakérheted a korábbi csomagot.Köszönöm a tippeket! A csatlakozókat néztem, meg vannak húzva rendesen, bejövő az in-ben, saját eszköz nélkül is nézem, az asztali gép direktben van a modemre dugva, a router most csak a WiFi-t szórja, sikerült intéznem technikust, meglátom mit mond, rákérdezek erre a docsis3.1-re is.
-
kabelmania27
Topikgazda
Szia! Ez egy jófajta osztó, bejövő jelerősség rendben van, jól van beállítva a hálózat.
Modem és router újraindítás után sem javul a helyzet?
Ellenőrizd, hogy az osztónál és a modemnél lévő F csatlakozók nincsenek-e kilazulva és a lakásba bejövő kábel van-e az in bemenetben.
Esetleg egy próba erejéig nézd meg saját eszköz nélkül majd modem újraindítás után saját routerrel. Amit még megtehetsz, hogy a routerednél wan beállításoknál írd be dns szerverekhez az 1.1.1.1/1.0.0.1 (Cloudflare) vagy a 8.8.8.8/8.8.4.4 (Google) párost hátha segít. Korábban még a Vodafone otthoni témában volt akinek ezres csomagra történő váltás segített mert ahhoz a csomaghoz docsis3.1-es modemet adnak. Amennyiben nem jobb az új csomaggal 14 napon belül elállási jogra hivatkozva visszakérheted a korábbi csomagot. -
garga pista
Topikgazda
-
pjen
félisten
Konkrétan itt van nálam egy Digis Kaon NA1410HD, amivel lehet rögzíteni, tehát vissza is lehet nézni
Persze nem ugyanaz mint a felhős, de tippre TIT is ilyesmire gondolt.Hát szerintem a visszanézés és a felvetel megnézése két dolog. Gondolom azért is futnak más néven. Ha Neked ugyanazt jelenti akkor nincs több szavam.
-
garga pista
Topikgazda
Persze nem ugyanaz mint a felhős, de tippre TIT is ilyesmire gondolt. -
pjen
félisten
Diginél volt többféle box is osztogatva. A régieken, ahol saját tárolóra vettél fel biztos lehet oda-vissza tekerni.
Vissza nézni egyetlen DIGI boxal sem lehetett, márpedig én arról irtam.
-
garga pista
Topikgazda
-
Onderon
senior tag
Jelértékek rendben vannak, letöltésnél van ahol több a hibás csomag.
Ha megnézed, hogy milyen osztóval van elosztva a koax kábel és van-e bekötve FAM/Attenuator feliratú csillapító ki tudjuk számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség.
Amennyiben a modem oldalán nincs üzemmódváltás menüpont 1270-es számon kapcsoltasd ki internethiba menüpontban az IPV6-ot, ha úgy sem javul akkor állítsd át az eszközt modem üzemmódra, ilyenkor a 192.168.100.1 címen érhető el a modem oldala és a szinkronizálás után első három vezetékes eszköz kap ipcímet, negyedik eszköz csatlakoztatásánál megint újra kell indítani a modemet.Szia, ezeken túl vagyok, IPV6 régóta kikapcsoltatva, évek óta modem módban van a modem, az osztó február végén lett cserélve (most Teleste 3DSS2), csillapító nincsen bent sehol.
-
pjen
félisten
-
TIT
veterán
Szia!
Vezeték nélküli átvitelt a szolgáltatók nem garantálják, ezt a beállítást végezd el.
A modemen fw frissítés óta nem lehet wlan csatornát választani, az eszköz automatikusan a legoptimálisabbat válassza ki, amennyiben veszel gigabites routert több beállítási lehetőséged lesz, ITT segítenek a tipus kiválasztásában.Diginél lehet.
-
kisapa
őstag
-
kezo0
addikt
Szia,
pl. az összes, RTL-csoporthoz tartozó csatornáról felvett ill. visszanézett műsorban nem engedélyezett az előretekerés. -
kisapa
őstag
Sziasztok! Egy ideje már használjuk a minibox prot és azt vettem észre, hogy nem minden alkalommal működik a tekerés funkció amikor visszanéznék egy régebbi műsort. Arra még nem tudtam rájönni mitől függ a működése.Valami tapasztalat esetleg valakinek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
16700 - 16601
18596 - 18001 18000 - 17901 17900 - 17801 17800 - 17701 17700 - 17601 17600 - 17501 17500 - 17401 17400 - 17301 17300 - 17201 17200 - 17101 17100 - 17001 17000 - 16901 16900 - 16801 16800 - 16701 16700 - 16601 16600 - 16501 16500 - 16401 16400 - 16301 16300 - 16201 16200 - 16101 16100 - 16001 16000 - 15901 15900 - 15801 15800 - 15701 15700 - 15601 15600 - 15501 15500 - 15401 15400 - 15301 15300 - 15201 15200 - 15101 15100 - 15001 15000 - 14901 14900 - 14801 14800 - 14701 14700 - 14601 14600 - 14501 14500 - 14401 14400 - 14301 14300 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● One mobilszolgáltatások ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
- Bambu Lab X-Filter (HEPA 13 & Carbon Combo Filter) (ÚJ)
- Erős, !GARANCIÁLIS! MSI KATANA 17 HX gamer laptop! -i7 14650HX , RTX 5070 8gb MAX TGP, 16gb DDR5,1tb
- Szép állapotú Asus TUF F15 i7-10870H NVIDIA GTX1660Ti 6GB 16GB DDR4 512GB SSD 144Hz gamer laptop
- i3 7100 / 8gb ddr4 ram / kingston 240ssd
- LIAN LI Strimer Plus v2 12VHPWR 16pin - 3x8pin VGA Tápkábel 33.5cm 8LED aRGB
Ha az előfizetőnél 10 évig jó volt, aztán hirtelen megindulnak a kockásodások, akkor gyanús, hogy a szolgáltató okozza a hibákat.

Dr Bubo