- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- OLED TV topic
- Kompakt vízhűtés
- Micro Four Thirds
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Raspberry Pi
- [Re:] Hardverjegyzék március elején
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- [Re:] Március végén startol az Intel új asztali processzorcsaládja
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Hozzászólok Aktív témák
-
Joshi
félisten
válasz
dgyuri0123 #12274 üzenetére
A 4K BD lemezek rétegenként 33GB-sak, a két rétegűeket BD-66-nak, a három rétegűeket BD-100-nak a négy rétegűeket BD-120-nak nevezik. A BD-R XL az írható változatok, sajnos egyetlen asztali BD lejátszó sem viszi, még az Oppo 203 sem. A Blu-ray.com oldalon láthatod hogy az adott filmet milyen lemezen adták ki. A Blue Planet II egy sorozat hét résszel, részenként ~50 perces idővel, egyébként az átlag méret 4K filmnél az inkább BD-66, a BD-100 ritka.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
Netflixen mennyire van magyar felirat? Magyar szinkron annyira nem számít, de magyar felirat nélkül azért nem néznék filmeket. Illetve olvastam olyanról, hogy létezik egy progi amin keresztül érdemes Netflixet nézni, mert úgy azt hiszi a szolgáltató hogy amcserikából éred el a Netflixet így több tartalom jelenik meg. Igaz ez?
-
Joshi
félisten
válasz
nemethchek19 #12342 üzenetére
Ha arra gondolsz hogy a játékok 120fps-el fognak menni rajta akkor nem, max 60Hz-et tud. Amúgy se acélos az input lagja, habár a Sony A1-nek is ~50ms-ről indult de firmware frissítés óta 29ms lett. Nem tudom LG javított-e ezen az A7V-nél.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
nemethchek19 #12345 üzenetére
Minden panel 50 vagy 60Hz-es, csak trükkel lehet megtöbbszörözni. A 24p lejátszás a Pull Down-tól függ, na meg kell hozzá egy kadenciahelyes lejátszó. Itt azt mondták hogy az LG saját lejátszója kadenciahelyesen játssza le a 23,976fps filmeket. Hogy aztán ez tényleg így van vagy sem azt nem tudom. A lényeg hogy a 24p már nagyon régóta problémamentes a tévéken.
-
Joshi
félisten
válasz
nemethchek19 #12347 üzenetére
+(#12348) Ren Hoek
Konkrét infót soha senki nem tudott szolgáltatni ez ügyben, ahány tévé gyártó annyi megoldás. Egy biztos, hogy ha natív 120Hz-es képfrissítés létezik, akkor azt azzal is kellene etetni, tehát a 24fps-es filmek egyértelműen felejtősek. Csak a natív szóra reflektálva.
Itt lehet olvasni a témáról érthetőbben.
f=freki, T=idő
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
Ren Hoek #12403 üzenetére
Az 1.-es pontra válaszolva: mert a 24fps nagyon kevés. Ok hogy megoldható "röccenések" nélkül 5:5-ben, de attól még lesz akadás svenkelésnél mert egyszerűen nagyon kevés a 24p. Olvastam egy angol nyelvű cikket is ahol egyértelműen azt írták, hogy ahány Hz-es a kijelző olyan anyaggal kellene etetni. És igen, jobb lenne nekünk egy 50/60/120fps-es tartalom. Ja hogy a "szappanosok" meg tiltakoznak, na ezért nem lesz itt semmi változás. Egyébként a magasabb fps annyiban lenne jobb, hogy az Interpolációval ellentétben nem lenne képhiba.
ui.: a Pull Down is egy trükk, egyszerűen a 24p vicc kategória minden szempontból. A 4K HDR után inkább ezt tennék rendbe. A gyors akciójelenetekhez már nagyon nem elég a 24p.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
Ren Hoek #12407 üzenetére
"Mennyi ilyen svenkelés van egy filmben? 5 perc?"
Ez olyan mint a megröccenés, ha észrevetted és zavar akkor mindegy hogy mennyi van belőle. Svenkelés is van bőven egy film alatt, nyilván film függő.Az OLED-et be lehet égetni, nem kell ezen rugózni. Felhasználástól függően kell kijelző technológiát választani. Akinek volt plazmája az rutinos ebben, aki nem az ne beégés után kérdezzen hanem előtte.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
Ren Hoek #12410 üzenetére
"A szappanhatás tényleg megszokhatatlan."
A 48fps-t egyetlen tévé sem kezeli, de az 50 vagy 60-al már nem lenne gond. Anno nem is értettem miért 48? Akkor már inkább 50 vagy 60. Na mindegy, nem mi határozzuk meg a szabványokat. Mindenesetre a házi videók se néznek ki máshogy mint amit látok, ha mi nyaralunk valahol akkor úgy mozgunk ahogy. Az "új mozis mozgást" is csak idő kérdése lenne megszokni. -
Joshi
félisten
válasz
Ren Hoek #12416 üzenetére
Gagyi sorozatok? A házivideókkal mi a gond? Olyan videók vannak akár 120fps-el hogy besza-behu. Hidd el hogy ez begyöpösödés, ez nem más mint egy jól megszokott valami. Ok, legyen egy Cowboy-os film 24p, de egy CGI ne legyen annyi, az legyen sokkal több. A mozi ma már nem a lassú, 1920-1970-es évekbeli alkotások.
(#12417) krx21 pont arról beszélek hogy azt nem lehet megszokni.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
+Ren Hoek
Pont erről beszélek. A filmiparon kívül senki nem vési kőbe a 24p-t, egy akciódús filmet simán ki lehetne adni magasabb fps-el, míg egy langyos film megmaradhatna 24p-vel. Egyébként már felvetettem egy adott filmen belül a Variable FPS fogalmát mint lehetőséget, kérdés hogy ez mennyire megvalósítható.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
nemethchek19 #12423 üzenetére
EMAG?
-
Joshi
félisten
válasz
nemethchek19 #12425 üzenetére
Jájjjj bocsánat, ez elkerülte a figyelmem. Akkor inkább ne.
-
Joshi
félisten
Tudna valaki linkelni egy hiteles, NEM Youtube Gray teszt fájt? Köszi.
-
Joshi
félisten
válasz
Partizan182 #12430 üzenetére
Köszi, de nekem csak a Gray kellene.
-
Joshi
félisten
válasz
dgyuri0123 #12463 üzenetére
Valószínű ez a max érték amit ki lehet belőle préselni, a Sony 65A1-nek is kb ez a max fogyasztása.
Az én beállításaimmal a Blue Planet II HDR módban a következőket fogyizza. Ez a részletes beállítás.
A fogyasztást átlagolni kellene mint plazmánál, mert ugye a képi információtól függően változik a fogyasztás. Mindegyik esetnél próbáltam lefotózni a max értékeket. A tévé gyári lejátszóját használtam pendriveról, de az Oppo-val is alig fogyasztott többet.
Ez egy sima TV adás 25-ös fényerőn (50 a max), egyébként 60-120W között mozgott.
Nagyjából ilyen képnél fogyaszt a készülék ~150-180W-ot. Gondolom a max érték minden maxra húzva teljesen világos képnél értendő, de ilyen nincs. Én átlag olyan 150-200W-ot saccolok HDR módban, SDR-re meg ~100W-ot. Nyilván függ a beállítástól is. Ja és ez 65W-os OLED, azért egy plazma ennél jóval többet evett.
-
Joshi
félisten
Hogyne lett volna, egyébként már feltették a 2018-as modelleket is köztük a B8-at is.
ui.: a 8-as szériánál mit akar jelenteni HDR-nél az Advanced HDR?
Megtaláltam, elvileg a Technicolor HDR formátuma.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
Ott van a Peak Brightness ami a 2017-es LG-nél 750nits, ezt az értéket az Rtings mérései alapján nem is érték el az OLED-ek.
-
Joshi
félisten
Az Rtings teszt alapján szinte biztos hogy az LG nagyobb eséllyel beéghet, ugyanis a Sony valamiért a fényerővel nem enged játszani. Érzem én is hogy a fényerő változtatások visszafogottak, persze nincs összehasonlítási alapom LG-vel csak találgatok.
Az viszont borítékolható, hogy drasztikus fényerő növekedés még évekig nem várható OLED fronton. -
Joshi
félisten
válasz
errorcode06 #12476 üzenetére
Ez itt OLED topik nem Q LED.
Itt tedd fel a kérdésedet.
-
Joshi
félisten
válasz
dgyuri0123 #12478 üzenetére
Jó, de HDR-nél nincs olyan hogy teljesen fehér háttér sőt, több filmet megnéztem HDR-ben és inkább nem mint igen. A max mindig az amit akár elérhet, tehát számítani kell rá. Majd beállítom az átlagos fogyasztást egy filmnézéskor aztán megírom mennyi lett, természetesen HDR-ben.
-
Joshi
félisten
válasz
errorcode06 #12481 üzenetére
LG 55EG9A7V
Ez csak FHD és nem HDR képes.LG OLED55B7V
Ez már 4K HDR. -
Joshi
félisten
-
Joshi
félisten
Ha tippelhetek akkor 750 vagy nagyon max 800nits lesz, de a Technicolor HDR se egy olyan ficsör ami miatt rohanni kellene a boltba. A BFI meg megint egy kutyaütő dolog. Ha érdemben javít a mozgásmegjelenítésen akkor azt mondom hogy ok, viszont az a vibrálás ne lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
-
Joshi
félisten
Én konkrétan itt olvastam az 1000nit-es minimumról, az egyértelmű hogy a tévé hozzáigazítja a saját kijelzőjéhez, nem is tehet mást.
(#12504) junior19 én elengedem, de egyszerűen nem érzek akkora fényerőváltozást a fényerő változtatástól a kijelzőn mint azt az LG tulajok írják. OLED fény nincs a Sonyn, van egy sima fényerő max 50-es értékkel illetve a sötét részek fényereje, de az más, ha azt ~45-nél magasabbra állítom, akkor a fekete sáv már szürke. Még az X-tended Dynamic Range aminél a magas érték adja a legnagyobb fényerőt.
-
Joshi
félisten
válasz
junior19 #12506 üzenetére
A Sony fényerő elnevezésű csúszkával én nem érzek drasztikus fényerő növekedést, a Sötét részek fényerejével igen, de akkor meg a fekete nagyon nem fekete. Ha az LG-nél ez utóbbi akar lenni az OLED fény, akkor számomra érthetetlen hogy egyesek hogy használhatják ezt a fényerőt 50 fölötti értéken. De ahogy mondtam az X-tended Dynamic Range is sokat emel a fényerőn ha magas értékre rakom. Itt van elefant A1 tesztje és ő is mondta hogy az X-tended Dynamic Ranget mindenképpen magasra kellett tennie, máskülönben kalibrálásnál nem jött össze a ~0 közeli fekete.
ui.: a kontraszt változtatásával tényleg változik a fényerő, de elefant kalibrálásának végeredménye is 95-ös érték lett. A kontrasztot mennyin érdemes használni?
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
Partz és aki esetleg ért a kalibráláshoz.
Soha nem kalibráltam kijelzőt csak kalibráltattam, ha vennék egy x-rite i1 Display Pro kalibráló eszközt mennyire tudnám jól használni? Kell hozzá valami gyorstalpaló "tanfolyam", vagy inkább gyakorlat kell hozzá?
-
Joshi
félisten
válasz
darthdenes #12520 üzenetére
Ha Sonyt veszel akkor megoldható Kodi-val is a lejátszás igaz nem lesz kadenciahelyes a lejátszás, de egész használhatóra be lehet állítani. Az igazsághoz hozzátartozik hogy a Sony jóval drágább mint az LG, szóval lehet inkább egy Androidos box mint pl MECOOL M8S Pro+ stb.
-
Joshi
félisten
válasz
EgySrac #12549 üzenetére
A bejáratás tulajdonképpen abból áll, hogy kerülni kell a szélsőséges beállításokat és használatot. Mit is jelent ez? A fényerőt és egyéb beállításokat nem maxra állítva, statikus képeket messze elkerülni és ne egy csatornát nézzünk hosszú órákon át a logó miatt. Nagyjából ennyi. Egyébként ~500 óra már elég a bejáratáshoz, ez napi átlag 4-5 óra használat mellett ~3-4 hónap alatt meg van.
ui.: mondjuk a fényerőt nem érdemes maxon használni, az nem gond ha néha-néha felhúzza az ember.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
-
Joshi
félisten
-
Joshi
félisten
válasz
Jack@l #12567 üzenetére
Ha most akarnék OLED tévét venni akkor inkább kihagynám a 2018-as szériát, pont azért amiket most leírtál/tam. A HDMI 2.1 bevezetésével elég komoly képességekkel fog rendelkezni egy TV. Arra viszont már most felhívnám a figyelmedet, hogy ehhez kelleni fog egy HDMI 2.1-es VGA is. VGA-kon a HDMI 2.0 is elég nehézkesen indult be. Inkább rakjanak a tévékre egy kibeb_ott Gigabit Ethernet csatit és kezelje az SMB és NFS szervereket a tévé. Ez soha nem fog eljönni attól tartok.
ui.: konzolon meg még sokáig felejtős lesz a 4K 120fps.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
Jack@l #12569 üzenetére
"Viszont DP-hdmi már most képes átvinni annyi adatot."
Anno a DP - HDMI2.0 átalakító is akkorra lett elérhető, amikorra már kezdtek megjelenni a HDMI 2.0-s vga-k is. Véleményem szerint a HDMI 2.1-nek kell még 2-3 év mire általános lesz. Egyébként PC csatlakozónak simán rárakhatnának a tévékre DP-t is.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
A 2019-es még újabb.
Egyébként igen, van némi változás, kérdés hogy ez miben nyilvánul meg. Van már egy részletes teszt?
(#12578) Ren Hoek aki konzolon/PC-én játszik annak nagy érvágás lenne a HDMI 2.1 hiánya, persze csak azért mert tudjuk hogy jön.
A BFI is biztosan finomodni fog.
-
Joshi
félisten
LG 4K tulajokhoz intézném kérdésemet. A menüben van külön Dolby Vision opció? Ugye a Sony még nem kapta meg a DV fw-t, legalább is az EU verzió nem. Így a menüjében HDR10, HLG és Auto mód van.
-
Joshi
félisten
Hozzászólok Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Diablo II
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- Milyen TV-t vegyek?
- [Re:] Huawei P30 Pro - teletalálat
- PlayStation 4
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- Laza koronavírus topik
- További aktív témák...
- Új/Bontatlan Lenovo ThinkVision IPS 24" LED Full HD Monitor 24 " E24-20 DisplayPort HDMI VGA
- Pénztárca barát áron dobozos új 10.Generációs gyártói garanciás 17 colos HP Laptop!!!/i3/8Gb/512Ssd/
- LG 27GL850-B Gamer Monitor (68cm, 2560x1440, Nano IPS, 144 Hz, 1 ms, Nvidia G-Sync)
- Dell Inspiron 1525 tökéletes állapotban!
- Bomba áron eladó dobozos új gyártói garanciás 10.Generciós Asus Vivobook S14/15 /i5/8Gb/256Ssd/Fhd/
Állásajánlatok
Cég: Core Systems Informatikai Kft.
Város: Debrecen
Cég: Ideastyle Professional Kft.
Város: Budapest