-
10100 - 10001
18609 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 11901 11900 - 11801 11800 - 11701 11700 - 11601 11600 - 11501 11500 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-07-08 18:12 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
vilmose33
őstag
Sziasztok! Új előfizuhoz vettem egy TV-t ONE-nál részletre, viszont kiderült hogy gyári hibás. Elvileg úgy volt hogy javítható a szervíz szerint, majd egyszer kinyögték hogy a gyártó mégse tud hozzá alkatrészt adni, ezért adnak egy csereutalványt. Na most ilyenkor mi a helyzet? Járt már így valaki? Be lehet ezt valahogy váltani másik tv-re?
Érdekes megoldás,miért nem adtak egy új tv-t?
-
yanna
addikt
Sziasztok! Új előfizuhoz vettem egy TV-t ONE-nál részletre, viszont kiderült hogy gyári hibás. Elvileg úgy volt hogy javítható a szervíz szerint, majd egyszer kinyögték hogy a gyártó mégse tud hozzá alkatrészt adni, ezért adnak egy csereutalványt. Na most ilyenkor mi a helyzet? Járt már így valaki? Be lehet ezt valahogy váltani másik tv-re?
Nekem a csereutalvány ezt jelenti.

-
Baga19830701
csendes tag
-
samu74
addikt
-
muszi0521
aktív tag
-
gduck
addikt
-
pjen
félisten
-
muszi0521
aktív tag
Tv box USB Bemenet mire tudom használni ? Köszönöm a választ .
-
tomp
félisten
-
Adams84
aktív tag
Esetleg egy "próba" hibabejelentés a 1270-es számon, hogy hátha tudnak vele távolról csinálni valamit (pl. frissítés)?
-
tomp
félisten
A technikussal 1 gond van, hogy várni kell rá amire meg pont nincs szabad teljes napom...
Beviszem aztán ha cserélik akkor ok, ha nem akkor viszont leadom nem kell. -
nicu71
addikt
Úgy tűnik végleg kakukk a UPC-s mediacard. Vagy a kártyát nem tudja olvasni vagy a komplett modul nem éled fel.
Ha beviszem az üzletbe akkor cserélik vagy ehhez a roppant bonyolult melóhoz is kötelező kijönnie a technikusnak? Mert ha utóbbi akkor inkább visszaadom a kártyát aztán nézem Kodiból és One Castból a tv adást.Figyelj... áthidaló megoldás,ha szerelő kell,addig amíg kiér, nézd a Kodiból,ha odaér a kártyával akkor meg onnantól azt nézed 🙂
-
Dragon3000
nagyúr
Igen, onnan másoltam, de ott a Huawei-hez van írva, de ZTE esetén is sokszor ez a javasolt. Ezért írtam, hogy érdemes lenne általánosságban átfogalmazni.
Onnan lehet próbálkozni az összessel. Ha egyik sem működik, akkor lényegtelen, hogy szerepel e az utolsónál a zte vagy sem.
-
garga pista
Topikgazda
Benne is van:
37. Mi az alapértelmezett ONT felhasználónév és jelszó?
Régebbi eszközöknél a felhasználónév és a jelszó is: user
A WiFivel rendelkező ONT-be a felhasználónév szintén user, de a jelszó: digi
ZTE-F618 ONT, FiberHome HG6544C ONT
Konfiguráció elérése: 192.168.1.1
Bejelentkezési adatok: user/digi
Huawei HG8147X6 ONT
Konfiguráció elérése: 192.168.100.1
Bejelentkezési adatok: felhasználónév user
jelszó: 4iG és az eszköz sorszámának (SN) utolsó 6 karaktereIgen, onnan másoltam, de ott a Huawei-hez van írva, de ZTE esetén is sokszor ez a javasolt. Ezért írtam, hogy érdemes lenne általánosságban átfogalmazni.
-
Dragon3000
nagyúr
Próbáld ezzel: (érdemes lenne a topik összefoglalóba mint általános belépési adat beírni)
jelszó: 4iG és az eszköz sorszámának (SN) utolsó 6 karaktereDe ez sem 100%, mert pl. nekem se ezzel se user/digi kombóval nem ment.
Benne is van:
37. Mi az alapértelmezett ONT felhasználónév és jelszó?
Régebbi eszközöknél a felhasználónév és a jelszó is: user
A WiFivel rendelkező ONT-be a felhasználónév szintén user, de a jelszó: digi
ZTE-F618 ONT, FiberHome HG6544C ONT
Konfiguráció elérése: 192.168.1.1
Bejelentkezési adatok: user/digi
Huawei HG8147X6 ONT
Konfiguráció elérése: 192.168.100.1
jelszó: 4iG és az eszköz sorszámának (SN) utolsó 6 karaktere -
garga pista
Topikgazda
Sziasztok! Lehet nem itt kellene megkérdezni de nem találtam más helyet.
Szóval az lenne a gondom hogy volt DIGI-sként még az az ONT volt amit a DIGI adott, nevezetesen egy ZTE F668. Ennek a menüjébe be tudtam lépni a user/digi azonosítóval. Ma ez megadta magát, kijött a szerelő kicserélte egy ZTE F660-ra. Azóta ugye a DIGI-ből One lett, lehet azért is, meghát ugye másik ONT de ennek a menüjébe hogyan belépni a most már One szolgáltatónál. Portot szeretnék nyitni, azért akarok belépni. Valaki tudja esetleg?Próbáld ezzel: (érdemes lenne a topik összefoglalóba mint általános belépési adat beírni)
jelszó: 4iG és az eszköz sorszámának (SN) utolsó 6 karaktereDe ez sem 100%, mert pl. nekem se ezzel se user/digi kombóval nem ment.
-
hfeco01
tag
Sziasztok! Lehet nem itt kellene megkérdezni de nem találtam más helyet.
Szóval az lenne a gondom hogy volt DIGI-sként még az az ONT volt amit a DIGI adott, nevezetesen egy ZTE F668. Ennek a menüjébe be tudtam lépni a user/digi azonosítóval. Ma ez megadta magát, kijött a szerelő kicserélte egy ZTE F660-ra. Azóta ugye a DIGI-ből One lett, lehet azért is, meghát ugye másik ONT de ennek a menüjébe hogyan belépni a most már One szolgáltatónál. Portot szeretnék nyitni, azért akarok belépni. Valaki tudja esetleg? -
tomp
félisten
Úgy tűnik végleg kakukk a UPC-s mediacard. Vagy a kártyát nem tudja olvasni vagy a komplett modul nem éled fel.
Ha beviszem az üzletbe akkor cserélik vagy ehhez a roppant bonyolult melóhoz is kötelező kijönnie a technikusnak? Mert ha utóbbi akkor inkább visszaadom a kártyát aztán nézem Kodiból és One Castból a tv adást. -
pkaresz
őstag
Szia!
Minek hívják ma, nem tudom, de tudnak jobb ajánlatot, kedvezményt adni.
Főleg, ha Ők hívnak. -
Fancy-boy
addikt
Mi a tapasztalat, ez az ügyfélmegtartósdi még létezik kedvezőbb ajánlatért vagy nudlit sem ajánlanak már?
Pár hónapja felhívtam őket, de valami pár száz forint kedvezményt tudtak csak kínálni. -
garga pista
Topikgazda
Köszönöm!
Megoldottam ezekkel a számokkal.
De a Samu elmehet a picsbe...
A "nagy csatorna variálás" után megcsináltam anno az év első negyedében a teljes lerendezést.
Erre rá kb 1-2 hónappal eltűnt ez a két sport csati, vagyis minden volt (száma, stb), csak se kép se hang...Most meg természetesen a Samu szívatott...
Alig tudtam megcsinálni...
A számaid jók voltak!De végre minden oké.
Köszi!
Ez nem a Samsung hibája, át voltak pakolva másik frekvenciára. Másik tv-vel is így járnál, az automata frissítésnek is vannak hátrányai.
-
garga pista
Topikgazda
Ilyen 'régi' LG-k tudják például, nézd meg a használatijában vagy a menüjében.
De ha bekapcsolod, arra számolj, hogy akár a teljes sorrend összekeveredik, gyártótól függ ennek a viselkedése (és ott is lehet különbség modell/szoftver között). -
pkaresz
őstag
-
gduck
addikt
-
Erzsébeti
tag
Én nem tudok róla, hogy van -e a TV-men automatikus csatornafrissítés.
Régi ez a TV. Talán 2012-es modell.
Samu C650 -
gulyasa
őstag
Köszönöm!
A "nagy csatorna variálás" után megcsináltam anno az év első negyedében a teljes lerendezést.
Erre rá kb 1-2 hónappal eltűnt ez a két sport csati, vagyis minden volt (száma, stb), csak se kép se hang...Most meg természetesen a Samu szívatott...
Köszi!
Tavaly év végi 1-2 hónapban már akkor pár csatorna meg lett kutyulva és jöttek új csatornák is. Aztán idén újévtől több hullámban is volt csatorna átrendeződés. Valószínűleg te valamivel a legutolsó sorrend előtt hangoltad a tévédet.
Ha nem lett volna, akkor be kellett volna kapcsolni az automatikus csatorna frissítést a tévéden és bár a sorrend persze változott volna, de meglettek volna azonnal a nálad látszólag eltűnt csatornák. -
Erzsébeti
tag
Valami régi listád lehet, mert most mind a 2 csatorna a 418 MHz-en (418 000 kHz) van.
Ezen indíts kézi keresést, a többi adat egyezik. Egyébként a többi adó jön, ami be van állítva? Év elején, meg tavaly voltak csatorna pakolgatások, még akkor változott több adó frekije.
Az, hogy a tv-d hova rakja, hogy kezeli az más kérdés, azt neked kell megoldani, hogy majd visszarakd ahova akarod a keresés után.Köszönöm!
Köszi!
-
oszy
veterán
-
gduck
addikt
Köszi a tippet, de nem véletlenül írtam, jelenelg is megvan a 30%, ezért számoltam a plusz "Digis" díjnál is eleve 30%-al:
"De bekerül a nagy One "kalapba" (abba oszt minden van, rakat SIM kártya is
) és arra adnak 30%-ot." -
garga pista
Topikgazda
Sziasztok!
Volt Digi-s vagyok
Van két adóm ami gyak hónapok óta eltűnt...
Mind a 2db Sport TV adás (Sport1, és a Sport2).
Samsung TV-m van( 650C, Nem mai gyerek), és nálam egyénileg át van alakítva a csatornakiosztás.
A sportcsatik 50-es csatornaszámok köré vannak csoportosítva.
Itt volt a Sport1, és a Sport2 (59, és a 60-as számon, de ez egyénileg volt ide rakva általam...)
Szóval már régóta nincs rajta semmi, a TV azt írta ki, hogy "nincs jel, vagy nagyon gyenge".
Közben a Guide-ban teljesen jól jöttek az infók, hogy mikor mik vannak, ill. lesznek ezeken a csatikon is.
Szóval se kép, se hang, de a csatornában teljesen jól működik a guide...
Elegem lett mára ebből a hiányból, és szeretném visszakapni a működő Sport2, és a Sport2 csatikat.
Bementem a menübe, és kézi módszerrel próbáltam visszahozni őket.
Hát nem jött össze...
Annyira nem, hogy a beadott adatokkal semmit nem talált, sőt mind a két csatit (miközben csak a Sport1-et basztattam...) kirakta a csatornalistámból, úgy, hogy még a ( a saját) csatiszámot is megszüntette!
Szóval az 58 után a sorban most már a 61 jön...
Szinte kiradírozta mind a két csatit...
Annyira, hogy már a guide-ban sem szerepel egyik csati sem a 2 közül (Sport1, Sport2)
Az 58-as hely után a 61-es jön a guide-ba is... (ezek a saját sorrendem számai)
Az eredeti Sport1 a TV-m szerin:
394 000KHz
Mod: 256QAM
6 900 KS/s
Szóval ez volt amíg volt...
Most kézzel beadva ezeket az adatokat a kézikeresésbe semmit sem talál...
Mit csináljak?
Mit csinálok rosszul?Valami régi listád lehet, mert most mind a 2 csatorna a 418 MHz-en (418 000 kHz) van.
Ezen indíts kézi keresést, a többi adat egyezik. Egyébként a többi adó jön, ami be van állítva? Év elején, meg tavaly voltak csatorna pakolgatások, még akkor változott több adó frekije.
Az, hogy a tv-d hova rakja, hogy kezeli az más kérdés, azt neked kell megoldani, hogy majd visszarakd ahova akarod a keresés után. -
Peter.70
addikt
Üdv,
November hónapban a szüleimnek is lejár a digi csomagja.
10300 forint jelenleg. 1000 ftth internet+TV.
Ha akarunk atkotni one-ra akkor kb mennyivel dragabbra érdemes számítani? Vagy ez a drágulás csak annál jelentkezik aki eddig nagyon nyomott áron vette igénybe a digit?
Box nem számít, ezt az 1 évet leszámítva mindig is boxot használtak amióta digitális tv van nekik. A felvételi, visszajátszási lehetőségek pedig jól is jönnének (előtte Vodafone volt nekik de Telekom koax hálózaton szolgáltattak és nem voltak képesek tavaly megoldani hogy rendesen működjön - csak tavaly kezdődött a hiba)Nekem digi 10.340.- volt. One 11.500.- lett
-
Erzsébeti
tag
Sziasztok!
Volt Digi-s vagyok
Van két adóm ami gyak hónapok óta eltűnt...
Mind a 2db Sport TV adás (Sport1, és a Sport2).
Samsung TV-m van( 650C, Nem mai gyerek), és nálam egyénileg át van alakítva a csatornakiosztás.
A sportcsatik 50-es csatornaszámok köré vannak csoportosítva.
Itt volt a Sport1, és a Sport2 (59, és a 60-as számon, de ez egyénileg volt ide rakva általam...)
Szóval már régóta nincs rajta semmi, a TV azt írta ki, hogy "nincs jel, vagy nagyon gyenge".
Közben a Guide-ban teljesen jól jöttek az infók, hogy mikor mik vannak, ill. lesznek ezeken a csatikon is.
Szóval se kép, se hang, de a csatornában teljesen jól működik a guide...
Elegem lett mára ebből a hiányból, és szeretném visszakapni a működő Sport2, és a Sport2 csatikat.
Bementem a menübe, és kézi módszerrel próbáltam visszahozni őket.
Hát nem jött össze...
Annyira nem, hogy a beadott adatokkal semmit nem talált, sőt mind a két csatit (miközben csak a Sport1-et basztattam...) kirakta a csatornalistámból, úgy, hogy még a ( a saját) csatiszámot is megszüntette!
Szóval az 58 után a sorban most már a 61 jön...
Szinte kiradírozta mind a két csatit...
Annyira, hogy már a guide-ban sem szerepel egyik csati sem a 2 közül (Sport1, Sport2)
Az 58-as hely után a 61-es jön a guide-ba is... (ezek a saját sorrendem számai)
Az eredeti Sport1 a TV-m szerin:
394 000KHz
Mod: 256QAM
6 900 KS/s
Szóval ez volt amíg volt...
Most kézzel beadva ezeket az adatokat a kézikeresésbe semmit sem talál...
Mit csináljak?
Mit csinálok rosszul? -
oszy
veterán
-
pdr755
aktív tag
Üdv,
November hónapban a szüleimnek is lejár a digi csomagja.
10300 forint jelenleg. 1000 ftth internet+TV.
Ha akarunk atkotni one-ra akkor kb mennyivel dragabbra érdemes számítani? Vagy ez a drágulás csak annál jelentkezik aki eddig nagyon nyomott áron vette igénybe a digit?
Box nem számít, ezt az 1 évet leszámítva mindig is boxot használtak amióta digitális tv van nekik. A felvételi, visszajátszási lehetőségek pedig jól is jönnének (előtte Vodafone volt nekik de Telekom koax hálózaton szolgáltattak és nem voltak képesek tavaly megoldani hogy rendesen működjön - csak tavaly kezdődött a hiba) -
FattyDove
őstag
-
tomp
félisten
Ha csinálsz kedvenceket akkor a kedvencek szerinti csatornaszám lesz.
pl ha a kedvencek listában az első az M4 Sport akkor ha beütöd a 001-et akkor az M4 Sportra kapcsol. -
boborján2
őstag
Vario csomag , telekom koax.
Ma reggel egy kicsit vicceskedett az áramszolgáltató és 10 percen belül tolt két rövid áramszünetet.
Ezért 1 óra bann a modemnek (vario csomag).Szerintetek van rá opció hogy ezt a kitiltós fa..ságot levegyék a hálózati konfigról?
Nem hiszem el hogy ilyen baromsággal kell sz..atni az előfizetőt.Ja és persze mindezt úgy, vogy a one szerelője és a telekom hálózati "techikus" embere szerint ilyen védelem nincs a hálózaton. De persze minden ilyen dupla áramszünet alatt így járok és azt állítja mind két szaki ,hogy az ügyfélszolgálat az bolond, mert amikor az egy órás történettel jönnek,az hülyeség mert nem értenek hozzá.
Szóval valaki hazudik és nagyon úgy néz ki , hogy az ügyfélszolgálatos diákmunkás kislány ért hozzá, akiknek meg igazából kellene ,azok meg nem. -
MadMancs
veterán
Androidos Philipsben van a kártya. Teljes keresésnél (sokáig tart) frekvencia szerinti sorba rakja, ekkor lehet egyéni sorrend. Hálózat azonosító alapján pár másodperc a keresés, viszont fixen a One által megszabott sorrend és csatornaszám van.
-
garga pista
Topikgazda
Na, ez nem fog változni. Minden amit tudott a tv-d maradni fog. A CI modult berakod, és az kikódolja a plusz csatornákat, amik a One csomagban vannak.
-
Peter.70
addikt
A sorrendbe rakás a tv-dtől függ mit enged. Előfordulhat, hogy mondjuk Némtországra v Svédországra kell a régiót (nem a nyelvet!) állítani, de ez nem a CI modultól függ, hanem alapból a tv rendszerétől. Bizonyos tv-k tudnak pendrivera/külső hdd-re is felvenni akár, persze csak egy csatornát.
De ha most is exVoda vagy exDigi van neked, nyugodtan dugd be a koax kábelt a tvbe és keresd le, próbáld átrendezni a csatornákat.Azt tudja a tv-m hogy pendrive-ra ki exportálom a csatorna listát. Meg szerkesztem pc-n, és pendrive-ról vissza importálom. Digi-nél simán működött
-
Peter.70
addikt
-
garga pista
Topikgazda
A sorrendbe rakás a tv-dtől függ mit enged. Előfordulhat, hogy mondjuk Némtországra v Svédországra kell a régiót (nem a nyelvet!) állítani, de ez nem a CI modultól függ, hanem alapból a tv rendszerétől. Bizonyos tv-k tudnak pendrivera/külső hdd-re is felvenni akár, persze csak egy csatornát.
De ha most is exVoda vagy exDigi van neked, nyugodtan dugd be a koax kábelt a tvbe és keresd le, próbáld átrendezni a csatornákat. -
pjen
félisten
Így van. A csatorna választás egy másik ügy.
-
Peter.70
addikt
A CI kártyáról kérdezhetek?
Csak simán bedugod a tv oldalába, és működik?
Csatornák sorrendjét tudod változtatni? Gyakorlatilag a boxhoz képest csak az interaktív lehetőségek ( vissza tekerés, megállítás, felvétel ) nem lesznek? -
gduck
addikt
Nekem jelenleg 9070, szóval nem lenne lényegesen drágább, ha meg a plusz hd csatornákat (aminek nagy része hidegen hagy) és az rtl+ meglétét nézem akkor valóban olcsóbb, de mivel az utóbbiak közül egyik sem létkérdés, így marad a józan paraszt ész és az egyszerű matek, úgyhogy még agyalok rajta, jövő héten elvileg hívnak ismét.
Akkor éri meg jobban, ha esetleg a telefononod is One-os. Mert ha 14500 felett jársz akkor 20% a kedvezmény.

-
b.lajos
tag
Nekem jelenleg 9070, szóval nem lenne lényegesen drágább, ha meg a plusz hd csatornákat (aminek nagy része hidegen hagy) és az rtl+ meglétét nézem akkor valóban olcsóbb, de mivel az utóbbiak közül egyik sem létkérdés, így marad a józan paraszt ész és az egyszerű matek, úgyhogy még agyalok rajta, jövő héten elvileg hívnak ismét.
-
b.lajos
tag
Köszi, úgy nagyjából mindennel tisztában vagyok, csak az app vs CI kártya viszonnyal zavart be a hölgy egy picit. Mondjuk egy kis kedvezményes ajánlatot szívesen fogadtam volna, de az sajnos otthon maradt
-
Geth
veterán
-
MadMancs
veterán
Egyelőre még digis vagyok, de múlthéten megtaláltak engem is egy “komoly”, ügyfélmegtartó ajánlattal. Pontosabban drágább lenne az összkép, a kihangsúlyozott akciók az ingyenes tv2play és az rtl+ benne a BL. Mondtam, hogy érdekel a one tv app, hiszen volt a diginek is, de nem érdekel a boksz. Na erre nem volt válasz, azt mondja a hölgy majd utánna jár, CI kártya esetén van-e lehetőség one tv-re, szerintem nincs köze, de nem tudom megerősíteni.
Mindenesetre legalább ajánlhatnák a jelenlegi ár megtartását, hiszen a piac az piac.Én is digiről migráltam One ra. Box nincs, OneTV app és CI kartya van. Online TV nek TV Family csomag a feltétele ebben az esetben.
-
vlesi69
őstag
Egyelőre még digis vagyok, de múlthéten megtaláltak engem is egy “komoly”, ügyfélmegtartó ajánlattal. Pontosabban drágább lenne az összkép, a kihangsúlyozott akciók az ingyenes tv2play és az rtl+ benne a BL. Mondtam, hogy érdekel a one tv app, hiszen volt a diginek is, de nem érdekel a boksz. Na erre nem volt válasz, azt mondja a hölgy majd utánna jár, CI kártya esetén van-e lehetőség one tv-re, szerintem nincs köze, de nem tudom megerősíteni.
Mindenesetre legalább ajánlhatnák a jelenlegi ár megtartását, hiszen a piac az piac.Engem még nem kerestek hogy váltsak, ex Digisként még mindig 7130 ft-ot fizetek mindenért. A box nekem sem kell, de CI kártyát lehet kérni. A párom lakásába van már One az én nevemen plusz XXL net és az összesből le jön 20 százalék és így van az otthoni szolgáltatás kb 10000 ft.
-
garga pista
Topikgazda
Mindenesetre legalább ajánlhatnák a jelenlegi ár megtartását, hiszen a piac az piac.Ha CI kártyát kérsz, akkor adnak kódot a streaminges cuccokhoz (böngészőben, telefonos és okostv appon így lehet használni), csak ezt szeretik nem tudni/akarni sokan az ügyfélszolgálaton. Itt a topikban is volt aki írta, hogy így megy neki.
-
pjen
félisten
Mindenesetre legalább ajánlhatnák a jelenlegi ár megtartását, hiszen a piac az piac.Sajnos nincs piac. Monopólium van.
-
b.lajos
tag
Mindenesetre legalább ajánlhatnák a jelenlegi ár megtartását, hiszen a piac az piac. -
vlesi69
őstag
Szerintem négy darab nulla a kód. Ez nem hiba, hanem alapértelmezett beállításnál a csatornák többségénél kér pin kódot. A gyerekszár beállításnál a felnőtt - cenzúrázatlan beállításnál már nem fog pin kódot kérni. Az előfizetéshez tartozó négyjegyű jelszó és a pin kód nem lehet ugyanaz.
Köszönöm megpróbálom. Eddig a négy 1-essel és az 1. 2. 3. 4. próbálkoztam.
-
atbdance
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg Telekom optikai előfizetésem van + TV + mobil.
A hűség most fog lejárni, néztem, hogy a címemen elérhető a One is, a Telekom hálózatán keresztül.
Összeállítottam a csomagokat magamnak, mindkét oldalon, és a One jóval ólcsóbban jönne ki, 6-7 ezer forinttal, úgy hogy egy olcsó telefont is vennék 2 év hűséggel.
Megéri váltani szerintetek? Illetve ilyen esetben hogy zajlik a bekötés? Marad a meglévő bejövő optikai kábel vagy újat húznak, mert minden be van kábelezve (UTP a TV boxokig). Köszi, ha segítesz. -
FattyDove
őstag
A One-os box komolyan képtelen megjegyezni azt, hogy csak azokat a csatornákat listázza, amik az előfizetésben vannak?
-
pjen
félisten
-
cocka
veterán
-
Toth_Jani
őstag
-
kabelmania27
Topikgazda
Szerintem négy darab nulla a kód. Ez nem hiba, hanem alapértelmezett beállításnál a csatornák többségénél kér pin kódot. A gyerekszár beállításnál a felnőtt - cenzúrázatlan beállításnál már nem fog pin kódot kérni. Az előfizetéshez tartozó négyjegyű jelszó és a pin kód nem lehet ugyanaz.
-
vlesi69
őstag
Telefonos One tv applikácóval belehet lépni, de gépen azt írja ki, hogy túl sok eszköz van bejelentkezve.
Én is az tévé applikációval léptem be, de mikor a tévé adásokat akartam megnézni kódot kért. Nem csináltam semmi kódot a tévén, mi lehet a kód vagy a hiba?
-
cocka
veterán
-
gduck
addikt
Nem úgy volt, hogy a sávos kedvezmény csak valami 12k havi díj felett érvényesül?
Kétlem, hogy neked majd 6328 Ft-ért adnak két szolgáltatást úgy, hogy láthatóan mindkét szolgáltató célja az volt, hogy szinte mindenkinek legalább 10k körüli összeg legyen a havi díja. Erre jössz te és aszondod, hogy a 9040-es árból még lejön 30%? Nagyon hihető! Ha azt írtad volna, hogy a 9040 már a 30%-kal csökkentett ár, akkor egyből más lenne a helyzet.
Félreérted, az csak az Exdigi ára volt
De bekerül a nagy One "kalapba" (abba oszt minden van, rakat SIM kártya is
) és arra adnak 30%-ot. -
pjen
félisten
Nem úgy volt, hogy a sávos kedvezmény csak valami 12k havi díj felett érvényesül?
Kétlem, hogy neked majd 6328 Ft-ért adnak két szolgáltatást úgy, hogy láthatóan mindkét szolgáltató célja az volt, hogy szinte mindenkinek legalább 10k körüli összeg legyen a havi díja. Erre jössz te és aszondod, hogy a 9040-es árból még lejön 30%? Nagyon hihető! Ha azt írtad volna, hogy a 9040 már a 30%-kal csökkentett ár, akkor egyből más lenne a helyzet.
Szerintem félre.érted az ex.voxás.előcizu maradt az ex digi lett ólcsóbb.
-
cocka
veterán
Persze. Van élő One előfizú, ami ugye még a Voda volt. Meg volt a Digi is, amit most "változatlanul" hozzáraktak ehhez. Elméletben
Én még kételkedek! Hiszen ebben az esetben összesen 2db ingyen box és 4 db fizetős boxom lehetne
Elméletileg jön is a 2. ingyen box is. Hiszem ha látom 
Díj picit olcsóbb lett, mert eddig 9040 volt a Digi, ez nem is változik, de a 30% lejön belőle a sávos kedvezmény miatt.
-
pjen
félisten
Az a baj nekem a ONE ra hűségem van, ahhoz nem lehet nyúlni, tehát a gigás optikai netet buknám mert 2 net nem lehet. Kb 8000Ft lenne ha átmennék 3 boxal, de az 500as koaxos nettel.
Kérdeznék is. Nejem elég sokat vissza néz a ONE n. Szerinte különböző a hang a két nettel. Én nem hallom. Szerinted lehet ilyen?Most már végkép nem értem. Felhívtam az üfsz t. Azt mondták hogy csak az ex digit lehet mozgatni és csak mint komplett csomag. Tehát átkerülne a tv, a net és a teló is. Kapnék 3+ boxot. Most fizetek az ex digi tv, net éa telóért 8040 forintot. Ha migrálnám 3K val drágább lenne. Nemrég teljesen mást.mondtak.
-
gduck
addikt
Az a baj nekem a ONE ra hűségem van, ahhoz nem lehet nyúlni, tehát a gigás optikai netet buknám mert 2 net nem lehet. Kb 8000Ft lenne ha átmennék 3 boxal, de az 500as koaxos nettel.
Kérdeznék is. Nejem elég sokat vissza néz a ONE n. Szerinte különböző a hang a két nettel. Én nem hallom. Szerinted lehet ilyen?Nekem is van One hűségem (nem is nyúltak hozzá) és egy helyen szerintem nem lehet dupla TV és Internet csomag. Ezért is leszek kíváncsi rá mi fog történni.

-
kabelmania27
Topikgazda
-
Toth_Jani
őstag
-
pjen
félisten
Persze. Van élő One előfizú, ami ugye még a Voda volt. Meg volt a Digi is, amit most "változatlanul" hozzáraktak ehhez. Elméletben
Én még kételkedek! Hiszen ebben az esetben összesen 2db ingyen box és 4 db fizetős boxom lehetne
Díj picit olcsóbb lett, mert eddig 9040 volt a Digi, ez nem is változik, de a 30% lejön belőle a sávos kedvezmény miatt.
Kérdeznék is. Nejem elég sokat vissza néz a ONE n. Szerinte különböző a hang a két nettel. Én nem hallom. Szerinted lehet ilyen? -
kabelmania27
Topikgazda
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
-
boborján2
őstag
-
gduck
addikt
-
pjen
félisten
Na ma megtörtént a Digi->One átszerződés. Rögzített vonalon, minden kétszer elmondva és kihangsúlyozva. Szerintem nem fog működni, de majd jelzek mi lett a végeredmény.

Csak a TV és Internet szolgáltatásokat írom, ez lenne, azt mondták működni fog, ennyi szolgáltatásom lesz:
- TV Family / jelenlegi One, volt Voda
- TV Family / volt Digi
- Home GigaNet 1000 (HFC RFoG) / jelenlegi One, volt Voda
- Home GigaNet 1000 (FTTH) / volt DigiKíváncsi leszek...

PS: a weben megjelent a szerződéskötéses doksi is, ezek vannak benne...:
- TV Family (DVB-C, FTTx, D3)
- Home GigaNet 1000 (FTTH)
van
Szia. Neked van mellette ONE elöfizud is? Boxot, kártyát nem latok. Lehet kódolatlan lesz? Díjak nem változnak?
-
gduck
addikt
Le sem kell mondanom, átválltjak a profilomat. Ex voda Tv lesz az optikán, viszont bukom az optikai gigás netet, mert net csak 1 lehet és arra hűségem van az ex vodánál. Tehát egy komplett DIGI csomag helyett ami most 8040 ft.kapok egy mezei ex voda Tvt 2 boxal több mint 8K ért. Várakozó álláspontra helyezkedtem.

Na ma megtörtént a Digi->One átszerződés. Rögzített vonalon, minden kétszer elmondva és kihangsúlyozva. Szerintem nem fog működni, de majd jelzek mi lett a végeredmény.

Csak a TV és Internet szolgáltatásokat írom, ez lenne, azt mondták működni fog, ennyi szolgáltatásom lesz:
- TV Family / jelenlegi One, volt Voda
- TV Family / volt Digi
- Home GigaNet 1000 (HFC RFoG) / jelenlegi One, volt Voda
- Home GigaNet 1000 (FTTH) / volt DigiKíváncsi leszek...

PS: a weben megjelent a szerződéskötéses doksi is, ezek vannak benne...:
- TV Family (DVB-C, FTTx, D3)
- Home GigaNet 1000 (FTTH)
van
-
MPM
tag
Nem tudod engedélyezni. A második megoldás lesz a nyerő, modem mód + saját router. Ha még Digis vagy, az ügyfélkapuba belépve is át tudod kapcsolni, viszont kelleni fog a pppoe felhasználó+jelszó a saját router beállításához, ha ez nincs meg kérd ki előre a telefonos ügyfélszolgálaton.
Értem, köszi!
-
Samott
addikt
Mondjuk ilyesmit a one is tud produkalni tv app nelkul is. Mind emlekszunk hogy csesztek szet a digi minoseget.
-
trec12
addikt
Ha úgy működne mint a sweet ,akkor inkább soha ne is legyen. Hetente kieső 1-2 adás, kockásodás, időnként felbukkanó anomáliák az appban, néha eltűnő magyar hangsáv aminek a javítása 1 hét , user random indok nélküli bannolása a rendszerből.
Meg amit még nem tapasztaltam vagy olvastam...A kockásodást - legalább is a legutóbbit - rendbe tették. Ha van hiba egyből menjen nekik a jelzés. Én nagy hibákat eddig nem szoktam tapasztalni ez utóbbit kivéve.
-
pjen
félisten
Ha úgy működne mint a sweet ,akkor inkább soha ne is legyen. Hetente kieső 1-2 adás, kockásodás, időnként felbukkanó anomáliák az appban, néha eltűnő magyar hangsáv aminek a javítása 1 hét , user random indok nélküli bannolása a rendszerből.
Meg amit még nem tapasztaltam vagy olvastam...Rendben akkor ne a sweet , van tarr és yettel példának. Én keveset nézem de még olyan igazán nagy gondom nem volt vele.
-
boborján2
őstag
Meg amit még nem tapasztaltam vagy olvastam... -
pjen
félisten
-
Samott
addikt
A Tarr-nál kétféle verzió van a streamre. Van egy hozzáférés alapból annak akinek vezetékes Tarr tv előfizetése. Ez ingyenes és egy másik verzió amire bárki előfizethet.
Na, koszi a peldakat, szoval ha tarr meg tudja ugrani, akkor talan a one-nak is sikerulhet.
-
garga pista
Topikgazda
Helló!
Én még Digis felhasználóként kezdtem, és egy HG8121H-t kaptam évekkel ezelőtt. User hozzáférésem van, gondolom mindenki másnak is, és az admin nem érhető el.
Na most szükségem lenne saját DNS szerverre, viszont az az opció le van tiltva. inaktív az input-mező. Engedélyezhető ez valahogyan?
Ha nem, akkor gondolom csak az marad, hogy modem/bridge-módba állítom az eszközt és a sajátomat használom.Nem tudod engedélyezni. A második megoldás lesz a nyerő, modem mód + saját router. Ha még Digis vagy, az ügyfélkapuba belépve is át tudod kapcsolni, viszont kelleni fog a pppoe felhasználó+jelszó a saját router beállításához, ha ez nincs meg kérd ki előre a telefonos ügyfélszolgálaton.
-
trec12
addikt
Pedig jó lenne, ha lenne alkalmazás. Ha jól emlékszem, a 3 vételi helyes korlátozás is azért van, mert nem tudják garantálni a 3-nál többfelé elosztott kábelen a minőséget (mégha ez nem okoz általában gondot, exDigi területen ugye a kódolás nélküli DVB-C legnagyobb előnye az akár 5 felé szétosztott TV kábelben rejlik.)
Az árazásra:
Semeddig sem tartana azt mondani, hogy ugyanúgy, ahogy a box, vagy a kártya ára 750 Ft havonta, az alkalmazás használata is ennyibe kerül.
Akár még azt is lehetne, hogy egyedi, dedikált hozzáférést kialakítani, egy felhnév/jelszó párossal csak egy eszközön lehessen használni, így aki pl 2-3 eszközön használná,
az 2-3 * 750 Ft-ot fizetne.Szóval leginkább az akarat hiányzik a szolgáltató/tulajdonos részéről, a feltételek adottak lennének.
A Tarr-nál kétféle verzió van a streamre. Van egy hozzáférés alapból annak akinek vezetékes Tarr tv előfizetése. Ez ingyenes és egy másik verzió amire bárki előfizethet.
-
MPM
tag
Helló!
Én még Digis felhasználóként kezdtem, és egy HG8121H-t kaptam évekkel ezelőtt. User hozzáférésem van, gondolom mindenki másnak is, és az admin nem érhető el.
Na most szükségem lenne saját DNS szerverre, viszont az az opció le van tiltva. inaktív az input-mező. Engedélyezhető ez valahogyan?
Ha nem, akkor gondolom csak az marad, hogy modem/bridge-módba állítom az eszközt és a sajátomat használom. -
cocka
veterán
Pedig jó lenne, ha lenne alkalmazás. Ha jól emlékszem, a 3 vételi helyes korlátozás is azért van, mert nem tudják garantálni a 3-nál többfelé elosztott kábelen a minőséget (mégha ez nem okoz általában gondot, exDigi területen ugye a kódolás nélküli DVB-C legnagyobb előnye az akár 5 felé szétosztott TV kábelben rejlik.)
Az árazásra:
Semeddig sem tartana azt mondani, hogy ugyanúgy, ahogy a box, vagy a kártya ára 750 Ft havonta, az alkalmazás használata is ennyibe kerül.
Akár még azt is lehetne, hogy egyedi, dedikált hozzáférést kialakítani, egy felhnév/jelszó párossal csak egy eszközön lehessen használni, így aki pl 2-3 eszközön használná,
az 2-3 * 750 Ft-ot fizetne.Szóval leginkább az akarat hiányzik a szolgáltató/tulajdonos részéről, a feltételek adottak lennének.
Az első boxért vagy kártyáért nem kérnek díjat most sem.
Több box vagy kártya esetén pedig egy eszköz nem számít. Azaz csak a 2. eszköztől számolják a 750/1000-es díjat. -
cocka
veterán
Feltelepíteni most is fel lehet bármelyik androidos boxra, amelyik megfelel a rendszerkövetelményeinek. De elindítani nem fog tudni egyetlen adást vagy videót sem.

-
Faby
senior tag
A One Albania esetén (szintén 4iG érdekeltség 2023 óta) az alábbi TV rendszerekre van lefejlesztve az app: Android TV, Samsung Tizen, LG WebOS, Apple TV
[link]
Szerintem ha lesz is valaha okostévés app a One Hungary-nál, akkor az semmiképp sem egy ingyenes, kiegészítő szolgáltatás lesz (mint a One TV mobil és web app), hanem fizetős stand-alone (önálló) csomag, ahogy pl. Albániában is.Úgy látom, hogy Albániában jelenleg kétféle módon érhető el a TV szolgáltatás:
1.) havidíjas One IPTV szolgáltatás mediaboxszal (Android Box Amigo 7X): táblagépen és okostelefonon is nézhető
2.) havidíjas One TV app szolgáltatás mediabox nélkül: táblagépen, okostelefonon valamint Smart TV-n nézhetőKözel sem biztos, hogy a magyarországi One is ezt az irányt fogja képviselni, de azért van rá esély, azonban szerintem ez még a nagyon távoli jövő ...
Az árazás is egy eléggé fontos tényező lesz, nyilván nem fognak olyan lehetőséget kínálni, ami bevétel csökkenését eredményez (pl. a havidíjas boxok/kártyák tömeges lemondása az ügyfelek részéről).Pedig jó lenne, ha lenne alkalmazás. Ha jól emlékszem, a 3 vételi helyes korlátozás is azért van, mert nem tudják garantálni a 3-nál többfelé elosztott kábelen a minőséget (mégha ez nem okoz általában gondot, exDigi területen ugye a kódolás nélküli DVB-C legnagyobb előnye az akár 5 felé szétosztott TV kábelben rejlik.)
Az árazásra:
-
vlevi
nagyúr
A One Albania esetén (szintén 4iG érdekeltség 2023 óta) az alábbi TV rendszerekre van lefejlesztve az app: Android TV, Samsung Tizen, LG WebOS, Apple TV
[link]
Szerintem ha lesz is valaha okostévés app a One Hungary-nál, akkor az semmiképp sem egy ingyenes, kiegészítő szolgáltatás lesz (mint a One TV mobil és web app), hanem fizetős stand-alone (önálló) csomag, ahogy pl. Albániában is.Úgy látom, hogy Albániában jelenleg kétféle módon érhető el a TV szolgáltatás:
1.) havidíjas One IPTV szolgáltatás mediaboxszal (Android Box Amigo 7X): táblagépen és okostelefonon is nézhető
2.) havidíjas One TV app szolgáltatás mediabox nélkül: táblagépen, okostelefonon valamint Smart TV-n nézhetőKözel sem biztos, hogy a magyarországi One is ezt az irányt fogja képviselni, de azért van rá esély, azonban szerintem ez még a nagyon távoli jövő ...
Az árazás is egy eléggé fontos tényező lesz, nyilván nem fognak olyan lehetőséget kínálni, ami bevétel csökkenését eredményez (pl. a havidíjas boxok/kártyák tömeges lemondása az ügyfelek részéről).One TV app most is van, az, hogy mennyire működőképes, az most más kérdés.
Tehát, ha a szolgáltató szándéka meglenne, megoldható lenne, hogy pl Android TV -s okostv -n működjön.
Később pedig a többi rendszeren is. -
cocka
veterán
[link]
Az árazás is egy eléggé fontos tényező lesz, nyilván nem fognak olyan lehetőséget kínálni, ami bevétel csökkenését eredményez (pl. a havidíjas boxok/kártyák tömeges lemondása az ügyfelek részéről).Vajon a Vodafone TV médiaboxokat majd meg lehet tartani?
Ahhoz képest, hogy a Balkán, előrébb járnak, mint mi?

-
Adams84
aktív tag
[link]
Az árazás is egy eléggé fontos tényező lesz, nyilván nem fognak olyan lehetőséget kínálni, ami bevétel csökkenését eredményez (pl. a havidíjas boxok/kártyák tömeges lemondása az ügyfelek részéről). -
Samott
addikt
Ahha, hát hogyne 🤭. Nyilván túloztam a számokkal. De ez kb. olyan buta kijelentés hogy megírok egy játékot windowsra , nálam jól fut, kiengedem és készvagyok, pedig nem.
Tévék esetében firmware-k egyes főverziók között ,ha nem is drasztikusan de változik az api és változik a drm kezelés is. Változnak a media lejátszási képességek, meg még a jó isten tudja mit variál vele a gyártó. Nyilván a kompatibilitásra törekednek , de tudjuk hogy ez nem feltétlenül működhet zökkenőmentesen. És akkor még megfejelve azzal ,hogy ki mikor mennyi ramot ,milyen gyors cpu-t , pakol bele , és esetlegesen milyen bugot felejt a frissítésben ami esetleg összeakadhat a motorháztető alatt bármilyen telepített appal. Csak hogy a nagyokat említsem , (sajá példa) samsungon is volt már szívás disney+ appal ,és google tv-n is volt már szívás a youtube appal. Pedig egyiket sem hülyék fejlesztik és kb. végtelen pénz áll rendelkezésre.
Mégis bekad a fogaskerék.
És akkor még arról nem is beszéltünk,hogy ha megvan az app , ööömbódottá, akkor illene nekilátni tesztelni.
Az összes piacon lévő webos verzión, az összes tizen verzión, Androidnál tcl-en , philipsen , sonyn. Az összesnél legalább alsó és közepes polcos hardverrel szerelt tévéken. És persze ott a hisense is a vidaa rendszerrel, nekik is jár a natív app 😀.Ezzel szemben lefejlesztik a motyót 1-2 boxra ,vagy amennyi éppen van szolgaboxnak kiadva és garantáltan mindenkinél ugyanúgy fog futni.
Ha gondolod egyszer kérdezz meg egy fejlesztőt ,hogy mire könnyebb pl. játékot fejleszteni és tesztelni. Windowsra , ahol ***va sok hardver kombináció létezik , vagy egy ps5-re ahol mindenkinél pont ugyanaz a hardverver van? Nem nehéz kitalálni a választ...
Update:
"Ha megy orulsz, ha nem kapsz dobozt."
Ez sem így működik. Szerinted mekkora blama és negatívum egy cégnek ha elérhetővé teszi a natív app lehetőségét, de az vagy megy vagy nem. Nem működés esetén ,a válasz: bocsika , inkább adunk boxot. Bezúdulna a nyakukba a népharag ,másrészt rajtuk röhögne mindenki.
Ha lesz is ilyen annak azért jól kell működni, vagy inkább bele se kezdjenek.Az én személyes véleményem,hogy nem lesz natív app tévére. Olcsóbb a boxot tonnaszám megvenni és egyre koncentrálni.
Joember, hat most is igy van a smartcard-al. Ha megy orulsz, ha nem kapsz dobozt.
-
Geth
veterán
-
pjen
félisten
Amire válaszoltál hsz, abban a T androidos boxról volt szó, így ezekre írtad, hogy nézegessem, amiket nem fogok.
A következtetés pedig helytelen, van olyan app, ami mindenhol ugyanúgy fut. Nézd meg akkkor, hogy ezeken a nem szolgáltatói boxokon hogy fut a One TV
Nem azért nincs a box helyett app, mert az rosszabb vagy kényelmetlenebb lenne vagy mert megoldhatatlan, hanem mert nem éri meg a szolgáltatóknak a kevesebb eszköz.
Nade mint írtam ez a box dolog engem teljesen hidegen hagy, csak feltűnt, hogy folyamat panaszkodás van miatta, és hogy mennyire értelmetlen a létezésük. További jó boxolást!Nincs folyamat panaszkodás. Vannak gondok, de alapjában egész jól használható.
-
Geth
veterán
LOL nem tudom, hogy jön ide a lineáris TV adás meg a felvételek. Arról írtam, hogy vannak a klasszikus, NEM A SZOLGÁLTATÓ ÁLTAL BIZTOSÍTOTT androidos boxok, amikre telepíthetők appok. (S9xx és társai) De egyáltalán nem biztos, hogy ugyanaz az app, minden állítólag támogatott eszközön ugyanúgy is fog futni. Ebből következik tehát, hogy a különböző TV-ken is elő fog jönni egy adott androidos appnál (pl. One TV) kompatibilitási probléma.
Ez lett volna a mondandom lényege, csak valószínűleg mellé ment.Amire válaszoltál hsz, abban a T androidos boxról volt szó, így ezekre írtad, hogy nézegessem, amiket nem fogok.
A következtetés pedig helytelen, van olyan app, ami mindenhol ugyanúgy fut. Nézd meg akkkor, hogy ezeken a nem szolgáltatói boxokon hogy fut a One TV
Nem azért nincs a box helyett app, mert az rosszabb vagy kényelmetlenebb lenne vagy mert megoldhatatlan, hanem mert nem éri meg a szolgáltatóknak a kevesebb eszköz.
Nade mint írtam ez a box dolog engem teljesen hidegen hagy, csak feltűnt, hogy folyamat panaszkodás van miatta, és hogy mennyire értelmetlen a létezésük. További jó boxolást! -
cocka
veterán
LOL nem tudom, hogy jön ide a lineáris TV adás meg a felvételek. Arról írtam, hogy vannak a klasszikus, NEM A SZOLGÁLTATÓ ÁLTAL BIZTOSÍTOTT androidos boxok, amikre telepíthetők appok. (S9xx és társai) De egyáltalán nem biztos, hogy ugyanaz az app, minden állítólag támogatott eszközön ugyanúgy is fog futni. Ebből következik tehát, hogy a különböző TV-ken is elő fog jönni egy adott androidos appnál (pl. One TV) kompatibilitási probléma.
Ez lett volna a mondandom lényege, csak valószínűleg mellé ment. -
Geth
veterán
-
cocka
veterán
-
cocka
veterán
Ahha, hát hogyne 🤭. Nyilván túloztam a számokkal. De ez kb. olyan buta kijelentés hogy megírok egy játékot windowsra , nálam jól fut, kiengedem és készvagyok, pedig nem.
Tévék esetében firmware-k egyes főverziók között ,ha nem is drasztikusan de változik az api és változik a drm kezelés is. Változnak a media lejátszási képességek, meg még a jó isten tudja mit variál vele a gyártó. Nyilván a kompatibilitásra törekednek , de tudjuk hogy ez nem feltétlenül működhet zökkenőmentesen. És akkor még megfejelve azzal ,hogy ki mikor mennyi ramot ,milyen gyors cpu-t , pakol bele , és esetlegesen milyen bugot felejt a frissítésben ami esetleg összeakadhat a motorháztető alatt bármilyen telepített appal. Csak hogy a nagyokat említsem , (sajá példa) samsungon is volt már szívás disney+ appal ,és google tv-n is volt már szívás a youtube appal. Pedig egyiket sem hülyék fejlesztik és kb. végtelen pénz áll rendelkezésre.
Mégis bekad a fogaskerék.
És akkor még arról nem is beszéltünk,hogy ha megvan az app , ööömbódottá, akkor illene nekilátni tesztelni.
Az összes piacon lévő webos verzión, az összes tizen verzión, Androidnál tcl-en , philipsen , sonyn. Az összesnél legalább alsó és közepes polcos hardverrel szerelt tévéken. És persze ott a hisense is a vidaa rendszerrel, nekik is jár a natív app 😀.Ezzel szemben lefejlesztik a motyót 1-2 boxra ,vagy amennyi éppen van szolgaboxnak kiadva és garantáltan mindenkinél ugyanúgy fog futni.
Ha gondolod egyszer kérdezz meg egy fejlesztőt ,hogy mire könnyebb pl. játékot fejleszteni és tesztelni. Windowsra , ahol ***va sok hardver kombináció létezik , vagy egy ps5-re ahol mindenkinél pont ugyanaz a hardverver van? Nem nehéz kitalálni a választ...
Update:
"Ha megy orulsz, ha nem kapsz dobozt."
Ez sem így működik. Szerinted mekkora blama és negatívum egy cégnek ha elérhetővé teszi a natív app lehetőségét, de az vagy megy vagy nem. Nem működés esetén ,a válasz: bocsika , inkább adunk boxot. Bezúdulna a nyakukba a népharag ,másrészt rajtuk röhögne mindenki.
Ha lesz is ilyen annak azért jól kell működni, vagy inkább bele se kezdjenek.Az én személyes véleményem,hogy nem lesz natív app tévére. Olcsóbb a boxot tonnaszám megvenni és egyre koncentrálni.
Vagy esetleg az lesz, ahogy az RTLék csinálták a pluszukkal. Csak bizonyos márkájú és típusú TV-kre lesz app.
Új hozzászólás Aktív témák
-
10100 - 10001
18609 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 11901 11900 - 11801 11800 - 11701 11700 - 11601 11600 - 11501 11500 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● One mobilszolgáltatások ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Trollok komolyan
- Apple MacBook
- HDD probléma (nem adatmentés)
- moongoose: Foxpost ügyfélszolgálati panaszkezelés...
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen monitort vegyek?
- LEGO klub
- Le Mans Ultimate
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro Max 256 GB Sierra Blue! Független! Mint egy új!100%-os akku!
- ÚJ Bontatlan Dobozos Apple Watch 11 42mm ! aktiválástól 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- SK Hynix PCB01 2TB Gen5 SSD 14,000-12,000MB/s
- iPhone 17 Air 256GB Karcmentes, 100% akkuval!
- WD SN8000S 4TB M.2 2280 NVMe SSD Gen4 7300-6800MB/s
- LG OLED65G49LS CSÚCS Ultra HD 4K 65" OLED TV!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5395
- Új MSI 16 Sword WUXGA 144Hz i7-14650HX 5.2Ghz 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Win11 Garancia
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- Lenovo 15 LOQ Gamer FHD IPS 144Hz G-Sync i5-13420H 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4050 6GB Win11 Garancia

De bekerül a nagy One "kalapba" (abba oszt minden van, rakat SIM kártya is
Dr Bubo