- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- OLED TV topic
- Hobby elektronika
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
- Apple notebookok
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
nesa
veterán
válasz SpongyaBob #847 üzenetére
Ez melyik 40-150 az uj kittes verzio vagy a regebbi fenyeros?
-
2ning
tag
válasz SpongyaBob #847 üzenetére
-
HÁZIGAZDA
válasz Latissimus Dorsi #845 üzenetére
szerintem fölösleges. a kis oly vázaknak pici a keresője. ez van. azért lehet velük fényképezni, nem f@szhossz-méregető verseny ez, a lényeg a kép. abban meg elég jó az oly (az újabb gépeikről nem is beszélve, e-pl1-nél nagyon elkapták a szenzor + képfeldolgozást).
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Latissimus Dorsi
senior tag
Az nincs
Épp most töröm a fejem a beszerzésen én is, így bukkantam az oldalra.
Parci tapasztalata viszont elkeserítőLD
MOS6510 > Intel P166 > Intel Cel400 > Intel Cel800 > AMD Athlon 2,0 Thunderbird > AMD Athlon 2,5 Barton > Intel Core2 Duo E6600 > AMD Phenom II N970 >Intel Core i5-4300U > Intel XEON E3 1505M v5 > ?
-
nesa
veterán
válasz Latissimus Dorsi #843 üzenetére
Latom ez a te keped, mi a tapasztalatod vele?
-
Latissimus Dorsi
senior tag
Szia!
Ezen a fórumon van pár kép amin fel van pattintva a az O-ME53 egy Olyra.
Regisztráció szükséges egy képet ezért linkelek a faragott szemkagylóról.
LD
[ Szerkesztve ]
MOS6510 > Intel P166 > Intel Cel400 > Intel Cel800 > AMD Athlon 2,0 Thunderbird > AMD Athlon 2,5 Barton > Intel Core2 Duo E6600 > AMD Phenom II N970 >Intel Core i5-4300U > Intel XEON E3 1505M v5 > ?
-
HÁZIGAZDA
válasz SpongyaBob #830 üzenetére
sokat játszottam a kérdéssel, használtam ME-1-et és a pentax-féle keresőt is (O-ME53 vagy mi... és nem, nem jó oly-khoz, elég keményen kellett reszelni, mielőtt felment). mindkettő nagyít és életlenít. hosszútávon egyiket sem szerettem használni, inkább maradtam a kicsi, de éles keresőképnél.
[ Szerkesztve ]
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Mercutio_
félisten
válasz SpongyaBob #836 üzenetére
ELőtte ki kellene próbálnod, mert ismeretlen "márka", és lehet, hogy nagyít, de mondjuk a kép elmosódottabb lesz, mert nem erre tervezték az üveget ami benne van.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
supercow
őstag
válasz SpongyaBob #834 üzenetére
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
SpongyaBob
veterán
Köszönöm a válaszokat Viszont ha vennék egy kereső nagyítót, azzal kisebb lesz a keresőben látott kép lefedettsége..Vagy tévedek? Ez szerintetek milyen?
i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7
-
nesa
veterán
Toroekes mattuveg kell de szerintem ,nincs ertelme jobb jarsz 1 csipes adapterel ,azert szerintem a toroekes mattuvegtol igen sotet lesz a keresokep.
-
Mercutio_
félisten
válasz supercow #831 üzenetére
Esetleg a Pentax O-ME53-at is érdemes kipróbálni.
Valamelyik Olyra rámegy azt tudom, mert egy srác azt használta, és 10ezer alatt megvan újonnan ÁFA-val, 1,2X-es nagyítást tud.Ha előtte egyeztetünk az enyémet is megnézheted (Pentaxos vagyok )
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
supercow
őstag
A mattüveg csere tudtommal semmit nem nagyít a keresőn, viszont segít a manuális fókusznál. Nagyobb keresőhöz kell a nagyítós szemkagyló, néhany oldallal előbb volt róla szó, kb 15e Ft a gyári, vagy utángyártottat veszel olcsóbban.
-
SpongyaBob
veterán
Sziasztok! Milyen mód van rá, hogy estleg nagyobbá tegyem az E-620 keresőjét? Nem mintha nagyon kicsi lenne, csak érdekel a téma A korábbiakban úgy rémlik írtátok, hogy mattüveget kell bele tenni? De ezt hogy? Tehát van külön Oly-hoz mattüveg? Gondolom ha van is ilyesmi akkor aranyáron, vagy legalábbis írtó drága lehet. Köszi
i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7
-
-
asthring
tag
Mr Jack
off: tudna valaki segíteni-e hogyan lehet ügyesebben képet linkelni, esetleg kódot embeddelni itt?
http://asthring.deviantart.com | http://stonerrock.hu | http://postrock.hu
-
nesa
veterán
válasz Flashback #822 üzenetére
Mi sok ilyet hasznaltunk mar a gyerekkoromba is iroasztai lampaba nemnagy ujdonsag miota eszem tudom volt ilyenunk 80-as evek kozepen is, en ilyet vettem utoljara utolso darab volt learazva mivel geci EU megszuntette a hagyomanyos izzokat.
Amugy van energiatakarekos verzio is gyerekszobaba olyat raktam.
-
Degeczi
nagyúr
az is tipikusan elég alacsony, 3000K környéke (bár abból is létezik "daylight" besorolású, hidegebb fényű), ettől sárgás a fényük
viszont óriási különbség egy kompakt fénycsőhöz képest, h az izzólámpa fénye folyamatos, széles spektrumban sugároz, míg a fénycső csak azon a tipikusan 3 hullámhosszon, amilyen jellemzőjű foszforokat belekevertek, vagyis rondán sávos a képük, komplett hullámhossz-tartományok hiányoznak
(léteznek sokkal jobb 5 sávos fénycsövek is, de izzólámpa-foglalatos változatban nem találni normál boltokban) -
nesa
veterán
válasz sebgutkopf #817 üzenetére
-
supercow
őstag
Hol tudnám személyesen kipróbálni a Sigma 30mm F1.4 obit? Gondolom ilyen MediaMarkt helyeken nem lehet. Esetleg az edigitalban?
-
nesa
veterán
válasz aldebaran #812 üzenetére
En LV val szoktam megmerni az egoket hogy milyen fenyt adnak tedd teis ezt ami meg nem megfelelo azt rakd felre es csereld le Philips is kinal kellemes egoket ebben a kategoriaban ill a Tungsram is ,de PL van olyan is amit a bogarak nemlatnak ha csaladi hazba a teraszra szeretnel vasarolni....
-
aldebaran
őstag
Nem tudtam, hogy van ilyen izzó, azt hittem hülyéskedsz...
Marad egyelőre nálam a vaku a papír derítővel parasztba.
Meg úgy néz ki, hogy az elkövetkező hónapjaim az mcitp vizsgára tanulással fognak telni amikor csak van időm. A fényképezés háttérbe szorul...Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
-
nesa
veterán
-
Degeczi
nagyúr
válasz aldebaran #803 üzenetére
ezzel a többség így van
egyébként éppen ezért van többféle AF mód olyankor, mert a tükörcsapkodással is gyorsabb a fáziseltérést figyelő megoldás, mint a kontrasztmaximalizáló (így aztán az arcfölismerésnek nincs is igazán jelentősége, hiszen az persze csak a kontrasztkereső módszerrel működik - azaz túl lassan. Az gyakorlatilag csak arra jó, ha saját magadról akarsz képet lőni)
ezért általános használatra többnyire a tükörcsapkodós megoldás válik be jobban, míg állványról dolgozva, nem mozgó célpontokkal a kontrasztdetektáló
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest