-
16400 - 16301
18596 - 18001 18000 - 17901 17900 - 17801 17800 - 17701 17700 - 17601 17600 - 17501 17500 - 17401 17400 - 17301 17300 - 17201 17200 - 17101 17100 - 17001 17000 - 16901 16900 - 16801 16800 - 16701 16700 - 16601 16600 - 16501 16500 - 16401 16400 - 16301 16300 - 16201 16200 - 16101 16100 - 16001 16000 - 15901 15900 - 15801 15800 - 15701 15700 - 15601 15600 - 15501 15500 - 15401 15400 - 15301 15300 - 15201 15200 - 15101 15100 - 15001 15000 - 14901 14900 - 14801 14800 - 14701 14700 - 14601 14600 - 14501 14500 - 14401 14400 - 14301 14300 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-07-08 18:12 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Voice24
őstag
Az "előfordulhat" mögött pont annyira nincs semmilyen konkrét bizonyíték, mint amikor én kijelentem, hogy én nem találkoztam vele, tehát nincs.
--> Amíg nem ír valaki konkrét címet, ami streamingen elérhető, és DTS hangsávja van, addig változatlanul élek a feltételezéssel, hogy szerintem nincs ilyen.
Amúgy meg valójában nem is számít túlzottan, hogy van-e, mert ha lenne is, akkor is ritka lehet, mint a fehér holló, szóval a szolgáltatói boxra csak emiatt tök felesleges lenne tenni egy manuális DTS-hangsáv kapcsolási lehetőséget. Ez a mondandóm lényege.
És mindvégig a linuxos boxról (azaz ex-Vodafone TV boxról) volt szó.Tanulság: ha "abszolút nem követed ezt a box dolgot", akkor máskor nem kell hozzászólni, mikor egyértelműen egy konkrét boxról beszélgetünk...
Bocs, hogy kijavítalak, de az alap kérdés a Minibox Pro-val kapcsolatosan jött fel, hogy milyen kép- és hangbeállítások vannak, és csak negatív példaként lett említve a linuxos box, hogy ott lényegében semmilyen. A Minibox meg ugye tud külső tárolóról is lejátszani.
-
kezo0
addikt
Az "előfordulhat" mögött pont annyira nincs semmilyen konkrét bizonyíték, mint amikor én kijelentem, hogy én nem találkoztam vele, tehát nincs.
--> Amíg nem ír valaki konkrét címet, ami streamingen elérhető, és DTS hangsávja van, addig változatlanul élek a feltételezéssel, hogy szerintem nincs ilyen.
Amúgy meg valójában nem is számít túlzottan, hogy van-e, mert ha lenne is, akkor is ritka lehet, mint a fehér holló, szóval a szolgáltatói boxra csak emiatt tök felesleges lenne tenni egy manuális DTS-hangsáv kapcsolási lehetőséget. Ez a mondandóm lényege.
És mindvégig a linuxos boxról (azaz ex-Vodafone TV boxról) volt szó.Tanulság: ha "abszolút nem követed ezt a box dolgot", akkor máskor nem kell hozzászólni, mikor egyértelműen egy konkrét boxról beszélgetünk...
-
kabelmania27
Topikgazda
Szia! Nincs mit, ITT segíteni fognak a tipus kiválasztásában, összefoglalóban levan írva pár dolog.
-
Geth
veterán
DTS hangbeállítás lehetősége miért kellene a linuxos szolgaboxra – erről volt szó. Ezzel a boxszal csak tévécsatornákat lehet nézni, plusz vannak rajta appok pár streamingszolgáltatáshoz.
Semmilyen androidos alkalmazást nem futtat.
(A streamingeken pedig lehet, hogy elvétve akad DTS hangú tartalom, de nagyon nem jellemző. Annyira nem, hogy én még sosem találkoztam ilyennel. Pedig az AVR-em lejátssza a DTS-HD MA sávot is, ha van – és az max. lemezeken szokott lenni.)Abszolút nem követem ezt a box dolgot (ezért a szálindító képről se jött le nekem melyik box-ról van szó). Felmerült hogy lehet DTS hangsáv, válaszoltam.
tl;dr: streamingen előfordulhat, Te nem találkoztál vele (szemben a streaming-en nincs állítással).
-
boborján2
őstag
-
kezo0
addikt
DTS hangbeállítás lehetősége miért kellene a linuxos szolgaboxra – erről volt szó. Ezzel a boxszal csak tévécsatornákat lehet nézni, plusz vannak rajta appok pár streamingszolgáltatáshoz.
Semmilyen androidos alkalmazást nem futtat.
(A streamingeken pedig lehet, hogy elvétve akad DTS hangú tartalom, de nagyon nem jellemző. Annyira nem, hogy én még sosem találkoztam ilyennel. Pedig az AVR-em lejátssza a DTS-HD MA sávot is, ha van – és az max. lemezeken szokott lenni.) -
Geth
veterán
-
kezo0
addikt
-
kezo0
addikt
-
Dragon3000
nagyúr
Változó, családban 3 helyen is ilyet adtak amikor lett optika (exInvitel terület, 2020-2021 években volt a bekötés), még a mai napig mennek, ebből 2 modem módban.
Nálam is gond nélkül üzemelt, amíg ki nem cserélték wifi6 képes eszközre, a szerelő mondta is, hogy mi értelme a cserének, ha saját routert használok, közöltem vele, ha valami miatt kidöglik a routerem, akkor már legyen itt azaz eszköz, amit a csomagomban írnak...
-
Voice24
őstag
Nem tudom, én csak abból indultam ki, hogy egy natúr androidos box milyen opciókat kínál fel kép- és hangbeállítások címén.
De jó volna tudni, hogy a Minibox (ha már állítólag Android TV) a korábban említettek közül egyáltalán felkínál-e bármit. Vagy ott is a linuxos minimalista semmi van.
Nem vitték túlzásba a beállítási lehetőségeket. A képnél csak a játékmód ki/be kapcsolása van (fogalmam sincs, mit jelent) és a hdr mód, hogy mindig hdr-ben jelenítse meg a képet, vagy automatikus legyen. A hangnál pedig két opció van, elég fura megfogalmazásban, tippem szerint a passthrough engedése vagy tiltása lehet.
[kép] [kép] -
boborján2
őstag
Gondolom a kereső felhasználóbaráttá varázslása továbbra sem prioritás.

Képnél ez lenne a minimum: felbontás, színrendszer, HDR/SDR
Hangnál: stereo, DTS, Dolby DigitalMert értem én, hogy szerintük a box majd automatikusan eldönti, hogy melyik a legjobb az adott körülmények közt, de mi van, ha rosszul dönt?
"élő műsorok"? Hát én inkább azt tartom valószínűnek, hogy az adott helyzetre vonatkozó, egyetlen darab, aktuálisan nézett, futó élő műsort tudod "offline" nézni a RAM-ból. Ha többet is lehetne, hogy a túróba kapcsolsz át offline módban? Vagy eleve a többi futót hol tárolná? Vagy lesz valami bővített GUI offline módban is? Mert jelenleg mindössze annyi van, hogy kiírja, hogy nincs interneted és addig a menüket sem érheted el. A Vodánál legalább végignézhetted a menüt, beléphettél a beállításokba meg hasonlók.
Az élő műsort hogy néhznéd cache -ből (ramból) offline, amikor az aktuális csatornából hátralévő képkockák még ki sem jöttek a csatorna stúdiojából?
Benne van a nevében is , lineáris élő adás.
(Most az x másodperces késleltetést ne számoljuk amíg átjön a szolgáltatón) -
garga pista
Topikgazda
Változó, családban 3 helyen is ilyet adtak amikor lett optika (exInvitel terület, 2020-2021 években volt a bekötés), még a mai napig mennek, ebből 2 modem módban.
-
cocka
veterán
Nem tudom, én csak abból indultam ki, hogy egy natúr androidos box milyen opciókat kínál fel kép- és hangbeállítások címén.
De jó volna tudni, hogy a Minibox (ha már állítólag Android TV) a korábban említettek közül egyáltalán felkínál-e bármit. Vagy ott is a linuxos minimalista semmi van.
-
iMaverick
addikt
-
Geth
veterán
-
kezo0
addikt

Hangnál: stereo, DTS, Dolby DigitalMert értem én, hogy szerintük a box majd automatikusan eldönti, hogy melyik a legjobb az adott körülmények közt, de mi van, ha rosszul dönt?
"élő műsorok"? Hát én inkább azt tartom valószínűnek, hogy az adott helyzetre vonatkozó, egyetlen darab, aktuálisan nézett, futó élő műsort tudod "offline" nézni a RAM-ból. Ha többet is lehetne, hogy a túróba kapcsolsz át offline módban? Vagy eleve a többi futót hol tárolná? Vagy lesz valami bővített GUI offline módban is? Mert jelenleg mindössze annyi van, hogy kiírja, hogy nincs interneted és addig a menüket sem érheted el. A Vodánál legalább végignézhetted a menüt, beléphettél a beállításokba meg hasonlók.
Mondjuk a DTS-t nem igazán értem. Melyik forrásnak van DTS hangja? Tévécsatornáknak nem, streamingeknek sem...
-
cocka
veterán

-
Borisz76
nagyúr
-
Lackooo84
nagyúr
-
kezo0
addikt
Nna, má’ megint vajúdtak a hegyek…
-
cocka
veterán
És az androidos verzión nincs semmilyen kép- vagy hangbeállítás? Mert a linuxoson kép nincs, a hangnál se tudsz fixen beállítani ilyeneket, hogy stereo vagy dolby vagy DTS csak azt tán, hogy honnan vezérelje a hangot: a boxról vagy a TV-ről. Slussz.
-
Voice24
őstag
Eleve azt se értem, hogy egy ilyen androidos box hogy a túróban boldogul csak 5 volttal? Miközben a sima (Interaktív TV) linuxosnak meg 12 volt kell.
Hány amperes annak a fostaligának tápja? Ha esetleg csak 2 amperes, próbálj meg egy másik tápot venni, ami mondjuk 3 amperes.
Bár a halkság első körben nekem arra utal, hogy nem stereoban megy ki a hang, hanem valami dolby akármiben. Az audio beállításoknál miket lehet állítani?Nekem is az a gondom a Minibox-szal, hogy a sztereó hangot is 5.1-ben akarja kiadni magából. De sajnos rosszul csinálja, mert esetemben a soundbar center sugárzójára tol rá szinte minden hangot, a két szélsőnek alig marad valami.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Nálatok van internet ?
Valami biztosan történt... https://downdetector.hu/problema/one/
-
nincsnév007
addikt
Célszerű települést is írni, merre van a gond

Szegeden van, exDigi optikán.igaz, Baja
-
garga pista
Topikgazda
Nálatok van internet ?
Célszerű települést is írni, merre van a gond

Szegeden van, exDigi optikán. -
nincsnév007
addikt
Nálatok van internet ?
-
Toth_Jani
őstag
Ha 50K-t áldozol rá akkor vegyél Mesh routert, szétdobálod a lakásban és mindenütt lesz stabil WIFI jeled.
PL: TP-Link Deco X10 3 darabos 45-50 között van, és bőven elég ehhez a hálózathoz. -
boat76
csendes tag
Szia!
Az nem gond ha a pre rs számok alacsonyabbak mint a post. Nem a kábelezéssel van gond, előfordul hogy a szolgáltatói eszköz router része kevésbé stabil, a vezeték nélküli kapcsolatot a szolgáltatók nem garantálják. Saját router váráslásán kívül azt tudod csinálni, hogy a telefon és tablet eszközökön kívül minden eszközt vezetékes kapcsolattal használsz vagy modem üzemmódban használod a compal modemet, ilyenkor a modem szinkronizálása után az első három vezetékes eszköz kap ipcímet azaza egyszerre három vezetékes eszközt tudsz használni, a negyedik csatlakoztatásánál megint újra kell indítani a modemet. Előfordulhat, hogy ezres csomag esetén a Sagemcom modem stabilabb lesz, de attól még jobban jársz egy saját routerrel mert fogsz tudni wlan csatornát változtatni, a szolgáltatói eszköznél erre nincs lehetőség.Szia! Köszi a választ! Közben ki és visszatekertem a koax kábelt a compalba, ujraindítás után a post rs értékek normalizálódtak, a legnagyobb most 12. Milyen routert ajánlasz úgy 50k-ig?
-
kabelmania27
Topikgazda
Szia! Megnéztem, nagyon magas értékek vannak a hibás csomagoknál. A post rs-nél a legkisebb érték is 70000 felett van, a legnagyobbat le sem írom... A pre rs-nél meg 11 jegyű számok vannak folyamatosan. Gondolom ezek nagyon nem megfelelő értékek... Áramtalanítás néha szokott segíteni, de hosszútávon ez sem jó. A saját router bekötésén kívül mi lehet még a megoldás? Ez a compal problémája vagy a kábelezésé? Ha váltok felfelé csomagot és másik HGW-t kapok, az megoldhatja?
Szia!
Az nem gond ha a pre rs számok alacsonyabbak mint a post. Nem a kábelezéssel van gond, előfordul hogy a szolgáltatói eszköz router része kevésbé stabil, a vezeték nélküli kapcsolatot a szolgáltatók nem garantálják. Saját router váráslásán kívül azt tudod csinálni, hogy a telefon és tablet eszközökön kívül minden eszközt vezetékes kapcsolattal használsz vagy modem üzemmódban használod a compal modemet, ilyenkor a modem szinkronizálása után az első három vezetékes eszköz kap ipcímet azaza egyszerre három vezetékes eszközt tudsz használni, a negyedik csatlakoztatásánál megint újra kell indítani a modemet. Előfordulhat, hogy ezres csomag esetén a Sagemcom modem stabilabb lesz, de attól még jobban jársz egy saját routerrel mert fogsz tudni wlan csatornát változtatni, a szolgáltatói eszköznél erre nincs lehetőség. -
boat76
csendes tag
Szia!
Rendben vannak az értékek, letöltési értékeknél húzd el a gördítősávot és nézd meg a hibás csomagok számait.
Amennyiben a modem oldalán van üzemmód menüpont ipv4-ben van a modem.
Wifi problémán segíteni fog ez a beállítás, ha nem javul a helyzet érdemes venni gigabites routert a modemet pedig modem üzemmódban használni.
Modem áramtalanítás majd visszakapcsolás után sem javul a helyzet?Szia! Megnéztem, nagyon magas értékek vannak a hibás csomagoknál. A post rs-nél a legkisebb érték is 70000 felett van, a legnagyobbat le sem írom... A pre rs-nél meg 11 jegyű számok vannak folyamatosan. Gondolom ezek nagyon nem megfelelő értékek... Áramtalanítás néha szokott segíteni, de hosszútávon ez sem jó. A saját router bekötésén kívül mi lehet még a megoldás? Ez a compal problémája vagy a kábelezésé? Ha váltok felfelé csomagot és másik HGW-t kapok, az megoldhatja?
-
boborján2
őstag
Eleve azt se értem, hogy egy ilyen androidos box hogy a túróban boldogul csak 5 volttal? Miközben a sima (Interaktív TV) linuxosnak meg 12 volt kell.
Hány amperes annak a fostaligának tápja? Ha esetleg csak 2 amperes, próbálj meg egy másik tápot venni, ami mondjuk 3 amperes.
Bár a halkság első körben nekem arra utal, hogy nem stereoban megy ki a hang, hanem valami dolby akármiben. Az audio beállításoknál miket lehet állítani?Mi köze a hangnak az SoC előre megtervezett V/A értékeihez.
Már a kérdést sem értem egyébként, mi az hogy hogy boldogul 5v -al ? Úgy boldogul el vele hogy annyira tervezték a működését. -
xDiESEL92
tag
Bár a halkság első körben nekem arra utal, hogy nem stereoban megy ki a hang, hanem valami dolby akármiben. Az audio beállításoknál miket lehet állítani?Ha hazaérek, akkor megnézem és elküldöm a dolgokat.
Nem is az a baj, hogy halk, hanem igen, mintha nem sztereóban menne ki a hang és a beszédhang gyakran elveszik a háttérzajokban. -
Gyurka6
őstag
Lejárt a hűségem tavaly ősszel, akkor úgy döntöttem, hogy változatlan feltételek és szolgáltatás mellett maradok a 7.098 Ft-os havidíjamnál, de immáron hűségidő nélkül és nem hosszabbítom meg 1 évvel a hűségidőt 8.390 Ft havidíjért.
Pénteken hívott a Szolgáltató, ugyanaz a legkisebb, 250 mbps net és alap TV 1 év hűséggel 9.490 Ft-ért lett felajánlva. Ezt mintegy 10 percen keresztül beszélgettük, majd a sokadik alkalommal megértette, hogy a jelenlegi szolgáltatással a jelenlegi áron elégedett vagyok és megerősítette, hogy nem vagyok köteles váltani.
Értem én, hogy szegénynek ki van adva, hogy végig kell beszélnie mindenkivel, akit a rendszer feldob, de komolyan, mire gondolnak azok, akik ezeket az ajánlatokat megalkotják?
Megnéztem a fiókomban, 10.490 Ft ez a csomag listaáron.
A Telekom optikán ugyanez a net, alap TV listaáron 11.075 Ft listaáron. De nem akarok STB-ot, csak CI kártyát, de az a Telekomnál nincs. Akkor inkább lemondom a TV-t, Disney+ és Amazon Prime streaming úgyis van, a TV meg ezeket szépen kezeli. Legfeljebb egy régi laptopot beállítom torrentezni.Amennyiben lemondod a tv-t, olcsóbb lenne a csomagod?
"mire gondolnak" növelni kell a bevételt, nem elég az infációt követni A kis gömböc felfalt mindent is) -
cocka
veterán
Sziasztok!
OneTV MiniBox Pro-nál nem tapasztaljátok azt, hogy a beszédhang nagyon halk. Sokszor egy párbeszéd alatt (pl.: Kincsvadászok) kb érthetetlen sokszor, hogy ki mit beszél.
Próbáltam minden fajta lehetőséget, de semmivel sem tudtam megoldani.
A régi interaktív mediaboxxal kategóriákkal jobb volt a hang.Más is tapasztal ilyen problémát?
Bár a halkság első körben nekem arra utal, hogy nem stereoban megy ki a hang, hanem valami dolby akármiben. Az audio beállításoknál miket lehet állítani? -
macilaci78
nagyúr
Lejárt a hűségem tavaly ősszel, akkor úgy döntöttem, hogy változatlan feltételek és szolgáltatás mellett maradok a 7.098 Ft-os havidíjamnál, de immáron hűségidő nélkül és nem hosszabbítom meg 1 évvel a hűségidőt 8.390 Ft havidíjért.
Pénteken hívott a Szolgáltató, ugyanaz a legkisebb, 250 mbps net és alap TV 1 év hűséggel 9.490 Ft-ért lett felajánlva. Ezt mintegy 10 percen keresztül beszélgettük, majd a sokadik alkalommal megértette, hogy a jelenlegi szolgáltatással a jelenlegi áron elégedett vagyok és megerősítette, hogy nem vagyok köteles váltani.
Értem én, hogy szegénynek ki van adva, hogy végig kell beszélnie mindenkivel, akit a rendszer feldob, de komolyan, mire gondolnak azok, akik ezeket az ajánlatokat megalkotják?
Megnéztem a fiókomban, 10.490 Ft ez a csomag listaáron.
A Telekom optikán ugyanez a net, alap TV listaáron 11.075 Ft listaáron. De nem akarok STB-ot, csak CI kártyát, de az a Telekomnál nincs. Akkor inkább lemondom a TV-t, Disney+ és Amazon Prime streaming úgyis van, a TV meg ezeket szépen kezeli. Legfeljebb egy régi laptopot beállítom torrentezni. -
xDiESEL92
tag
Sziasztok!
OneTV MiniBox Pro-nál nem tapasztaljátok azt, hogy a beszédhang nagyon halk. Sokszor egy párbeszéd alatt (pl.: Kincsvadászok) kb érthetetlen sokszor, hogy ki mit beszél.
Próbáltam minden fajta lehetőséget, de semmivel sem tudtam megoldani.
A régi interaktív mediaboxxal kategóriákkal jobb volt a hang.Más is tapasztal ilyen problémát?
-
Bass
addikt
Akár saját magam megvettem volna ,akár külön is de ha nem tudom használni akkor ez van marad igy. Köszönöm mindenkinek a segítséget. A routerem marad mert amúgy stabil a rendszer csak sok helyet foglal 😁
-
garga pista
Topikgazda
-
kabelmania27
Topikgazda
-
Borisz76
nagyúr
Nincs rá mód.
A szolga eszközt nem lehet "kiiktatni" a rendszerből.
Ha tönkre megy ...kapsz másikat.
Akkor lehet 2in1 eszközt kapsz.
Tehát egyben lesz a mostani kettő.
Vagy átszerződsz a ONE-hoz, akkor is kapsz.Nálam is - mint már említettem - ilyen 2 db-s szett van.
Volt "némi" tehnikai gond......3X cserélték az ONT-ot.....( mind újabb volt és 1 db-ból állt ) ......mire a 4. eszköz : ez az 1000 éves, leharcolt eszközpáros már rendesen működik.Rakasd Bridge módba és a saját routeredet úgy konfigurálod, ahogy neked megfelel.
Mert a szolga eszközbe még belépni sem lehet minden esetben....
Aztán meg jön rá egy frissítés és minden beállításod megy a lecsóba. -
Bass
addikt
Fogalma nincs miről beszéltél.
Van ilyen, a mostanában osztogatott Huawei OptiXStar is ilyen (lásd 6. oldal CATV koax kiment), de régebben még Digis időkben is adtak már olyan ONT-t, amiben benne van a kábeltv RF átalakító.
De önmagában nem cserélik, csak ha bedöglik vagy átszerződsz. Lehet kérni set top box helyett CI+ modult, amit a TV-be kell csak bedugni, csak ezt se tudta, vagy nem akarják tudni
Lényegében ebből szeretnék 1 eszközt varázsolni😁
-
garga pista
Topikgazda
Fogalma nincs miről beszéltél.
Van ilyen, a mostanában osztogatott Huawei OptiXStar is ilyen (lásd 6. oldal CATV koax kiment), de régebben még Digis időkben is adtak már olyan ONT-t, amiben benne van a kábeltv RF átalakító.
De önmagában nem cserélik, csak ha bedöglik vagy átszerződsz. Lehet kérni set top box helyett CI+ modult, amit a TV-be kell csak bedugni, csak ezt se tudta, vagy nem akarják tudni
-
Bass
addikt
Venni tudsz, csak nem fog menni.
Ha elromlik az ONT vagy a mininode, akkor már a 2-az egybenre fogják cserélni, vagy ha átszerződsz akkor is olyat kapsz már.A hölgy szerint nincs ilyen készülék (szerintem nem értette mit kérdezek),azt említette hogy ha átazerződök akkor minden tv-hez kapok boxot amit nem szeretnék.
-
garga pista
Topikgazda
-
kabelmania27
Topikgazda
Szia!
Rendben vannak az értékek, letöltési értékeknél húzd el a gördítősávot és nézd meg a hibás csomagok számait.
Amennyiben a modem oldalán van üzemmód menüpont ipv4-ben van a modem.
Wifi problémán segíteni fog ez a beállítás, ha nem javul a helyzet érdemes venni gigabites routert a modemet pedig modem üzemmódban használni.
Modem áramtalanítás majd visszakapcsolás után sem javul a helyzet? -
janakbacsi
őstag
ezt küldték sms-ben, de ugyanúgy más az ip cím a web oldalon és más a router setupban.

most már jó
-
janakbacsi
őstag
ezt küldték sms-ben, de ugyanúgy más az ip cím a web oldalon és más a router setupban.

-
Bass
addikt
Szintén "régi" digis vagyok , lejárt hűségidővel.
Nálam is hasonló a helyzet ( Kép )
Optika be kis dobozba....KOAX-ot leválasztja és megy a TV-hez a koax kábel.....majd kis dobozból optika tovább az ONT-ba....amiből net ( LAN és wifi ) és telefon jön ki.
Tehát egy 2 darabos szettből álló szolgáltatói eszköz páros.Nálam BRIDGE módban van az ONT.
Ezért van mögötte saját router ( Csak LAN-t tud : [ER4] )....amire LAN van kötve egy Acces Point ( AP ) a ház közepén a mennyezeten.Szerintem nem fogják cserélni....csak ha elromlik vagy ha váltasz ONE-ra....ami meg nem éri meg mert ugyanazt kapod drágábban.
Szia igen így néz ki nálam is,én magam nem tudok ilyen készüléket venni? Vagy nem is létezik?
-
woodworm
veterán
hogyan lehet publikussá tenni? írni kell az ügyfélszolgálatnak, hogy legyenek kedvesek beállítani? van ennek külön díja? egyáltalán meg fogják ezt tenni?
Telefonon felhívod az üfsz-t és kéred, hogy vegyenek ki cgnat alól.
Egyébként most szépen beviszünk a zsákutcába, mert a következő tanács az lesz, hogy ne tegyél ki közvetlenül a netre egy ftp szervert. -
Borisz76
nagyúr
hogyan lehet publikussá tenni? írni kell az ügyfélszolgálatnak, hogy legyenek kedvesek beállítani? van ennek külön díja? egyáltalán meg fogják ezt tenni?
Ügyfélszolgálatot felhívod és kéred, hogy vegyenek ki a NAT-ból.
Ha kérdik , hogy miért.....mert el akarod érni a saját belső hálózatodon lévő biztonsági kamerarendszert.
Ez díjmentes mert nem FIX IP-t kérsz hanem PUBLIKUS-at. -
janakbacsi
őstag
-
Borisz76
nagyúr
Sziasztok Régi Digi-s optikai előfizunk van ami áll egy ftth receiverből amibe belemegy a bejövő fehér optikai kábel( és kijön egy koax ami megy a két tv-hez)és megy tovább egy igen gyenge wifi routerbe (kaptuk anno a digitől)sárgával ,vettem egy 4 antennás routert tehát már 3 eszköz van a polcon. Kérdésem hogy nincs valami olyan cucc amiben benne van ez az ftth receiver és egy tisztességes dual band router? Hívtam a one-t de a hölgy nem igazön volt képben. Kicseréltéü magam ha van rá mód . Köszönöm
Remélem érthetően sikerült leírom 😁Szintén "régi" digis vagyok , lejárt hűségidővel.
Nálam is hasonló a helyzet ( Kép )
Optika be kis dobozba....KOAX-ot leválasztja és megy a TV-hez a koax kábel.....majd kis dobozból optika tovább az ONT-ba....amiből net ( LAN és wifi ) és telefon jön ki.
Tehát egy 2 darabos szettből álló szolgáltatói eszköz páros.Nálam BRIDGE módban van az ONT.
Ezért van mögötte saját router ( Csak LAN-t tud : [ER4] )....amire LAN van kötve egy Acces Point ( AP ) a ház közepén a mennyezeten.Szerintem nem fogják cserélni....csak ha elromlik vagy ha váltasz ONE-ra....ami meg nem éri meg mert ugyanazt kapod drágábban.
-
Geth
veterán
a what is my ip oldalon egy 94-el kezdődő címet látok, az asus routerben egy 100-al kezdődőt. ez akkor azt jelenti, hogy nem publikus az ip címem?
Igen.
-
janakbacsi
őstag
a what is my ip oldalon egy 94-el kezdődő címet látok, az asus routerben egy 100-al kezdődőt. ez akkor azt jelenti, hogy nem publikus az ip címem?
-
janakbacsi
őstag
-
Bass
addikt
Sziasztok Régi Digi-s optikai előfizunk van ami áll egy ftth receiverből amibe belemegy a bejövő fehér optikai kábel( és kijön egy koax ami megy a két tv-hez)és megy tovább egy igen gyenge wifi routerbe (kaptuk anno a digitől)sárgával ,vettem egy 4 antennás routert tehát már 3 eszköz van a polcon. Kérdésem hogy nincs valami olyan cucc amiben benne van ez az ftth receiver és egy tisztességes dual band router? Hívtam a one-t de a hölgy nem igazön volt képben. Kicseréltéü magam ha van rá mód . Köszönöm
Remélem érthetően sikerült leírom 😁 -
boat76
csendes tag
Sziasztok!
Ezek jó értékek?
Néha megszakad a wifi pár másodpercre, illetve a ps5-nél olyan problémám van, hogy bekapcsolás után el kell telnie 2-3 percnek, mire netre csatlakozik.
A HGW (Compal) router üzemmódban van. IPV6 ki van kapcsolva (elvileg).
-
woodworm
veterán
Van saját routerem, egy asus. A szolgáltató eszköze bridge módban van.
Az ftp szerver is azon futna?
-
janakbacsi
őstag
A routered topikjában érdeklődj. Ha nincs saját routered, akkor 99% nem fog menni, a szolga eszközök erősen korlátozottak, a legtöbb nem is tudja (vagy ha igen akkor pár fix DDNS szolgáltató közül lehet választani)
Van saját routerem, egy asus. A szolgáltató eszköze bridge módban van.
-
boborján2
őstag
Meglepő lenne. Mesh hálózatot általában csak azonos gyártótól származó eszközök között lehet létrehozni, mert más-más a megvalósításuk.
A mesh az igen, az más és más , de az easymesh hivatalos szabvány.
Szolgarouteren nem működik rendesen ,azon meg sem kell lepődni. Azok akkora retkek hogy örülni kell ha az alap dolgai használhatóak.
Az viszont gáz hogy nagy gyártók eszközei sem működnek egymással, mert nem képesek a firmware-be rendesen implementálni. Az is lehet hogy ezt szándékosan teszik. -
woodworm
veterán
Szemmel láthatóan nem értesz hozzá. Lehet két azonos márkához tartozó készüléket sem tudnál beüzemelni. Nem bántani akarlak, ténymegállapítás.
Szerintem a wifis topikban ha raksz be a két router easymesh menüpontjáról screenshotokat, akkor lehet lesz aki elkalauzol. -
woodworm
veterán
A routered topikjában érdeklődj. Ha nincs saját routered, akkor 99% nem fog menni, a szolga eszközök erősen korlátozottak, a legtöbb nem is tudja (vagy ha igen akkor pár fix DDNS szolgáltató közül lehet választani)
Az ftp szervert akarja elérni, azon simán futhat egy script.
Nekem is így megy, nem értek a script íráshoz, chatgpt-vel megoldottuk, logolja az utolsó ip-címet és az esetleges hibaüzenetet. Nem frissít, csak akkor, ha változott a cím. -
garga pista
Topikgazda
Ezt a frissítést a routeren kell beállítani? Ha igen, akkor hol és hogyan?
-
fcbarca
őstag
Sajnos nem működik. Ez van. De érdekes, mert csak easymesh-t ir. Ez nem a huawei saját mesh-e, lehet még hua a huaval se működne.
-
janakbacsi
őstag
-
Geth
veterán
Mit kell érteni frissítés alatt?
A dinamikusan változó IP címed változásáról értesíteni kell a DDNS szolgáltatót, hogy frissítse a domain-hez tartozó IP címet. Ezt jellemzően egy DDNS kliens végzi, aminek valahol futnia kell Nálad.
-
janakbacsi
őstag
Igen el. Regisztrálni kell egy dinamikus DNS címet, és azt frissíteni valamivel. Ez lehet egy router, vagy akár egy PC is.
Mit kell érteni frissítés alatt?
-
fcbarca
őstag
Akkor hajrá! Így viszont, hogy te magad válaszoltad meg, nem értem ez eredeti kérdésed.
Mindkettő tudja, erre találták ki, akkor menni kell neki.
Wps-el összekapcsolodott a mercusys-el,de nem kapta meg ugyanazt a wifi nevet, mint a fő router, osszedugtam kábellel, de úgy nézem, ez csak Access pointként üzemel.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
fcbarca
őstag
Meglepő lenne. Mesh hálózatot általában csak azonos gyártótól származó eszközök között lehet létrehozni, mert más-más a megvalósításuk.
Nem igen. Pont erre találták ki az easymesh-t, és mindkét eszköz tudja elvileg.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
fcbarca
őstag
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Ha nincs fix ip címem, csak publikus, akkor el tudok érni kívülről ftp szervert?
Igen el. Regisztrálni kell egy dinamikus DNS címet, és azt frissíteni valamivel. Ez lehet egy router, vagy akár egy PC is.
-
janakbacsi
őstag
Ha nincs fix ip címem, csak publikus, akkor el tudok érni kívülről ftp szervert?
-
MadMancs
veterán
-
boborján2
őstag
Erre kíváncsi vagyok, chatgpt alapján hiába az easymesh szabvány, még ma is előfordulnak anomáliák különböző gyártók esetén. Sőt olyan hozzászólást is talált ,ami szerint nem hogy hibásan ,hanem abszolút nem működött.
-
fcbarca
őstag
-
Borisz76
nagyúr
Leírás 3. pontja. ( régebbi bejegyzés....)
Annyi változott, hogy csak az ÜSZ tudja átkapcsolni.....te már nem tudod a digi-s honlapon. -
Hoorus
őstag
Sziasztok
Digis voltam, már átszerződtem. Optikás netem van. Eddig a szolgáltatói eszköz adta a wifi-t, holnap viszont jön egy tplink be550 router. Ha azt akarom, hogy az kapcsolódjon pppoe, akkor át kell állíttatnom az ÜSZ-al az eszközt modem módba?
Köszönöm
-
kisapa
őstag
72 óra van a hiba jelzése után a elhárítására, ha nem történik meg akkor kötbér fizetésére köteles a cég. De a legtöbb esetben előtte le szokták zárni, így ha újra bejelented, akkor ne új hiba jegy legyen indítva, hanem az előzőt nyittasd vissza.
Akkor ebből kötbérnek kéne lenni mert tegnap lejárt a 72 óra de értesitést még nem kaptam a hibajegy lezárásáról. Mondjuk jobban örülnék ha inkább megjavítanák.
-
Dragon3000
nagyúr
Sziasztok! Tudja valaki mire vonatkozik a 72 óra? A javítás elvégzésére vagy annak elkezdésére. Azért kérdezem mert van egy aktuális hibajegyem( még nem kaptam értesítést a lezárásáról) amivel kapcsolatban hívott a szerelő még a 72 óra letelte előtt. Szerinte megtalálták a hibát és kijavították, ehhez képest utána egy órával ugyanúgy nem volt net.
72 óra van a hiba jelzése után a elhárítására, ha nem történik meg akkor kötbér fizetésére köteles a cég. De a legtöbb esetben előtte le szokták zárni, így ha újra bejelented, akkor ne új hiba jegy legyen indítva, hanem az előzőt nyittasd vissza.
-
kisapa
őstag
Sziasztok! Tudja valaki mire vonatkozik a 72 óra? A javítás elvégzésére vagy annak elkezdésére. Azért kérdezem mert van egy aktuális hibajegyem( még nem kaptam értesítést a lezárásáról) amivel kapcsolatban hívott a szerelő még a 72 óra letelte előtt. Szerinte megtalálták a hibát és kijavították, ehhez képest utána egy órával ugyanúgy nem volt net.
-
Geth
veterán
Koax és box mellé szerintem is a népies alak dukál.
-
pjen
félisten
Szerintem nem azt írta, hogy most optikája van, hanem ha most átszerződik akkor most optikát kötnek-e be hozzá.
De azt sehol nem írtam, hogy koaxot húznak be hozzá, olvass vissza!
Egyébként helyesen írva 'miért' a szó, amit keresel."miért, mért2020. 03. 12.
Helyes-e a miért helyett írásban a mért használata?
A miért a köznyelvi alak, a mért forma kissé népies, a bizalmasabb élőnyelvben gyakori. Használata függ az adott írott szöveg stílusától is. (MKné)"
Unatkoztam, keresgéltem. -
Lackooo84
nagyúr
Mit kell engedélyezni? Tényleg furcsa ez egy kicsit.
De az eredeti témához kanyarodva, ott be tudtál/tudtatok lépni a szolga eszközbe ezek szerint. Én arra írtam ezt, ha sehogy nem tud az előfizető belépni a szolga eszközbe és szeretne állítgatni (wifi nevet, paramétereket, fix IP címeket, stb.. arra sokkal jobb egy saját router).Nem tudok belépni, ez a gond.
-
TIT
veterán
Be tudtam lépni a régen megadott adatokkal,mert kilőtték a port forwardingnál beállított appot,mondjuk ilyet akkor csinált amikor az fw.-t frissítették,de akkor belépési adatokat is resetelték.
-
gurabli
őstag
-
the.odzsy
senior tag
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
Egy ismerősöm nem tud belépni a szolga routerbe (ex Digi optika, Huawei ONT). Jól tudom, hogy ez nincs tiltva, és kell lennie user pass-nak az admin felülethez? Port forwarding kellene, stb. -
kisapa
őstag
Sagemcom modem docsis3.1-es ezért csak ezres csomaghoz adnak, nem lehet választani.
Azért kérdeztem mert tegnap hívott az ügyfélszolgálat a hiba bejelentésemmel kapcsolatban és kérdezte, hogy milyen modemem van. Na mindegy majd kiderül mert ma lejár a 72 óra a javításra.
-
kabelmania27
Topikgazda
-
kisapa
őstag
Sziasztok! Tapasztalatokra lennék kíváncsi a szolgáltatói modemekről. Melyik a jobb a Sagemcom vagy a Compal. Egyáltalán lehet választani?
-
fcbarca
őstag
Sajnos a wifi-t nem lehet letiltani, kijönnek a one-osok, és elvileg megcsinálják (nem bánnám, ha cserélnék egy jobbra)
-
fcbarca
őstag
Na ezt jó tudni, nem tudtam h megmaradnak. A módszer első felét ismertem már (de lehet olvastad), csak ez a része nem volt meg.
Most tesztelni fogom a kis huawei hg8145v5, hogy bír egy 1 gbps gamer pc-t, és egy wifi 6-os Access pointot. Ha esetleg nem bír (instabil lesz a ping gameba), megpróbálom letiltani majd a kis huawei wifi-jét. Gondolom jó gyenge proci van benne.

-
garga pista
Topikgazda
Na ezt jó tudni, nem tudtam h megmaradnak. A módszer első felét ismertem már (de lehet olvastad), csak ez a része nem volt meg.
-
fcbarca
őstag
Nincs, ha értelmes beállítási lehetőségeket akarsz, akkor modem mód+saját router. Más is járt így a topikban, ami nekem van eszköz azzal szintén ugyanez a helyzet.
megvan a megoldás. uvegszal kihuz, factory reset be, pc-vel összeköt, ip adress belép, a router hatuljan levo adatokkal, beenged, aztan radugon az uvegszalat, sajnos ujra nem tudsz majd beleoni, de a beallitasok megmaradnak.
-
woodworm
veterán
-
garga pista
Topikgazda
Mit kell engedélyezni? Tényleg furcsa ez egy kicsit.
De az eredeti témához kanyarodva, ott be tudtál/tudtatok lépni a szolga eszközbe ezek szerint. Én arra írtam ezt, ha sehogy nem tud az előfizető belépni a szolga eszközbe és szeretne állítgatni (wifi nevet, paramétereket, fix IP címeket, stb.. arra sokkal jobb egy saját router). -
cocka
veterán
Már rég volt, hogy ilyet csináltam, de szerintem AP kiterjesztésnél nem is kell semmit állítani a másik eszközön (vagy az WDS Bridge mód, lehet keverem). Jó ideje csak mesh-t állítottam/állítok be, mondjuk azt egyik szolga eszköz se tudja

Igen én is úgy tudom, hogy kb. csak wifi SSID meg jelszó kell hozzá és kész.
Új hozzászólás Aktív témák
-
16400 - 16301
18596 - 18001 18000 - 17901 17900 - 17801 17800 - 17701 17700 - 17601 17600 - 17501 17500 - 17401 17400 - 17301 17300 - 17201 17200 - 17101 17100 - 17001 17000 - 16901 16900 - 16801 16800 - 16701 16700 - 16601 16600 - 16501 16500 - 16401 16400 - 16301 16300 - 16201 16200 - 16101 16100 - 16001 16000 - 15901 15900 - 15801 15800 - 15701 15700 - 15601 15600 - 15501 15500 - 15401 15400 - 15301 15300 - 15201 15200 - 15101 15100 - 15001 15000 - 14901 14900 - 14801 14800 - 14701 14700 - 14601 14600 - 14501 14500 - 14401 14400 - 14301 14300 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● One mobilszolgáltatások ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
- Path of Exile (ARPG)
- Diablo IV
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Gyúrósok ide!
- Poco X8 Pro - majdnem tökéletes
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen egy hatéves iPhone-t használni 2026-ban?
- Revolut
- További aktív témák...
- Bambu Lab X-Filter (HEPA 13 & Carbon Combo Filter) (ÚJ)
- Erős, !GARANCIÁLIS! MSI KATANA 17 HX gamer laptop! -i7 14650HX , RTX 5070 8gb MAX TGP, 16gb DDR5,1tb
- Szép állapotú Asus TUF F15 i7-10870H NVIDIA GTX1660Ti 6GB 16GB DDR4 512GB SSD 144Hz gamer laptop
- i3 7100 / 8gb ddr4 ram / kingston 240ssd
- LIAN LI Strimer Plus v2 12VHPWR 16pin - 3x8pin VGA Tápkábel 33.5cm 8LED aRGB
- AKCIÓ! GIGABYTE B650M R7 7700X 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Lian Li Vector V100 750W
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Titanium Gray Megkímélt állapot
- 27% - Cooler Master FEHÉR Extension Cable Kit
- Apple iPhone 13 Pro 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával

Gubek-Einste
Dr Bubo