-
16300 - 16201
18596 - 18001 18000 - 17901 17900 - 17801 17800 - 17701 17700 - 17601 17600 - 17501 17500 - 17401 17400 - 17301 17300 - 17201 17200 - 17101 17100 - 17001 17000 - 16901 16900 - 16801 16800 - 16701 16700 - 16601 16600 - 16501 16500 - 16401 16400 - 16301 16300 - 16201 16200 - 16101 16100 - 16001 16000 - 15901 15900 - 15801 15800 - 15701 15700 - 15601 15600 - 15501 15500 - 15401 15400 - 15301 15300 - 15201 15200 - 15101 15100 - 15001 15000 - 14901 14900 - 14801 14800 - 14701 14700 - 14601 14600 - 14501 14500 - 14401 14400 - 14301 14300 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-07-08 18:12 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
MadMancs
veterán
Na ez elkerülte a figyelmem, sokat nem volt téma akkor itt a topikban Mondjuk ez még csepp a tengerben, de akkor van fejlődés, kérdés mennyire működik más eszközökkel.
Mondjuk nem tudom van e különbség az ONT alján lévő . belepés és az SN alapú belépés között , mindegyiknél látszik e minden (nálam a kezdetektől fogva működik az alján lévő login). Én nem használom, mert Asus mesh hálózat van itthon. De gondolom Huawei routerekkel dolgozik csak együtt.
-
Lackooo84
nagyúr
Már rég volt, hogy ilyet csináltam, de szerintem AP kiterjesztésnél nem is kell semmit állítani a másik eszközön (vagy az WDS Bridge mód, lehet keverem). Jó ideje csak mesh-t állítottam/állítok be, mondjuk azt egyik szolga eszköz se tudja

Nem jó nincs net. Mindenképp engedni kell a küldő routeren is.
-
garga pista
Topikgazda
-
MadMancs
veterán
Már rég volt, hogy ilyet csináltam, de szerintem AP kiterjesztésnél nem is kell semmit állítani a másik eszközön (vagy az WDS Bridge mód, lehet keverem). Jó ideje csak mesh-t állítottam/állítok be, mondjuk azt egyik szolga eszköz se tudja

Amit mostanában osztogatnak Huawei ONT pont tudja mesh-t 😃
-
garga pista
Topikgazda

-
Geth
veterán
-
Lackooo84
nagyúr
Nincs, ha értelmes beállítási lehetőségeket akarsz, akkor modem mód+saját router. Más is járt így a topikban, ami nekem van eszköz azzal szintén ugyanez a helyzet.
Rokonnál csak AP kiterjesztést akartam beállítani egy másik ócó routerrel, hogy a konyhájukban is jó legyen a térerő (vastag téglafalú lakás). Most azért nem fog venni még egy harmadik routert.
-
makoss
veterán
Igen, de ugyanaz a cég.
-
garga pista
Topikgazda
-
fcbarca
őstag
-
Lackooo84
nagyúr
gyári digis routert próbáltam ma okositani, a belépési adatokat ugyebár megváltoztatta a digi anno. most felhivtam az one-t, adtak belépési adatokat, azt mondták, felhasználónév user, password 4IG+a routeren lévő SN szám utolsó 6 számjegye, nem ment, csináltak rá egy visszaállitást, továbbra sem megy, valaki volt hasonló helyzetben?
huawei hg8145v5 gpon routerről van szó
üdvNekem is ez volt rokonnál minden lehetséges variációt próbáltam amit itt a topikban meg neten találtam, semmi. Felhívotam őket, ugyanezt adták meg, de nem volt jó. Érdekes.
-
fcbarca
őstag
gyári digis routert próbáltam ma okositani, a belépési adatokat ugyebár megváltoztatta a digi anno. most felhivtam az one-t, adtak belépési adatokat, azt mondták, felhasználónév user, password 4IG+a routeren lévő SN szám utolsó 6 számjegye, nem ment, csináltak rá egy visszaállitást, továbbra sem megy, valaki volt hasonló helyzetben?
huawei hg8145v5 gpon routerről van szó
üdv -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Üdv!
Ha jól sejtem, akkor a One mobilszolgáltatások topikot keresed.
-
makoss
veterán
Üdv!
Ritka pocsék az One XXL net
Olyan lassan töltődnek be az oldalak, hogy az hihetetlen
Lesz majd valami normálisabb korlátlan net e helyett?
-
Voice24
őstag
Hali!
Kis segítséget kérnék, hátha valaki tud rá okosságot.
Van egy Philips led tévém, és most mellette egy Minibox Pro. A box egy soundbarba van kötve hdmi-vel, a soundbar szintén hdmi-vel a tévébe. Az a jelenség, hogy a box használata közben ha pl. a beállításokba megyek, azon belül is valamelyik almenübe, ahol már nem látszik kép, csak a fekete háttér és a feliratok, akkor elsötétedik az egész, visszaesik a fényerő, és alig olvasható a felirat. Visszalépve innen az almenüből a főmenübe, visszajön a fényerő. De pl. ha a boxon indítom el a Kodit, és ott filmnézés közben mondjuk belemegyek a hang beállításokba, az is elhalványodik, ott is visszaveszi a fényerőt. Tehát olyankor csinálja, amikor csak sötét háttér és feliratok vannak, ha normál kép van, akkor nem.
Ja, és ez a jelenség a korábbi médiaboxnál is megvolt, leginkább ott is a beállításokba lépve tapasztaltam ezt. Ez a régebbi box közvetlenül a tévébe volt kötve.
A tévé más forrásoknál nem csinálja ezt, kizárólag a One-os boxokkal.
Mi a fene lehet az oka? -
Tharkoul
tag
Rendesen be kellene állítani a bekötődobozt hogy az ottani jelszintek is jók legyenek. Egy új bekötésnél csak felpattintják a dolgokat és nem méricskélnek hogy mennyire jó a jel. Majd ha az előfizetőnek nem tetszik akkor majd jelzi és kimegy újra egy műszaki munkatárs.
Beszéltem olyannal ahol az intézménynek be lett állítva rendesen, ott a sebesség is jó és rendesen használható így az internet.Miután többszöri panasz után kiküldtek két technikust akiknek prezentálni tudtam négy nap folyamán rögzített méréseimet, fél óra múltán arra a konklúzióra jutottak, hogy cserélik ONT-t. Lekopogom, szerencsére megoldódott a probléma.
-
Tharkoul
tag
Sziasztok,
Segítsetek kérlek, kicsit tanácstalan vagyok és remélem jó helyen vagyok. Van egy hosszú ideje fennálló problémám. Sima alap koax netem van az ősidőkből, jelenleg 500-as csomagban (500/22). Competitive játékokat szoktam játszani általában (illetve csak azoknál jelent ez problémát), rendszeresen előfordul, hogy olyan szinten vagyok lemaradva a szerverhez képest, hogy nincs időm reagálni az ellenfél mozgására és már halott is vagyok (pl fal mögüli peekelés), nagyjából 10 szerverből 1 játszható, úgy, hogy frankfurt, bécs és a környék szervereihez kapcsolódom. Ha nyomok egy speed testet, akkor a letöltési latency-m 800-900 között ugrál, ez mennyire normális? Másik oldalakkal összehasonlítva nem ennyire kirívó a szám, de ott is jelen van (500-700). Egyik kérdésem, hogy akinek ilyen nete van, megnézné, hogy neki mennyi a latency? Letöltés/feltöltés sebessége rendben van, azzal nincs gond, ahogy a pingem is mindig jó a játékban (15-16). 4x voltak már nálam a szerelők (mindig más), de már nem tudnak mit csinálni, mert szerintük minden rendben van, villanyoszlopon is cseréltek már valamit, a házba bejövő erősítőt v. zajcsillapítót is, modemet is, és esküszöm még akkor volt a legjobb mikor hozzá sem nyúltak, most, hogy már minden új, a jelenség még észrevehetőbb. Most kapcsolódnék a topikhoz, tudnék váltani csomagot, ami elvileg RFOG lenne (1000/40 - sajnos full optikai hálózat nincs erre), hozna ez érezhető javulást szerintetek (már nem a sebesség, hanem maga a hálózat)? Aki ilyen helyzetben van mint én és váltott, segített neki, vagy engedjem el a dolgot?

Bocs, kicsit hosszúra sikerült...Nem látom a leírásodból, hogy más eszközzel is tesztelted volna, illetve hogy az ő méréseik saját gépükön mit mutattak.
Illetve említetted, hogy latency 500-900ms között változik, de játékokban ping 15-16ms. Elnézést, de ez kicsit zavaros így számomra.
-
Rage47
nagyúr
-
Peter.70
addikt
-
bazsimano
őstag
-
Peter.70
addikt
-
bazsimano
őstag
Sziasztok! Nem tudjatok honnan tudom kinyerni az one apphoz a jelszot? Jelszoemlekezteto nem mukodik...
-
janakbacsi
őstag
15. Kerületben másnak is baszakodik a net? Nálam nincs sajnos.
-
LógaGéza
veterán
Admin felhasználó alatt van, de úgy nem tudsz belépni.
Egy lehetőség van rá, korábban itt és itt is írtam róla (meg itt egy kép, még a Digis topikból), a lényeg hogy ki kell húzni az optikai kábelt és egy hardveres restet tolni az ONT-n (gombot hosszan nyomni), újraindulás után beenged az admin/admin párossal, minden menüt lehet nézegetni. Ha bent vagy a webes felületében, akkor vissza kell dugni az optikai kábelt, egy nagyon rövid ideig lehet nézni az optikai jel státuszát is. Viszont amint letöltődik rá az OLT-ről a One-os konfig, ki fog dobni az admin felületből és nem enged már vissza, csak mezei userként.
(Egyébként modem módban is elérhető a webes felülete az ONT-nek, csak a saját router helyett egy laptop/PC-t kell dugni a LAN1 portra és kézzel adni a PC-nek IP címet abból a tartományból ami az ONT gyárija, meg persze átjárónak megadni és így is meg lehet nyitni az oldalát).Köszönöm, végül inkább nyitottam egy hibajegyet. Tegnap reggel írtam a weboldalon keresztül, ma délelőtt már voltak is kinn, és megoldották a problémát, valóban a bejövő jel volt gyenge.
-
pjen
félisten
Ha kábelen nincs netje neki, akkor wifin se lesz.
Le kell adni hibára, mert a gond alapja az, hogy elmegy teljesen az internet/leesik a sávszél nagyon és azért akad meg a box is.Akkor félre értettem amit írt. Bocs.
-
garga pista
Topikgazda
-
Spin
aktív tag
Sziasztok,
Segítsetek kérlek, kicsit tanácstalan vagyok és remélem jó helyen vagyok. Van egy hosszú ideje fennálló problémám. Sima alap koax netem van az ősidőkből, jelenleg 500-as csomagban (500/22). Competitive játékokat szoktam játszani általában (illetve csak azoknál jelent ez problémát), rendszeresen előfordul, hogy olyan szinten vagyok lemaradva a szerverhez képest, hogy nincs időm reagálni az ellenfél mozgására és már halott is vagyok (pl fal mögüli peekelés), nagyjából 10 szerverből 1 játszható, úgy, hogy frankfurt, bécs és a környék szervereihez kapcsolódom. Ha nyomok egy speed testet, akkor a letöltési latency-m 800-900 között ugrál, ez mennyire normális? Másik oldalakkal összehasonlítva nem ennyire kirívó a szám, de ott is jelen van (500-700). Egyik kérdésem, hogy akinek ilyen nete van, megnézné, hogy neki mennyi a latency? Letöltés/feltöltés sebessége rendben van, azzal nincs gond, ahogy a pingem is mindig jó a játékban (15-16). 4x voltak már nálam a szerelők (mindig más), de már nem tudnak mit csinálni, mert szerintük minden rendben van, villanyoszlopon is cseréltek már valamit, a házba bejövő erősítőt v. zajcsillapítót is, modemet is, és esküszöm még akkor volt a legjobb mikor hozzá sem nyúltak, most, hogy már minden új, a jelenség még észrevehetőbb. Most kapcsolódnék a topikhoz, tudnék váltani csomagot, ami elvileg RFOG lenne (1000/40 - sajnos full optikai hálózat nincs erre), hozna ez érezhető javulást szerintetek (már nem a sebesség, hanem maga a hálózat)? Aki ilyen helyzetben van mint én és váltott, segített neki, vagy engedjem el a dolgot?

Bocs, kicsit hosszúra sikerült... -
pkaresz
őstag
Nem tudom mi a fura

Rengetegen vannak régi Digis tv csomagokban és amennyire lehet nem is érdemes váltani, addig meg nem kódolhatják csak úgy le, hacsak nem önként kiosztanak minden előfizetőnek CI modult/boxot (amik hiánycikkek félig-meddig).Csakk annyi, mindegyik ONE, de mégsem ugyan az, ennyi!
-
garga pista
Topikgazda
-
pkaresz
őstag
exDigin most is a legtöbb csatornán nincs kódolás. Van pár csatorna, ami csak a legnagyobb csomaggal jön, azok a kódoltak (a kiosztásban meg tudod nézni*).
*vagyis ami a régi Digis csomagok része, azon nincs kódolás, csak amik plusz adók a One-os Family csomagban.Értem köszi! Fura azért.
-
garga pista
Topikgazda
-
cocka
veterán
Szerintem nem azt írta, hogy most optikája van, hanem ha most átszerződik akkor most optikát kötnek-e be hozzá.
De azt sehol nem írtam, hogy koaxot húznak be hozzá, olvass vissza!
Egyébként helyesen írva 'miért' a szó, amit keresel.Egyébként helyesen írva 'miért' a szó, amit keresel.
Tudom semmi közöm hozzá, de azért hadd írjam le, nálam ez pusztán "szakmai ártalom". Azért itt rengeteg hozzászóló írásába bele lehetne kötni, de ahányszor én ezt megtettem máshol, annyiszor kaptam a savat meg jött a szokásos nyelvtannácizás.
Egyesek számára olyan, mint nyelvhelyesség, központozás szintén nem létezik. Szóval én a korrigálásokat már réges-rég feladtam.
Én sem vagyok tökéletes ebből a szempontból, de törekszem rá. Az emberek valahogy nem hajlandóak megérteni, hogy a helyesírás, a nyelvhelyesség szabályainak betartásával érthetőbbé válik a kommunikációjuk. Nem kell a kommunikációs hibákból adódó süketelésen végigmenni. De az a qrva gyors tempó mindig fontosabb, mint az érthetőség.
Én sem értek minden szabállyal egyet, de ha megértjük mi a szabályok célja, akkor talán a betartásuknak is több értelme lesz. A szabályok meg nyilván azért kellenek, hogy ha stílusban nem is tudunk egységesek lenni, legalább a fenti két szempontból legyünk azok. -
looser
addikt
Figyelmetlen voltam, köszönöm
Jelenleg csak a streaming premium kerül 3000-be havonta, ezért gondoltam, hogy 3500-ért váltanék, de így marad a 4 párhuzamos stream miatt. -
pjen
félisten
-
garga pista
Topikgazda
Bocs de el kellett mennem dolgozni és csak most értem rá olvasgatni. Koaxos netem van de ha a modemet resetelem akkor elvesztem a bridge módot nem? A wifi miatt szeretném a saját routert használni. Egyébként most az imént is megállt a kép és kiírta, hogy nincs internet kapcsolat, és valóban nem volt asztali gépen sem. A ledek viszont ugyanúgy világítanak mint amikor minden rendben.
Sry, azt nem tudtam, hogy totál visszaáll.
Add le hibára akkor, mert itt a nettel van az alapvető gond. De valszeg az üfszolgálat is azzal fog jönni, h router módban is tesztelni kell... -
kisapa
őstag
-
pjen
félisten
Bocs de el kellett mennem dolgozni és csak most értem rá olvasgatni. Koaxos netem van de ha a modemet resetelem akkor elvesztem a bridge módot nem? A wifi miatt szeretném a saját routert használni. Egyébként most az imént is megállt a kép és kiírta, hogy nincs internet kapcsolat, és valóban nem volt asztali gépen sem. A ledek viszont ugyanúgy világítanak mint amikor minden rendben.
Ha WIFI van használd arról a boxot, nálam is arról mennek.
-
jovás
senior tag
-
kabelmania27
Topikgazda
Ha reseteled a modemet router üzemmódban fog újraindulni.
Elvileg törvényi előírás miatt küldenek ajánlatot, ex Vodafone vagy One-hoz átszerződött ex Digi előfizetés esetén is küldenek értesítést. -
kisapa
őstag
Koaxos neted van, ahogy tippeltem?
HA igen, akkor indítsd újra a modemet, utána az első 3 eszköz kap IP-t. Ha nem koaxos a net, akkor a szolga eszközt vissza kell kérni router módba. De mielőtt nekiágnál, a teljes újraindítás és reset nem árt. Net sebesség ellenőrzés úgyszintén.Bocs de el kellett mennem dolgozni és csak most értem rá olvasgatni. Koaxos netem van de ha a modemet resetelem akkor elvesztem a bridge módot nem? A wifi miatt szeretném a saját routert használni. Egyébként most az imént is megállt a kép és kiírta, hogy nincs internet kapcsolat, és valóban nem volt asztali gépen sem. A ledek viszont ugyanúgy világítanak mint amikor minden rendben.
-
pjen
félisten
"Az HBO Max streaming Standard szolgáltatása elérhető egyes otthoni internet díjcsomagok részeként, valamint kiegészítő szolgáltatásként otthoni internet vagy TV díjcsomag mellett." Nekem ezt adja a ONE. Eddig nem is tudtam, hogy van prémium.
-
zichie
senior tag
-
looser
addikt
Sziasztok! HBO MAX packban standard vagy premium a streaming szolgáltatás?
-
jovás
senior tag
-
patrikcoc
senior tag
-
vlesi69
őstag
Ha van most koax és optikai is (mármint exDigi és exVoda hálózat is elérhető), akkor lehet, h optikára átkötnek (ha van még az optikai kötődobozban szabad kapacitás). Optikával jobban jársz, szóval ha átszerződsz kérd át arra magad, ha van rá lehetőség.
Köszönöm mindenkinek a választ!
Páromnál One van az én nevemen XXL net szimkártyával és le jön mindenből 20 százalék, nála koaxal van bekötve mert az optikait nem húzták be, a tévébe kártyát kértem, nincs nagyon gondunk vele és az eddigi kódokat megkaptuk a stream csatornákhoz. Nálam meg ha már sz@rakodnak az átkötéssel csak akkor lesz One, a koax levágva csak optikai van.
garga pista Tovább olvastam, bocs tényleg a vessző maradt le. -
garga pista
Topikgazda
Köszi! Nem rólam van szó. Egy kolléga. Már váltott. S nincs kódolt csatorna.?
garga pista is köszi.
exDigin most is a legtöbb csatornán nincs kódolás. Van pár csatorna, ami csak a legnagyobb csomaggal jön, azok a kódoltak (a kiosztásban meg tudod nézni*).
*vagyis ami a régi Digis csomagok része, azon nincs kódolás, csak amik plusz adók a One-os Family csomagban. -
pkaresz
őstag
Szia!
Amennyiben médiacardot és a family tv csomagot kérsz a kódolt csatornákat tudod nézni, de azok a csatornák amelyek jelenleg is kódolatlanul jönnek átszerződés után is kódolatlanok maradnak annál a tévénél ahol nem lesz kártya vagy box.Köszi! Nem rólam van szó. Egy kolléga. Már váltott. S nincs kódolt csatorna.?
garga pista is köszi.
-
pjen
félisten
Minden ugyan az marad fizikailag, max kapsz másik modemet vagy boxot. Ugyanaz a jel jön be, ugyanolyan IP címet kapsz. Max ha IPTV-s boxot kérsz, változik kicsit a kép minősége. De a netes forgalom és koaxos tv jel is ugyanaz lesz.
Még annyit, family tv csomagot kérsz " kérhetsz mini box prót, a kép sokkal jobb lesz, viszont kell a boxhoz UTP vagy egy jó WIFI, de koax nem.
-
kabelmania27
Topikgazda
Szia!
Amennyiben médiacardot és a family tv csomagot kérsz a kódolt csatornákat tudod nézni, de azok a csatornák amelyek jelenleg is kódolatlanul jönnek átszerződés után is kódolatlanok maradnak annál a tévénél ahol nem lesz kártya vagy box. -
garga pista
Topikgazda
Minden ugyan az marad fizikailag, max kapsz másik modemet vagy boxot. Ugyanaz a jel jön be, ugyanolyan IP címet kapsz. Max ha IPTV-s boxot kérsz, változik kicsit a kép minősége. De a netes forgalom és koaxos tv jel is ugyanaz lesz.
-
pkaresz
őstag
Sziasztok!
Kérdésem volna.
Az Ex Diginél, ha vált valaki ONE ra s nem történik semmi fizikai változás, akkor az már ONE, vagy marad Digi, csak más a tarfa, s a minőség, vagy , hogy is van ez??
Köszi! -
jovás
senior tag
-
pjen
félisten
-
garga pista
Topikgazda
Koaxos neted van, ahogy tippeltem?
HA igen, akkor indítsd újra a modemet, utána az első 3 eszköz kap IP-t. Ha nem koaxos a net, akkor a szolga eszközt vissza kell kérni router módba. De mielőtt nekiágnál, a teljes újraindítás és reset nem árt. Net sebesség ellenőrzés úgyszintén. -
pjen
félisten
Jah, hogy most is optika van nála. Na ezért kellene használni vesszőt is a mondatokban
, mert nem az jött át nekem.
Attól még mondjuk továbbra se írtam sehol, hogy koaxot húznak be. Csak h lehet exVoda és exDigi is (kint az utcán/lépcsőházban), szóval ezt meg te nem értetted meg.Bent van a DIGI optika.
-
kisapa
őstag
Akkor egy box resetelés/gyári visszaállítás esetleg. Amit írtál, IPTV módot kapcsold be a routeredbn esetleg. Amikor megakad, érdemes lenne mérni sebesség tesztet pc-n (szintén kábelen), nem-e alapból gond van a netsebességgel.
Amit írt pjen azt is megpróbálhatod, annyi kiegészítéssel, hogy a routert nem kell kihúzni/kikötni, csak a box LAN kábelét dugd a szolga modembe, ha koaxon vagy akkor 3 eszköz kap publikus IP-t, szóval kellene a boxnak is netet kapni (csak innentől mivel másik hálózaton van, pl. telefonról nem fogod tudni elérni a Yt,Netflix stb. appokban)Próbáltam közvetlenül a modembe dugni de akkor nem talált netet. Melyik 3 port az amelyik működik?
-
garga pista
Topikgazda
Jah, hogy most is optika van nála. Na ezért kellene használni vesszőt is a mondatokban
, mert nem az jött át nekem.
Attól még mondjuk továbbra se írtam sehol, hogy koaxot húznak be. Csak h lehet exVoda és exDigi is (kint az utcán/lépcsőházban), szóval ezt meg te nem értetted meg. -
pjen
félisten
Nekem is eszembe jutott vmi
Majd megírja a kérdező, milyen kábel megy hozzá, azt akkor egyértelmű lesz.
De amúgy az átszerződés miatt nem lehet elégszer leírni, a topik keresőt érdemes használni, pl. átszerződés keresőszóra.
(A nyelv változik valóban, de más kategória a helyesírás és az elgépelés. Off vége)ha váltani kell Digiről Onera most optikai a Digi arra kötnek rá? Tényleg nem értelek, hiszen megírta.A mostani DIGI ről ami optikán megy hozzá akar váltani ONE ra.
Feladtam. -
garga pista
Topikgazda
Eszembe jutott, ha váltani kell Digiről Onera most optikai a Digi arra kötnek rá? Szerintem azt írta:most DIGI van Nála optikán és azt kérdezi, ha vált akkor a mostani DIGI optikára kötik e az ONE t.
Nem keresek semmit, a nyelv változik.
Vissza olvastam. Az optika bent van Nála .(ha van még az optikai kötődobozban szabad kapacitás)????
Ja a koax:Ha van most koax és optikai isNekem is eszembe jutott vmi
Majd megírja a kérdező, milyen kábel megy hozzá, azt akkor egyértelmű lesz.
De amúgy az átszerződés miatt nem lehet elégszer leírni, a topik keresőt érdemes használni, pl. átszerződés keresőszóra.
(A nyelv változik valóban, de más kategória a helyesírás és az elgépelés. Off vége) -
pjen
félisten
Szerintem nem azt írta, hogy most optikája van, hanem ha most átszerződik akkor most optikát kötnek-e be hozzá.
Egyébként helyesen írva 'miért' a szó, amit keresel.Eszembe jutott, ha váltani kell Digiről Onera most optikai a Digi arra kötnek rá? Szerintem azt írta:most DIGI van Nála optikán és azt kérdezi, ha vált akkor a mostani DIGI optikára kötik e az ONE t.
Nem keresek semmit, a nyelv változik.
Vissza olvastam. Az optika bent van Nála .(ha van még az optikai kötődobozban szabad kapacitás)????
Ja a koax:Ha van most koax és optikai is -
garga pista
Topikgazda
Egyébként helyesen írva 'miért' a szó, amit keresel. -
pjen
félisten
Ha van most koax és optikai is (mármint exDigi és exVoda hálózat is elérhető), akkor lehet, h optikára átkötnek (ha van még az optikai kötődobozban szabad kapacitás). Optikával jobban jársz, szóval ha átszerződsz kérd át arra magad, ha van rá lehetőség.
most optikai a Digi ,csak át reggelik és kap boxot vagy kártyát, amit kér. Mért húznának be egy koaxot?
-
garga pista
Topikgazda
Akkor egy box resetelés/gyári visszaállítás esetleg. Amit írtál, IPTV módot kapcsold be a routeredbn esetleg. Amikor megakad, érdemes lenne mérni sebesség tesztet pc-n (szintén kábelen), nem-e alapból gond van a netsebességgel.
Amit írt pjen azt is megpróbálhatod, annyi kiegészítéssel, hogy a routert nem kell kihúzni/kikötni, csak a box LAN kábelét dugd a szolga modembe, ha koaxon vagy akkor 3 eszköz kap publikus IP-t, szóval kellene a boxnak is netet kapni (csak innentől mivel másik hálózaton van, pl. telefonról nem fogod tudni elérni a Yt,Netflix stb. appokban) -
garga pista
Topikgazda
-
pjen
félisten
igen, csak a név változik, a díj. Kapsz boxot vagy kártyát, amit kérsz és jönni fognak a most még kódolt csatornák is. A DIGI kodolatlan rendszere is megmarad. ne engedd, hogy elvágják a koaxot. A boxhoz UTP kell vagy jó WIFI +áram, semmi más.
-
vlesi69
őstag
Eszembe jutott, ha váltani kell Digiről Onera most optikai a Digi arra kötnek rá?
-
pjen
félisten
-
kisapa
őstag
Nem valószínű, hogy segít mert az a multicast-ra van, T-nél úgy megy az IPTV, de itt nem. Ettől független megpróbálhatod. A box Wifin v kábelen van? Ha tudsz, húzz ki LAN kábelt hozzá.
A box lan kábelen van.
-
garga pista
Topikgazda
Sziasztok! Lehet butaságot kérdezek de van egy kis gondom. Két hete kihozták a minibox pro eszközt ami igazából tetszett is kb egy hétig. Utána elég gyakran megállt a kép mintha lassú lenne a net. Azt tudni kell, hogy 250/20-as netem van koax kábelen és a modem bridge módban van. Egy Archer AX23-as routerről megy minden. Esetleg ennél is be kéne kapcsolni az iptv módot mint a telekomos eszköznél vagy ez csak véletlen egybeesés, hogy pont most lassult be a net kapcsolatom. Tavaly július óta használom és eddig nem volt vele ilyen probléma.
Nem valószínű, hogy segít mert az a multicast-ra van, T-nél úgy megy az IPTV, de itt nem. Ettől független megpróbálhatod. A box Wifin v kábelen van? Ha tudsz, húzz ki LAN kábelt hozzá.
-
pkaresz
őstag
-
kisapa
őstag
Sziasztok! Lehet butaságot kérdezek de van egy kis gondom. Két hete kihozták a minibox pro eszközt ami igazából tetszett is kb egy hétig. Utána elég gyakran megállt a kép mintha lassú lenne a net. Azt tudni kell, hogy 250/20-as netem van koax kábelen és a modem bridge módban van. Egy Archer AX23-as routerről megy minden. Esetleg ennél is be kéne kapcsolni az iptv módot mint a telekomos eszköznél vagy ez csak véletlen egybeesés, hogy pont most lassult be a net kapcsolatom. Tavaly július óta használom és eddig nem volt vele ilyen probléma.
-
garga pista
Topikgazda
Admin felhasználó alatt van, de úgy nem tudsz belépni.
Egy lehetőség van rá, korábban itt és itt is írtam róla (meg itt egy kép, még a Digis topikból), a lényeg hogy ki kell húzni az optikai kábelt és egy hardveres restet tolni az ONT-n (gombot hosszan nyomni), újraindulás után beenged az admin/admin párossal, minden menüt lehet nézegetni. Ha bent vagy a webes felületében, akkor vissza kell dugni az optikai kábelt, egy nagyon rövid ideig lehet nézni az optikai jel státuszát is. Viszont amint letöltődik rá az OLT-ről a One-os konfig, ki fog dobni az admin felületből és nem enged már vissza, csak mezei userként.
(Egyébként modem módban is elérhető a webes felülete az ONT-nek, csak a saját router helyett egy laptop/PC-t kell dugni a LAN1 portra és kézzel adni a PC-nek IP címet abból a tartományból ami az ONT gyárija, meg persze átjárónak megadni és így is meg lehet nyitni az oldalát). -
roseA580
aktív tag
-
Toth_Jani
őstag
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
ZTE F6600R ONT esetén (bridge módban) meg lehet valahogy nézni az optikai jelszinteket? Már végigkattintgattam a webes felületet, de nem találtam sehol sem... -
kisapa
őstag
Én is úgy gondoltam hogy nálam lesz a hiba, de két különböző routerrel, ugyan azt a hibát reprodukálni, azt eredményezte az én fejemben, hogy mégsem nálam lesz a probléma, mert ennek az esélye elég csekély, tekintettel arra hogy a régi modem egy másik lakásban azóta is hibátlanul működik, az új itt pedig pont ugyan azt a hibát hozza. De megpróbálkozom vele hátha
Mivel csak wifi-n van probléma inkább ott kellene a hibát keresni. Vannak erre ingyenes appok is amivel fel kehet térképezni, hogy melyik sávot mennyien használják.
-
maben
csendes tag
Itt nálad lesz a hiba.
Egyrészt átállás az az annyit jelent hogy One-os számlázásba kerültél. Teljes egészében ugyanaz az infrastruktúra szolgál ki mint egy nem átszerződöttet. Wifihez saját router esetén meg végképp semmi köze szolgaltatónak. Pláne ha kábelen meg oké. Inkább router topikban kellene érdeklődnöd.
Én is úgy gondoltam hogy nálam lesz a hiba, de két különböző routerrel, ugyan azt a hibát reprodukálni, azt eredményezte az én fejemben, hogy mégsem nálam lesz a probléma, mert ennek az esélye elég csekély, tekintettel arra hogy a régi modem egy másik lakásban azóta is hibátlanul működik, az új itt pedig pont ugyan azt a hibát hozza. De megpróbálkozom vele hátha
-
MadMancs
veterán
Sziasztok!
Történt nálam is egy Digi -> One átállás FTTH hálózaton, és az elmúlt pár hónapban egy nagyon fura dologra lettem figyelmes. Az internet maga hosszú évek óta teljesen hibátlanul működik, de mostanság előszeretettel eldobja az internetet, illetve nem működik az internet csak és kizárólag wifn keresztül.
A gyári Huawei modem bridge üzemmódban van, van mögötte egy xiaomi ax3600 ami az internetet osztja.
Gyanakodva hogy ezzel lesz a gond, megpróbáltam frissíteni a szoftvert, beállítani, kínai rommal, végső elkeseredésemben vettem egy másikat.
Láss csodát, az új modemmel is ugyan ez a probléma. Kábelen az internet közel hibátlan, wifin 24 órából 20 órában nem jó (akad, lassú, teljesen elmegy, tv nem is csatlakozik rá stb stb)
Közben kábelen hibátlan.
Valaki tudja mi lehet a gond?Itt nálad lesz a hiba.
Egyrészt átállás az az annyit jelent hogy One-os számlázásba kerültél. Teljes egészében ugyanaz az infrastruktúra szolgál ki mint egy nem átszerződöttet. Wifihez saját router esetén meg végképp semmi köze szolgaltatónak. Pláne ha kábelen meg oké. Inkább router topikban kellene érdeklődnöd.
-
garga pista
Topikgazda
Sziasztok!
Történt nálam is egy Digi -> One átállás FTTH hálózaton, és az elmúlt pár hónapban egy nagyon fura dologra lettem figyelmes. Az internet maga hosszú évek óta teljesen hibátlanul működik, de mostanság előszeretettel eldobja az internetet, illetve nem működik az internet csak és kizárólag wifn keresztül.
A gyári Huawei modem bridge üzemmódban van, van mögötte egy xiaomi ax3600 ami az internetet osztja.
Gyanakodva hogy ezzel lesz a gond, megpróbáltam frissíteni a szoftvert, beállítani, kínai rommal, végső elkeseredésemben vettem egy másikat.
Láss csodát, az új modemmel is ugyan ez a probléma. Kábelen az internet közel hibátlan, wifin 24 órából 20 órában nem jó (akad, lassú, teljesen elmegy, tv nem is csatlakozik rá stb stb)
Közben kábelen hibátlan.
Valaki tudja mi lehet a gond?Routert vettél újat, nem modemet a leírásod alapján. A router topikjában érdeklődnék előbb, sztem nem szolgáltatói hiba. Amit tudsz meg kipróbálni, a DNS címeket állítsd át a Google v Clodfare publikus címeire pl.
-
maben
csendes tag
Sziasztok!
Közben kábelen hibátlan.
Valaki tudja mi lehet a gond? -
vlesi69
őstag
A kollégámnál is még Digi van, tavaly nyáron hívták hogy átkötik, viszik a boxot stb, azóa is mennek.
-
degec
őstag
Ne kapcsold ki mert nem lesz hálózatod, hacsak nincs saját routered ami ossza az IP-címeket. Gondolom ez akkor koaxos net, a körzet és a leírása alapján (de a pontos típusát célszerű megnézni-megírni). Modem módba kapcsoltatva, IPv6-ot letiltva és saját routert beüzemelve jobban jársz biztosan.
Borisz76 Köszi jól, és garga pista IS ! kikapcsoltatom az ipv6 os címet ha lehet amit a one oszt. Az a baj hogy a powerline eszközöm azzal nem tud mit kezdeni, és veszek egy rendes routert.
-
garga pista
Topikgazda
Tiszteltem, ! ONE-os optikás gigabites végponti eszközöm van fekete álló, típusa passz..Mi korábbi UPC-s terület vagyunk 29-es körzet.
Helyi DHCPv4 szerver ezen beállítás -->mire szolgálna tudja valaki ? kikapcsolhatom?
Van mostanában más végponti eszköz, mint ami nekem van ??? mert ezzel nem igen vagyok megelégedve, a korában fehér 500as nethez adott intel belsejűhöz képest, stabilnak stabil, de powerline irányban fura anomáliát produkál..
Köszönöm szépen !!
Ne kapcsold ki mert nem lesz hálózatod, hacsak nincs saját routered ami ossza az IP-címeket. Gondolom ez akkor koaxos net, a körzet és a leírása alapján (de a pontos típusát célszerű megnézni-megírni). Modem módba kapcsoltatva, IPv6-ot letiltva és saját routert beüzemelve jobban jársz biztosan.
-
Borisz76
nagyúr
Tiszteltem, ! ONE-os optikás gigabites végponti eszközöm van fekete álló, típusa passz..Mi korábbi UPC-s terület vagyunk 29-es körzet.
Helyi DHCPv4 szerver ezen beállítás -->mire szolgálna tudja valaki ? kikapcsolhatom?
Van mostanában más végponti eszköz, mint ami nekem van ??? mert ezzel nem igen vagyok megelégedve, a korában fehér 500as nethez adott intel belsejűhöz képest, stabilnak stabil, de powerline irányban fura anomáliát produkál..
Köszönöm szépen !!
de powerline irányban fura anomáliát produkál..
Egy jól működő hálózatban az eszközök LAN összeköttetést használnak.
A wifi és a powerline kapcsolat működhet rendesen is de ez zsákbamacska mert wifi esetén zavaró rádió források, árnyékolások lehetnek...míg powerline esetéban a villamos hálózat minősége , a csatlakozások és a fázisok száma is bele szól a végeredménybe.
Tehát ha lehet ezeket kerülni kell...és marad a stabil , megbízható , olcsó LAN csatlakozás.
A legjobb megoldás ha a szolgáltató által adott eszköz nem oszt IP címet, nem nyúl bele semmibe....csak "átengedi" magán az adatfolyamot ( Bridge vagy DMZ mód ). Ebből következik, hogy saját routert ajánlott használni és azt már úgy konfigurálja magának az ember ahogy akarja. -
degec
őstag
Köszönöm szépen !!
-
bagoly71.
tag
-
Sofian
őstag
6880 (Tv + 1000 Ftth + telefon)
Amíg nem jön hivatalos értesítés arról hogy az egészet beszántják és kötelező váltani addig ez így is marad. (ha jön akkor is kivárom az utolsó napot
) -
vlesi69
őstag
Én még mindig 7120 forintot fizetek, lassan már vagy két év hogy semmi hüség, optikai, 1000 net, tévé, telefon. Senki nem hívot még hogy váltsak, működik, jön az email és befizetem.
-
vlesi69
őstag
-
vilmose33
őstag
-
vpeti22
kezdő
Mert ez az új szabály. Hűség lejárta előtt "hasonló" ajánlatot kell adnia a szolgáltatónak számlamellékletben mellékelve. Ez más szolgáltatóknál is így van. Persze nem kötelező elfogadni (főleg mivel többnyire rosszabbul jár vele az ember), maradhat a korábbi csomag, amíg majd meg nem emelik annyira az inflációkövető áremeléssel, hogy már muszáj lesz váltani valami másra.
Meg kitalálták a nagyokosok, hogy hűség alatt is emelkedhet az ár az inflációkövető emeléssel. Úgyhogy gyakorlatilag is értelmét veszti a hűség fogalma. -
yanna
addikt
-
4264adam
nagyúr
+1
lakásban a digi még mindig 9700Ft-os áron van (1Gbit net + 2db TV Koax). Nincs One felhasználói fiókom, újra kellene szerződni 11900Ft-os áron majd 6 hónap múlva 15.900Ft
Egyenlőre elnapolom mert közben a házat újítom így majd átköltözés után kell szerződést vinnem oda.
-
kisapa
őstag
Ma kaptam egy érdekes levelet az One-tól. Ha jól értem a hűség lejárta után semmi nem változik. Akkor miért kötnék új szerződést drágábban.
-
Iramirez
senior tag
-
pjen
félisten
-
Lackooo84
nagyúr
Láttam én is ilyet, 15+ éve. Manapság azért elég nehéz egy gmail-es vagy szolgáltatói címmel ilyet kivitelezni. Ha meg is trükközik valahogy, akkor egy karakter el van írva a nevében. Ha megnéz vki 1-1 spam levelet, látszik a mailcímen, hogy full kamu. Nemrég pl. ilyet kaptam (más kérdés h nem vagyok KH-s
):
Nekem nem 15 éve volt, hanem kb. 1.
-
Peter.70
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
16300 - 16201
18596 - 18001 18000 - 17901 17900 - 17801 17800 - 17701 17700 - 17601 17600 - 17501 17500 - 17401 17400 - 17301 17300 - 17201 17200 - 17101 17100 - 17001 17000 - 16901 16900 - 16801 16800 - 16701 16700 - 16601 16600 - 16501 16500 - 16401 16400 - 16301 16300 - 16201 16200 - 16101 16100 - 16001 16000 - 15901 15900 - 15801 15800 - 15701 15700 - 15601 15600 - 15501 15500 - 15401 15400 - 15301 15300 - 15201 15200 - 15101 15100 - 15001 15000 - 14901 14900 - 14801 14800 - 14701 14700 - 14601 14600 - 14501 14500 - 14401 14400 - 14301 14300 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● One mobilszolgáltatások ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
- Erős, !GARANCIÁLIS! MSI KATANA 17 HX gamer laptop! -i7 14650HX , RTX 5070 8gb MAX TGP, 16gb DDR5,1tb
- Szép állapotú Asus TUF F15 i7-10870H NVIDIA GTX1660Ti 6GB 16GB DDR4 512GB SSD 144Hz gamer laptop
- i3 7100 / 8gb ddr4 ram / kingston 240ssd
- LIAN LI Strimer Plus v2 12VHPWR 16pin - 3x8pin VGA Tápkábel 33.5cm 8LED aRGB
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 2 i5-1145G7 16 GB Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27 (5K, 2019) asztali számítógép - i9 9900K 32GB DDR4 RAM 512GB SSD 580X
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Legion Duel 2 512GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Sony WH-1000XM5 fejhallgató

Gubek-Einste
Dr Bubo