-
16600 - 16501
18609 - 18001 18000 - 17901 17900 - 17801 17800 - 17701 17700 - 17601 17600 - 17501 17500 - 17401 17400 - 17301 17300 - 17201 17200 - 17101 17100 - 17001 17000 - 16901 16900 - 16801 16800 - 16701 16700 - 16601 16600 - 16501 16500 - 16401 16400 - 16301 16300 - 16201 16200 - 16101 16100 - 16001 16000 - 15901 15900 - 15801 15800 - 15701 15700 - 15601 15600 - 15501 15500 - 15401 15400 - 15301 15300 - 15201 15200 - 15101 15100 - 15001 15000 - 14901 14900 - 14801 14800 - 14701 14700 - 14601 14600 - 14501 14500 - 14401 14400 - 14301 14300 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-07-17 19:22 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kabelmania27
Topikgazda
Jelértékek rendben vannak, letöltésnél van ahol több a hibás csomag.
Ha megnézed, hogy milyen osztóval van elosztva a koax kábel és van-e bekötve FAM/Attenuator feliratú csillapító ki tudjuk számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség.
Amennyiben a modem oldalán nincs üzemmódváltás menüpont 1270-es számon kapcsoltasd ki internethiba menüpontban az IPV6-ot, ha úgy sem javul akkor állítsd át az eszközt modem üzemmódra, ilyenkor a 192.168.100.1 címen érhető el a modem oldala és a szinkronizálás után első három vezetékes eszköz kap ipcímet, negyedik eszköz csatlakoztatásánál megint újra kell indítani a modemet. -
kabelmania27
Topikgazda
Sziasztok
Egyszer már megprobáltam itt, most újra hátha sikerül.
Váltottam telekomról one ra, azóta wifin nincs meg a gigabit.
Mit jelent a nincs meg? Általában 500mbit fast.com on, cf 600 korul.
Utpn minden jó.
Mielőtt jönne , hogy de biztos az eszközeimmel van gond nehány dolog:
- gigabit volt, ha visszadugtam telekomra.
- tplink x60, x20,m4 , asus akármi routerekkel probalva, nincs meg
- helyi halozaton bőven megvan a sebessség, 2 felett is. Wifi-wifi , wifi-lan okés
- laptop, telefon, tablet mind érintett.
-átváltottam bridge módba, mtu levéve 1480raSzia!
Vezeték nélküli átvitelt a szolgáltatók nem garantálják, ezt a beállítást végezd el.
A modemen fw frissítés óta nem lehet wlan csatornát választani, az eszköz automatikusan a legoptimálisabbat válassza ki, amennyiben veszel gigabites routert több beállítási lehetőséged lesz, ITT segítenek a tipus kiválasztásában. -
Onderon
senior tag
"Mert látva számokat tudtam, hogy megint szar lesz." Tudni nem tudtad, mert semmi nem támasztotta ezt alá számszakilag.
"Attól, mert 24 órából 4-et éppen jól megy a net még nincsen minden rendben"
Ha te arról a 4 jó óráról raksz be képet, és azt állítod hogy "Alapvetően jól megy a net", abból ezt a következtetést lehet levonni, semmi mást. Gondolatolvasással és jövőbelátással nem foglalkozunk itt, biztos van telejósda topik...
oké oké, persze persze, szia!
-
dchard
veterán
Mert látva számokat tudtam, hogy megint szar lesz. És igazam lett. Annyira igazam lett, hogy 1 hétig szar volt. Attól, mert 24 órából 4-et éppen jól megy a net még nincsen minden rendben. De látom te ezt képtelen vagy felfogni, ezért ismételten kérlek, ignorálj. Köszönöm

Geth: vagy tudok jobbat, fizess elő te és rejts el engem! Na?

"Mert látva számokat tudtam, hogy megint szar lesz." Tudni nem tudtad, mert semmi nem támasztotta ezt alá számszakilag.
"Attól, mert 24 órából 4-et éppen jól megy a net még nincsen minden rendben"
Ha te arról a 4 jó óráról raksz be képet, és azt állítod hogy "Alapvetően jól megy a net", abból ezt a következtetést lehet levonni, semmi mást. Gondolatolvasással és jövőbelátással nem foglalkozunk itt, biztos van telejósda topik...
-
Onderon
senior tag
Engem is baromira idegesít, amikor valaki össze vissza beszél. A fórum pedig nem egyirányú utca. És az a jó, hogy pontosan vissza lehet követni, hogy ki mit mondott és mikor (ugye a kronológia is fontos).
#16578: Több képet is beraktál "ilyen amikor hiba van" és "amikor működik akkor ilyen" és PONTOSAN az látszik rajta, hogy amikor "hiba van" akkor magas a post RS hibaszám is, amikor meg "működik" akkor alacsony. Pontosan ezt mondtam neked napokkal ezelőtt, amikor is néhány post RS hibára akartál hibajegyet nyittatni miközben "Alapvetően jól megy a net". Ez a helyzet. Nyilván ezek után majd segít neked aki akar, de gondoltam tisztázzuk hogy pontosan mi is történt.
Mert látva számokat tudtam, hogy megint szar lesz. És igazam lett. Annyira igazam lett, hogy 1 hétig szar volt. Attól, mert 24 órából 4-et éppen jól megy a net még nincsen minden rendben. De látom te ezt képtelen vagy felfogni, ezért ismételten kérlek, ignorálj. Köszönöm

Geth: vagy tudok jobbat, fizess elő te és rejts el engem! Na?

-
Geth
veterán
Csak te írtad, hogy teljesen normális. Nem volt normális. Ha normális lett volna, akkor nem lett volna gond 1 héten át. Tehát nem jött be.
Ignorálnál kérlek? Vagy lehet itt tiltani, és akkor nem látjuk egymást? Idegesítesz.
szerk.: eh, látom csak prémiummal lehet rejteni. Szomorú.kisapa: én tuti váltok, ha marad ilyen.
laed: igen, nézegetem már a Telekomot.Akkor: ha a Pre RS tré, a Post RS nem ÉS nincs gond (ezt írtad), akkor nincs gond.
Fizess elő kérlek, és tilts engem is.
-
dchard
veterán
Csak te írtad, hogy teljesen normális. Nem volt normális. Ha normális lett volna, akkor nem lett volna gond 1 héten át. Tehát nem jött be.
Ignorálnál kérlek? Vagy lehet itt tiltani, és akkor nem látjuk egymást? Idegesítesz.
szerk.: eh, látom csak prémiummal lehet rejteni. Szomorú.kisapa: én tuti váltok, ha marad ilyen.
laed: igen, nézegetem már a Telekomot.Engem is baromira idegesít, amikor valaki össze vissza beszél. A fórum pedig nem egyirányú utca. És az a jó, hogy pontosan vissza lehet követni, hogy ki mit mondott és mikor (ugye a kronológia is fontos).
#16578: Több képet is beraktál "ilyen amikor hiba van" és "amikor működik akkor ilyen" és PONTOSAN az látszik rajta, hogy amikor "hiba van" akkor magas a post RS hibaszám is, amikor meg "működik" akkor alacsony. Pontosan ezt mondtam neked napokkal ezelőtt, amikor is néhány post RS hibára akartál hibajegyet nyittatni miközben "Alapvetően jól megy a net". Ez a helyzet. Nyilván ezek után majd segít neked aki akar, de gondoltam tisztázzuk hogy pontosan mi is történt.
-
gyurc
aktív tag
Sziasztok
Egyszer már megprobáltam itt, most újra hátha sikerül.
Váltottam telekomról one ra, azóta wifin nincs meg a gigabit.
Mit jelent a nincs meg? Általában 500mbit fast.com on, cf 600 korul.
Utpn minden jó.
Mielőtt jönne , hogy de biztos az eszközeimmel van gond nehány dolog:
- gigabit volt, ha visszadugtam telekomra.
- tplink x60, x20,m4 , asus akármi routerekkel probalva, nincs meg
- helyi halozaton bőven megvan a sebessség, 2 felett is. Wifi-wifi , wifi-lan okés
- laptop, telefon, tablet mind érintett.
-átváltottam bridge módba, mtu levéve 1480ra -
Onderon
senior tag
Milyenek a feltöltési értékek?
-
Onderon
senior tag
laed: igen, nézegetem már a Telekomot. -
Kátai
senior tag
192.168.100.1 vagy 192.168.0.1 címen tudsz belépni a modem oldalára, jelszó elvileg az eszköz hátoldalán vagy az alján. Nem tudod kikacsolni a csatornafrissítést, mert wlan csatornát fw frissítés óta automatikusan választja ki az eszköz, annyit tudsz csinálni, hogy az 5Ghz-es hálózatot át lehet nevezni.
Köszönöm, sikerült.
-
kabelmania27
Topikgazda
192.168.100.1 vagy 192.168.0.1 címen tudsz belépni a modem oldalára, jelszó elvileg az eszköz hátoldalán vagy az alján. Nem tudod kikacsolni a csatornafrissítést, mert wlan csatornát fw frissítés óta automatikusan választja ki az eszköz, annyit tudsz csinálni, hogy az 5Ghz-es hálózatot át lehet nevezni.
-
kabelmania27
Topikgazda
Sziasztok!
Jelenleg egy fekete UPC connect box-ot használok router üzemmódban. Tervezem átkapcsolni modem módba, és egy Ubiquiti UX7 routert hozzákapcsolni.
Az UX7 nem rendelkezik belső switch-el, egy LAN kimenete van, amit egy 5 portos Ubiquiti USW Flex mini switchre csatlakoztatnék, de egy port még így is hiányozna.
Kérdésem az, hogy modem módban hogy viselkedik a connect box?
Az 1. LAN kimenetére kötöm a routert, ez egyértelmű. Használhatnám a második LAN portját is egy eszköz ellátására, vagy ez így nem működik...? Ha igen, ez az eszköz, amit ide csatlakoztatok, honnan kapna DHCP-t, mivel a box modem módban van, tehát nem fut rajta DHCP szerver. Nyillván megoldás lenne egy 8 portos switch, de az Ubiquitinél nagyon nagyot ugrik az ár az 5 kontra 8 portos switch-nél. Vagy lemondani a márkáról, és venni egy egyszerű TP-Link TL-SG108 fémházas nem menedzselt switch-et...Mi a véleményetek?
Köszi, Maszi
Szia!
Használhatod, mert modem üzemmódban az eszköz szinkronizálása utána első három vezetékes eszköz fog ipcímet kapni, ha egy negyediket csatlakoztatsz újra kell indítani a modemet. -
kabelmania27
Topikgazda
Érdekességképpen leírom, hogy innen eljutottunk oda, hogy egész héten alig volt internet, szinte naponta telefonáltam, hogy bejelentsem, kaptam emailt javították, másnap megint ugyanez, megint telefon, jön a technikus, technikus mielőtt jönne hív, hogy nem jön, mert központi a hiba, dolgoznak rajta, 2 napig semmi, telefon, email, tegnap délután óta most úgy ahogy oké, de szerintem megint nem fogja sokáig bírni.
Amikor hiba van, akkor ilyen értékeket produkál: [kép], oldalak nem jönnek be, vagy csak félig, speedtest 0,1 Mbit/sec sebességet mér, már ha sikerül elindítani egyáltalán.
Amikor működik, akkor meg ilyet: [kép1] [kép2]
Ex UPC-Voda terület, Budapest, Belváros.Milyenek a feltöltési értékek?
-
maszibmw
tag
Sziasztok!
Tv Family 2026 DVB-C előfizetésem van Pace beltérivel. Többször eljátszotta már, hogy csak pár csatornát jelenít meg, a többit meg vagy átugorja vagy kiírja, hogy nincs előfizetésem. Jelenleg csak a közszolgálati csatornák és a jelenleg ingyenes HBO megy. Eddig mindig visszajöttek a csatornák 20-30 perc után, de most nem. Áramtalanítás megvolt, kábelek rendben. Az app-ban viszont az összes előfizetett csatorna nézhető. Van valami "trükk" ilyenkor vagy hívjam a 1270-et?Nálam is volt hasonló, ki kellett nyitni a kis fedelet, és ütközésig benyomni a smart kártyát.
-
maszibmw
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy fekete UPC connect box-ot használok router üzemmódban. Tervezem átkapcsolni modem módba, és egy Ubiquiti UX7 routert hozzákapcsolni.
Az UX7 nem rendelkezik belső switch-el, egy LAN kimenete van, amit egy 5 portos Ubiquiti USW Flex mini switchre csatlakoztatnék, de egy port még így is hiányozna.
Kérdésem az, hogy modem módban hogy viselkedik a connect box?
Az 1. LAN kimenetére kötöm a routert, ez egyértelmű. Használhatnám a második LAN portját is egy eszköz ellátására, vagy ez így nem működik...? Ha igen, ez az eszköz, amit ide csatlakoztatok, honnan kapna DHCP-t, mivel a box modem módban van, tehát nem fut rajta DHCP szerver. Nyillván megoldás lenne egy 8 portos switch, de az Ubiquitinél nagyon nagyot ugrik az ár az 5 kontra 8 portos switch-nél. Vagy lemondani a márkáról, és venni egy egyszerű TP-Link TL-SG108 fémházas nem menedzselt switch-et...Mi a véleményetek?
Köszi, Maszi
-
dombila
őstag
Érdekességképpen leírom, hogy innen eljutottunk oda, hogy egész héten alig volt internet, szinte naponta telefonáltam, hogy bejelentsem, kaptam emailt javították, másnap megint ugyanez, megint telefon, jön a technikus, technikus mielőtt jönne hív, hogy nem jön, mert központi a hiba, dolgoznak rajta, 2 napig semmi, telefon, email, tegnap délután óta most úgy ahogy oké, de szerintem megint nem fogja sokáig bírni.
Amikor hiba van, akkor ilyen értékeket produkál: [kép], oldalak nem jönnek be, vagy csak félig, speedtest 0,1 Mbit/sec sebességet mér, már ha sikerül elindítani egyáltalán.
Ex UPC-Voda terület, Budapest, Belváros.Hát elég fura hogy némelyik modem printscreen-en van Power oszlop a downstream-ben, némelyikében meg nincs. Hogy tud ilyet csinálni? Nem lehet hogy maga a modem rossz?
Á, rájöttem, el van scrollozva
-
dombila
őstag
A Minibox Pro EPG-ben lehet oldalanként is ugrani vagy csak a le-fel nyíllal soronként. Jó lenne valamiféle page up/down és nem csak soronként lépkedni, de nem találok semmit a távirányítón.
-
laed
senior tag
Ex UPC-Voda terület, Budapest, Belváros.Hát én elgondolkodnék a szolgáltatóváltáson.... Már ha van rá lehetőség.
-
Kátai
senior tag
Valaki megtudná írni, hogy hogyan lehet belépni a régi UPC connect box, fehér színű, modembe? Sajnos elfelejtettem.Az automata csatornafrissítést akarnám kikapcsolni, ha lehetséges.
-
kisapa
őstag
Ex UPC-Voda terület, Budapest, Belváros.Nálam ugyanez volt az előző 1.5 héten. Mostanra annyi változott, hogy napközben viszonylag rendben van de este 7 óra után rendszeresen elmegy a net hosszabb rövidebb időre. Már be se jelentem eddig sem történt semmi.😡
-
dchard
veterán
Ex UPC-Voda terület, Budapest, Belváros.Ezek szerint csak bejött amit írtunk: akkor van probléma ha a Post RS hibaszám magas.
-
Onderon
senior tag
Sziasztok, ezek a hibaszámok 30 perccel a modem újraindítása után lévő értékek. Tudok ezzel valamit kezdeni én itthon? Azon kívül, hogy amennyire tudom külön tartom a vezetékeket meg a kábeleket. El tudom érni, hogy a One-nál ezzel foglalkozzanak?
Alapvetően jól megy a net, volt most 2 napja egy kis akadozás, az ügyfélszolgálat azt mondta rendszerhiba volt, kaptam emailt pár óra múlva hogy megoldódott, azóta szerintem jól megy. Viszont 30 perc alatt 61millió hiba minden csatornán azért nem kevés. A dB értékekkel nincsen gond, 37-38dB minden csatornán. Nem feltétlenül akarok kamuzni, hogy nincsen internet, küldjenek szerelőt, de ha másképpen nem megy, akkor meglépem
Ex UPC-Voda terület, Budapest, Belváros. -
pjen
félisten
-
Geth
veterán
-
cocka
veterán
-
boborján2
őstag
-
pjen
félisten
-
cocka
veterán
-
BandiHUN
veterán

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok én is!
De tipp is jó lenne, hogy hogyan lehet véglegesen beállítani a miniboxon, hogy ne kapcsoljon ki 4 óra után... sajna minden ki-bekapcs után visszaáll 4 órára az adás közben, és ha kikapcsolom a tv-t, rövid időn belül kikapcsol
HDMI switch-em van valahol, ott a forrás táplálja ugye kábelen, de nem tudom, ad-e fake aktívságot a box felé. De előásom, kipróbálom![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
kabelmania27
Topikgazda
Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok!
-
Bandit21
veterán
-
boborján2
őstag
-
cocka
veterán
Sziasztok!
Tv Family 2026 DVB-C előfizetésem van Pace beltérivel. Többször eljátszotta már, hogy csak pár csatornát jelenít meg, a többit meg vagy átugorja vagy kiírja, hogy nincs előfizetésem. Jelenleg csak a közszolgálati csatornák és a jelenleg ingyenes HBO megy. Eddig mindig visszajöttek a csatornák 20-30 perc után, de most nem. Áramtalanítás megvolt, kábelek rendben. Az app-ban viszont az összes előfizetett csatorna nézhető. Van valami "trükk" ilyenkor vagy hívjam a 1270-et?Az app-ban viszont az összes előfizetett csatorna nézhető.
Az appban eleve nem érhető el az összes csatorna. Mezzo, BBC tuti nem.
-
laed
senior tag
Sziasztok!
Tv Family 2026 DVB-C előfizetésem van Pace beltérivel. Többször eljátszotta már, hogy csak pár csatornát jelenít meg, a többit meg vagy átugorja vagy kiírja, hogy nincs előfizetésem. Jelenleg csak a közszolgálati csatornák és a jelenleg ingyenes HBO megy. Eddig mindig visszajöttek a csatornák 20-30 perc után, de most nem. Áramtalanítás megvolt, kábelek rendben. Az app-ban viszont az összes előfizetett csatorna nézhető. Van valami "trükk" ilyenkor vagy hívjam a 1270-et?Várj reggelig, hátha.... Mióta nem megy?
-
boat76
csendes tag
Sziasztok!
Tv Family 2026 DVB-C előfizetésem van Pace beltérivel. Többször eljátszotta már, hogy csak pár csatornát jelenít meg, a többit meg vagy átugorja vagy kiírja, hogy nincs előfizetésem. Jelenleg csak a közszolgálati csatornák és a jelenleg ingyenes HBO megy. Eddig mindig visszajöttek a csatornák 20-30 perc után, de most nem. Áramtalanítás megvolt, kábelek rendben. Az app-ban viszont az összes előfizetett csatorna nézhető. Van valami "trükk" ilyenkor vagy hívjam a 1270-et? -
pjen
félisten
-
boborján2
őstag
Szerintem nem.
Ha nem lenne a csomag része a rögzítés , akkor is kellene a box, mert csak azon lehet nézni az adást. -
Geth
veterán
Ok, tehát nem volt megalapozott a kijelentés.
-
cocka
veterán
Hát ami kifejezetten TV adások virágairól szól, ott már rég nem vagyok tag, mert ott a ritka cuccokat vadásztam és náluk csak a tényleges feltöltés számít(ott), kit érdekel mennyi ideje szórod a magokat.

Jelen topic is mutatja mennyire érhető el a 300 megabites feltöltés mindenkinek.

-
cocka
veterán
Ez mondjuk szomorú, de tényleg nagyon elmentek a doku csatornák mondjuk úgy 'más' irányba. Sokáig csak a Spektrum volt régen a kábelen nálunk, azt néztem, később meg műholdról a Discoveryt meg a Discovery Science-et. Mythbusters, brainiac volt a 2 nagy favorit műsorom
Mondjuk mostmár ott tartunk, hogy a YouTubeon minőségibb doku tartalmat találok, mint ezeken a csatornákon (tegyük mellé hogy angolul, de nekem nem gond)Discovery Science
Jajj az milyen jó volt. Igen, a Brainiac nevezetű sorozat lényegében "eszementekkel" mutatott be tudományos kísérleteket. Természetesen ez sincs a legnépszerűbb virágboltban illetve legfeljebb csak volt.

Azért azt észrevettem, hogy túlnyomó részt a BBC műsorait szinkronizálják az ilyen csatornákon. Nekem a másik kedvencem a Spektrumon a The Real Hustle volt.
Na meg ez is: -
cocka
veterán
Egyelőre a one ip alapú (OTT) megoldása minőségben simán agyonveri bármelyik másik "magyar" szolgáltatót.
Ha ezt jelenleg csak boclxal lehet elérni ,akkor én is boxnál maradok.
@Geth
Vehetek én 5millió forintos tv-t is ,ha tv adás alatt csak a kedvenc csatornáimon a műsort nézem,gyakorlatilag 99% -ban. A maradék 1% -ban ,meg hogy a box menüje van vagy a tv csilivili menüje ,az gyakorlatilag teljesen lényegtelen.
Mindezek mellett csak boxal biztosított a felhős visszanézés, ami számomra 100x kényelsesebb ,mint magamnak megoldani , HDD-t dugdosni a tv-be stb....
Igaz itt ők mondják meg mit nézhetek vissza vagy rögzíthetek , de szerencsére az általam nézett összes csatin ez engedélyezett.csak boxal biztosított a felhős visszanézés, ami számomra 100x kényelsesebb ,mint magamnak megoldani , HDD-t dugdosni a tv-be stb....
Igen és kb. ez az egyetlen ütőkártyájuk, ami miatt lényegében "kötelező" a box.
-
BandiHUN
veterán
Sziasztok, Minibox pro kérdés: hogyan lehet megoldani, hogy a box ne kapcsoljon ki háttértv-zéskor/ éjjel inaktivitás miatt? Próbáltam már a menüben kikapcsolni, de mindig visszaállítódik, ha elmegyek dolgozni, és kikapcsolom a tv-t akkor is egy idő után, utána persze este már vissza is áll. CEC, ilyesmi nem volt soha, az megoldhatná esetleg, ha a tv megy, menjen mindenképp, korlátlanul?
A régi koaxos box ment állandóan.

Szóval az kellene, hogy ha megy a tv, a box menjen állandóan, sajna csak tv mellett tudok aludni. Előfordulhat, hogy a CEC vagy ilyesmi megoldja? -
Geth
veterán
Főleg természet és tudomány adók, sport
Egyébként tipikusan azok a területek, amelyeknek egy jó része fel sem kerül a "virágboltba".
Ja meg ugye át is alakultak, hát egy Animal Planetnek már köze nincs ahhoz, ami új korában volt. Ha most klasszikus természetfilmeket akarsz nézni, akkor marad a Viasat Nature vagy időnként a Nat Geo Wild. Slussz.
Tudománnyal foglalkozó adót a Da Vincin kívül hirtelen nem is tudok. Talán Discovery Channel és kifújt.Attól függ. Ugye nem egyetlen darab virágboltról van szó?
-
cocka
veterán
Meg is tartom a Firestick 4k Max-ot a streamingre.
Sajnos mi sok lineáris TV-t nézünk még, régi korosztály vagyunk
Főleg természet és tudomány adók, sport és néha filmek.SweetTV-t próbáltam app alapon, a képminőség gyengébb, mint a Minibox, más appoknál meg a csatorna kínálat a gyenge.
De a képminőség sajnos már a DVB-C-n koaxon sem az igazi. 23 éve vagyunk UPC/Vodafone/One koax előfizetők. Egészen idén év elejéig semmi panaszunk nem volt sem az internetre sem a TV-re. Az interneten soha nincs szakadás, lassulás, a Max sebesség mindig megvan, csak akkor volt kiesés, amikor karbantartás vagy általános nagyobb területet érintő hiba volt.
A TV-vel kapcsolatban is csak itt olvastam, hogy kockásodás van néhány előfizetőnél, mindig csodálkoztam, hogy miről beszéltek?
Na, idén megjelent néhány csatornán nálunk is a kockásodás. M4 Sport (Forma 1), Epic Drama, ... Megy az adás és hirtelen szétesik az egész kép, 3-5 másodperc mire összeszedi magát. És nem lehet a régi TV gyenge dekódoló algoritmusára fogni, mert vadonatúj TV-vel is ez történik. Olyan mértékben csökken a bitráta, amit a TV már nem tud kompenzálni.
Talán IP alapon nagyobb még az elérhető sávszélesség és jobb marad a képminőség.
Meglátom, egyelőre egy mediacard-ot cseréltem le, nézem, használom ha nem lesz rosszabb, mint a koax, akkor marad.olvastam, hogy kockásodás van néhány előfizetőnél, mindig csodálkoztam, hogy miről beszéltek?
Az internetes adásnál is van bőven kockásodás, bár a random kockásodás kevésbé jellemző... inkább arról van szó, hogy ha kockásodik, akkor nagyon és sokáig vagy akadozik.
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Mellesleg koaxon is voltak kockásodások.
-
dchard
veterán
Ez mondjuk szomorú, de tényleg nagyon elmentek a doku csatornák mondjuk úgy 'más' irányba. Sokáig csak a Spektrum volt régen a kábelen nálunk, azt néztem, később meg műholdról a Discoveryt meg a Discovery Science-et. Mythbusters, brainiac volt a 2 nagy favorit műsorom
Mondjuk mostmár ott tartunk, hogy a YouTubeon minőségibb doku tartalmat találok, mint ezeken a csatornákon (tegyük mellé hogy angolul, de nekem nem gond)A "felrobbantom a saját fingomat" típusú műsorokat nevezhetjük szórakoztatónak, de tudományosnak biztosan nem
Én még emlékszem arra a Discovery-re, amin valódi tudosók magyarázták el a saját szakterületüket. Ez nem kellett a hülye tahóknak, hát most nézheti mindenki a fing felrobbantást. Ezt letorrentezni is kár, nem hogy fizetni érte... Egyetértek: a YT-n színvonalasabb némelyik tartalom, ráadásul jobban meg lehet találni a réteg igényeket is. -
garga pista
Topikgazda
Főleg természet és tudomány adók, sport
Egyébként tipikusan azok a területek, amelyeknek egy jó része fel sem kerül a "virágboltba".
Ja meg ugye át is alakultak, hát egy Animal Planetnek már köze nincs ahhoz, ami új korában volt. Ha most klasszikus természetfilmeket akarsz nézni, akkor marad a Viasat Nature vagy időnként a Nat Geo Wild. Slussz.
Tudománnyal foglalkozó adót a Da Vincin kívül hirtelen nem is tudok. Talán Discovery Channel és kifújt.Ez mondjuk szomorú, de tényleg nagyon elmentek a doku csatornák mondjuk úgy 'más' irányba. Sokáig csak a Spektrum volt régen a kábelen nálunk, azt néztem, később meg műholdról a Discoveryt meg a Discovery Science-et. Mythbusters, brainiac volt a 2 nagy favorit műsorom
Mondjuk mostmár ott tartunk, hogy a YouTubeon minőségibb doku tartalmat találok, mint ezeken a csatornákon (tegyük mellé hogy angolul, de nekem nem gond) -
cocka
veterán
Főleg természet és tudomány adók, sport és néha filmek.SweetTV-t próbáltam app alapon, a képminőség gyengébb, mint a Minibox, más appoknál meg a csatorna kínálat a gyenge.
De a képminőség sajnos már a DVB-C-n koaxon sem az igazi. 23 éve vagyunk UPC/Vodafone/One koax előfizetők. Egészen idén év elejéig semmi panaszunk nem volt sem az internetre sem a TV-re. Az interneten soha nincs szakadás, lassulás, a Max sebesség mindig megvan, csak akkor volt kiesés, amikor karbantartás vagy általános nagyobb területet érintő hiba volt.
A TV-vel kapcsolatban is csak itt olvastam, hogy kockásodás van néhány előfizetőnél, mindig csodálkoztam, hogy miről beszéltek?
Na, idén megjelent néhány csatornán nálunk is a kockásodás. M4 Sport (Forma 1), Epic Drama, ... Megy az adás és hirtelen szétesik az egész kép, 3-5 másodperc mire összeszedi magát. És nem lehet a régi TV gyenge dekódoló algoritmusára fogni, mert vadonatúj TV-vel is ez történik. Olyan mértékben csökken a bitráta, amit a TV már nem tud kompenzálni.
Talán IP alapon nagyobb még az elérhető sávszélesség és jobb marad a képminőség.
Meglátom, egyelőre egy mediacard-ot cseréltem le, nézem, használom ha nem lesz rosszabb, mint a koax, akkor marad.Főleg természet és tudomány adók, sport
Tudománnyal foglalkozó adót a Da Vincin kívül hirtelen nem is tudok. Talán Discovery Channel és kifújt. -
dombila
őstag
Nekem teljesen logikus ,hogy nem látják egymást, mert nyilván címenként kezeli a rendszer a tv előfizetést.
Neked lehet jobb lenne összefüzve , nekem biztosan nem. Mert nem vagyok kíváncsi anyukám szokásaira és felvételeire sem, ahogy ő sem az enyémre.Az app kérdése az passz. Lehet kérésre tudják módosítani.
Én már annak is örülnék ha működne egyáltalán. Hypoer OS3/droid 16 update óta 20ból 1x indul el a stream , a többi csak végtelen karikázás.Nekem is megfelel a cimenkénti elkülönítés, csak akkor ezt az app-al is követhetnék. Most a 3 címre van 5 eszköz lehetőség, ami elég szűkös, időnként törölgetni kell eszközöket, lehetne cimenként 5 eszköz és az app is cimenként elkülönített, csak akkor a bejelentkezést valahogy módosítani kellene, mert az most előfizetés és nem cím függő.
-
boborján2
őstag
Nem írtam sehol, hogy hol milyen szép a menü, feature-ökről írtam csak, olvass vissza

~2-3 éve dugdostam utoljára HDD-t a kis szerómba, ami azóta dolgozik egy eldugott sarokban, streaming-et használok.
Az megvan, hogy senkit nem akarok meggyőzni? Viszont ha említem a box objektíve hibáit vagy hiányosságait, nem kell leírni végtelen ciklusban, hogy de a lineáris TV jobb rajta. Igen, az. De ez nem cáfolja amit írtam, ennyire egyszerű.Lehet én olvastam félre.
A szolgáltatások lineáris tv esetén szinte lényegtelenek ,mert gyakorlatilag egy sincs ,ami pluszt adna hozzá.
Max a felvétel, de az is kezd egyre inkább kikopni az europai modellekből.
A szolgabox pedig mindig is szolgabox marad, mindig mindegyik bugos lesz.Nálam is csak a tv adás és annak felvétele vagy timeshift használata a szolgaboxos , minden más maga a google tv. Így van HDR10 , DV , meg a mittudomén mi , minden amit tud.
-
boborján2
őstag
Nekem teljesen logikus ,hogy nem látják egymást, mert nyilván címenként kezeli a rendszer a tv előfizetést.
Neked lehet jobb lenne összefüzve , nekem biztosan nem. Mert nem vagyok kíváncsi anyukám szokásaira és felvételeire sem, ahogy ő sem az enyémre.Az app kérdése az passz. Lehet kérésre tudják módosítani.
Én már annak is örülnék ha működne egyáltalán. Hypoer OS3/droid 16 update óta 20ból 1x indul el a stream , a többi csak végtelen karikázás. -
dombila
őstag
-
pjen
félisten
A felhős mentés nálam kicsit furán működik. Egy előfizetésben van három szolgáltatási cím. Az app az egyik címre van beállítva, a Minibox most egy másikra. Nem látják egymást
Úgy tűnik cimenkent független tárhely van, de sajnos az appnak nem lehet megmondani hogy melyikre jelentkezzen be. Ezt egyszer beállította a One és kész. Így a boxon rögzített felvételeket csak a boxon tudom megnézni és pontosan így működik az app is. Emiatt van az is, hogy hiába van 3 előfizetés az app akkor is csak 5 eszközt enged (nem 15-öt), mert úgy tűnik szolgáltatási címre rögzített.
Egy előfizetésben több címre nem gondoltak a fejlesztésekor.
Az app az ex vodát látja, most néztem. Nekem van ex voda family és ex DIGI family, nem látják egymást. Szerintem hívd a 1270 et és megoldják.
-
dombila
őstag
Egyelőre a one ip alapú (OTT) megoldása minőségben simán agyonveri bármelyik másik "magyar" szolgáltatót.
@Geth
Vehetek én 5millió forintos tv-t is ,ha tv adás alatt csak a kedvenc csatornáimon a műsort nézem,gyakorlatilag 99% -ban. A maradék 1% -ban ,meg hogy a box menüje van vagy a tv csilivili menüje ,az gyakorlatilag teljesen lényegtelen.
Mindezek mellett csak boxal biztosított a felhős visszanézés, ami számomra 100x kényelsesebb ,mint magamnak megoldani , HDD-t dugdosni a tv-be stb....
Igaz itt ők mondják meg mit nézhetek vissza vagy rögzíthetek , de szerencsére az általam nézett összes csatin ez engedélyezett.A felhős mentés nálam kicsit furán működik. Egy előfizetésben van három szolgáltatási cím. Az app az egyik címre van beállítva, a Minibox most egy másikra. Nem látják egymást
Úgy tűnik cimenkent független tárhely van, de sajnos az appnak nem lehet megmondani hogy melyikre jelentkezzen be. Ezt egyszer beállította a One és kész. Így a boxon rögzített felvételeket csak a boxon tudom megnézni és pontosan így működik az app is. Emiatt van az is, hogy hiába van 3 előfizetés az app akkor is csak 5 eszközt enged (nem 15-öt), mert úgy tűnik szolgáltatási címre rögzített.
Egy előfizetésben több címre nem gondoltak a fejlesztésekor.
-
Geth
veterán
@Geth
Igaz itt ők mondják meg mit nézhetek vissza vagy rögzíthetek , de szerencsére az általam nézett összes csatin ez engedélyezett.Nem írtam sehol, hogy hol milyen szép a menü, feature-ökről írtam csak, olvass vissza

~2-3 éve dugdostam utoljára HDD-t a kis szerómba, ami azóta dolgozik egy eldugott sarokban, streaming-et használok.
Az megvan, hogy senkit nem akarok meggyőzni? Viszont ha említem a box objektíve hibáit vagy hiányosságait, nem kell leírni végtelen ciklusban, hogy de a lineáris TV jobb rajta. Igen, az. De ez nem cáfolja amit írtam, ennyire egyszerű. -
boborján2
őstag
Valóban nincsenek egy súlycsoportban, de One-nál is megy a minsőég butítás ugye
, tv-s app meg még mindig nem készült el. Bárki csinálhatna egy jó minőségű okos tv-s appot, főleg ha van infrastruktúrája hozzá, mégsem teszi. Amikor ez megvalósul egyszer, az is vagy nyugatról fog jönni (mint a Netflix és később a többi streaming), vagy már késő lesz
Már most van egy jó nagy része a társadalomnak, aki nem néz lineáris tv-t és ez csak több lesz.Egyelőre a one ip alapú (OTT) megoldása minőségben simán agyonveri bármelyik másik "magyar" szolgáltatót.
@Geth
Igaz itt ők mondják meg mit nézhetek vissza vagy rögzíthetek , de szerencsére az általam nézett összes csatin ez engedélyezett. -
pjen
félisten
, tv-s app meg még mindig nem készült el. Bárki csinálhatna egy jó minőségű okos tv-s appot, főleg ha van infrastruktúrája hozzá, mégsem teszi. Amikor ez megvalósul egyszer, az is vagy nyugatról fog jönni (mint a Netflix és később a többi streaming), vagy már késő lesz
Már most van egy jó nagy része a társadalomnak, aki nem néz lineáris tv-t és ez csak több lesz.Sajnos valóban butul, de a mini box valamit vissza hozott a minőségben. Egy jó app valóban lehetne, de mióta az ex digi re.is kaptam boxot már nem érdekel.
-
Geth
veterán
Meglátom, egyelőre egy mediacard-ot cseréltem le, nézem, használom ha nem lesz rosszabb, mint a koax, akkor marad.Világos, akkor max. a két input között kell váltogatnod. Itt is két input van (TV és PC), ennyi még belefér.
-
garga pista
Topikgazda
A streaming egy dolog, de a sweet, yettel stb nincsenek egy súlycsoportban az ONE minőségével. Arról nem is beszélve mikor meg akarok valamit nézni és kiírja: nem engedélyezett. Nekem számít a.tartalom, szinte csak ismeret terjesztőt és néha sportot nézek, pedig van HBO max és cinema 1-2 is.
Már most van egy jó nagy része a társadalomnak, aki nem néz lineáris tv-t és ez csak több lesz. -
pjen
félisten
A lineáris tv egy végeláthatatlan tehén a szolgáltatóknak, amit meg akarnak fejni minél jobban. Utolsó a minőség, vagy h az ügyfél mit akar, és amíg fizetik a gyengébbre a havidíjat jó ez.
Cserébe aki nem lineáris tv-t néz hanem Netflixet, Amazon-t stb. ott ég és föld különbség.
A streaming egy dolog, de a sweet, yettel stb nincsenek egy súlycsoportban az ONE minőségével. Arról nem is beszélve mikor meg akarok valamit nézni és kiírja: nem engedélyezett. Nekem számít a.tartalom, szinte csak ismeret terjesztőt és néha sportot nézek, pedig van HBO max és cinema 1-2 is.
-
dombila
őstag
Naja. Ha van egy méregdrága TV-d, ezek a filléres box-ok biztosan lecsípnek a feature set-ből. Videónál Dolby Vision ugorhat, hangnál furán minden Atmos (nem igazi passthrough), távirányító gagyibb és a CEC is furán megy.
Ha én kerülnék ilyen koax nélküli szituba, valószínűleg valami app alapú szolgáltatásra váltanék, nekem nem annyira fontos, csak elfér.Meg is tartom a Firestick 4k Max-ot a streamingre.
Meglátom, egyelőre egy mediacard-ot cseréltem le, nézem, használom ha nem lesz rosszabb, mint a koax, akkor marad. -
garga pista
Topikgazda
A lineáris tv egy végeláthatatlan tehén a szolgáltatóknak, amit meg akarnak fejni minél jobban. Utolsó a minőség, vagy h az ügyfél mit akar, és amíg fizetik a gyengébbre a havidíjat jó ez.
Cserébe aki nem lineáris tv-t néz hanem Netflixet, Amazon-t stb. ott ég és föld különbség.
-
Geth
veterán
-
pjen
félisten
Naja. Ha van egy méregdrága TV-d, ezek a filléres box-ok biztosan lecsípnek a feature set-ből. Videónál Dolby Vision ugorhat, hangnál furán minden Atmos (nem igazi passthrough), távirányító gagyibb és a CEC is furán megy.
Ha én kerülnék ilyen koax nélküli szituba, valószínűleg valami app alapú szolgáltatásra váltanék, nekem nem annyira fontos, csak elfér."app alapú szolgáltatásra" párat kipróbáltam a kép minőség sehol sincs az ONE boxhoz.
-
Geth
veterán
Egyetértek. Eddig (medicard-al) a TV-m hangerő szabályzója az erősítőt vezérelte, de most megjelent a box távirányítója is, ami kb feleslegessé teszi a TV-jét, és az eddig nem így akart működni.
Eddig csak mediacard-jaim voltak (3 lakásban összesen 6), az egyiket cseréltem most box-ra. Nem kell neki csak táp, se koax, se UTP, megy wifi-ről. A speedtest szerint kihajtja az 500 Mb-t - ekkora a Max internet sebességem.
Lakásfelújítás után a nappaliban lévő TV-nél nem lesz koax (aljzatban kellene odavinni, de ezt nem szívesen), emiatt szeretném kipróbálni. Ha beválik, marad.Naja. Ha van egy méregdrága TV-d, ezek a filléres box-ok biztosan lecsípnek a feature set-ből. Videónál Dolby Vision ugorhat, hangnál furán minden Atmos (nem igazi passthrough), távirányító gagyibb és a CEC is furán megy.
Ha én kerülnék ilyen koax nélküli szituba, valószínűleg valami app alapú szolgáltatásra váltanék, nekem nem annyira fontos, csak elfér. -
pjen
félisten
-
dombila
őstag
-
VGYke
addikt
-
pjen
félisten
Lehet egy linuxos Sagemcom STB helyett TV MiniBox Pro-t kérni, illetve gondolom többe kerül, de nem tudom kibogarászni a honlapról hogy mi mennyi?
Hűségidőm 08. hóban telik le.
Azért szeretném a cserét, mert sehogyan sem tudom ismét életre kelteni egy SAMSUNG QE55S90DAEXXH (OLED) TV esetén a HDMI-CEC funkciót. Egy darabig működött, aztán egy hosszabb áramtalanítás és közben megérkezett STB frissítés után, nem tudtam életre kelteni, pedig minden létezőt megpróbáltam, a TV resetelésén kívül.Ha simán cserélteted az.10K. Kérjél mégegyet, a mini box prót, következő hónapban add le a régit 1K ból megúszod.
-
VGYke
addikt
Megjött a Minibox Pro. (Tegnap este kértem telefonon a cserét, keddre ígérték a technikust, ma délután hívott hogy tudna jönni ha megfelel)
Alapvetően tetszik, a TV tényleg csak megjelenítő maradt. (Az még eldöntendő, hogy a streaming appokat ezen vagy a meglévő FireStick-en használjam)
Egyetlen gondom van, a hangerő szabályozás.
A box és a TV hangerő szabályozása független egymástól. Úgy tűnik a TV hangerőn be tudok állítani egy maximális hangerőt, amit a box hangerő szabályzója 25 lépésben tud változtatni. Ha bekapcsolom a CEC hangerőt, akkor csak a TV-n lehet állítani a hangot, a box távirányítóval nem.(Elég furcsa HDMI-CEC ez így)Ez másnál is így működik?
Egyelőre a TV-be csatlakoztattam a boxot - egyszerűbb volt így a technikussal - de hétvégén átteszem a házimozi erősítőbe, és a TV marad HDMI e-arc-on az erősítőn.
Ha akkor is így fog viselkedni, az eléggé beszűkíti az erősítő hangerő tartományát vagy a boxról csak elég nagy lépésekben lehet állítani majd a hangerőt. (Az erősítőn 0-70 dB tartományban lehet 0.5 dB-nként állítani, a box ezt 25 lépésre csökkenti?)Lehet egy linuxos Sagemcom STB helyett TV MiniBox Pro-t kérni, illetve gondolom többe kerül, de nem tudom kibogarászni a honlapról hogy mi mennyi?
Hűségidőm 08. hóban telik le.
Azért szeretném a cserét, mert sehogyan sem tudom ismét életre kelteni egy SAMSUNG QE55S90DAEXXH (OLED) TV esetén a HDMI-CEC funkciót. Egy darabig működött, aztán egy hosszabb áramtalanítás és közben megérkezett STB frissítés után, nem tudtam életre kelteni, pedig minden létezőt megpróbáltam, a TV resetelésén kívül. -
kisapa
őstag
-
dombila
őstag
Egyetértek. Eddig (medicard-al) a TV-m hangerő szabályzója az erősítőt vezérelte, de most megjelent a box távirányítója is, ami kb feleslegessé teszi a TV-jét, és az eddig nem így akart működni.
Eddig csak mediacard-jaim voltak (3 lakásban összesen 6), az egyiket cseréltem most box-ra. Nem kell neki csak táp, se koax, se UTP, megy wifi-ről. A speedtest szerint kihajtja az 500 Mb-t - ekkora a Max internet sebességem.
Lakásfelújítás után a nappaliban lévő TV-nél nem lesz koax (aljzatban kellene odavinni, de ezt nem szívesen), emiatt szeretném kipróbálni. Ha beválik, marad. -
Geth
veterán
Rendkívül zavaró lenne, ha a TV távirányítóm hangerő gombjai nem a soundbar-omat vezérelnék.
-
dombila
őstag
Megjött a Minibox Pro. (Tegnap este kértem telefonon a cserét, keddre ígérték a technikust, ma délután hívott hogy tudna jönni ha megfelel)
Alapvetően tetszik, a TV tényleg csak megjelenítő maradt. (Az még eldöntendő, hogy a streaming appokat ezen vagy a meglévő FireStick-en használjam)
A box és a TV hangerő szabályozása független egymástól. Úgy tűnik a TV hangerőn be tudok állítani egy maximális hangerőt, amit a box hangerő szabályzója 25 lépésben tud változtatni. Ha bekapcsolom a CEC hangerőt, akkor csak a TV-n lehet állítani a hangot, a box távirányítóval nem.(Elég furcsa HDMI-CEC ez így)Ez másnál is így működik?
Egyelőre a TV-be csatlakoztattam a boxot - egyszerűbb volt így a technikussal - de hétvégén átteszem a házimozi erősítőbe, és a TV marad HDMI e-arc-on az erősítőn.
Ha akkor is így fog viselkedni, az eléggé beszűkíti az erősítő hangerő tartományát vagy a boxról csak elég nagy lépésekben lehet állítani majd a hangerőt. (Az erősítőn 0-70 dB tartományban lehet 0.5 dB-nként állítani, a box ezt 25 lépésre csökkenti?)Találtam megoldást; ha a box távirányítóján az STB/TV-vel TV módba kapcsolok, akkor a hangerő a TV-n működik, míg az összes többi gomb marad box specifikus. Ezzel azért együtt lehet élni

Mediacard esetén nincsenek ilyen problémák.
-
Lackooo84
nagyúr
-
dombila
őstag
Ha akkor is így fog viselkedni, az eléggé beszűkíti az erősítő hangerő tartományát vagy a boxról csak elég nagy lépésekben lehet állítani majd a hangerőt. (Az erősítőn 0-70 dB tartományban lehet 0.5 dB-nként állítani, a box ezt 25 lépésre csökkenti?) -
laed
senior tag
Üdv
Tegnap este volt kint a szerelő média card-ot cserélni mert nem volt adás. Azzal riogatott, hogy a tv ci modulja lehet hogy rossz. ( A tv beállításokban a készülék az összes adatot kiírta a bent lévő kártyáról tehát ezt kizártnak tartom. ) Cserélgette a kártyákat, majd a 3.-at végre elfogadta és lett adás. Most viszont az a gondom, hogy minden bekapcsoláskor feljön a tv-n az üzenet, hogy " upc mediakártya azonosítása folyamatban ". Mindez kb 3 másodpercig látszik, utána van rendes adás. Ez a kártya is hibás lehet vagy haldoklik a tv-ben az olvasó? Érdemes lenne újra kihívnom őket, hogy próbálkozzanak másik kártyával? Korábban nem volt ilyen üzenet azért is zavaró.A szoftver tud ilyet csinálni...
-
Bandit21
veterán
Válaszd az egyebet, ne a preset-et. Frekvencia 330 MHz (330000 kHz), QAM 256, SymbolRate 6900 (De lehet nem is kell minden).
LG-nél a gyorskeresést válaszd.Végre jó köszönöm!!!
-
Bandit21
veterán
Válaszd az egyebet, ne a preset-et. Frekvencia 330 MHz (330000 kHz), QAM 256, SymbolRate 6900 (De lehet nem is kell minden).
LG-nél a gyorskeresést válaszd.Köszönöm mindjárt nézem!
-
garga pista
Topikgazda
Digi és Voda van a preset-ek közt. Az egyiknel van megadott MHz de nem talál semmit a másiknak nincs megadva de a 314.000 nem jó és ker hálózati azonosítót ahová ha beirom a több helyen linkelt táblábol a számot akkor kb 2 MP alatt leporog és 0 amit talál.
A kábel jó mert a one boxba dugva van adás de gyerekszoba és a doboz nem kéne oda.Tv linkje.
LG-nél a gyorskeresést válaszd. -
Bandit21
veterán
Szegeden (KkDorozsma) ha one -T szeretnék közvetlenül tv-be dugni (mert másik kettővel megy itthon mind LG) akkor mit kell a hangolasnal megadni? Láttam Goodspeed videójat de nálam digi és Voda van.
A régi tv-k még digi /one átállás előtt lettek hangolva mennek szó nélkül. Ez az új meg se 314000 MHz se one honlapról nézett hálózati azonosítóval nem akarja a jót.Digi és Voda van a preset-ek közt. Az egyiknel van megadott MHz de nem talál semmit a másiknak nincs megadva de a 314.000 nem jó és ker hálózati azonosítót ahová ha beirom a több helyen linkelt táblábol a számot akkor kb 2 MP alatt leporog és 0 amit talál.
A kábel jó mert a one boxba dugva van adás de gyerekszoba és a doboz nem kéne oda.Tv linkje.
-
Bandit21
veterán
Szegeden (KkDorozsma) ha one -T szeretnék közvetlenül tv-be dugni (mert másik kettővel megy itthon mind LG) akkor mit kell a hangolasnal megadni? Láttam Goodspeed videójat de nálam digi és Voda van.
A régi tv-k még digi /one átállás előtt lettek hangolva mennek szó nélkül. Ez az új meg se 314000 MHz se one honlapról nézett hálózati azonosítóval nem akarja a jót. -
yanna
addikt
-
Sonja
nagyúr
-
skroy
senior tag
-
s_attila
csendes tag
-
s_attila
csendes tag
12:50-kor internet balra el...
Kábelmodem logja szerint: Loss of sync. StopVolt UPC/Vodafone Docsis hálózat, Újpest.
-
Sonja
nagyúr
12:15-kor elment a TV adás, csak egy "Nincs hálózati jel." van kiírva a bal felső sarokban.
Másnál is?
Gyöngyös, volt Vodás hálózat. A volt Digis hálózaton van adás. -
zichie
senior tag
Nálam szerencsére nem szűnt meg a D FIX TEL 250, pedig elmúlt 2026. március 31. Továbbra is van vezetékes telefon, használjuk is (szinte csak hálózaton belül, de ott több száz percet havonta).

-
garga pista
Topikgazda
A tv 3 éves ( az előfizetés 4 éves ), csatornakeresésnél vodafone-t ír.
De milyen vicces hogy One elöfizetőként a csatornakeresésnél Vodafone van, a médiakártya meg Upc azonosítóval rendelkezik. Kiváncsi lennék ha átállnék az ex Digis optikaira ( mert itt az is ki van építve ) akkor a Digi felirat hol jelenne meg.
De ez már csak elmélkedés volt.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.A keresésnek a szolgáltatóhoz annyi köze van csak, hogy a tv gyártója mit égetett a szoftverbe, gyakorlatilag a frekvencia paraméterek, amit kézi keresésnél te adsz meg. Ha egy másik ország másik szolgáltatóját választanád, lehet azzal is lekerensé ha épp ugyanazzal a paraméterrel megy mint a One/Voda.
Ha átállsz Digire, a tv menüjében nem fog megjelenni, ez max a tv szoftverfrissítéssel változhat, jelentősége nincs.
Egyébként sem ajánlott használni, jobb a kézileg megadni a kezdő-záró frekvenciát, mert sokszor egy estleges csatorna átrendezés után ez a beépített Vodafone/Digi paraméteres keresés hagy ki csatornákat. -
Alfalaca
csendes tag
Lehet frissült a modul és az új verzió már kiírja. Régebbi tévéknél a csatornakeresésnél UPC Digital menüpont van az újabbakban Vodafone.
A tv 3 éves ( az előfizetés 4 éves ), csatornakeresésnél vodafone-t ír.
De milyen vicces hogy One elöfizetőként a csatornakeresésnél Vodafone van, a médiakártya meg Upc azonosítóval rendelkezik. Kiváncsi lennék ha átállnék az ex Digis optikaira ( mert itt az is ki van építve ) akkor a Digi felirat hol jelenne meg.
De ez már csak elmélkedés volt.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. -
garga pista
Topikgazda
Lehet frissült a modul és az új verzió már kiírja. Régebbi tévéknél a csatornakeresésnél UPC Digital menüpont van az újabbakban Vodafone.
Meg az is lehet, a régi nem CI+ volt még esetleg.
-
kabelmania27
Topikgazda
-
Alfalaca
csendes tag
Szia!
Ez normális jelenség mert a CI+ szabványnál van autentikáció, nálunk is ilyen.Értem, csak azért fura mert korábban sose volt üzenet, csak szimplán volt adás. De akkor majd megszokom, nem okoz akkora gondot. Bár az nevetséges hogy upc-t ír mikozben a upc-ből lett vodafone utána meg one.
-
kabelmania27
Topikgazda
Üdv
Tegnap este volt kint a szerelő média card-ot cserélni mert nem volt adás. Azzal riogatott, hogy a tv ci modulja lehet hogy rossz. ( A tv beállításokban a készülék az összes adatot kiírta a bent lévő kártyáról tehát ezt kizártnak tartom. ) Cserélgette a kártyákat, majd a 3.-at végre elfogadta és lett adás. Most viszont az a gondom, hogy minden bekapcsoláskor feljön a tv-n az üzenet, hogy " upc mediakártya azonosítása folyamatban ". Mindez kb 3 másodpercig látszik, utána van rendes adás. Ez a kártya is hibás lehet vagy haldoklik a tv-ben az olvasó? Érdemes lenne újra kihívnom őket, hogy próbálkozzanak másik kártyával? Korábban nem volt ilyen üzenet azért is zavaró.Szia!
Ez normális jelenség mert a CI+ szabványnál van autentikáció, nálunk is ilyen. -
Alfalaca
csendes tag
Üdv
Tegnap este volt kint a szerelő média card-ot cserélni mert nem volt adás. Azzal riogatott, hogy a tv ci modulja lehet hogy rossz. ( A tv beállításokban a készülék az összes adatot kiírta a bent lévő kártyáról tehát ezt kizártnak tartom. ) Cserélgette a kártyákat, majd a 3.-at végre elfogadta és lett adás. Most viszont az a gondom, hogy minden bekapcsoláskor feljön a tv-n az üzenet, hogy " upc mediakártya azonosítása folyamatban ". Mindez kb 3 másodpercig látszik, utána van rendes adás. Ez a kártya is hibás lehet vagy haldoklik a tv-ben az olvasó? Érdemes lenne újra kihívnom őket, hogy próbálkozzanak másik kártyával? Korábban nem volt ilyen üzenet azért is zavaró. -
pjen
félisten
Mondjuk ez tök jó, de igazán megcsinálhatnák a boxon a normális HDMI-CEC kezelést. Nálam minden saját boxnál megy, hogy az LG távval irányítom, ki-bekapcsol a tv-vel, stb. Nemrég állítgattam Pana BD felvevőket, azok is tudják pedig van ami vagy 10 éve gyártott darab...
Nálam, ha bármelyik Tv távval megpróbálom vezérelni az One boxot megpróbálja azonosítani. Akkor akad el a dolog. Olyant, hogy One egyik sem lát. Egyébként a cisco boxot se tudtam maradéktalanul kezelni a tvtávval. Nem véletlen adtak a boxhoz egy nagyon jó tanítható távot.
-
garga pista
Topikgazda
Mondjuk ez tök jó, de igazán megcsinálhatnák a boxon a normális HDMI-CEC kezelést. Nálam minden saját boxnál megy, hogy az LG távval irányítom, ki-bekapcsol a tv-vel, stb. Nemrég állítgattam Pana BD felvevőket, azok is tudják pedig van ami vagy 10 éve gyártott darab...
Új hozzászólás Aktív témák
-
16600 - 16501
18609 - 18001 18000 - 17901 17900 - 17801 17800 - 17701 17700 - 17601 17600 - 17501 17500 - 17401 17400 - 17301 17300 - 17201 17200 - 17101 17100 - 17001 17000 - 16901 16900 - 16801 16800 - 16701 16700 - 16601 16600 - 16501 16500 - 16401 16400 - 16301 16300 - 16201 16200 - 16101 16100 - 16001 16000 - 15901 15900 - 15801 15800 - 15701 15700 - 15601 15600 - 15501 15500 - 15401 15400 - 15301 15300 - 15201 15200 - 15101 15100 - 15001 15000 - 14901 14900 - 14801 14800 - 14701 14700 - 14601 14600 - 14501 14500 - 14401 14400 - 14301 14300 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● One mobilszolgáltatások ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
- Milyen monitort vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- E-book olvasók
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Szijjártó Péter a BYD-hoz igazolt
- Home server / házi szerver építése
- Call of Duty: Modern Warfare 4 - Az első játékmenet részletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro Max 256 GB Sierra Blue! Független! Mint egy új!100%-os akku!
- ÚJ Bontatlan Dobozos Apple Watch 11 42mm ! aktiválástól 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- SK Hynix PCB01 2TB Gen5 SSD 14,000-12,000MB/s
- iPhone 17 Air 256GB Karcmentes, 100% akkuval!
- WD SN8000S 4TB M.2 2280 NVMe SSD Gen4 7300-6800MB/s
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
- GIGABYTE Z790 AORUS ELITE AX Alaplap
- Dell Precision 5570! 4K Touch / i7-12800H / RTX A2000 / 32GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- iPhone 12 Pro Max 128GB 100% (1Év Garancia) - Új Eredeti Akkumulátor
- Dell Precision M4700 15,6" FHD, i7 3720QM, 16GB RAM, Quadro K1000M VGA, 256GB SSD, számla, gar

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Amúgy net sincs, a szomszéd átjött megkérdezni, hogy nálam van-e.

Dr Bubo