Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen SSD-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Milyen asztali (teljes, vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- [Re:] 75 Hz-es AOC monitorok általános felhasználásra
- [Re:] Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [PBalázs:] Amíg blokkolva vagyok, addig kötelező a piros hivatkozásokat nézegetnem
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] [Samus:] Windows 10
- [Re:] [Wiz Khalifa:] Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Hozzászólok Aktív témák
-
Joshi
félisten
válasz
dgyuri0123 #13479 üzenetére
Pont az 1080-ról 2160-ra való felskálázással nincs semmi baj, pont a négyszerese. Egy pixel infó jelenik meg négy pixelben.
-
Joshi
félisten
válasz
dgyuri0123 #13483 üzenetére
Tudom hogy nem nekem válaszoltál, én csak megírtam a véleményemet. De ki az a
hülyemár bocsánat, aki vesz egy 4K HDR tévét a jobbikból, aztán kizárólag FHD tartalmat néz rajta. Egyébként simán mehet rajta FHD is senki nem fog észrevenni 55"-on 3m távolságból drasztikus anomáliákat. Egyébként is az FHD tartalmat célszerű natívan a tévékre küldeni, mert azok jobban skáláznak mint egy átlagos lejátszó. -
Joshi
félisten
válasz
dgyuri0123 #13513 üzenetére
A Mede8er egy nagyon átlagos képminőségű lejátszó a mostani mezőnyben, annak aztán állíthattál te 12bit-et is nem számított. Én nem tudom ti mit láttatok de én semmi különöset. Az Oppo 203 is tud akár 12bit-et, de ott sincs számottevő különbség.
(#13523) dgyuri0123 megint itt tartunk. Úgy írod ezt mintha a userek 90%-a nem warezolna, mert ugye ott nincs igazi 4K HDR tartalom (min. ~200). A sávszélesség se számít, elmész melózni addig szépen lecsorog a cucc akár 20-30Mbit/s-el is. Nagyjából 3-5 filmnek kell hely, ezeket kell folyamatosan cserélni. Kb ennyi a történet. Ja és ha FHD tévéd van akkor hiába néznél 4K HDR tartalmat nem tudsz, ha pedig nincs időd filmet nézni, akkor nem kell letölteni.
A FHD OLED-el nekem egy bajom van amit már rajtam kívül sokan ecseteltek, az egy régi techre épülő tévé minden hátrányával. Ezzel még nem is lenne baj, de ahhoz képest nem olcsó a maga ~350K árával. Az OLED technika nincs abban a helyzetben, hogy azt lehessen mondani hogy a 2017-es vagy 2018-as modellek már tökéletesek. Ha van lehetőség újabbat (jobbat) venni akkor inkább az újabb.
-
Joshi
félisten
válasz
dgyuri0123 #13528 üzenetére
Megint ezzel a "lenézlek mert FHD OLED" hülye dumával jössz. Hidd el hogy nem erről van szó, egyszerűen csak régi panelre és elektronikára épül. És nem azért sokallom a 350-et mert az sok vagy kevés, hanem mihez képest annyi amennyi. Ha egy B7-et megkapsz akcióban 420-ért akár, akkor ahhoz képest sok. Remélem így már érted, de nem hiszem hogy érted mert rendszeresen előjössz ezzel a témával.
A natív megjelenítésnél nincs jobb ez nem kérdés, de ha Mede8er a lejátszód akkor tök mind1, mert azt a lejátszót kenterbeveri sok lejátszó még skálázva is. De igen, ha csak 350 pénz van akkor jó lehet egy FHD OLED is. De pont ez a probléma, ahol van 350 pénz tévére ott nem gond a +80-100k se.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
dgyuri0123 #13530 üzenetére
Ok, de mindenki addig nyújtózkodjon ameddig a takarója ér. Full HD van bőven 350k alatt is. Ha pedig az az átlag user akiről te beszélsz vagyis SD tartalmat tölt, annak fölösleges a FHD OLED is.
Nem azt írtam hogy Mede8er-t használsz, de gondolom azért említetted mert használtad a 10 meg 12bit-es megjelenítését. Én csak arra reflektáltam.
(#13534) dgyuri0123 ami biztosan Netflixes rip az a 14GB méretű Annihilation 2160, de az tényleg ratyi minőségű volt. Ahogy nézem már nincs is fent.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
dgyuri0123 #13539 üzenetére
Ne forgasd ki a szavaimat, nagyon is tudod hogy miről van szó.
Figyelj, 910V nincs csak A7 ami most tényleg jó árban van. Nem ismerem a B7-et de úgy általában az LG-t, de én azt is el tudom képzelni hogy jövőre már nem is lesz FHD OLED. Igazából lehetne ha követné a panel a fejlesztéseket, de nem követi mert egy vakvágány.
Az átlag user még ilyen tévéket se vesz(link1, link2), pedig ezek olcsóbbak mint a FHD OLED és még a Duck TV-ét is kinn hagyhatod 3 hétig 24/7-ben.
ui.: mielőtt erre is válaszolnál, igen tudom hogy az OLED kontrasztja hazavágja a legjobb LCD-t is. A gond ott van, hogy az átlag usernek fingja sincs hogy mi az a kontraszt vagy hogy mit is kellene nézni.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
dgyuri0123 #13542 üzenetére
Gondolom hogy ugyan az és nincs több FHD OLED panel, felőlem legyen csak fejlesszék mint a 4K paneleket. Ha így lesz akkor ajánlott lesz, addig viszont nem.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
dgyuri0123 #13544 üzenetére
Én úgy tudom hogy az A7-ben is 2015-ös panel van, gyakorlatilag semmit nem fejlesztettek rajta. Annyi hogy az ívelt kivitelt leváltották síkképernyőre. Ha fejlesztenék akkor nem a WebOS 2.0 lenne rajta. De ne ragozzuk tovább a témát, már sokszor mondtuk hogy használd egészséggel a tévédet, csak ne akard mindenkibe belemagyarázni hogy a 910 vagy az A7 jobb mint egy B7.
-
Joshi
félisten
válasz
dgyuri0123 #13547 üzenetére
"Ez egy kiforrott szabvány, ennyit tud, de azt nagyon jól tudja."
Szerintem mi ne beszélgessünk tovább. -
Joshi
félisten
válasz
dgyuri0123 #13550 üzenetére
Majdnem vettem egy A7-et a hálóba, na ha megvettem volna és mellérakom az A1-nek mit mondtál volna? Ja hát az egy Sony.
(#13551) Partizan182 azért is írtam hogy bizony ha fejlesztenék a panelt akkor jó lehetne, de ugye abban az esetben nagy konkurencia lenne saját magának az LG. És igen itt jön képbe hogy a FHD HDR nélkül még sokaknak jó, de akár HDR-el is működhetne mert a HDR-nek nem feltétele a 4K.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
dgyuri0123 #13554 üzenetére
"Joshi: Miért nem vettél egyet? Legalább látnád a saját szemeddel, hogy nem ördögtől való a FHD oled."
Látod, még mindig a hülyeséget reszeled. Soha senki nem mondta hogy a FHD miatt nem érdemes A7-et venni. Szerintem te még mindig nem érted miről beszélünk. -
Joshi
félisten
válasz
Dadan01 #13559 üzenetére
Érvek vannak kéremszépen, csak dgyuri0123 kifogyóban van ezekből. Gondolom dgyuri0123 kívül még sokan használnak FHD OLED-et, csak ők csendben használják azt.
(#13560) sakal83 semmiképpen se hirtelen felindultságból alkoss véleményt, tesztelj sokat és csak azután írj.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
sakal83 #13563 üzenetére
Arra gondolok, hogy figyelj oda a részletekre mint pl a tévé beállításaira, esetlegesen próbáld ugyan azt a forrásanyagot különböző beállításokkal. Ilyesmi. Szóval ne az első képi információ alapján mérlegelj. Mondjuk nálad mindkét tévé LG, szóval nem hinném hogy eget rengető különbségek lesznek beállítás terén.
-
Joshi
félisten
válasz
Partizan182 #13537 üzenetére
"amikor ott a hdr on/off kapcsoló akkor látod a különbséget."
Ezzel azért vitatkoznék. Inkább ezt a tesztet úgy tudnám elképzelni, hogy egy eleve SDR release és egy 4K HDR. Esetleg egy profi HDR-ből SDR-be konvertálós lejátszó. Ilyenkor mindig a vakteszt a hiteles.ui.: nyilván hülyeség a vakteszt, mert ha be van kapcsolva a HDR akkor már a tévé menüjén is és a feliraton is látszik hogy HDR módba van. Inkább a szürke fátyolos dologra gondoltam, én sima SDR-nél nem nagyon látom vagy csak nem tűnik fel. Ha ki/be kapcsolom a HDR-t HDR tartalomnál akkor igen. Nem tudom, lehet hogy a sima SDR is szürke fátyolos, de szerintem nem feltétlenül.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
Partizan182 #13588 üzenetére
Oppo 203-nál is lehet ki/be kapcsolni, van is rá dedikált gomb. Így tényleg van ez a szürkés fátyol "effekt", de ha sima SDR anyaggal nézem eddig soha nem tűnt fel. Érted mire gondolok.
-
Joshi
félisten
válasz
Pro Koryak #13606 üzenetére
Nem tartom valószínűnek hogy az AF8 jobb lenne bármiben is mint az A1, mivel ugyan arra a hardverre épül mint az A1. Egyedül az Android verzió magasabb az AF8-nál (Android 8). A1 vs AF8
-
Joshi
félisten
válasz
Pro Koryak #13613 üzenetére
Igen, de te a mozgást emelted ki, holott csak a 2018-as LG panel pozitívumaiban jobb az AF8 és gondolom az LG C8 is mint a tavalyi modellek.
-
Joshi
félisten
válasz
torma1981 #13617 üzenetére
Hogyne tudnám, volt LG tévém is pont azért vettem Sony-t. A mozgásmegjelenítés nem a tévé panel típusától függ, hanem a mozgásmegjelenítésért felelős SoC-tól. Ezek rendszerint a gyártó saját fejlesztései és ebben a Sony az LG előtt jár.
ui.: abban igazad van hogy ezek nem drasztikus különbségek, de ha valami jobb akkor el lehet érte kérni több pénzt.
Viszont az LG B vagy C szériája nincs pariban a Sony A1-el vagy a Panasonic EZ950/1000 szériákkal. Ezeknek a párja az E és G széria az LG-től.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
Pro Koryak #13623 üzenetére
Az A1 szerintem csak a dizájnja miatt lesz kapható, nagyon extrém és egyedi.
Az AF8 falra szerelhetősége is praktikusabb, de ha talpon van még ez is bukik hártafele ~5°-ot.A 2018-as panel pedig új ahogy a 2015-höz képest a 2016-os volt. Az OLED még sokáig nem lesz jó befektetés, egyszerűen csak használja mindenki teljes megelégedéssel az adott évjáratát.
-
Joshi
félisten
válasz
torma1981 #13626 üzenetére
Élőben egy 65A1 azért tekintélyt parancsoló, nyilván a hátradőléses megjelenés furcsa mert nem vagy hozzászokva. De egy dizájnlakásban nagyon jól mutat hidd el. Ja és nagyon minőségi a megjelenése, nem véletlenül írtam hogy egyáltalán nem a B7 vagy C7-el kell összehasonlítani.
-
Joshi
félisten
válasz
Pro Koryak #13632 üzenetére
Ilyen lakásokban mozgásérzékelős fényforrások vannak. Nem is tudtad?
-
Joshi
félisten
válasz
Pro Koryak #13637 üzenetére
Pont tenisz ment, egyébként inkább foci, kézilabda, autósport stb.
Igen az AF8 is dől, de az A1-hez képest minimálisan (5°).
-
Joshi
félisten
válasz
gertitorpe #13649 üzenetére
"A Sony mellett a crystal sound és a jobb mozgás megjelenítés áll, de nekem túl nagy kompromisszum lenne a droid."
A Sonynak ilyenje nincs viszont van Acoustic Surface, szerintem a Crystal Sound az az LG megoldása lehet.Az Android 7 már nem olyan gáz habár havonta egy fagyásra vagy egyéb anomáliára lehet számítani, de kb ennyi. Az Android nagy szabadságot ad minden téren. A Sony AF8 viszont már Android 8-as lesz, de lehet megkapják az Android 7-es Sony készülékek is.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
-
Joshi
félisten
Az rtings tesztje a C8-ról. Olyan előnyöket ír, ami a tavalyi OLED panelre is igaz volt. Nem tudom hol van itt az előrelépés. Nyilván meg kell várni a szélesebb körű teszteléseket, de szerintem nincs semmi extra előrelépés.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
Ok, de mi a helyzet a mozgásmegjelenítéssel? Az LG 8-as szériájában debütált az Alpha 9 proci. Hoz ez valami pluszt a tavalyihoz képest? Ugye a Sony-nál nem történt ilyen irányú változás, szóval ott max a 2018-as LG panel ami pluszt adhat.
Ahogy olvasom az rtings tesztet, ott a Motion pontszám alig lett jobb a tavalyi C7-hez képest, gyanítom az is csak azért lett jobb, mert van BFI. Persze ez is olyasmi megoldás, mint a Sony BFI-je, azaz OLED-nél használhatatlan.
ui.: az oprendszerek minősítése is megoszlik. Van aki fikázza az Android TV-t, de van aki a WebOs-t is, ahogy a Tizent is. Szerintem nem tökéletes egyik sem. Az Android legalább szabadabb felhasználást biztosít, ráadásul sokaknak ismerős a telefonos környezet miatt. Mindenesetre furcsa hogy ez miatt lettél LG Fan.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
Nem akarlak kellemetlen helyzetbe hozni, de amikor "megismertelek" még egészen biztosan csak a Sony létezett számodra. Ezt szigorúan jó értelembe véve, ugyanis nagyon sokat segítettél a Sony tévék világában. Nem véletlenül értetlenkedek, hogy most mi ez az "LG szív". Esetleg így honorálod az LG-nek a WOLED-et? Nem tudom csak kapirgálok.
-
Joshi
félisten
válasz
daneel_hu #13727 üzenetére
Az Android TV konkrétan Android 7/8-on alapul ami egy OS, persze ezek célszoftverek korlátozott lehetőségekkel. Az egyik óriási előnye a többi zárt TV OS-el szemben, hogy tetszőlegesen letölthető rá különböző alkalmazások mint pl Kodi, BS player, VLC stb. De nem csak lejátszó app. A Tizenre is vannak appok, de töredék mennyiség mint Androidra.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
Én csak azért sokallom a C8-ért a ~800k-t, mert itt van a B7 ami 450k. Korábban linkeltem egy tesztet ahol nem volt kiemelkedő a C8 a B7-hez képest. Az induló árak mindig vadak, de az is biztos hogy nem idén lesz egy 55"-os OLED 300k. Persze extra akciók lehetnek, de arra nem lehet alapozni.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
gertitorpe #13749 üzenetére
Az Android tévék rendszerint hasonló SoC-ra épülnek, nevezetesen MediaTek-re. Ez nem véletlen, hiszen csak így lehet minden gyártó készülékén hasonlóan futtatni az adott OS-t. Sajnos a Google hanyagolta el az Android TV vonalat, de állítólag már vannak pozitív fejlemények ez ügyben. Egyébként ilyen az Android 7 is amit sok régi modell is megkapott. Különösebben nincs gond vele, viszont számtalan lehetőséget kínál. Pl vegyük a WebOS lejátszóját, az azt tudja amit, ha többet akarsz akkor venned kell egy külső lejátszót. Az Androidra viszont letöltheted a Kodit, vagy más lejátszót. Azért a lejátszáson kívül számtalan kényelmi funkció van egy lejátszón, mint pl jukebox, feliratkezelés/letöltés stb.
ui.: ha már megemlítetted a telefont, az miért tud internetre csatlakozni hiszen azzal telefonálunk nem? Miért kell naponta tölteni az okostelókat, mikor régebben egy hétig is bírta? Egyszerűen mert megváltoztak a szokások és ez alól a tévé se kivétel.
[ Szerkesztve ]
Hozzászólok Aktív témák
- Szép HP EliteBook 840 G1 „Golyóálló” Prémium Üzleti Laptop 14” -75% i5-4200U 8Gb 256GB SSD FHD IPS !
- Odroid N2 (4gb ram, 32GB eMMC, tápegység, ház, gigabit lan)
- HP 15s-fq1461ng - ÚJ 15,6" FullHD notebook - Core i5, 16GB, 512SSD, Win10
- Eladó Gainward RTX 3070 Phantom 8gb
- Dell WD15 dokkoló WD15 dock 130W AC adapterrel 5FDDV 05FDDV F74NK 0F74NK WD-15
Állásajánlatok
Cég: Simplexion Informatikai Kft.
Város: Budapest
Cég: G&G Növényvédelmi és kereskedelmi Kft.
Város: Szeged