- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Autós kamerák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- Projektor topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Most aztán tényleg durván elszállhat az erősebb GeForce VGA-k ára
- Melyik tápegységet vegyem?
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
HThomas
őstag
Jogos a felvetés, viszont ezzel az a baj, hogy ehhez el kell tudni kezdeni használni.
Gondolkodtam, hogy kipróbálom a Keychron Q11-et vagy Q13-at viszont ezek nem elérhetők nálunk, ahhoz pedig drágák, hogy megvegyem kipróbálásra és után féláron túladjak rajtuk.
Mondjuk az is kicsit furcsa, hogy a keychron miért hallgatja el a b39 és társai esetében a billentyűút hosszát, de KRO-ra sem láttam utalást az adatlapon.Mondjuk ez a két új modell (ha majd lesz HU ISO) pont jó lehet ismerkedni. Gondolom nem lesz vészes az áruk.
Vegyél egy Q8-at. Ha jól látom még mindig van ezüst barebone 30 alatt
-
plehoczky
tag
Azért ha elkezdesz egy ilyet használni, a gyakorlatban pár nap alatt megszokod az extra gombokat és egy idő után fel sem tűnik, hogy ott vannak. Ha váltogatsz többféle modell között, akkor picit zavaróbb, de ha nem mapelsz oda semmit, akkor nem lesz félreütés se... ha meg mégis használod, akkor van néhány extra gombod könnyen elérhető helyen. Megszokás kérdése, nem jobb vagy rosszabb ez, mintha a másik oldalon lenne a makro oszlop, csak más... legalábbis nekem ez a tapasztalatom a Neo Ergóval.
Jogos a felvetés, viszont ezzel az a baj, hogy ehhez el kell tudni kezdeni használni.
Gondolkodtam, hogy kipróbálom a Keychron Q11-et vagy Q13-at viszont ezek nem elérhetők nálunk, ahhoz pedig drágák, hogy megvegyem kipróbálásra és után féláron túladjak rajtuk.
Mondjuk az is kicsit furcsa, hogy a keychron miért hallgatja el a b39 és társai esetében a billentyűút hosszát, de KRO-ra sem láttam utalást az adatlapon. -
HThomas
őstag
Jó az irány, de az eredmény nem.
Miért kellett a bal oldalra itt is odaerőltetni a knob-ot és emiatt a makrógombokat? Az emberek ott a billentyűzet szélét szokták meg, ott a ctrl, shift, tab, stb gombokat keresik.
Miért erőlteti ezt a Keychron minden alice billentyűzeténél (kivéve a 65%-osoknál, de azokról nekem már túl sok gomb hiányzik)Sokféle billentyűzetet próbáltam már, de méretre nekem kell a minimum TKL.
Le tudtam volna mondani a TKL-től a 96%-os vonalon, az egész jól helyettesítheti, de a keychronon itt is makró gombok vannak a bal oldalon, a fekernél meg hiányzik a fél alsó sor.Aztán kijött a Q11 wireless-ben is, de a makró gombok ott is megmaradtak, pedig ott még csak a knob sem indokolta, hiszen abból van egy a jobb oldalon is. Jól láthatóan feláldozták a használhatóságot a látvány kedvéért.
Azért ha elkezdesz egy ilyet használni, a gyakorlatban pár nap alatt megszokod az extra gombokat és egy idő után fel sem tűnik, hogy ott vannak. Ha váltogatsz többféle modell között, akkor picit zavaróbb, de ha nem mapelsz oda semmit, akkor nem lesz félreütés se... ha meg mégis használod, akkor van néhány extra gombod könnyen elérhető helyen. Megszokás kérdése, nem jobb vagy rosszabb ez, mintha a másik oldalon lenne a makro oszlop, csak más... legalábbis nekem ez a tapasztalatom a Neo Ergóval.
-
plehoczky
tag
Jó az irány, de az eredmény nem.
Miért kellett a bal oldalra itt is odaerőltetni a knob-ot és emiatt a makrógombokat? Az emberek ott a billentyűzet szélét szokták meg, ott a ctrl, shift, tab, stb gombokat keresik.
Miért erőlteti ezt a Keychron minden alice billentyűzeténél (kivéve a 65%-osoknál, de azokról nekem már túl sok gomb hiányzik)Sokféle billentyűzetet próbáltam már, de méretre nekem kell a minimum TKL.
Le tudtam volna mondani a TKL-től a 96%-os vonalon, az egész jól helyettesítheti, de a keychronon itt is makró gombok vannak a bal oldalon, a fekernél meg hiányzik a fél alsó sor.Aztán kijött a Q11 wireless-ben is, de a makró gombok ott is megmaradtak, pedig ott még csak a knob sem indokolta, hiszen abból van egy a jobb oldalon is. Jól láthatóan feláldozták a használhatóságot a látvány kedvéért.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
nyunyu
félisten
Máig nem értem, milyen elborult célcsoportra lőnek az ilyen numpados osztott billzetekkel.
Mikor lesz magyar kiosztású fehér modell belőle?
-
Depression
veterán
Kinek mi.
Én még gyerekként ilyenen pötyögtem: Annyi különbséggel, hogy a miénk nem tudott több színt
Folyton fekete volt a kezem, mert mikor összeakadtak a betűk, akkor kézzel kellett szétszedni a retkes betűkarokat. De legalább tuti volt a mechanikus bill. érzet.
Csak a dúsgazdagoknak volt néha C16-uk. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
A "numpad" igazából navigációs pad is a gyorsan szerkesztgetőknek, akiket meg a számok nem érdekelnek, így hiba lehagyni onnan azokat a jelöléseket. Az sem jó, ha a NumLock sora felett még egy sor van, de az M billentyűk a bal oldalon sokkal zavaróbbak - az "eredeti" kiosztásnál és arányoknál nem lehet jobbat kitalálni, ez van. A törögetés más kérdés, azzal nincs gond. U.I.: Tudom, mik lesznek ezekre a reakciók, ha lesznek.
Na, de hát ha tudod, akkor is azt is, hogy nem írsz többet az általános igazságként prezentált egyéni preferenciádnál.
Amúgy a végfelhasználói piacon ez volt az "eredeti":

SWTPC KBD-1, 1974. Kitben árusították hobbistáknak.
Just sayin.
-
ha3flt
tag
A "numpad" igazából navigációs pad is a gyorsan szerkesztgetőknek, akiket meg a számok nem érdekelnek, így hiba lehagyni onnan azokat a jelöléseket. Az sem jó, ha a NumLock sora felett még egy sor van, de az M billentyűk a bal oldalon sokkal zavaróbbak - az "eredeti" kiosztásnál és arányoknál nem lehet jobbat kitalálni, ez van. A törögetés más kérdés, azzal nincs gond. U.I.: Tudom, mik lesznek ezekre a reakciók, ha lesznek.
-
HThomas
őstag
Ez a B39 kifejezetten szimpi, ha olcsón kéne valami random irodai használatra.
-
dqdb
nagyúr
Felőlem lehetne a világ legjobb billentyűzete, szinte ingyen, US kiosztással akkor sem kellene.
A Keychron nem Corsair vagy Razer, a legtöbb billentyűzetükből készül magyar változat. Első körben a US ANSI változat kerül piacra, ezt követi náluk az ISO több-kevesebb hétnyi késéssel, a magyar változat tipikusan a többi ISO variánssal együtt jelenik meg.
A B sorozatukból csak a pár hete bemutatott B11 Pro az, amiből (még) nincsen sem ISO és így magyar sem, az összes többiből van magyar is.
-
Depression
veterán
Felőlem lehetne a világ legjobb billentyűzete, szinte ingyen, US kiosztással akkor sem kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Lenovo ThinkPad L14 Gen 3 i5-1245U / 16 GB RAM / 256 GB SSD
- Claude API Kulcs (Sonnet, Opus, Fable) 70%-kal olcsóbban + 90% Prompt Cache (1M-100M) Token
- Intel Core Ultra 235T / 245 / 265T / 265 / LGA1851 CPU!
- i7-4790K (Delid) // ASRock Fatal1ty Z97X Killer/3.1 // G.Skill Ares 32GB 2133MHz
- Dell Pro PC14250 14" FHD+ IPS érintő Ultra 5 235U 16GB 512GB magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Shining3D EinScan Pro 2X 3D szkenner
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H110M i5 7500 8GB DDR4 500GB SSD GTX 1650 4GB Akyga DeepCool 400W
- ELADÓ HP OMEN 16 i7 16GB RAM 512SSD RTX 4060, 144 Hz Garancia
- Dell Latitude 7420 - 14" FHD, Core i5 1145G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar