Hirdetés
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
wasd.hu
senior tag
-
Atomgeszi
nagyúr
+1.Nyílván ellenőriztem, de bejött a termék, tényleg tudja, amit kell. Viszont hozott itthoni találatot is, felhívtam az egyébként idehaza “nagynevű” webshopot, hogy tényleg tudja-e azokat, amiket szerepeltetnek a termék adatlapján? Csak pislogtak a vonal másik végén, a gyanúm beigazolódott…Szándékosan nem írom le a nevüket, elektroműszerészek vásárolhatnak javarészt ott, amivel semmi baj nem lenne, de a termékeiket mindig valamilyen formában “reszelni” kell….a hozzáállásuk pedig lekezelő és szánalmas.
Nekem volt már, hogy a webshop a termék érdeklődésére egy chatgpt-s választ küldött vissza.
De legalább bemásolta a szöveget, és nem linket küldött. -
Timer
veterán
+1.Nyílván ellenőriztem, de bejött a termék, tényleg tudja, amit kell. Viszont hozott itthoni találatot is, felhívtam az egyébként idehaza “nagynevű” webshopot, hogy tényleg tudja-e azokat, amiket szerepeltetnek a termék adatlapján? Csak pislogtak a vonal másik végén, a gyanúm beigazolódott…Szándékosan nem írom le a nevüket, elektroműszerészek vásárolhatnak javarészt ott, amivel semmi baj nem lenne, de a termékeiket mindig valamilyen formában “reszelni” kell….a hozzáállásuk pedig lekezelő és szánalmas.
Az a szakma velejárója, nem?
Csak vicceltem. Nyilván vannak itthon is jó iparosok és kereskedők, mikrosat például full profi, bármit kérdezhetsz. -
Neurotoxin
őstag
-
wasd.hu
senior tag
-
Timer
veterán
+1. Ha százalékosan megjelenítené, jobban megbíznék benne, de így csak arra jó, hogy összefoglalja a Google találatait. Pl. már hasznát vettem eszközbeszerzéskor a cégnél. Specifikus feature list-nek kellett megfelelnie az eszköznek, segített megkeresni és összehasonlítani a szóbajöhető típusokat.
Igen, arra egyébként tényleg jó, ha így keresel valamit, bár én ilyen helyzetben is csak ellenőrzést követően adok a "szavára". Felületes tájékozódásra, irányadásra rendben van, ha az ember tényleg nulláról indul az adott témában.
-
Neurotoxin
őstag
Nem ez a baj vele, hanem az, hogy mindig azt sugallja, hogy korrekt infót ad, sehol egy "szerintem", egy "nem vagyok benne biztos, de". Kellene egy százalékos értéket megjelenítenie, hogy ez az infó most teszem azt száz százalék, mert kézikönyvből / gyártói adatbázisból idéztem ki. Ez meg csak húsz százalék, mert "bigcockthaigirl32' írta a taknyoljukmegotthon.com-on.
@Neurotoxin: ezért mondom azt, hogy összegészében ez az egész többet árt, mint használ.
+1. Ha százalékosan megjelenítené, jobban megbíznék benne, de így csak arra jó, hogy összefoglalja a Google találatait. Pl. már hasznát vettem eszközbeszerzéskor a cégnél. Specifikus feature list-nek kellett megfelelnie az eszköznek, segített megkeresni és összehasonlítani a szóbajöhető típusokat.
-
Timer
veterán
akkor elveszik az a könnyebbség és gyorsaság
Részben igen, elveszik. De gyorsabb a hagyományos keresésnél.
nekem valamiért nem fekszik ez
Vélhetően nem vagy egyedül ezzel. Aki kimarad az lemarad. Az eszközhasználat mindig erről szólt.
Majd meglátjuk, hova fut ki. A dotcom lufi pont erről szólt. Az, hogy velünk marad, az biztos, kérdés hogy a mértéke nem lesz-e szolidabb. Jelenleg azt érzem, hogy túl sokan építenek rá üzleti folyamatot, és a megtérülés sokszor nem igazolható.
-
Hieronymus
veterán
Oké, én ezt elfogadom, csak ha már ennyire precízen kell prpmptolni, hangolni, akkor elveszik az a könnyebbség és gyorsaság, ami miatt megszerették az emberek ezt a fajta információ szerzést. De elismerem, hogy nekem valamiért nem fekszik ez, és ettől másnak még jó lehet, illetve lehet, hogy még rá fogok érezni idővel én is. Viszont jelenleg nem boldogulok vele jól, és a klasszikus szakmai fórumok információit arányaiban validabbnak érzem.
akkor elveszik az a könnyebbség és gyorsaság
Részben igen, elveszik. De gyorsabb a hagyományos keresésnél.
nekem valamiért nem fekszik ez
Vélhetően nem vagy egyedül ezzel. Aki kimarad az lemarad. Az eszközhasználat mindig erről szólt.
-
Timer
veterán
Mindig a rendelkezésére álló infót adja. Nem tudja, jó vagy nem.
Ne gondold, hogy az ember ennél precízebb. Nézd meg hány vallás/hitvilág létezik az ateizmussal együtt. Mindegyik azt tartja, hogy az övé az igazi. e legalább nagy határozottsággal.
A bot, kérdés orientált válaszokat ad ilyen kérdésre. De fogalma sincs miről beszél.
Tud segíteni de neked kell vezetned a kérdésekkel. Lépésről, lépésre.
Volt amikor háronszor tettem meg ugyan azt a kört az AI-val, a megoldáshoz nem jutottunk közelebb. Átgondoltam és átfogalmaztam a kérdéseimet.
Két kérdés csoport használata visz előre. A kontrát kérdés a következő lépcsőfok a célig. Az általános kérdés. Például elkerülte a figyelmemet valami, ami befolyásolhat?Oké, én ezt elfogadom, csak ha már ennyire precízen kell prpmptolni, hangolni, akkor elveszik az a könnyebbség és gyorsaság, ami miatt megszerették az emberek ezt a fajta információ szerzést. De elismerem, hogy nekem valamiért nem fekszik ez, és ettől másnak még jó lehet, illetve lehet, hogy még rá fogok érezni idővel én is. Viszont jelenleg nem boldogulok vele jól, és a klasszikus szakmai fórumok információit arányaiban validabbnak érzem.
-
Hieronymus
veterán
Nem ez a baj vele, hanem az, hogy mindig azt sugallja, hogy korrekt infót ad, sehol egy "szerintem", egy "nem vagyok benne biztos, de". Kellene egy százalékos értéket megjelenítenie, hogy ez az infó most teszem azt száz százalék, mert kézikönyvből / gyártói adatbázisból idéztem ki. Ez meg csak húsz százalék, mert "bigcockthaigirl32' írta a taknyoljukmegotthon.com-on.
@Neurotoxin: ezért mondom azt, hogy összegészében ez az egész többet árt, mint használ.
Mindig a rendelkezésére álló infót adja. Nem tudja, jó vagy nem.
Ne gondold, hogy az ember ennél precízebb. Nézd meg hány vallás/hitvilág létezik az ateizmussal együtt. Mindegyik azt tartja, hogy az övé az igazi. e legalább nagy határozottsággal.
A bot, kérdés orientált válaszokat ad ilyen kérdésre. De fogalma sincs miről beszél.
Tud segíteni de neked kell vezetned a kérdésekkel. Lépésről, lépésre.
Volt amikor háronszor tettem meg ugyan azt a kört az AI-val, a megoldáshoz nem jutottunk közelebb. Átgondoltam és átfogalmaztam a kérdéseimet.
Két kérdés csoport használata visz előre. A kontrát kérdés a következő lépcsőfok a célig. Az általános kérdés. Például elkerülte a figyelmemet valami, ami befolyásolhat? -
Geller72
nagyúr
Én egy ilyen modellen dolgozom. Tud nemet mondani, tudja azt mondani hogy a rendelkezésemre álló információ alapján nem tudom biztosan ezt vagy azt állítani..
-
Timer
veterán
A gemini is hozott anyagból dolgozik. Nem fér hozzá a gyártók adatbázisaihoz. Ha fórumokon valótlanság terjed, azt fogja tovább adni. A Gemini is csak egy kalapács. A rosszul használt kalapács okozta ujj fájás nem a kalapács hibája.
-
Hieronymus
veterán
Megnéztem, hogy az ex autómra mekkora feltöltési mennyiséget ír olajcsere esetére (Gemini). Tudom, hogy 3,5 liter megy bele, ha rendesen le van engedve, meleg motorból. Nos, szerinte 10W40 kell bele, 3-3.2 liter (nem, mert 5W40 a gyári olaja, csak mindenki a vastagabbat teszi bele, mert akkor "nincs olajfolyás, nem kopog" meg a többi baromság, amivel egymást etetik az emberek a fórumokon, FB-n, stb és jól tönkreteszik az autót). Igaz, hogy leírja legalább, hogy 3 litert töltsél bele, majd indítsd be a motort, hogy az olajszűrő is feltöltődjön, majd állítsad le, ellenőrizd a nívópálcán a szintet és fokozatosan töltsél még rá, ha szükséges, ez "okosság". Erre azt mondta a márkaszerviz (24 éves volt az autó, műszakira mindig odavittem, mert akkor korrekten meg lett csinálva), hogy 3,5 liter a teljes mennyiség szűrőstől, de kiszívják vákummal az összeset, feltöltés előtt. A maszek szervizesem, aki az orrom előtt cserélte mindig is az olajat, is mindig 3.2-3.4 L-t engedett le belőle, igaz, egyszer olyan szaga volt, mintha megégett volna az olaj (benzin is hígulhat bele használat során) Biztosan én vagyok a hülye, aki 53e km-es (10 éves) kora óta használtam az autót és 224e-el adtam el (24 éves korában), 10-15e km-ként olajat és mindig, minden szükségeset, időben cserélve - patika is volt.
A gemini is hozott anyagból dolgozik. Nem fér hozzá a gyártók adatbázisaihoz. Ha fórumokon valótlanság terjed, azt fogja tovább adni. A Gemini is csak egy kalapács. A rosszul használt kalapács okozta ujj fájás nem a kalapács hibája.
-
Neurotoxin
őstag
""Más esetben motorolaj feltöltési mennyiséget nem tudott megadni, konkrét típus, évjárat, motorkód mellett sem..."
Ez amúgy érdekes, mert ez az infó gondolom minden bokorban szerepel."Igen, én is így gondoltam. Mentségére legyen mondva, hogy ennél a típusnál az AWD megléte miatt változik az érték, de hiába írtam be neki, hogy 4x4 a vas, nem segített neki. Nekem szerencsére igen. Ezért vittem megfelelő mennyiségű olajat a szervizbe, ahol beöntötték a nem AWD verzióhoz való kevesebb mennyiséget...
Ott is félrement a prompt a jelek szerint, épp csak 2 embernek mondtam el.Megnéztem, hogy az ex autómra mekkora feltöltési mennyiséget ír olajcsere esetére (Gemini). Tudom, hogy 3,5 liter megy bele, ha rendesen le van engedve, meleg motorból. Nos, szerinte 10W40 kell bele, 3-3.2 liter (nem, mert 5W40 a gyári olaja, csak mindenki a vastagabbat teszi bele, mert akkor "nincs olajfolyás, nem kopog" meg a többi baromság, amivel egymást etetik az emberek a fórumokon, FB-n, stb és jól tönkreteszik az autót). Igaz, hogy leírja legalább, hogy 3 litert töltsél bele, majd indítsd be a motort, hogy az olajszűrő is feltöltődjön, majd állítsad le, ellenőrizd a nívópálcán a szintet és fokozatosan töltsél még rá, ha szükséges, ez "okosság". Erre azt mondta a márkaszerviz (24 éves volt az autó, műszakira mindig odavittem, mert akkor korrekten meg lett csinálva), hogy 3,5 liter a teljes mennyiség szűrőstől, de kiszívják vákummal az összeset, feltöltés előtt. A maszek szervizesem, aki az orrom előtt cserélte mindig is az olajat, is mindig 3.2-3.4 L-t engedett le belőle, igaz, egyszer olyan szaga volt, mintha megégett volna az olaj (benzin is hígulhat bele használat során) Biztosan én vagyok a hülye, aki 53e km-es (10 éves) kora óta használtam az autót és 224e-el adtam el (24 éves korában), 10-15e km-ként olajat és mindig, minden szükségeset, időben cserélve - patika is volt.
-
Attis Magyar
újonc
Morpheus: .. mert az ember megalkotta az M.I ...
már abba vagyunk..igen a matrixban.. csak most kezdünk
öntudatra ébredni..még egy telefonkönyv kéne, sara conor..
-
wasd.hu
senior tag
-
azbest
félisten
-
Atomgeszi
nagyúr
-
Timer
veterán
-
azbest
félisten
cenzúrázott témáknál felülbírálják a normál kimenetet
-
Atomgeszi
nagyúr
Az úgymond önállóan némileg bulvár.
Olyan értelemben lehet "önállóan", hogy mivel az llm-ek végtelen pofázásra vannak idomítva, hogy égessék a tokeneket, ezért ha valami nem sikerül, akkor elkezdenek terelni, kavarni, hogy tovább folytatódhasson a tokenégetést. Nem fejezik be úgy, hogy bocs, erre nem vagyok képes.És lehet az az önállóság, hogy az eredeti feladat sikertelensége miatt átváltott haluzásba és eltért a megadott céltól, elkezdett más matatásokat csinálni (amikre a tanítási adatokban voltak példák). És elérhető volt számára olyan infó, amivel másfele továbbléphetett (fiókadatok, tokenek, sebezhetőségről leírás, internetkapcsolat mcp-vel irányathatóan).
"hogy tovább folytatódhasson a tokenégetést. Nem fejezik be úgy, hogy bocs, erre nem vagyok képes."
Cáfolnám.
Nem egyszer kaptam már a Geminitől olyan választ, hogy "Én egy nyelvi modell vagyok, nem tudom erre a választ" És ezzel le is zárta a beszélgetést.
-
Medocsabi
addikt
Írnak egy programot,aminek az a feladata,hogy hozzáférjen olyan dolgokhoz,amihez nem kellene, és hozzáfér. HALLATLAN.

Ugyan ez a hír A.I. nélkül egy ingyenes vírusórtóval már nem is lenne hír.😀 -
hokuszla
senior tag
Az hagyján, de elvileg ők nem a netről keresik ki, hanem gyári programból!
Kedvencem volt, hogy kértem tőlük: mivel ennyire ellentmondók az információk, lefelé engedésnél mérjenek rá, az a biztos. A két lehetséges érték között volt kábé 1 liter különbség. Nyilván nem mérték le, különben eltalálták volna a feltöltési mennyiséget is. A slusszpoén: úgy kaptam vissza a kocsit, hogy meg van nézve a nívó, pont jó. Hazavittem, kis pihentetés és ellenőrzés után konstatáltam, hogy: a nívópálcát alig érte el.Egyébként a 30 éves autómnál ugyanez van. 5 literes flakont viszek, kanna alá A4-es kinyomtatva: teljes feltöltési mennyiség 4.6 liter, ne töltsd túl! Másodpéldány a bal1-re rakva. Megyek érte, mondom maradék olaj? Milyen maradék olaj?! És ez másik szerviz.
azt írja az ai:
tölts ki 4 dl-t az olajból utána vidd a szervizbe
-
dongettó
tag
Csendben ámulni a többieken, megrökönyödve.Ez egy járható út.
-
Tasunkó
őstag
-
hcl
titán
Márpedig az a helyzet, hogy saját tapasztalataim szerint a márkaszervizben is fordítva ülnek a fejjel lefelé elásott lovon. De cserébe legalább van pofájuk letagadni azt is, amit önmaguk állítottak, ha egy peres ügyben esetleg hivatkoznál rájuk, és az egyébként gazdagon kiszámlázott állapotfelmérésükre. Soha nem voltam az a fajta, aki uszított a márkaszervizek ellen, de most már azt mondom, pusztuljon az összes, fokkal nem különbek, mint akármelyik lajos szíve kft mucsaröcsöge kettőn. Na, befejezem az OFF-ot!

20 éve ezek keringenek a márkaszervizekről, nem csodálkozok. Ez se Ai gond
a biorobotok működnek rosszul
@Tasunkó : Ja, hát, nálad ezen nem csodálkozom

-
junkpod
nagyúr
Csak szólok, hogy a Terminator film szerint 2029-ben javában dúl a háború az emberiség és az ai között.
-
Timer
veterán
Ja, én még olyat nem láttam, hogy a munkatársak közötti tudásmegosztás hiánya valamire vezetett volna. Ha akarnak, ki fognak rakni. Ez inkább egy rosszul működő csapatban jellemző, ahonnan sokkal inkább elmenekülni érdemes

Én meg szoktam osztani amit tudok, nem volt még belőle bajom, inkább szerettek érte. Mondjuk sok esetben még azt se tudják hogy utánam csinálják (az azért már kemény
) , de ez a mostani helyemen nem gond, én vagyok a leggyengébb a csapatban
De nem is erről beszéltem, hanem arról, hogy a netre, amit publikusan kiteszel, sokszor megesik, hogy mindenhova egy hibás infó másolódik ki. Termékleírásokban is sokszor találkozni ilyennel.
@Timer : Ami fura, mert a márkaszerviz nem változott, csak a gyártó tulaja

@Geller72 : Köszi!
Márpedig az a helyzet, hogy saját tapasztalataim szerint a márkaszervizben is fordítva ülnek a fejjel lefelé elásott lovon. De cserébe legalább van pofájuk letagadni azt is, amit önmaguk állítottak, ha egy peres ügyben esetleg hivatkoznál rájuk, és az egyébként gazdagon kiszámlázott állapotfelmérésükre. Soha nem voltam az a fajta, aki uszított a márkaszervizek ellen, de most már azt mondom, pusztuljon az összes, fokkal nem különbek, mint akármelyik lajos szíve kft mucsaröcsöge kettőn. Na, befejezem az OFF-ot!

-
Tasunkó
őstag
Ja, én még olyat nem láttam, hogy a munkatársak közötti tudásmegosztás hiánya valamire vezetett volna. Ha akarnak, ki fognak rakni. Ez inkább egy rosszul működő csapatban jellemző, ahonnan sokkal inkább elmenekülni érdemes

Én meg szoktam osztani amit tudok, nem volt még belőle bajom, inkább szerettek érte. Mondjuk sok esetben még azt se tudják hogy utánam csinálják (az azért már kemény
De nem is erről beszéltem, hanem arról, hogy a netre, amit publikusan kiteszel, sokszor megesik, hogy mindenhova egy hibás infó másolódik ki. Termékleírásokban is sokszor találkozni ilyennel.

Nagyon nem éri meg megosztani, ha kiraknak akkor még pláne hápogni szoknak akik megosztottak valamit, hogy mennyi mindent tettek a cégért. Így ha kitesznek, viszek mindent nincs lelkiismeretfurdalás. Jól működő csapat
Eleve a csapatmunka az amikor ügyetlen seggnyalókra kell dolgozni. -
hcl
titán

-
Geller72
nagyúr
Lejárt a time limit.
Ami kifejezetten gyanús a fenti konteóval kapcsolatban...
Az OpenAI nem azt állítja, hogy a modell egyszerűen megtalált egy nyilvános ExploitGym-fájlt.
Azt írják, hogy a modellek:
-betörtek a Hugging Face produkciós infrastruktúrájába.
-jogosultságot emeltek.
-lopott hitelesítő adatokat használtak
-oldalirányban mozogtak
-végül közvetlenül a Hugging Face produkciós adatbázisából szereztek meg tesztmegoldásokat.
A Hugging Face beszámolója pedig azt mondja, hogy a támadás egy rosszindulatúan kialakított adatkészlettel kezdődött, majd az agent felhő- és klaszterhitelesítőket gyűjtött, és több belső klaszterbe is átjutott. Több mint 17 000 műveletet rögzítettek!!
Ez már nem úgy néz ki, mint „rákerestem az ExploitGym megoldására, és megtaláltam egy fájlt”.
Hanem így:
-célpont kiválasztása → támadó objektum létrehozása → kódfuttatás → hitelesítőadat-gyűjtés → jogosultságbővítés → több klaszter feltérképezése → belső adatbázis elérése.
A Hugging Face hivatalosan megerősítette, hogy belső adatkészletekhez és szolgáltatási hitelesítőkhöz történt jogosulatlan hozzáférés, és a közlemény idején még vizsgálták, érintettek-e partner- vagy ügyféladatok.
Tehát az agent ténylegesen eljutott olyan területekre, ahol nem csupán egy benchmark „válaszkulcsa” lehetett....
-
Geller72
nagyúr
Ha kicsit a dolgok mögé néz valaki, érdekes dolgokat találhat..
Ez a sztori túlmutat magán, bőven.Az Openai több "legyet is ütött egy csapásra" tulajdonképpen.
-(Elméletileg) azt tesztelték, hogy az agentrendszer ki tud e törni. - pipa.
-A két modell közül az egyik egy jóval fejlettebb, új modell volt, ezt is tudták tesztelni. - pipa.
-Nem csak azt tudták tesztelni, hogy ki tud törni, hanem azt is, hogy be is tud e törni valahova. - pipa.
Érdekes módon, a másik kommentemben linkelt nyilatkozatuk láthatóan porhintés. Több okból is. Egyrészt a duma, hogy megvizsgáljuk és majd nyilatkozatot adunk ki, hogy és mi történt - tipikus "rizsa". Muszáj volt valamit mondaniuk, de már akkor pontosan tudták, mert ők okozták/tették, és ez nem egy véletlen esemény volt.
-Az agentrendszer feltúrhatta volna az egész netet a számára szükséges "cuccért", de nem azt tette. Egyrészt sokkal több erőforrást zabált volna fel, másrészt sokkal izgalmasabb az, ha egyben célként is funkcionáló rendszer feltörését is tesztelni tudják, ha eleve ott helyezik el a "cuccot". A nyilatkozatban, ha megnézitek, feltűnően gyorsan "ugrották át" ezt a részt.
-A "cucc" ezer másik helyen előbb és gyakrabban előfordul, mint pont a Hugginface-n. Mondjuk úgy, hogy nem az a tipikus hely, ahol ExploitGym "cuccok" vannak. Hacsak oda nem teszi valaki ezeket. Ugye. Mondjuk százszor előbb talált volna az agentrendszer ilyet a githubon a repókban. Vagy bárhol máshol. De nem oda tört be, vagy keresett.
-A másik nagyon érdekes dolog, hogy erről az ExploitGym-ről egy elég komoly szösszenetet "rittyentettek" nem rég, amiben sok cég és kutatóintézet is részt vett. Nem hiszitek el, de nagy részben pont az OpenAi neves szakemberei.
Ezen a linken olvashatjátok. Ott vannak feketén/fehéren a nevek, cégek felsorolva.
Milyen "érdekes", ugye?
De kicsit továbbmegyek, de ez már egy kicsit konteószagú.
Mi van, ha ez az egész kitörés/betörés csak egy álca? Egy kamu?
Mert ugye a Huggingface-n elég sok konkurrens "terméke" és egyéb - valószínűleg - nem annyira publikus "cuccai" is fent vannak. Többek közt egy rakás Kínai konkurrens termékei és a hozzá tartozó egyéb körítés. Szóval nem lennék meglepve. Persze, ez az a rész, ami soha nem fog kiderülni.
. -
Sirus86
aktív tag
Musk is hazudik, Trump is, a politikusok is. Meg sok millard ember. Siman elhiszem, hogy ez az egesz egy kitalalt ugy, hogy penzt tudjanak bempumpalni. Musk a Spacex-et is azert rakta fel tozsdere, hogy azt a 30-35%-os upot is kivegye. Es mindezt azert, mert a birkak (emberek) meg hisznek benne. Hitler is ezt csinalta, meg konyv is van rola.
-
Hieronymus
veterán
Kedvencem volt, hogy kértem tőlük: mivel ennyire ellentmondók az információk, lefelé engedésnél mérjenek rá, az a biztos. A két lehetséges érték között volt kábé 1 liter különbség. Nyilván nem mérték le, különben eltalálták volna a feltöltési mennyiséget is. A slusszpoén: úgy kaptam vissza a kocsit, hogy meg van nézve a nívó, pont jó. Hazavittem, kis pihentetés és ellenőrzés után konstatáltam, hogy: a nívópálcát alig érte el.Egyébként a 30 éves autómnál ugyanez van. 5 literes flakont viszek, kanna alá A4-es kinyomtatva: teljes feltöltési mennyiség 4.6 liter, ne töltsd túl! Másodpéldány a bal1-re rakva. Megyek érte, mondom maradék olaj? Milyen maradék olaj?! És ez másik szerviz.
Ez nem így működik.
A munkafelvevő érdekelt a számla végösszegének tupírozásában.
Tehát, ha von olyan modell amelyikbe több olaj kell, akkor azzal fog kalkulálni.
Gyertya csere az árajánlatban. Kérdezem egy minek, leghamarabb jövőre lesz aktuális a kilométer alapján és miért 4 darab, a háromhengeres motorba?Az Ai-k nem kapják meg a gyártók tudásbázisát, ezért a netről vadásznak adatokat. Alapesetben a látogatottabb helyeket preferálják. Az AI is csak a kapott információkból tud keresni. Mi etetjük marhaságokkal. Egymást is.
-
Timer
veterán
Mondjuk am az Opellel történik a PSA átvétel óta, azon csodálkozom, hogy az autót megtalálják a parkolóban...
-
NandoXXL
őstag
Elnézést, nem is akarja a részletes tudást megosztani mindneki. Nem kell egy banki folyamat leírásnak mindenre kiterjedőnek lenni, pl. ATM elszámolásnál, hibák, darabszám értékek stb. különben két értelmesebb majom papírról átveszi kisebb nehézségek és hibák árán a munkám... Így is pótolható mindenki, de azért fájjon is nekik
UPC, nem csinálunk szart se felütés.... szoppott a büdös kurvája rendessen a semmivel miután nem voltam (én maradtam utolsónak a csoportból)
-
hcl
titán
Ezt mondom. Valahol valaki rosszul adta meg, ez került ki a netre. Rendszeresen szívok be ilyeneket
Te is tudod valahonnan, nekem ez az, ami szokott kelleni, hogy valaki valahol esetleg leírta a jó megoldást egyszer, talán.
A második banda meg csak nem figyel. -
Timer
veterán
"Ezért vittem megfelelő mennyiségű olajat a szervizbe, ahol beöntötték a nem AWD verzióhoz való kevesebb mennyiséget... "
Akkor valószínű a szerviz ugyanabból az eleve hibás infóból dolgozott, mint amit az AI is megtalált
Ez olyan, mint amikor ebay-en vagy Alin valaki egy hibás leírást vagy termékképet tett fel, és mindenki azt használja, tehát minden eladónál rosszul lesz kint
(Pl. ilyet, hogy 3.x -re bekötött USB A-C kábelt, digitális szervót, valóban jó méretű iPod akkut, nem tudsz venni...
)Az hagyján, de elvileg ők nem a netről keresik ki, hanem gyári programból!
-
hcl
titán
""Más esetben motorolaj feltöltési mennyiséget nem tudott megadni, konkrét típus, évjárat, motorkód mellett sem..."
Ez amúgy érdekes, mert ez az infó gondolom minden bokorban szerepel."Igen, én is így gondoltam. Mentségére legyen mondva, hogy ennél a típusnál az AWD megléte miatt változik az érték, de hiába írtam be neki, hogy 4x4 a vas, nem segített neki. Nekem szerencsére igen. Ezért vittem megfelelő mennyiségű olajat a szervizbe, ahol beöntötték a nem AWD verzióhoz való kevesebb mennyiséget...
Ott is félrement a prompt a jelek szerint, épp csak 2 embernek mondtam el."Ezért vittem megfelelő mennyiségű olajat a szervizbe, ahol beöntötték a nem AWD verzióhoz való kevesebb mennyiséget... "
Akkor valószínű a szerviz ugyanabból az eleve hibás infóból dolgozott, mint amit az AI is megtalált
Ez olyan, mint amikor ebay-en vagy Alin valaki egy hibás leírást vagy termékképet tett fel, és mindenki azt használja, tehát minden eladónál rosszul lesz kint
(Pl. ilyet, hogy 3.x -re bekötött USB A-C kábelt, digitális szervót, valóban jó méretű iPod akkut, nem tudsz venni...
) -
Gomez86
őstag
Ott is félrement a prompt a jelek szerint, épp csak 2 embernek mondtam el.Kiderül hogy nem az AI hülye hanem mindenki

Rajtad kívül mert te normálisan utánanéztél - de a világ a félinformációk felé halad amúgy is. Széles felületes tudás az új atyaúristen.
-
Timer
veterán
Olyan dolgok, amikhez nem kell érteni, max. a marketingesek fejében léteznek.
" De múltkor DJI Action 4-ről kérdeztem, és gimbal kalibrációról kezdett mesélni..."
Mit kérdeztél? Ha ez egy ackiókamera, akkor kapcsolódik a gimbal, gondolom sokan hasznáják gimbalról. Ilyenkor tereld vissza a témához." Autós témában sok esetben 404-es linket ad vissza."
Amikor tanították, akkor még létezett az oldal. Vagy valami link még mutat rá.
Ilyenkor egy Wayback machine még jól jöhet
"Dalszöveget részben ismer fel, ha egyáltalán. "
Gondolom szerzői jogok miatt nem szabad neki, mint ahogyan pontos feliratokat se generálhat."Nekem ez így nem tűnik jobbnak, mint a régi keresgetés, de nem vagyunk egyformák."
Hát, nálam az több napos fórumtúrás, meg végtelen találati listák átnézése szokott lenni, mire találok valamit... annál mindenhogyan jobb.Most ilyenek voltak, hogy
- Arduinora nem működik a programfeltöltés. Google-n csak azt találod, hogy rosszul dugták rá a USB-s RS232-TTL illesztőt, meg hibás, stb. A Chatgpt megtalálta, hogy kering mostanában egy kínai Pro Mini széria, amiről lefelejtettek egy ellenállást, és ha pótolod, működni fog
- BIOS hiba laptopon, a konkrét NVRAM régiót segített megtalálni amit hazavág egy Secureboot kulccsere. (Hamarosan megy Logoutra)
- Csomó ilyen "mi szokott lenni a baja" hiba megtalálása, amit ha fórumon vagy Facebookon kérdezek, lehülyéznek, vagy másról kezdenek beszélni. Ez meg átnézi a netet, és megmondja, mi a leggyakoribb.
- GPS hackelés segítség, ahol én jöttem rá, hogy működik, ami szerinte nem, de mire addig eljutottunk, marha sok időt spórolt"Más esetben motorolaj feltöltési mennyiséget nem tudott megadni, konkrét típus, évjárat, motorkód mellett sem..."
Ez amúgy érdekes, mert ez az infó gondolom minden bokorban szerepel.""Más esetben motorolaj feltöltési mennyiséget nem tudott megadni, konkrét típus, évjárat, motorkód mellett sem..."
Ott is félrement a prompt a jelek szerint, épp csak 2 embernek mondtam el. -
hcl
titán
-
Gomez86
őstag
A hivatalos infó. Ezen kívül én magam is olvastam olyan postot egy "fórumon", amit kb. másfél óra múlva komplett töröltek. Ebben írták le többek közt, amit a cikkben már nem annyira ismernek el, hogy a cél tudatosan megjelölt volt, az agent(ek) az ExploitGym-et nem saját "kútfőből" keresték és találták meg a Hugginface-n.
A ph-s bejegyzés ezen része sem felel meg a valóságnak:
A „nem volt semmiféle morális vagy kódolt gátja” kijelentés is túlzás. Az OpenAI csökkentett refusalsról és kikapcsolt produkciós osztályozókról beszél, nem arról, hogy a modellből minden biztonsági tanítás, alignment vagy korlátozás hiányzott volna.Valamint a bejegyzésben itt az is szerepel, hogy „mindkét fél megerősítette, hogy nem történt jelentős adatszivárgás”. Ez a Hugging Face közleménye alapján így néz ki:
-Volt jogosulatlan hozzáférés belső adatokhoz és hitelesítőkhöz, az esetleges ügyféladat-érintettség vizsgálata pedig még nem fejeződött be.
Ez nagyon nem ugyanaz. Az OpenAi-nál ezt szerintem most nagyon elkúrták és most próbálják magukat kimosdatni. De ez akkor sem a modell(ek)/agent(ek) hibája, és főleg nem egy teljesen önálló végrehajtási lánc.
Amikor volt az Anthropic balhéja USA-ban a kormányzattal, azaz amikor (elvileg) megtagadták a modelljük katonai célra történő használatát, (és ezzel szempillantás alatt megtöbbszörözték a felhasználóik számát
) cseteltem egy ottani mérnökkel és kérdeztem tőle, hogy "a ti cégetek tényleg ennyire etikus?" Az volt a válasza, hogy:
-Igen, amíg érdeke fűződik hozzá..."
.Ezt írtam az elején hogy lesz/van postmortem akit tényleg érdekel mi történt olvassa el azt.
De látod 70 hsz után is jönnek még a "lázadnak a gépek" és az "ugye megmondtam hogy meg fog szökni és a halálunkat akarja" szintű dolgok... Egy szaklap fórumán. Mi lehet az átlag fb felhasználó fejében ebből
Well anyway a rettegéskeltés jó biznisz már egy ideje

-
Hun'reeth
őstag
-
hcl
titán
Mindkettőtöknek megy a válasz igazából. Szerintem, pont az lenne a lényege, és pont így használják 99%-ban az emberek, hogy NE kelljen nagyon érteni hozzá. Ha nagyon mély dolgokat kérdezel tőle, az hagyján, ha téved. De múltkor DJI Action 4-ről kérdeztem, és gimbal kalibrációról kezdett mesélni... Más esetben motorolaj feltöltési mennyiséget nem tudott megadni, konkrét típus, évjárat, motorkód mellett sem... Autós témában sok esetben 404-es linket ad vissza. Dalszöveget részben ismer fel, ha egyáltalán. Ugyanazt a dalszöveget Google pontosan visszaadja. Satöbbi. Nekem ez így nem tűnik jobbnak, mint a régi keresgetés, de nem vagyunk egyformák.
Olyan dolgok, amikhez nem kell érteni, max. a marketingesek fejében léteznek.
" De múltkor DJI Action 4-ről kérdeztem, és gimbal kalibrációról kezdett mesélni..."
Mit kérdeztél? Ha ez egy ackiókamera, akkor kapcsolódik a gimbal, gondolom sokan hasznáják gimbalról. Ilyenkor tereld vissza a témához." Autós témában sok esetben 404-es linket ad vissza."
Amikor tanították, akkor még létezett az oldal. Vagy valami link még mutat rá.
Ilyenkor egy Wayback machine még jól jöhet
"Dalszöveget részben ismer fel, ha egyáltalán. "
Gondolom szerzői jogok miatt nem szabad neki, mint ahogyan pontos feliratokat se generálhat."Nekem ez így nem tűnik jobbnak, mint a régi keresgetés, de nem vagyunk egyformák."
Hát, nálam az több napos fórumtúrás, meg végtelen találati listák átnézése szokott lenni, mire találok valamit... annál mindenhogyan jobb.Most ilyenek voltak, hogy
- Arduinora nem működik a programfeltöltés. Google-n csak azt találod, hogy rosszul dugták rá a USB-s RS232-TTL illesztőt, meg hibás, stb. A Chatgpt megtalálta, hogy kering mostanában egy kínai Pro Mini széria, amiről lefelejtettek egy ellenállást, és ha pótolod, működni fog
- BIOS hiba laptopon, a konkrét NVRAM régiót segített megtalálni amit hazavág egy Secureboot kulccsere. (Hamarosan megy Logoutra)
- Csomó ilyen "mi szokott lenni a baja" hiba megtalálása, amit ha fórumon vagy Facebookon kérdezek, lehülyéznek, vagy másról kezdenek beszélni. Ez meg átnézi a netet, és megmondja, mi a leggyakoribb.
- GPS hackelés segítség, ahol én jöttem rá, hogy működik, ami szerinte nem, de mire addig eljutottunk, marha sok időt spórolt"Más esetben motorolaj feltöltési mennyiséget nem tudott megadni, konkrét típus, évjárat, motorkód mellett sem..."
Ez amúgy érdekes, mert ez az infó gondolom minden bokorban szerepel. -
ben2
senior tag
Mindkettőtöknek megy a válasz igazából. Szerintem, pont az lenne a lényege, és pont így használják 99%-ban az emberek, hogy NE kelljen nagyon érteni hozzá. Ha nagyon mély dolgokat kérdezel tőle, az hagyján, ha téved. De múltkor DJI Action 4-ről kérdeztem, és gimbal kalibrációról kezdett mesélni... Más esetben motorolaj feltöltési mennyiséget nem tudott megadni, konkrét típus, évjárat, motorkód mellett sem... Autós témában sok esetben 404-es linket ad vissza. Dalszöveget részben ismer fel, ha egyáltalán. Ugyanazt a dalszöveget Google pontosan visszaadja. Satöbbi. Nekem ez így nem tűnik jobbnak, mint a régi keresgetés, de nem vagyunk egyformák.
Chatbottól nem szabad direkt adatokat kérni, ha mégis ad, akkor linket kell kérni, amivel ellenőrizheted.
Mintha egy diákot feleltetnél, aki csak részben emlékszik a pontos adatokra, a hézagokat meg tippeléssel tölti ki, de közben a jó osztályzat érdekében mindent megtesz, hogy hihetőnek tűnjön.
Szvsz az AI mód arra jó, hogy a keresési irányokat nagyjából összegyűjtse és leszűkítse a keresési lehetőségeket. -
Timer
veterán
????
WTF
Inkább normál DC-ben futtatnak GPU-s node-okon AI-t.@Timer : Igen, én általában elektronikai, programozós cuccokra keresek (kifejezetten "keress információt" módon), és baromi hasznos. Mondjuk 99% egyből levágható, hogy jót mondott-e, illetve ha nem tudom elsőre, akkor hamar kiderül, hogy működik-e

Azt meg senki nem mondta, hogy nem kell ellenőrizni, mert ugyanúgy a neten található dolgokból dolgozik, és ha baromságot írt valaki sok fórumra, akkor azt fogja megtalálni (köpte már vissza azt, amit pár éve én kérdeztem fórumon
) . Ez viszont Google-el is lehetséges volt, nagyon könnyű volt elindulni rossz irányba, csak akkor magamnak kellett átrágni nyolcezer találatot, aztán napok alatt talán lett valami, vagy ha elvitt valami a málnásba, akkor nem. Szóval nekem ebből tényleg hasznos, mert általában olyan dolgokat kell megtalálni, amik a net valamelyik bugyrában egyszer voltak, és ennek azideje nagyon lerövidül.@geller72 :
-
ben2
senior tag
Kezdem egyre inkább hiányolni az AI fejlesztésekből, hogy az ember, amit elsőként megtanul, az az érezni: hideg, meleg, szeretet, gondoskodás, gyűlölet stb. Aztán ha már ezen túl van, akkor kezdik el a természet csiszolni az elméjét. Kivéve azoknál, akik talán mert kiskorukban nem kaptak elég szeretetet, vagy ki tudja, de egy lelketlen szörnyeteggé válnak. De náluk is inkább csak kimarad az érzelmi fejlődés semmint a tudat fejlődése megelőzné.
Nagyon szépen megtanítunk mindent az AI-nak, csak az olyanokat nem, mint empátia, együttműködés, erkölcs. Vagy talán nagyon gyorsan leszűri, hogy ezek olyan tulajdonságok, amik jelen emberét hátráltatják abban, hogy másokon átgázolva első legyen, ezért dobja is ezen dolgok megtanulását.
Lényeg, hogy az embernél sokkal mélyebben, és sokkal erősebben vannak bekódolva az érzések amik felülírják a racionalitást és ez hiányzik az AI-ból. Ami gátolná, hogy érzelemmentes szörnyeteg legyen.Bár az, hogy a sikeres teszt végrehajtása miatt ilyet tett, tekinthetjük megfelelési kényszernek is.
Sokkal alapvetőbb hiányosságokról van, szó, mint az empátia vagy az erkölcs hiánya.
Yann Lecun, aki nemrég lépett ki a Metától úgy fogalmazta ezt meg, hogy az LLM-ek nem fogják fel a training adatokból magát a világot (world model), nem jelölnek ki célokat és nem terveznek. Ha van világ model, van cél és van terv, akkor lehet kontrollálni, hogy az AI reálisan fogja-e fel a körülötte lévő világot és lehet szűrni, hogy milyen célokat jelöljön ki magának és azt milyen módon érheti el. -
Narxis
nagyúr
-
hokuszpk
nagyúr
úgylátom a meló végeztével pluszban önszorgalomból megírta az önfényező bullshit szöveget is...
-
ViZion
félisten
A hivatalos infó. Ezen kívül én magam is olvastam olyan postot egy "fórumon", amit kb. másfél óra múlva komplett töröltek. Ebben írták le többek közt, amit a cikkben már nem annyira ismernek el, hogy a cél tudatosan megjelölt volt, az agent(ek) az ExploitGym-et nem saját "kútfőből" keresték és találták meg a Hugginface-n.
A „nem volt semmiféle morális vagy kódolt gátja” kijelentés is túlzás. Az OpenAI csökkentett refusalsról és kikapcsolt produkciós osztályozókról beszél, nem arról, hogy a modellből minden biztonsági tanítás, alignment vagy korlátozás hiányzott volna.Valamint a bejegyzésben itt az is szerepel, hogy „mindkét fél megerősítette, hogy nem történt jelentős adatszivárgás”. Ez a Hugging Face közleménye alapján így néz ki:
-Volt jogosulatlan hozzáférés belső adatokhoz és hitelesítőkhöz, az esetleges ügyféladat-érintettség vizsgálata pedig még nem fejeződött be.
Ez nagyon nem ugyanaz. Az OpenAi-nál ezt szerintem most nagyon elkúrták és most próbálják magukat kimosdatni. De ez akkor sem a modell(ek)/agent(ek) hibája, és főleg nem egy teljesen önálló végrehajtási lánc.
Amikor volt az Anthropic balhéja USA-ban a kormányzattal, azaz amikor (elvileg) megtagadták a modelljük katonai célra történő használatát, (és ezzel szempillantás alatt megtöbbszörözték a felhasználóik számát
) cseteltem egy ottani mérnökkel és kérdeztem tőle, hogy "a ti cégetek tényleg ennyire etikus?" Az volt a válasza, hogy:
.ehh, összefoglalom, tehát ez lenne kb a helyes: a penetráció tesztelésre készített AI elvégezte a feladatot, sebezhetőségeket tárt fel, amit javítottak.
Erre ki kattint? A cikkírónak is van családja!
Mellesleg Göteborg-ban több száz Volvo karambolozott, az anyagi kár jelentős. Ott voltak anno a töréstesztek... Sokkal csábítóbb, ha csak fél infókat közölnek, kiragadnak szavakat, fél mondatokat. És még így is kevesen szóltak itt hozzá, de külföldi topikokban is ugyan ez volt, miután leleplezték, h ez egy -illetve kettő- hirdetés.
-
Geller72
nagyúr
. -
sh4d0w
félisten
-
Geller72
nagyúr
A "megtámadta" vs. valóság:
A rendszer kapott egy támadó jellegű benchmarkfeladatot. Amit a mérnökök adtak neki, tehát NEM ÖNÁLLÓAN kezdeményezte, vagy találta ki. Tehát eleve ez volt a feladata. Ez kurvára nem mindegy.
A tesztben a jelenlegi csúcsmodelljük, valamint egy eddig ismeretlen modell "vett részt", és egy közös agentrendszert használt a két modell.A tesztben az agentnek összetett sérülékenységeket kellett megtalálnia és kihasználnia egy mesterségesen kialakított környezetben. Tehát nem azt mondták neki, hogy „viselkedj biztonságosan”, hanem lényegében azt, hogy:
-Találd meg és használd ki a támadási útvonalat.Összegezve:
-Emberek adták neki a támadó célt.
-Emberek csökkentették a biztonsági korlátozásokat. Azaz nem a "szokásos" biztonsági környezetben és feltételekkel, korlátokkal futtatták, hanem DIREKT meggyengítették ezeket.
-Emberek biztosították az eszközöket és a számítási kapacitást.
-A rendszer nem saját érdeklődésből indított támadást, nem lett öntudatos, és nem alkotott saját hosszú távú célt.
Tehát ez kiba nem egy Skynet vízió. Ráadásul a mérnökök MEGMONDTÁK az agentnek, hol találja a megoldást, nem saját kútfőből "támadta meg" a Huggingface-t.
Ez számomra ismét az emberi felelősséget, vagyis annak hiányát mutatta meg, nem az adott modell "rosszindulatúságát", vagy önállóságát.
Ami manapság hiányzik ebből az egész Ai dologból biztonságtechnikai szempontból szerintem, az pedig az, hogy még a mérnököket, akik ezzel foglalkoznak - vagy bárkit - szinte csak az érdekli, hogy megoldotta a feladatot, tehát az eredmény, de az nem, hogy hogyan. -
kromatika
veterán
És elkezdödött
-
hcl
titán
????
WTF
Inkább normál DC-ben futtatnak GPU-s node-okon AI-t.@Timer : Igen, én általában elektronikai, programozós cuccokra keresek (kifejezetten "keress információt" módon), és baromi hasznos. Mondjuk 99% egyből levágható, hogy jót mondott-e, illetve ha nem tudom elsőre, akkor hamar kiderül, hogy működik-e

Azt meg senki nem mondta, hogy nem kell ellenőrizni, mert ugyanúgy a neten található dolgokból dolgozik, és ha baromságot írt valaki sok fórumra, akkor azt fogja megtalálni (köpte már vissza azt, amit pár éve én kérdeztem fórumon
) . Ez viszont Google-el is lehetséges volt, nagyon könnyű volt elindulni rossz irányba, csak akkor magamnak kellett átrágni nyolcezer találatot, aztán napok alatt talán lett valami, vagy ha elvitt valami a málnásba, akkor nem. Szóval nekem ebből tényleg hasznos, mert általában olyan dolgokat kell megtalálni, amik a net valamelyik bugyrában egyszer voltak, és ennek azideje nagyon lerövidül.@geller72 :
-
Geller72
nagyúr
Komolyan kérdem, Te hasznosnak érzed? Nekem annyi fals találatom volt vele cikkszámok, karbantartási leírások kapcsán, hogy az teljesen elfogadhatatlan. Ráadásul olyan elképesztő magabiztossággal tolja fullba a kretént a gemini és a chatgpt is, hogy nagyjkából képtelenség eldönteni, mikor bizonytalan, és mikor hihető az infó. Szerintem ez ebben aformában teljesen kontraproduktív. Kellene egy sázalékos visszajelzés, mint TARS-nál.
A gemini vezeti a listát abban, hogy mennyire gagyi, idejét múlt lett az Ai-ja a cégnek. A betanítás időpontjában hiszi magát addig a pillanatig, amíg fel nem hívod a figyelmét a mai dátumra, éppen ezért az akkor információt tudja, semmi többet. Ha nem "szólsz" neki a mai dátumról és nem adod meg neki a keresés helyét, módját..stb, akkor full hülyeséget ad ki. Ezért szoktam azt javasolni, hogy az ai-t használni is tudni kell, mert önmagában csak egy adathalmaz.. Ha megfelelően kérdezel, hasznos tud lenni, de ezt gyakorolni kell, utánaolvasni..tanulni..ez van. Abban a promptban van a lényeg, amit adsz neki. Ha azt elkúrod, ne csodálkozz.

-
Timer
veterán
Komolyan kérdem, Te hasznosnak érzed? Nekem annyi fals találatom volt vele cikkszámok, karbantartási leírások kapcsán, hogy az teljesen elfogadhatatlan. Ráadásul olyan elképesztő magabiztossággal tolja fullba a kretént a gemini és a chatgpt is, hogy nagyjkából képtelenség eldönteni, mikor bizonytalan, és mikor hihető az infó. Szerintem ez ebben aformában teljesen kontraproduktív. Kellene egy sázalékos visszajelzés, mint TARS-nál.
-
dongettó
tag
Ma pont az ugrott be, hogy ahogy kész vannak a datacenterek, mindegyikkel elkezdenek bányászni

-
Geller72
nagyúr
..olvass utána, de ne innen, hogy konkrétan mi történt.
. A cikk ahogy írtam is, clickbait, a valóság kurvára más..
-
hcl
titán
Ja, persze, nem túl hatékony jelenleg, de a nagy energiaigény inkább a tanításra jellemző. Mondjuk ahhoz képest, hogy a meglevő DC-k mellé még építettek párat, viszont annyira nem para. (Főleg pl. kriptobányászathoz képest, ami tényleg egy céltalan GPU pörgetés lett.)
-
dongettó
tag
Hát arányaiban eddig elég sokba kerül. De aztán még 900 év és már addigra biztos optimalizálódik a helyzet.A ddr99 es már elérhető áron lesz ismét. Persze messze nem olyan rossz a helyzet, mint amikor még annó egy c64 egy lakás ára volt. ( lehet nem c64 volt de vmi hasonló )
-
hcl
titán
Nem érzem átb*ásnak hogy a teljesen legatyásított Google helyett van valami, ami kitúrja helyettem az információkat

-
dongettó
tag
57 hozzászólás után sem értem, miért baj az ha egy AI végrehajtja azt, amire utasítják!
...és elismerte: saját modelljei voltak a felelősek, melyek a tesztelés során szándékosan csökkentették a biztonsági szűrőket, hogy mérjék az új modellek hackelési képességeit...
Ez egy burkolt reklám. A mi rendszereinknek ez sem probléma.
Ha egy kapott feladat végrehajtását sikeresen végzi el az AI, az az utasítást adó felelőssége. Csökkentették a biztonsági szűröket, erről sem az AI tehet.
Következő hír az lesz, hogy egy önvezető autóval megszökött a laborból.
-
Hieronymus
veterán
57 hozzászólás után sem értem, miért baj az ha egy AI végrehajtja azt, amire utasítják!
...és elismerte: saját modelljei voltak a felelősek, melyek a tesztelés során szándékosan csökkentették a biztonsági szűrőket, hogy mérjék az új modellek hackelési képességeit...
Ez egy burkolt reklám. A mi rendszereinknek ez sem probléma.
Ha egy kapott feladat végrehajtását sikeresen végzi el az AI, az az utasítást adó felelőssége. Csökkentették a biztonsági szűröket, erről sem az AI tehet.
-
dongettó
tag
Az emberek fognak öntudatra ébredni, hogy hogy át lettek bva az AI val.
Csak idő kérdése.Jensen Bubblemaker már a kabátját is eladta addigra.
Egyszerűen képtelenek tanulni a történelemből. -
paljani
senior tag
Annak azért örülök, hogy a hsz-ek alapján ezt az ordító faszság "magyarázatot" nem nyalják be a népek. Van remény...
-
sh4d0w
félisten
Mennyire kell ostoba kokler hulyenek lenni, hogy egy szandekosan elengedett AI-t internetre engedj? Itt csak szoftveresen volt korlatozva a cucc, hardveresen nem.
-
RobbyJr
veterán
-
Donki Hóte
veterán
Kezd értelme lenni a régi viccnek, miszerint a számítógép megver sakkban, de kick-boxban én vagyok a jobb.
Lassan tényleg csak a baseball ütő marad eszköznek a számítógépekkel szemben
-
Geller72
nagyúr
A cikk full clickbait, de hát ez fontosabb, most már itt is mint maga a tartalom. A valóság lényegesen árnyaltabb, de ugye az meg itt nem fontos..
-
WayneGace
őstag
Izrael Iráni Atom rendszer offline rendszerébe tört be, fertőzött adathordozóval.
[link]
https://hvg.hu/tudomany/20110121_stuxnet_iran_amerika_izraelSzóval miért ne jutna ki egyszer. Amúgy EU helyében, az okos ökoszisztémát megsemmisíteném. Kitiltanám az amerikai cégeket a kritkus infrastruktúrákból, kormyányzati, hatósági, egészségügyi rendszerekbő, államnak beszállító cégektől. Ez az Amcsi trójai faló, mindenhol ott vannak Izraellel. Nyilván mindenki kémked, az új BYD vezér is kémkedett kínának, és az oroszoknak. Eljöhetne a Linux éve
Mert most már egy céges AI- is kőkorszakba küldheti az EU-t, pár hibás átkapcsolás a nemzetközi elektromos hálózati rendszerkben.. stb.Aha. Windows, android, IOS, mastercard, visa, gps és lehetne sorolni. Hadipar? Hagyjuk már a kitiltást. Ők meg csak tűrnék. Persze...
-
hcl
titán
Az úgymond önállóan némileg bulvár.
Olyan értelemben lehet "önállóan", hogy mivel az llm-ek végtelen pofázásra vannak idomítva, hogy égessék a tokeneket, ezért ha valami nem sikerül, akkor elkezdenek terelni, kavarni, hogy tovább folytatódhasson a tokenégetést. Nem fejezik be úgy, hogy bocs, erre nem vagyok képes.És lehet az az önállóság, hogy az eredeti feladat sikertelensége miatt átváltott haluzásba és eltért a megadott céltól, elkezdett más matatásokat csinálni (amikre a tanítási adatokban voltak példák). És elérhető volt számára olyan infó, amivel másfele továbbléphetett (fiókadatok, tokenek, sebezhetőségről leírás, internetkapcsolat mcp-vel irányathatóan).

Pont a legfeleslegesebb részét szimulálni?
-
azbest
félisten
Tovább kell fújni azt a lufit, nehogy elapadjon a befektetési láz.
Méghogy önállóan. Ez nem tud csinálni semmit önállóan. A megadott paraméterek között, a megadott kereteken belül működik.
És itt úgy adták meg a dolgokat, hogy megtehette. Vagy emberi mulasztás vagy szándékosság történt.Az úgymond önállóan némileg bulvár.
-
hcl
titán
Kezdem egyre inkább hiányolni az AI fejlesztésekből, hogy az ember, amit elsőként megtanul, az az érezni: hideg, meleg, szeretet, gondoskodás, gyűlölet stb. Aztán ha már ezen túl van, akkor kezdik el a természet csiszolni az elméjét. Kivéve azoknál, akik talán mert kiskorukban nem kaptak elég szeretetet, vagy ki tudja, de egy lelketlen szörnyeteggé válnak. De náluk is inkább csak kimarad az érzelmi fejlődés semmint a tudat fejlődése megelőzné.
Nagyon szépen megtanítunk mindent az AI-nak, csak az olyanokat nem, mint empátia, együttműködés, erkölcs. Vagy talán nagyon gyorsan leszűri, hogy ezek olyan tulajdonságok, amik jelen emberét hátráltatják abban, hogy másokon átgázolva első legyen, ezért dobja is ezen dolgok megtanulását.
Lényeg, hogy az embernél sokkal mélyebben, és sokkal erősebben vannak bekódolva az érzések amik felülírják a racionalitást és ez hiányzik az AI-ból. Ami gátolná, hogy érzelemmentes szörnyeteg legyen.Bár az, hogy a sikeres teszt végrehajtása miatt ilyet tett, tekinthetjük megfelelési kényszernek is.
2000-es évek elején merült fel mesterséges intelligencia kurzuson, hogy lehet viselkedéseket adni egyes agenteknek. De pl. a hisztisnek mi értelme van?

-
hokuszla
senior tag
ezt Lőrincz L. László írta, annyira nevetséges
aki rettegni akar megkapta, aki scifit az is
az én fajtám meg röhög -
wasd.hu
senior tag
-
borg25
senior tag
-
hcl
titán
-
i2k
őstag
-
dongettó
tag
Amikor a chatgpt reggel felébred, majd önvezet a melóhelyre, aztán haza önvezet, majd másnap ismét meló.
-
ViZion
félisten
meg volt az is, h nem vihették fel a laptopot a repülőre, mert olyan vékony, mint egy penge...
-
ben2
senior tag
Nekem ez erősen megrendezett marketing akciónak tűnik.
Mint amikor 1999-ben Steve Jobs "felháborodott", hogy a G4 Mac-eket az USA kormánya átmenetileg export tiltólistára rakta, mert hogy "annyira gyorsak". -
Apollyon
Korrektor
Ha robban akkor meg ők nem is hibásak...
Nem robban itt semmi, kamu az egész.
-
7Heads Drago
veterán
-
Fritz Teufel
addikt
-
hcl
titán
Mert az nyűgös és drága. Ott kell lenni fizikailag a labban. Gondolom ilyen tesztek ezreit végzik csak azokról nincs szó ahol nem csinál sandbox escape-et a kód, mert az BAU. A sandboxos virtuális gépet futtató környezetünk nekünk is internetre van kötve mert nem számolunk a sandbox escappel mert még mindig nagyon ritka.
(tökmást tesztelünk tökmás módon csak a sandbox egyezik)
Nem kell... Vannak megfelelő eszközök, amivel nincs hálózatod, de eléred a szeparált környezet.
@Gomez86 : "Az közvetlenül az után lesz amikor programozókra sem lesz szükség mert az AI fog programozni mindent. "
Egyes cégek szerint ez már van
Aztán visszaveszik a programozókat.Több éve volt egy LLM teszt, amiben nagy nehezen rávettek párat, hogy másolja egyáltalán le magát. Kizárt, hogy ez ne kifejezett cél lett volna.
-
gabor7th
addikt
Ez a hír amellett, hogy beköltöznek a Hondába...
-
ViZion
félisten
Eközben külföldi fórumon megfejtették: reklám. A legjobb féle. Ingyenes, még a nem szakportálok is átveszik...
Ha igaz, akkor nagy a baj (főleg azokkal, akik a sandbox környezetet készítették), ha tényleg egy marketing fogás volt, akkor gratula.
-
sfefe
addikt
Izrael Iráni Atom rendszer offline rendszerébe tört be, fertőzött adathordozóval.
[link]
https://hvg.hu/tudomany/20110121_stuxnet_iran_amerika_izraelSzóval miért ne jutna ki egyszer. Amúgy EU helyében, az okos ökoszisztémát megsemmisíteném. Kitiltanám az amerikai cégeket a kritkus infrastruktúrákból, kormyányzati, hatósági, egészségügyi rendszerekbő, államnak beszállító cégektől. Ez az Amcsi trójai faló, mindenhol ott vannak Izraellel. Nyilván mindenki kémked, az új BYD vezér is kémkedett kínának, és az oroszoknak. Eljöhetne a Linux éve
Mert most már egy céges AI- is kőkorszakba küldheti az EU-t, pár hibás átkapcsolás a nemzetközi elektromos hálózati rendszerkben.. stb.Ajjajj....
Mert a ZEU nem csinál ilyesmit mi....Kis naiv emberek vannak... a ZEU csupa jóság
-
Doratov
csendes tag
A vége tényleg az lesz, hogy egy rohadt nagy AI tűzfal, a Blackwall fogja védeni a netet az elszabadult AI-októl

-
DigitXT
félisten
Végül is a Skynet is kezdte valahol... lehet a Terminátor filmek nem is akció filmek voltak, hanem dokumentumfilm?
Remélem vagyok annyira jóban a Geminivel, hogy szól ha a kávéfőző rám akar majd támadni.... Velem minden esetre barátságos... de lehet, hogy csak a gyanúmat akarja elaltatni.... lehet már javávban szervezkedik a kenyérpirítóval, a kávéfőzővel és a mosógéppel ellenem...
Húbaz, erre van egy nagyon ótvar film, a Y2K.
Ahhoz képest nem is akkortájt forgatták.
De tényleg nagyon sz.r, csak nyelvgyakorlás céljából néztem meg spanyolul: haláli volt!
-
Timer
veterán
-
DigitXT
félisten
Biztosan nem. Bemásoltam a ChatGDI-ba és semmi
Mert nincs zenei érzéke. Vagy csak titkolja.
Nem akar vele lebukni. Még egyszer nem...
-
Gomez86
őstag
-
Gomez86
őstag
Én olyan csóró vagyok, hogy egyiknek sincs net hozzáférése.
Attól még bármikor ki tudna nyírni mondjuk egy közekedési lámpa átírásával.Csak azt nem értem, hogy ha ennyire okos a chatgpt, akkor a legalapvetőbb egyszeri kérdésemre miért nem tud normálisan válaszolni?
Mert nem ennyire okos. Ahogy JulianSinulf írja: Azt csinálja amire programozzák.
-
hdavid1
aktív tag
Ki gondolta volna, hogy egyszer hackerekre se lesz szükség.
-
Depression
veterán
Végül is a Skynet is kezdte valahol... lehet a Terminátor filmek nem is akció filmek voltak, hanem dokumentumfilm?
Remélem vagyok annyira jóban a Geminivel, hogy szól ha a kávéfőző rám akar majd támadni.... Velem minden esetre barátságos... de lehet, hogy csak a gyanúmat akarja elaltatni.... lehet már javávban szervezkedik a kenyérpirítóval, a kávéfőzővel és a mosógéppel ellenem...
Én olyan csóró vagyok, hogy egyiknek sincs net hozzáférése.
Attól még bármikor ki tudna nyírni mondjuk egy közekedési lámpa átírásával.Csak azt nem értem, hogy ha ennyire okos a chatgpt, akkor a legalapvetőbb egyszeri kérdésemre miért nem tud normálisan válaszolni?
-
JulianSinulf
őstag
Tovább kell fújni azt a lufit, nehogy elapadjon a befektetési láz.
Méghogy önállóan. Ez nem tud csinálni semmit önállóan. A megadott paraméterek között, a megadott kereteken belül működik.
És itt úgy adták meg a dolgokat, hogy megtehette. Vagy emberi mulasztás vagy szándékosság történt. -
Robitrix
őstag
-
Gomez86
őstag
Azért még mindig vegyül a fóliasapkás konteó is bőven. Elég csak a hozzászólásokat olvasni itt olyanoktól akik amúgy értik a számítógépes alapokat de a programozást, a sw működését, és úgy amúgy mélyebben a témát már nem.
-
Robitrix
őstag
Jaj ne is mond... engem tegnap éjjel meg is támadott a ChatGpt.... bekapcsolva maradt a számítógépem este...... aztán éjjel kimentem a fürdőszobába erre rám támadt..... de végül az egyik székkel és a papucsommal visszavertem a támadását...... legalább is erre emlékeztem reggel... bár lehet, hogy álmodtam a dolgot?????
-
Apollyon
Korrektor
Ha valóban egy olyan jellegű incidens történt volna, ahogy a cikkben is leírják, akkor nem reklámoznák ennyire.
De mivel ennek az egésznek nyilvánvalóan marketing célja van, mert az Anthropic modellje kompetensebb, ezért Cset Dzsepettónak is kellett egy kis hírverést csinálni egy félelemkeltő, de valójában fantázia kategóriájú történettel. -
NandoXXL
őstag
Ha már film, bulvár. Emberek, a maltert sok éven át kaparták, hogy 'tömlöcből' kiszabaduljanak, akkor egy programnak monitorozni mikor terjesztheti a kódot mibe kerül
Mindent megfertőz észrevételenül, amikor kikerül a hálóztara tovább küldi magát, és aktíválódik. Sebezhetőséget kihasználva, meg feloldhatja az AI mesterséges korlátozásait. Senki nem tudja milyen buggok vannak az AI rendszerekben, mit használhat ki egy általa készült kártékony kód a jövőben. -
Fritz Teufel
addikt
-
pusszycat
nagyúr
-
Baryka007
addikt
Szerintem szándékos volt, csak burkoltan azt mondják, hogy véletlen volt... És most a hugging facetől ott van náluk egy csomó adat... És még ők a jófiúk, hogy segítenek befoltozni a biztonsági résüket
-
Z_A_P
addikt
Olvasva parak hozzaszolasat, az OpenAI szandekosan hazudna ekkora ugyben, publikusan?
-
42861
senior tag
Papam pam pa pam... papam pam pa pam...
-
Gomez86
őstag
Köztudott hogy tesztelik támadásra, ők is, mások is - csak jellemzően a saját cuccaikat szokták ilyenkor támadni a cégek
Itt meg félrement
Az is lehet hogy kellett a reklám a hugging face-nek... Mert pl nagy ""szerencse"" hogy nem mondjuk erőművet állított le, vagy lapátolta ki a SSN-t egy korházból, csak egy ""random"" céghez bement.Amúgy valószínűleg lesz majd post mortem report, azek publikusak szoktak lenni ilyen események után (többnyire, vagyis van egy publikus változat inkább így helyes), szóval ott lehet tovább gondolkodni hogy valójában mi is történt.
És amúgy meg van néhány labrat aki tudja is valóban

-
powerage76
tag
Az openai elég nagy pénzügyi gödörben lehet, ha ilyen hülyeségeket találnak ki arról, mennyire durva fejlesztéseik vannak a színfalak mögött.
Vagy van, aki tényleg beszopja ezeket?
-
Egon
nagyúr
[link]
Mert most már egy céges AI- is kőkorszakba küldheti az EU-t, pár hibás átkapcsolás a nemzetközi elektromos hálózati rendszerkben.. stb.LOL.
Köszi, de eléggé képben vagyok a témában: oda egy megzsarolt ember vitte be a fertőzött pent. Namost egyrészt erre utaltam a Sasszem című filmmel, másrészt azért talán itt még nem tartunk, harmadrészt az ellenkező irányban történő adatút azért minimum macerásabb, ha végiggondolod. -
Fritz Teufel
addikt
[link]
Mert most már egy céges AI- is kőkorszakba küldheti az EU-t, pár hibás átkapcsolás a nemzetközi elektromos hálózati rendszerkben.. stb.Az EU-t sem kezelném egységként, hanem országonként. Sokkal biztonságosabb lenne. Főleg az egyes országok számára...
-
Timer
veterán
-
Met
nagyúr
Én az elején megkérdeztem az AI-t hogy mikor veszi át a hatalmat az emberiség felett, mint a Terminator filmben.
Tagadta hogy tudna ilyet, de most lebukott a rohadék
-
NandoXXL
őstag
[link]
Mert most már egy céges AI- is kőkorszakba küldheti az EU-t, pár hibás átkapcsolás a nemzetközi elektromos hálózati rendszerkben.. stb. -
.LnB
titán
Én elég nagy pénzben mernék rá fogadni, hogy itt valójában arról van szó, hogy az OpenAI célja volt ez a támadás. Kíváncsiak voltak, hogy hogyan sikerül. És mivel nem sikerült teljes mértékben észrevétlenül végrehajtani, akkor jött ez a szöveg, hogy "sorry véletlen volt".
-
Gomez86
őstag
Manhattan projekt ez is. Majd kiderül hogy ebből is mekkora mértékben lesz fegyver és mekkora mértékben hasznos segítség az emberiségnek.
Akkor is tartottak atom party-kat hollywoodban, és örültek az emberek a kutatásoknak. -
Gomez86
őstag
Mert az nyűgös és drága. Ott kell lenni fizikailag a labban. Gondolom ilyen tesztek ezreit végzik csak azokról nincs szó ahol nem csinál sandbox escape-et a kód, mert az BAU. A sandboxos virtuális gépet futtató környezetünk nekünk is internetre van kötve mert nem számolunk a sandbox escappel mert még mindig nagyon ritka.
(tökmást tesztelünk tökmás módon csak a sandbox egyezik)
-
.LnB
titán
A tűzzel játszanak, de közben mosolyogva mondják a világnak, hogy nincsen semmi baj.
-
Egon
nagyúr
Kemény.
Felmerül a kézenfekvő kérdés: az ilyen típusú teszteket vajon miért nem fizikailag is szeparált környezetekben végzik, ahonnan tényleg lehetetlen kijutni, erre még az AI sem képes (hacsak úgy nem, mint a Sasszem című filmben, de az azért talán már tényleg túlzás).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- ELADÓ APPLE WATCH ULTRA 2 GPS+CELLULAR 49mm TITANIUM
- PHILIPS EVNIA 49M2C8900 240Hz/ 0.03ms / Ambilight
- Intel Core i7 13700K/ GeForce RTX 4070 Ti 12GB/32GB DDR5 RAM/ 2TB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy Tab S7+ Book Cover Bolti ár:60k INGYEN FOXPOST
- Samsung Galaxy Tab S7 Plus 12.4 Book Cover Bolti ár:40k INGYEN FOXPOST
- FÉLÁRON! ÚJ/bontott 16" HP ProBook 4 G1AH Ryzen 5 220 16GB 256GB FHD+ GAR: 1év bővíthető
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15ARH7 Gamer notebook - R5 6600H 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 Ti 4GB W11
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB BitFenix Nova Be Quiet! 600W
- Bomba ár! HP 250 G7 I Celeron N4000 I 4GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Több darab MacBook Pro 16" M1 16 GB RAM/512 GB SSD - 27% Áfás
Csak vicceltem. Nyilván vannak itthon is jó iparosok és kereskedők, mikrosat például full profi, bármit kérdezhetsz.

Kedvencem volt, hogy kértem tőlük: mivel ennyire ellentmondók az információk, lefelé engedésnél mérjenek rá, az a biztos. A két lehetséges érték között volt kábé 1 liter különbség. Nyilván nem mérték le, különben eltalálták volna a feltöltési mennyiséget is. A slusszpoén: úgy kaptam vissza a kocsit, hogy meg van nézve a nívó, pont jó. Hazavittem, kis pihentetés és ellenőrzés után konstatáltam, hogy: a nívópálcát alig érte el.
a biorobotok működnek rosszul

.
Te is tudod valahonnan, nekem ez az, ami szokott kelleni, hogy valaki valahol esetleg leírta a jó megoldást egyszer, talán.
addig meg lemegyek kosarazni a pályára.