-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Hozzászólok Aktív témák
-
Joshi
félisten
válasz
dgyuri0123 #11880 üzenetére
Szerintem mi már megbeszéltük a HDR témát, egyébként se hozzád intéztem a mondandómat. Addig amíg HDR készülék híján negatívan vélekedsz a HDR-ről, vagy próbálod úgy beállítani a HDR-t az SDR-el szemben hogy az nem akkora előny, addig nincs miről beszélni. Alkoss véleményt úgy, hogy van mindegyik és akkor hiteles lesz a véleményed. Addig csak baloldal.
-
Joshi
félisten
válasz
dgyuri0123 #11886 üzenetére
Te konkrétan nekem válaszoltál, ok nélkül nem szoktam senkit megbántani habár most se megbántásból írtam azt amit. Én is láttam már sok mindent, de otthoni huzamosabb használat után szokás valamiről messzemenő véleményt mondani. Én csak ezt írtam, ne gondolj mögé mást.
-
Joshi
félisten
válasz
dgyuri0123 #11895 üzenetére
Ez oké, de a HDR-t te úgy állítod be hogy az nem annyival jobb hogy érdemes lenne vele foglalkozni. Csak éppen azt felejted el melléírni hogy szerinted, meg számodra. Egy FHD OLED 350k míg egy 4K HDR 450k, nem akkora különbség hogy hosszabb távra ne érné meg. Akinek probléma kiadni ennyi pénzt annak probléma 350k is.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
dgyuri0123 #11898 üzenetére
Ne veszekedjünk az senkinek nem jó.
Én nem véletlenül írtam azt, hogy otthoni környezetben és lehetőleg minél több forrásanyag után ítélkezzünk a HDR fölött. Ma összeröffent a család és elindítottam a Blue Planet II-t, senki nem mondta hogy műanyagos, konkrétan csak lestek. Nem akarlak rábeszélni semmire, amúgy is nagyon jó tévéd van, de a HDR tényleg egy hasznos plusz. Normálisan be kell állítani a tévét és brutális vizuális élményt nyújt. Tudom hogy már sokadszorra reszeljük ezt a témát.
-
Joshi
félisten
válasz
Lacielvtárs #11909 üzenetére
Senki nem fikázta a FHD tévéteket, szerintem meg nektek van üldözési mániátok.
Teljesen rendben van a FHD OLED, de a HDR akkor is előrelépés. Gyere el hozzám és nézz meg egy Blue Planet II-t HDR-ben, nagyon nem ugyan az mint SDR-ben. Nincs itt erőltetés, csak azt próbáljuk elmondani hogy végre egy ficsör aminek értelme is van. Pont olyan emberek is egyetértenek ezzel, akik azért értenek a témához.
-
Joshi
félisten
válasz
dgyuri0123 #11914 üzenetére
Ok, csak nem láttad HDR-ben. Pont azért értetlenkedek hogy miért állítasz olyat amit nem is láttál. Téged is szívesen látlak egy HDR mókára.
-
Joshi
félisten
válasz
Partizan182 #11915 üzenetére
Pontosítok, igen innen indul, de aki a HDR-t úgy állítja be hogy az nem akkora előrelépés, annak általában FHD OLED tévéje van.
Persze azt lehet hinni hogy minden HDR tévétulaj önigazol, de egy FHD tévétulaj nehezen tudja kipróbálni otthoni környezetben a HDR-t.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
dgyuri0123 #11922 üzenetére
Tulajdonképpen te akarod elvenni a kedvünket a HDR-től.
Egyszerűen csak mindig eljutunk ide, amúgy nincs itt harc.
-
Joshi
félisten
válasz
sakal83 #11953 üzenetére
A gyerek ne tévézzen éjjel-nappal. Te azt írtad hogy menni fog a háttérben. Minek? A gyerekkel a szülőnek kell foglalkoznia, az hogy odaülteted a tévé elé nem helyettesíti a gondoskodást. Nem akarlak semmire ráerőltetni, de a tévé nem old meg semmit. Vagyis igen, nem kell foglalkozni a "kölökkel". Ezen a ponton lesz a gyerekből egy tárgy, van és kész.
-
Joshi
félisten
válasz
sakal83 #11958 üzenetére
Itt nem arról van szó hogy beleszólok bármibe is, ha akarnék is csak pszichésen tudnék rád hatni ami vagy működik vagy nem. Te írtad hogy a háttérben menne a tévé. Akkor megkérdezem hogy miért is?
Csak és kizárólag OLED "fejjel" gondolkozva nem ajánlott ez a használati mód. Engem nem érdekel hogy ki milyen eszközökkel vagy eszközök nélkül neveli a gyerekét, de egy újszülöttnek járatni a tévét a háttérben nonszensz.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
Partizan182-t annyiban egészíteném ki, hogy ha az ár fontos akkor csak az LG marad. Létezik a Grundig 65VLO 9795SP ami akcióban volt 1800€ is, de nem sokat lehet tudni a készülékről, valószínű hogy egy 2016-os LG panelre épülő tévé.
-
Joshi
félisten
válasz
Gtaati #12020 üzenetére
Ez alapján nem 3D-és, szóval lehet hogy ez már 2017-es panel. Sajnos elég kevés infó van a grundig OLED-ről.
-
-
Joshi
félisten
EMAG
"Olcsó húsnak híg a leve", szokták mondani.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
A centersugárzó hossza 64cm, talán ez ad némi viszonyítási alapot(a tévé szélessége 145cm). Én még november közepén vettem az Extreme Digitálnál 0% THM-el 1milláért. Most se nem olcsóbb se nem drágább, de azóta se láttam sehol 0% THM-et, vagyis de csak ott jóval drágább volt.
(#12132) Ijk jobbfajta projival max 100"-om lett volna a kis vetítési távolság miatt, ráadásul drágábban jöttem volna ki. Ja és csak FHD SDR tartalmam lett volna. Az is kompromisszumos lett volna.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
Akkor mi az az ágy a tévé előtt? Ki van nyitva?
Az Onkyo 600-as széria nem olyan rossz, nekem is egy 636 van, de jelenleg a video direktbe megy a tévébe a HDR miatt, sajnos a HDR-t csak a 646-os erősítőtől viszi át. Én inkább a hangzásra gondoltam, mindegy milyen drága holmit raksz össze, ha a szoba elrendezése eleve alkalmatlan a feladatra. Még nálam is sok a kompromisszum pedig úgy alakítottam ki hogy legyen egy megfelelő tér.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
Látom utólag raktál be képet, a mélyládát hiába irányítod a nézési pont felé, hiszen a mélyhangot nem tudja pozicionálni az emberi hallás. Magyarul nem tudod honnan jön a mélyhang. A kép alapján nem fér el egy normális front sugárzó pár az erkélyajtó miatt.
(#12148) Ijk moziélmény nem feltétlenül attól van hogy batár nagy a kijelző, de nem hátrány az biztos.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
chris0000 #12153 üzenetére
Pont most néztem meg, nekem nagyon tetszett. Rég láttam lerágott csontról ilyen jó folytatást.
Viszont itt kipróbáltam az Oppo 203 távján lévő dedikált HDR gombot. Vagyis ki/be kapcsoltam a HDR-t és nagyon pöpec volt SDR-ben is a kép. Megnéztem tényleg SDR-ben ment, de a színek így is teljesen jók maradtak. Inkább a visszaverődő fények és úgy általában a kontrasztok változtak meg. Nehéz leírni, de akinek semmi gondja nincs az SDR-el az nyilván azért mondja mert az is nagyon jó OLED-en. Eddig eszembe se jutott hogy ezt kipróbáljam az Oppon.
-
Joshi
félisten
válasz
dgyuri0123 #12160 üzenetére
Az új Jumanji nem akar több lenni mint egy jó kis popcorn film, de azt jól csinálja. Kis izgulás, humor, béna romantika ennyi. Szórakoztató volt.
Igen, ennél a filmnél nem sokat tett hozzá a HDR, de azért vannak filmek ahol bizony pont hogy a HDR-től lesz igazán kerek az egész. Most nem részletezem, meg kell nézni sok-sok filmet hogy lássa az ember. A Jumanjinál nem annyira volt lényeg a HDR.
-
Joshi
félisten
válasz
dgyuri0123 #12162 üzenetére
Majd egyszer ha lecseréled méret miatt a jelenlegi OLED tévédet
, akkor majd újra kezdjük a HDR témát. Igaz akkor már lehet te fogod mondani hogy a te tévéd mennyivel jobb HDR és egyéb ficsörökben, mint az én A1-em.
-
Joshi
félisten
válasz
dgyuri0123 #12167 üzenetére
Pedig a méret a lényeg.
-
Joshi
félisten
Ezt a túltolt beállítást se értem, mert nekem a Sony A1 alap beállítással is hibátlan HDR képet produkált. Mgyarul átjött hogy ez tényleg király. Aztán ott van az LG OLED fénye ami Sony-nál nincs, de az alap fényerő Sony-nál max 50. Beállítások terén szerintem LG több mozgást enged mint Sony.
-
Joshi
félisten
Itt már elő lehet rendelni az LG 55C8-at.
-
Joshi
félisten
válasz
dgyuri0123 #12193 üzenetére
Az is világos hogy a FHD kevés de a 4K egyáltalán nem hátrány sőt. Kb ez igaz a HDR-re nagyobb színtérre stb, szóval itt nem arról van szó hogy fölösleges ficsörök lennének. A FHD OLED teljesen rendben van mert az OLED önmagában is jó panel, senki nem ajánlja a cserét 4K HDR-re. Aki viszont most akar OLED-et venni annak egyértelműen a 4K HDR verzió az ajánlott még ha valamivel drágább is. A 8K otthonra nem pálya, de egy reklámfelületnek óriási kijelzőnél jól jöhet.
-
Joshi
félisten
válasz
dgyuri0123 #12196 üzenetére
8K még nagyon sokáig nem lesz 55"-os méretben, legalábbis nem lesz tömegtermék, ellenben a 4K már bőven az. Ahogy írtam a FHD már kevés főleg projektoros körökben, de a 4K már rendben van. Az sajnálatos dolog, hogy a tartalomszolgáltatók nem erőltetik a 4K-t. 4K focimeccs. Ahogy nézem már törölték azt az oldalt.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
Nemir Ombe #12216 üzenetére
Nézd meg a 3D milyen mértékben bukott át Fake 3D-vé az elmúlt néhány év során. Ez még hagyján, mert mindenből lehet 3D-t csinálni, csak a mennyiség is drasztikusan visszaesett. Nyilván ugyan ez megvan 4K-ban is, de hiába vették fel a Ben Hurt annak idején celluloidra amiből simán lehet Real 4K-t készíteni, ha a mai 2K kamerákkal is jobb minőségű képet lehet készíteni.
-
Joshi
félisten
válasz
dgyuri0123 #12225 üzenetére
Többször írtuk neked hogy nem kell savazni semmit mert neked nincs rá szükséged. Már sokadszorra indul ez a 4K HDR vita. A 3D nem tudom hogy jött ide, de az előző tévémen a végén már alig néztem így a filmeket. Volt néhány film ami jó volt 3D-ben, de a film végére már észre sem vettem hogy 3D-ben néztem. A passzív verziót meghagyhatták volna, max nem néz 3D-t az ember.
-
Joshi
félisten
válasz
Nemir Ombe #12221 üzenetére
Én se, csak leírtam néhány tényt.
-
Joshi
félisten
válasz
Nemir Ombe #12251 üzenetére
A HDR időben még lemaradásban van a 3D-hez képest, szóval ahhoz képest nem rossz a HDR felhozatal.
Hozzászólok Aktív témák
- Komoly Covid Kocsma
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- [Re:] Kingston 128GB M.2 Sata ssd 2280
- 3D nyomtatás
- [Re:] Huawei P30 Pro - teletalálat
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- iPhone 12 Pro Max 256GB kártyafüggetlen - Graphite - 2021.11.16-ig Apple garancia - karcmentes
- Új/Bontatlan Lenovo ThinkVision IPS 24" LED Full HD Monitor 24 " E24-20 DisplayPort HDMI VGA
- Pénztárca barát áron dobozos új 10.Generációs gyártói garanciás 17 colos HP Laptop!!!/i3/8Gb/512Ssd/
- LG 27GL850-B Gamer Monitor (68cm, 2560x1440, Nano IPS, 144 Hz, 1 ms, Nvidia G-Sync)
- Dell Inspiron 1525 tökéletes állapotban!
Állásajánlatok
Cég: ICF Tech Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: Ideastyle Professional Kft.
Város: Budapest