Hirdetés
- Több helyről érkező SteamOS-t jósol a Valve arculati irányelveinek frissítése
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségssége
- Egyelőre nem alkalmas tömeggyártásra az Intel készülő gyártástechnológiája
- Sparkle grafikus kártyák Intel Battlemage architektúrával
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Hisense LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Bedobta a mélyvízbe az első B-szériás Arc VGA-kat az Intel
- Extrém tuning: már 12,6 GHz felett hasítunk DDR5 RAM-mal
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
KrAt
veterán
válasz philoxenia #203 üzenetére
Felmentem volna a tetőre (11 emeletes panel) és lőttem volna párat.. Mondjuk azt 10 után is lehet..
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
huhh, szerencse, h 14-45, mert a 17,5-45 nem egy jó üveg. így viszont jól jártál, ráadásul az e-300-nak még ugyanolyan gyönyörű, mondom gyönyörű jpg-i vannak, mint az e-1-nek. konkrétan semmilyen mai vázzal nem tudok őket reprodukálni, és utómunkában is cefettül nehéz.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
igen, teljesen korrekt vétel. a váz régi, bele lehet kötni, de igazából a kereső még egész elfogadható méretű (az e-420/e-520-é kisebb sokkal emlékeim szerint), a szenzor bár zajosodik magasizón, de cserébe a klasszikus, verhetetlen kodak-színek ÉS jó felbontás.
nem cserélném le az e-1-emet egy e-300-ra, de más okokból. ami a képeket illeti, lehet, h az utóbbi a jobb választás. és azért újabb is.
-
adnoctum18
senior tag
Ennyiért mondjuk jó vétel tényleg. Sajnos az E-500 dupla kitben is hasonló nyomott áron kelt volna el ezért van még nálam.
Használd egészséggel sokáig!Parci, kíváncsivá tettel ezzel folytonos oly jpg dicshimnusszal, majd valamikor lövök tesztképet a D90el meg az E-500al most már kíváncsiságból!
Egy 14-45 nálam is teljesít szolgálatot amugy hébe-hóba.
---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
KrAt
veterán
válasz Szten Márs #212 üzenetére
Igen Az igazi fényképezés még csak most fog kezdődni
-
philoxenia
MODERÁTOR
A távoli képeidnél vedd figyelembe a levegő tisztaságát is, ami legalábbis én úgy látom jelen esetben inkább tisztátalanság. Ráadásul elég tág rekesszel is készült a kép. Régi fotósok szavajárása volt:
"Rekeszelni, rekeszelni, rekeszelni...."Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
KrAt
veterán
válasz philoxenia #216 üzenetére
Próbáltam szűkebb rekesszel, 45 mm-nél vhogy nem adott éles képet Bár lehet, én voltam a béna
Majd még próbálkozom erőteljesen, kezdésnek nem rossz
-
-
KrAt
veterán
válasz philoxenia #225 üzenetére
Fókuszt megtalálja, mert pittyen, így eszembe se jutott
De most a zajszűrést levettem, bízom benne, az volt a gond Csak lenne már világos..
Mondjuk sötétben is meg lehet próbálni
(átnevezést köszi, hamár hoztam egy kis életet, szép legyen a topikcím oldalt )
[ Szerkesztve ]
-
KrAt
veterán
Tegnap volt egy kis félelmem éjjel a géppel [link]
De kiderült, hogy ez teljesen normális dolog.. Azért féltem, h szart vettem
Távolra is kezd éles lenni, lassan rájövök a beállításokra, összegezve kurvajó kis gép
-
bolfantom
csendes tag
Sziasztok!
Én most vettem egy E-520-st dupla obis kittel. Eddig nem tűnik rossznak, bár még nem igazán volt azóta jó idő. Felhős, borús idő folyamatosan, de szépek a képek. Mindkét objektívvel jók a képek. Persze kis idő kell még mire minden összeáll, lévén ez az első DSLR gépem. AZ eddigiek alapján megérte váltani.
-
HÁZIGAZDA
válasz adnoctum18 #210 üzenetére
(azért az e-500 nem mai csirke... nagyon nem.)
-
adnoctum18
senior tag
Csinálj egy pixel mappingot, az eltünteti a hotpixeleket (kiégett fehér pöttyök).
Ezeket a színeseket meg a zajcsökkentés szokta korrigálni szerintem, bár már rég fotóztam az olyval éjszakait, nem nagyon emlékszem!Parci: Hát nem, de annyiért akkor sem adtam volna el, amennyit adtak volna érte.
Attól, hogy régi, még nem biztos, hogy rossz is...
De ezt gondolom te is tudod, mert van E-1ed is ha jól vettem ki a régebbi postodból.[ Szerkesztve ]
---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
KrAt
veterán
válasz adnoctum18 #230 üzenetére
Csinálok majd, de zajszűrés totál eltünteti szerencsére Elvileg csak melegszik a CCD, azért csinálja, nem hibás
-
KrAt
veterán
Na megcsináltam a pixel mappingot, majd elválik, milyen lett Rosszabb tuti nem
Viszont az akksiban pozitívan kezdek csalódni, kb 6-700 expó, és még azt mutatja, fullon van..
Gyors gép, nagyonjó, masszív, szeretem Kezdek összeszokni vele, ezt ma már sikerült kreálnom vele:
Élesség is alakul, a használati utasítás (angol ) felét már kinyomiztam (200 oldal..) és azt elkezdem átbújni, mi micsoda, akkor okosabb leszek
Tervezünk haverral a hétre fotóstúrát, akkor majd lesz időm gyakorolni
Parci @ indexes hsz-ra válasz: no para, oda csak benéztem, azt is tanácsként kaptam, eszembe nem jutott volna máshova menni itt mindig megkaptam a választ, akit kértem
-
HÁZIGAZDA
optikailag gyengébb (nincs benne ED lencsetag stb.), viszont fém bajonettes. a 14-42 azért határozottan jobb üveg, ugyanakkor mindkettő bőven elég jó. amiből jobb a régi, az a 40-150. jóval nagyobb is persze, de cserébe fényerősebb, szebb rajzú.
14-54 (f/2,8-3,5) + 40-150 (f/3,5-4,5) a "szegény ember" félpro kitje.
-
KrAt
veterán
Jah igen: nem tud valaki olcsón ilyet: [link]
Ha nem, jövőhéten vagy ehéten megveszem edigitalban
-
KrAt
veterán
Jah igen, utolsó kérdés:
[link] -> ez jó? Viszonylag olcsó, és meggyőző képeket találtam a neten az ilyen közgyűrűről..
mod: nemjó, nem lehet fókuszálni vele
[ Szerkesztve ]
-
KrAt
veterán
Mindenhol azt írták, 600g körül van a gép, de az lemaradt, hogy csak a váz, most lemértem, 960 gramm mindenestül Tökjó
-
KrAt
veterán
Meg kéne venni azt a közgyűrűt.. Csak nincs elektromos állítás lehetőség.. És barkácsolni se tudok hozzá
-
KrAt
veterán
Megvettem a táskát, tökjó Sokzsebes, sokrekeszes, Olympus E-System-es Tökjó
(mod: lassan blogolok itt egyedül )
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Nabazz, én anno 125k-ért vettem, szintén kitobival és 1 gigás CF-fel + Lowepro táskával. Az volt 2006 tavaszán...
Mostanában azon szoktam mérgelődni, hogy 105k-ért látok valahol egy E330-at, 14-45 + 40-150 mm-es objektívekkel és FL-36 külső vakuval, ááááá...
Ja igen, valaha én indítottam újoncként a topikot.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
Élek, megvagyok, PH!-n az utóbbi időben inkább read-only-ban voltam. És Te? De ezt majd privátban folytassuk.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
nagyúr
Most volt raktársöprés a MediaMarkt-ban. Sikerült egy 35mm-es MACRO obit beújítanom, jó óccóért Most aztán jól meg van tömve az E-System fotós táskám:
Jó kis obi, olyan 14-16mm-ről nagyon jó lépeket lőttem vele.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz adnoctum18 #249 üzenetére
23 ezer forint volt. Doboz, garancia, kupakok, papírok. Olyan poros volt, hogy egy fél órát ástam ki alóla.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Szólánc.
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Hisense LCD és LED TV-k
- Villanyszerelés
- Macska topik
- Gaming notebook topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest