- A legtöbb kézikonzolra telepíthető lesz idén a SteamOS
- Bővíti HAMR merevlemezcsaládját a Seagate
- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
- Fagyos hangulatú, Intel B860-as deszkák a Colorful receptje szerint
- AMD Strix Point platformra épül az AOKZOE közelgő kézikonzolja
- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
- Apple notebookok
- Mini-ITX
- Projektor topic
- OLED TV topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bővíti HAMR merevlemezcsaládját a Seagate
- Hobby elektronika
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sebgutkopf
őstag
válasz supercow #727 üzenetére
Hasznos barát lehet, de azért nem mindenható. Sajnos a nagyítás miatt jobban bele kell dugni a szemet a keresőbe, mert különben az egész képet nem lehet egyben látni csak mozgolódva a kereső előtt, vagy épp a státusz sort nem látni a teljes átnézeti képpel együtt.
Szerintem E620 és fölfelé nem érdemes használni, inkább alatta. -
sebgutkopf
őstag
válasz supercow #729 üzenetére
A mostani Olykon még az 1600-as iso-tól se kell félni. Nekem van nem 1, de jó néhány 20x30-as méretben előhívatott papírképem, amit 1600-on lőttem az e3-al, mostoha körülmények között és a képet nézne mindenki csak a témát látja nem a zajt. A mostani új igaz még csak mFT-ben lévő szenzorok pedig még jobbak.
Nem is ez a lényeg, hanem menjünk fotózni itt a tavasz!
-
félisten
válasz Latissimus Dorsi #743 üzenetére
Köszi!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
supercow
őstag
válasz SpongyaBob #742 üzenetére
Legolcsóbban egy AF visszajelzős M42 adapterrel tudod megoldani. Ahhoz találsz olcsón mindenféle obit.
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
Degeczi
nagyúr
válasz adnoctum18 #745 üzenetére
de AF-hez tervezett, ezért kézzel fókuszálva (márpedig Oly-n használva muszáj) nem olyan jó, mint egy eleve kézi fókuszáláshoz tervezett modell: nem úgy van csillapítva a fókuszgyűrű, és elég érzékeny is (bár ez még viszonylag tűrhető - de ha van jobb ebből a szempontból, miért ne inkább azt)
-
nesa
veterán
válasz SpongyaBob #742 üzenetére
Azt az obit szerintem nemkene eroltetni inkabb vagy OM vagy M42 es obit nezz hozza ,esetleg az alairasomban szereplo obi ha erdekel durvan olcson akkor keress meg.
-
Latissimus Dorsi
senior tag
-
SpongyaBob
veterán
Sziasztok! Ma jött meg az E-620-am, ahogy mondtam is Nagyon komoly kis gépezet, nagyon bejön. Főleg így, markolattal elég brutálisan néz ki A kérdésem még annyi lenne, hogy van valami adapter amivel rálehet tenni másféle obit? Pl ezt. Keresnék viszonylag nagy fényerejű obit a lehető legköltségtakarékosabban Köszönöm
i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7
-
Degeczi
nagyúr
ez biztos?
mert a fókusz visszajelzést nem kell érdekelje semmi kommunikáció, így teljesen manuális obik esetén is működnie kellene (pl. Nikonon így is van. Mondjuk sajnos a nyilakat már ott is rég lespórolták, csak egyetlen visszajelző pötty maradt, ami elég kényelmetlen. Igaz, a kis D60 az expókorrekció sávját fölhasználva képes irányt jelezni, így azon mégis egészen jó)
-
Degeczi
nagyúr
"Canont nézel, inkább pucér vázzal indíts, a kit obit nem is érdemes az Olympushoz hasonlítani"
csak a nagyon régi Canon 18-55-öt!
az valóban hulladék, de jó ideje már az újabb változatát szokták adni kitben, ami semmivel nem marad el a többitől - csak arra kell ügyelni tehát, nehogy a régit mellékeljék valahol (rögtön látható abból, h az új változat stabilizátort is kapott, ott az "IS" jelölés rajta)így ma már nincsen semmi lényegi különbség az egyes gyártók kitobijai között
-
nesa
veterán
válasz Flashback #735 üzenetére
Ertekelem a humorod gondolom mivel az olympus DSLR 4/3 os a linkelt obi meg OM igy 4/3-OM adapter kell.
[ Szerkesztve ]
-
Flashback
addikt
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
nesa
veterán
Ha ekkora osszeget akarnek beleolni a cuccba akkorse valoszinu hogy megvennem azt az obit viszont ha uj arahoz nezzuk szerintem jobb jarnek 14-35 f:2 + 35-100 f:2 +70-300 f4-5,6 utolso kilog a sorbol de az ugyis ritkan kellene es meg igy is nagyon jo cucc es a maradekbol meg kijonne 1 pofas kis uj vaz
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Canyon, Nikon, Pentax nálan nem játszik, mert nincsen hozzájuk semmim.
Oly a jó kitobi miatt tetszik, és a középpontos vaku felszerelhetőség miatt, a Minolta/sony pedig azért, mert van pár régi minolta obi a havernál a polcon, és lehet, hogy olcsón elkunyerálhatom őket.
A baj az, hogy 36mm-től indulnak (~55mm ekv.), és nincs köztük makró, és pont a 28-100mm ekv. tartomány, és a makró az, ami a leginkább fontos lenne nekem, bár az 50mm-es 1.8-as zeiss obi sem kutya, de ahhoz is kell m42-minolta konverter.
Szóval nem tudom. Még törpölök rajta.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
supercow
őstag
Olympus mellett szól hogy a kit obikkal jó ideig tudsz majd fotózni, nem kell azonnnal cserélni mert a legjobb kit optikák a többi gyártóhoz képest.akkor lesz majd szükséged plusz obira, amikor spéci dolog kell, pl makró (35mm vagy 50mm) vagy nagytele, 70-300 és a prémium darabok, pl 150mm f2 vagy 90-250mm f2.8 1 milláért
Ellene szól, bár egyre kevésbé a magas ISO-nál jelentkező képzaj, de ez leginkább a pixelkukker tesztelőknek gond, nekem eddig nem volt bajom. Mondjuk néha szívás egy beltéri kép ISO800-on még bekapcsolt IS mellett is, de hát majd a Sigma 30mm f1.4 megoldja
Ha Canont nézel, inkább pucér vázzal indíts, a kit obit nem is érdemes az Olympushoz hasonlítani, legalábbis ezt olvastam az összehasonlítós cikkekben, amikor én döntöttem.
Sony objektíveket nem ismerem, nem tudom milyen a kínálat. Canon, Nikon rengeteg van használtan is, illetve azokhoz gyártanak a legtöbben obit pl Sigma Tamron.In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
aldebaran
őstag
válasz supercow #724 üzenetére
Köszi a leírást. Bár ebből nekem az jött le, hogy próbálkozzak mindenhogy és az egyik kép majd jó lesz.
Degeczi: igazad volt, tényleg jobb a rawból készített kép:
Debrecen[ Szerkesztve ]
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
aldebaran
őstag
Ja, egy fényképezéstechnikai kérdés: hogyan lehet szépen szivárványt fényképezni? Milyen záridővel stb? Vagy automatikán?
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
Flashback
addikt
Aki raw-al munkálkodik és szereti a PS-t annak ez kötelező:
[link]
Nálam megy frankón:[ Szerkesztve ]
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
aldebaran
őstag
válasz asthring #716 üzenetére
Szerintem az adatok a jpg-re vonatkoznak hivatalosan. (cáfoljon meg valaki aki szerint nem, mert nem biztos)
Én is észrevettem, hogy azok a képek amik megvannak raw-ban és jpg-ben, a rawnál oldalt még több pixel van, mint a jpgben. Azt hittem, ez így természetes. (ne feledjétek, nekem ez az első gépem és a fenti kép az első próbám... )Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
Degeczi
nagyúr
válasz asthring #716 üzenetére
odáig rendben van, h az érzékelő pixelszáma és a kamera névleg fölbontása nem egyezik meg, mert a szélső cellák kalibrációs célokat szolgálnak - de azok így a képalkotásban nem is vehetnek részt
meglepő lenne tehát, ha más programmal tényleg lényegesen több (mert pár pixel eltérés még OK, de 60-70 már nagyon sok, bő 2%-a az adott fölbontásnak) információ lenne leszedhető - ennyit csak nem hagyna ki a gyártó, ha onnan még hasznos adat nyerhető ki
ez még az optikai kereső lefedettségét is erősen befolyásolná: pl nem 95%, hanem mondjuk 92%?szóval érdekes, szerintem próbáld ki, tényleg nyerhető-e ki annyival nagyobb kép, vagy csak a teljes érzékelő-pixelszámot írja ki, de nem fogja fölhasználni
-
asthring
tag
egyébként az mér van hogy egy jópár szoftverben (photomatix, picasa) 3720*2800 az E-520 ORF-ek felbontása, az olympus masterben pedig (megamúgy ugyebár a hivatalos felbontás is) 3648*2736?
http://asthring.deviantart.com | http://stonerrock.hu | http://postrock.hu
-
Degeczi
nagyúr
válasz aldebaran #706 üzenetére
kamera JPG-ből viszont nem érdemes: óriási a különbség tartalékban a RAW 12-14 bites és a JPG-ek 8 bites ábrázolása között
viszont mivel a RAW feldolgozás teljesen egyedi, és tipikusan a gyártók saját programja adja a legjobb eredményt, akkor is inkább azzal célszerű földolgozni ha a HDR program ismerné az adott RAW formátumot, és abban előállítani különböző expókorrekciókkal készült JPG-eket
(de ha van rá mód, nem mozog a téma, mindenképpen a helyszínen lőtt több RAW a nyerő) -
asthring
tag
E-520 14-42 photomatix, 1 db orf-ből HDR
ez meg nem HDR, utólag fehéregyensúly, kontraszt, meg sharpness korrigálással
[ Szerkesztve ]
http://asthring.deviantart.com | http://stonerrock.hu | http://postrock.hu
-
aldebaran
őstag
-
Tama03
csendes tag
Sziasztok,
lehet, hogy OFF, de nem tudom hol kéne ebben segítséget kérnem.
Szerintetek mennyit érne most egy dupla kites E520 4GB-os kártyával? A gépet novemberben vettem, alig használtam, 313 expo van benne. A fólia még a kijelzőn van.
100ezer reális?
Remélem nem zavartalak benneteket, és tudtok valamilyen irányt mutatni!
Előre is köszi
-
Degeczi
nagyúr
válasz aldebaran #703 üzenetére
viszont RAW esetén a mai vázak többségén 1 FÉ-t is meghaladó a használható tartalék a csúcsfényeken, a sötétebb részeken pedig még több
(de persze mindkettő a témától is erősen függ, mennyit ér a gyakorlatban)így lehet egyetlen RAW-ból többféle feldolgozási beállítással létrehozott JPG képekkel HDR-t is összerakni
nyilván nem olyan minőségűt, mint expókorrekcióval készítve, de meglepően jó is lehet az eredmény[ Szerkesztve ]
-
aldebaran
őstag
válasz Mercutio_ #702 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok, csak a gyereket így lefényképeztem de az egyik képen kicsit előrébb, a másikon kicsit hátrébb volt. Tehát nem állt. Teszem azt virágot, vagy felhőt, vagy házat lehet így fényképezni. legalábbis ha hdr-t akarsz belőle csinálni.
-
Mercutio_
félisten
válasz aldebaran #701 üzenetére
Az expo-korrekció azt jelenti, hogy a gép csinál egymás után 3 képet, -1, 0, +1 fényérték korrekcióval (jó esetben ezt álványról, vagy stabil kézzel napfényes helyen kézből) ugyanarról a dologról csinálod.
A 3 fényérték jóvoltából lesznek olyan részei a képnek, amik az egyiken sötétek míg a másikon jobban kivehetőek a részletek, illetve az egyiken kiég az adott részlet, de a másik képen az a terület a -1Fé miatt még nem ég ki és látszanak a részletek.
Megfelelő HDR-re készült célprogram a 3 képből egyet rak össze amin - jó eseten - minden képpontról a legjobban sikerült kerül az eredményképre.
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP