Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- [Re:] Az indiai játékosok felvették a kesztyűt a skalpvadászokkal szemben
- Crash üzenet a játék előtt.
- ZIDOO médialejátszók
- [Re:] Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- TCL LCD és LED TV-k
- [Re:] Árlistákat hozott a tavaszi szellő
- [Re:] Bővül az ARCTIC Alpine sorozat
- [Re:] Profiknak készültek az új AOC monitorok
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Hozzászólok Aktív témák
-
Joshi
félisten
Igazából te generálod a feszkót csak nem veszed észre. Nem is értem miért írtad ide hogy vettél egy plazma tévét. Miért nem írtad a plazma topikba?
Mondjuk engem nem nagyon zavar a dolog, lehet beszélni pro kontráról is nincs azzal semmi gond. Egy biztos, eddig azok ellenzik a 4K HDR-t akiknek FHD megoldásuk van. Az árak meg olyanok amilyenek, sajnos már sok-sok éve változatlanul.
ui.: az eddigi legjobb ár akciósan Grundig 65VLO 9795SP 1800€-ért.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Joshi
félisten
válasz
Partizan182 #10140 üzenetére
"...de 1080p+HDR olyan mintha lépett volna egy generációt a cucc."
Csak kérdezem fogalmam nincs a HDR játékokról, de konzolnál működik az 1080-as felbontás mellett a HDR? -
Joshi
félisten
válasz
Partizan182 #10149 üzenetére
Akkor simán működhetne a HDR egy FHD OLED-nél is.
-
Joshi
félisten
Az OLED árak nagyjából 2020-tól lehetnek olcsóbbak, addig perkálni kell de rendesen.
-
Joshi
félisten
válasz
daneel_hu #10186 üzenetére
Ha az LG tudja követni az új gyártósorának terveit, akkor pont 2018-tól kezdi meg a tömegtermelést nyomtatható kijelzőkből ami állítólag sokkal költséghatékonyabb gyártási folyamat. Egyrészt ugye olcsóbban tud panelt előállítani, másrészt pedig sokkal többet tud gyártani. E kettő dologtól lehet olcsóbb egy panel. Részemről ez csak találgatás, de az LG-nek ez a célja.
-
Joshi
félisten
-
Joshi
félisten
válasz
Partizan182 #10222 üzenetére
Az Apple divat nem több, szerintem semmivel nem ad többet mint egy olcsóbb termék. Tudom volt Apple cuccom.
Tévé piacon azért van félni való, lehet ma te vagy a király holnap már sehol se leszel. A gyártók évtizedek óta karteleznek pont azért, hogy ne legyen túl nagy bukta. Ha az LG beáll a sorba akkor tuti vesztes lesz, pont most szakíthatna nagyot és nem feltétlenül a magas haszonnal. Most kellene az LG-nek tenni azért, hogy a csapból is OLED folyjon. Ehhez nagyon sok eladás kellene, nem elég a prémium szegmens. -
Joshi
félisten
válasz
Pro Koryak #10232 üzenetére
Sőt, a FHD OLED-ről nem is beszélve, képminőségben az is verhetetlen.
-
Joshi
félisten
válasz
ottofon #10317 üzenetére
A Sony A1-en szerencsére most először működik úgy az automatikus fényérzékelő mint azt az ember elvárná. Ha hirtelen világos a kép akkor ugye bevilágítja a szobát a tévé, de nincs az mint régen, hogy ilyenkor leveszi a hülyéje a fényerőt így ingadozónak érzékeli az ember a fényerőt. Sonynál jól működik. Az más kérdés, hogy kinek elég a tévé által belőtt auto fényerő kinek nem. Sokan meg az Androidos rendszert fikázzák.
-
Joshi
félisten
válasz
Zsmester89 #10320 üzenetére
Végre egy normális tévé brutális kontraszttal(OLED) és egy ilyennel hazavágjam az egészet? Tudod te miért találta ki ezt a Philips? Elmondom hogy az LCD gyenge kontrasztját hivatott javítani. Ok hogy valakinek tetszik és úgy általában divat lett, de én nagyon örülök hogy sötét van a szobában amikor mozizok. Én akkor tudnám hasznosnak találni, amikor buli van és megy a zenecsatorna videoklipekkel. Na akkor jól néz ki, feldobja a hangulatot. Ja hogy tévé csatornáknál ez így nem is működik csak HDMI-n keresztül? Az gáz.
-
Joshi
félisten
válasz
Tarlóbetyár #10326 üzenetére
Ez hülyeség, akkor az a tévé hibás gariztasd.
-
Joshi
félisten
válasz
allein #10328 üzenetére
Mérd meg a tévé hátlapján a felfogató csavarok távolságát, ha minden igaz 400X400(mm) lesz. Ehhez megfelelő falikonzolt vegyél ami elbír legalább 20kg-ot. A tévé nincs 20kg(~16kg), de inkább többet bírjon mint kevesebbet. Egyébként a tévé megfelel a VESA szabványnak.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
Én ilyen falikonzolt ajánlok, mert ezt tetszőlegesen tudod tolni le és fel. Magyarul oda rögzíted a tévé hátlapjára ahova akarod. Most itt nem a mechanikai megoldásra gondolok ahogy ráakasztod a tartóra a tévét, hanem a két függőleges lemezre amit a tévé hátuljára csavarozol.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
Ren Hoek #10354 üzenetére
A 4K 120fps-nek akkor lenne értelme, ha valami Free-Sync szerűvel lenne megspékelve. Ugye ez majd a HDMI 2.1-el fog eljönni Variable Refresh Rate (VRR) néven.
A 4K 120fps inkább az ilyen videók lejátszásánál jöhet jól, nem hinném hogy a game szóhoz lenne köze. Nyilván működhet játéknál is, de ahhoz nem eshet be az fps 120 alá.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
chris0000 #10372 üzenetére
Játékra nem feltétlenül kell az OLED, filmre viszont OLED tulajként azt mondom hogy semmi mást. A sötét részek beállítása Sony A1-nél elég részletes, pont ezen a téren jobb mint az LG. A Szárnyas Fejvadász tényleg jó példa erre, de azt a filmet szigorúan sötét szobában kell nézni és pont az a lényege, hogy annyira sötét van a házban(már mint a filmben lévő házban
). LCD után szokni kell az OLED-t, mert brutális a feketéje.
Viszont LCD-nél nem csak a gyenge fekete a gond, hanem a háttérvilágításból adódó nem homogén felület(felhősödés ami idővel rosszabb is lehet). Na ez OLED-nél nincs, ugyanis minden pixel világít és egyedileg vezérelhető.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
Ren Hoek #10423 üzenetére
Egy 65"-os tévé előtt ülni a nappali közepén elég vicces lenne, konzol soha nem érdekelt. Én fps játékkal íróasztalnál ülve szeretek játszani és ott netezek is, mert így kényelmes és ezt szoktam meg. Azt kijelenteni amiket a #10403-ban írtál nagyon nagy túlzás. Vannak nagyon komoly gamer monitorok, igaz hogy egy tévé árával vetekszenek.
OLED-ből szerintem soha nem lesz monitor, előbb lesz a Samsung féle microLED-ből.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
hakos1987 #10428 üzenetére
Ha te kontrollerrel ügyesebb vagy mint egérrel, akkor nagyon béna lehettél egérrel már bocs.
Az adatlapomon lévő procit 2014-ben vettem a vga-t pedig 2015-ben, nem volt olcsó de a mai napig bírja a sarat. Szóval nem igaz hogy évente konfigot kell cserélni, inkább a felső kategóriát kell választani még ha akkor éppen drága.(#10434) Gtaati a lovat is meg lehet ülni fordítva, csak nem úgy szokták.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
hakos1987 #10431 üzenetére
Nem tudom hogy az XE93 milyen, de a ZD9 egész jónak tűnik még OLED mellett is. Nyilván nem egy OLED kontrasztos tévé, de azért nem tűnik rossznak. Igaz hogy OLED árban van.
OLED vs ZD9[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
daneel_hu #10469 üzenetére
"Ha lesz egy működő és értelmes BFI, kicsit feljebb tudják tornászni még a fényerőt (vagy Strezi által megálmodott BFI-t teszik bele), akkor itt a többi technológiának reszeltek. Az LG annyit fog kérni ezekért a cuccokért amennyit nem szégyell."
Nanana, azért lesz ám itt más is.
Hozzászólok Aktív témák
Hirdetés
- [Re:] Apple iPhone 11 - népalma
- Telekom mobil szolgáltatások
- [Re:] LEGOLCSOBBAN ! CSAK A HÉTVÉGÉN ! Új, Hivatalos Magyarországi Playstation 5 (Lemezes 2 év Garancia) !
- Bugok @ PH! lapcsalád
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- Windows 10
- Diablo 3
- [Re:] Honda e menetpróba
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- DIGI internet
- További aktív témák...
- Acer Aspire V5-471 Alkatrész
- Intel i3-9100F Quad-Core / GTX 1060 6GB / 16GB DDR4 / 256GB M.2 / 500GB HDD / CoolerMaster 500W
- DJI Osmo Mobile 2 + táska, kiváló állapot, INGYEN FOXPOST v FUTÁR
- Predator Helios 300, 17,3", 240Hz, 100%sRGB, Gari : 2024 december végéig (gyári Acer)
- Palit GeForce RTX 3060 Ti Dual OC 8GB GDDR6 2023.12.-ig alza gari
Állásajánlatok
Cég: Intelliport Systems Kft.
Város: Budapest
Cég: ELPRO Systems Kft.
Város: Budapest