Hirdetés
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
supercow2
csendes tag
Ebayen vannak Olympushoz AF visszajelzéses adapterek
[link]Olympus E-620, 14-42mm, 40-150mm kit
-
Stitch
őstag
válasz ordogboc #302 üzenetére
Ez a 70-300 még az "olcsóbb" kategória (pl. 50-200-hoz képest), ennek ellenére nagyszerű darab. Kiváltani nem fogod tudni OM objektívvel. A szóban forgó tartományt valamelyest le tudod fedni, van OM 135/3,5, 200/4, 300/4,5, de ezek fixek így macerásak. Ráadásul a hárommal árban nagyjából ugyanott lennél, mint a 70-300-al. Szerintem ha már most nagyon kell a tele, akkor vegyél egy 40-150-et, ami használtan, még garanciával kb. a 4/3-OM adapter ára. Van eladó itt a PH-n is.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz ordogboc #306 üzenetére
A 70-300 4/3-os rendszeren, tehát Olyn is már nagytele, 140-600mm ekvivalens átfogással, a 40-150 pedig egy középtele, 80-300mm ekvivalens átfogással. Ha madárfotózni, vadfotózni akarsz, vagy mármi olyan felhasználásra kell az objektív, aho igazán messzelévő dolgokat akarsz közel hozni, akkor a 70-300 a nyerőbb.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Szten Márs #307 üzenetére
A 300-as végét ebben az esetben leginkább állvánnyal használva......
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
ordogboc
tag
válasz Szten Márs #307 üzenetére
értem, köszönöm.
egy ilyen és egy ilyenbeszerzésével bármilyen om objektívet fel tudok rakni, úgy hogy lesz af visszajeltzésem?? ez a két kis "köz-játék" eredményezne minőségromlást a képeimen?Más:e-410-emhez egy 17.5-45kitobit kaptam. E mellé jobb volna egy 70-300-as mint egy 40-150?
Tájat leginkább állványról szoktam fényképezni.üdv.
-
Gucunja
aktív tag
szaisztok, Olympus E-420 gépen a memórai kártya fedeléne letört a pöcke ami benyomta azt a kis gombot, így most azt jelzi ki a gép hogy nincs becsukva a fedél és nem indul el. Van ötletetek esetleg tud valaki egy olympus szervizt?
-
Tim82
félisten
Emlékeim szerint Budapesten, a szentendrei/békásmegyeri HÉV csilaghegyi megállójánál van Olympus-szervíz, de Neked, mint zalaegerszeginek ez nem sokat segít.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
supercow2
csendes tag
Megkaptam az E-620 dupla kitet, első DSLR, remélem jól döntöttem, az alternatíva egy Canon 450D lett volna.
Tanácsokat kérek, CPL filter, táska, utángyártott pótakku terén vásárlási tippeket stb.
Köszöntem,sc.Olympus E-620, 14-42mm, 40-150mm kit
-
Stitch
őstag
válasz ordogboc #309 üzenetére
OM bajonettes objektív használatához csak az első linkelt adapter jó, de mivel az nem chipes, nem lesz AF visszajelzésed. A második chipes (a képen látni is az érintkezőket), viszont az M42-4/3 adapter, amivel M42-es végű manuális objektíveket tudsz használni. Ezek lencse nélküli adapterek, így az objektív rajzolatát nem rontják.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz ordogboc #309 üzenetére
A két obi (40-150 és 70-300) teljesen más tartományt fed le és ennek megfelelően teljesen másra való. Konkrétan mihez akarod használni, mit fotóznál vele?
Tájfotóhoz meg egy 14-42-őt ajánlanék leginkább a 17,5-45 helyett Nagyon nem mindegy, hogy 14mm a kezdő gyújtótáv, vagy 17,5 - ez utóbbival gyakorlatilag nincs is valódi nagylátószöged.
-
supercow2
csendes tag
válasz philoxenia #316 üzenetére
Köszi az akku tippet, BLS-1 akku kell E-620ba, a kisebbik téglatest alakú, ugyanaz, mint az E-410, E-420.
Az a táska biztos jó de nekem 2 gyerek mellett durva az ára, erről az Olympus gyári táskáról mi a véleményed?
Esetleg ez [link]
Thx![ Szerkesztve ]
Olympus E-620, 14-42mm, 40-150mm kit
-
ordogboc
tag
válasz Szten Márs #315 üzenetére
Köszi a választ, és akkor ez az objektív ami nekem van (17,5-45) akkor mire ideális?
üdv.
Tájfotozás miatt keresek leginkább telét. -
tzimash
őstag
Üdv!
az Oly E-520 megbirkózik egy 4 gigás 66x-os sebességű sony CF karival?
ordogboc:
tájfotóhoz jobb egy nagylátószögű obi, mint egy tele szerintem. -
johnjohn
addikt
-
-Shadow-
aktív tag
válasz supercow2 #318 üzenetére
Az Oly E-System hátizsákot nem nézted?
Jó, tudom nem 5 papír, viszont elég jó és van benne hely bőven. Átalakítható vállpántosra is, nem csak háton hordható. Ilyen van nekem is, eddig bejött. 11 ropi Edigital-nál, így áfaemelés után.................
Itt egy kép (sajnos nem az én cuccaimról) [link][ Szerkesztve ]
-
-
-Shadow-
aktív tag
-
ROBOTER
addikt
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Nagyon jó összeállítás, átjön a hely hangulata
F4U mekkora már Simán el tudnám képzelni egy transformers filmen, amint átalakul és a talajon megy tovább és basszus a gugli által kidobott képek hangulatban sehol nincsenek a tiédhez képestParci:Mennyi ez a váz+obi?
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
ROBOTER
addikt
válasz Mercutio_ #338 üzenetére
Köszi!
Az obi+váz: ennek az obinak nincs élességben előnye mondjuk egy 50-200SWD-hez képest, csak fényerőben és gyújtótávolságban, de ez nem a rendszer tulajdonsága, hanem a téma igénye. Az AF-je pedig jóval lassabb.
Az E-3-tól azóta pedig van olcsóbb váz korszerűbb szenzorral, rugalmasabb AF-szal.
-
HÁZIGAZDA
válasz Mercutio_ #338 üzenetére
jaja, Roboter jól mondja, az 50-200 swd iszonyat alázós, és azért a 200/3,5 sem az a vacak fényerőben. én kézből (!) 2 km-ről (!) lőttem delfineket vele, és nem mondom, h szívesen nagyítanék a fotóból, de már az is csoda, h bármi látszott a képen. ez a sirály közelebb volt, de nem sokkal.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
(sokat beszélek róla, megindul a birtoklási vágy, és kénytelen leszek eladni az asszonyt és szerezni majd egy e-5-öst egy 12-60-nal (micsoda üveg volt az!) és egy 50-200-zal. két kitobim úgy is megmaradt, ha könnyű és kicsi kell.)
-
Mercutio_
félisten
Szerintem félreértel
Én csak arra próbáltam utalni, hogy a belépőszintű Olykkal kapcsolatos vásárlói vélemények/kifogások és a felsőkategóriás váz + obi az két külön dolog.
Az 5DMark III vagy a 70-200/2.8 IS USM megléte nem cáfolja azt, hogy pl. a 400D-nek vacak a fogása és műanyagérzetű az egész gép.
Ugyanígy lehet valaki számára gond, hogy az E-420 keresője kicsi, míg másnak semmi problémája vele, mivel megfelel számára a hátsó LCD képe.Fogadjuk el, hogy másnak mások a preferenciái és annak esetleg az általunk szeretett márka adott modellje kevésbé felel meg.
Attól még - szerintem - a legtöbben nagyon jól tudjuk, hogy manapság már bármely márka ki tudja szolgálni az extra igényeket is, csak pénz és szimpátia kérdése, hogy ki melyiket választja.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
HÁZIGAZDA
válasz Mercutio_ #345 üzenetére
persze, az e-620 ellen például az egyetlen kifogásom a keresője. viszont a fórumokon fikázni nem csak a belépő oly-kat szokták, sőt, leginkább az e-3-at szokták. hogy kiégnek a világos részek, zajos a kép, vacak az af stb. biztos jobb a d90 technikailag amúgy (d300 pláne), és tény, hogy a zajt jobban bírja, de nincs egetverő különbség, és mondjuk személy szerint képtelen vagyok megszeretni a nikont.
-
Szten Márs
nagyúr
Akkor én is azt mondom, amit már mondott valaki itt a forumon: vesd le ezt a Nikonos köpenyt és használd azt a rendszert, amelyiket szereted
Szerintem legalább annyira fontos, hogy szeressük a rendszert, amit használunk, sőt, fontosabb, mint az, hogy milyen nüasznyi különbségek vannak a puszta technikai részletekben... Nem is értem hogy kerültél te át a NikonhozAz E-620 fogása állítólag roszabb lett, mint az E-520-é, pedig az igen jól eltalált gép volt ilyen téren. Nekem az Olyk közül az E-30 az, ami igazán, minden részletében tetszik, sajnos nagyon is
-
Stitch
őstag
válasz Szten Márs #347 üzenetére
Az állítólagot meg tudom erősíteni, e-620-nak szinte nulla a markolata. Meg az e-520 egy kicsit alacsony nekem. E-30 lenne az igazi, csak hát az ára.
Régóta gondolkozom egy E-system kitben, az e-520 jó árban van, de kicsit tartok a 3 fókuszponttól. Egyelőre még nem jutottam elhatározásra.
-
Szten Márs
nagyúr
Én azért döntően a középső fókuszpontot használom, szóval a 3 pontos AF engem nem riasztana el. A kis keresője annál inkább, ebben is az E-30 ami már teljesen korrektnek mondható. Fene jó gép lett az, legalábbis így tesztek és speckók alapján... és valóban, meg is kérik az árát rendesen...
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Szten Márs #347 üzenetére
anyagi faktor is van a dologban, egyrészt, ez is érv volt a nikon mellett (16-85 fele annyi volt, mint a 12-60, a d90 jóval olcsóbb volt, mint az e-3 stb.).
az e-30 amúgy nekem nem tetszik, volt a kezemben, de 100x inkább az e-3. ami viszont már "régi" (látván, h mennyit javított a szenzoron most az oly). ráadásul jpg-re még mindig az e-1 a szent. nagyon kíváncsi leszek az e-3 utódjára, ha jól elkapja az oly, és ügyesen újít 1-2 nem várt dolgot, arra lehet, h benevezek. vagy e-p1 / e-p2.
a nikon 50/1,4 + 85/1,8 + 180/2,8 sort viszont tutira megtartom 4ever.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Trollok komolyan
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Androidos tablet topic
- Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest