- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Androidos fejegységek
- Napelem
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- [Re:] Villámtempóban érkezett meg hazánkba az új DJI drón
- ASUS notebook topic
- Olcsó sportkamerák (GoPro alternatívák)
- [Re:] Március végén startol az Intel új asztali processzorcsaládja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- RAM topik
- [Re:] [tomiivagyok:] Munkavállalás 2020-ban: a keserű igazság
- [Re:] Űrhajózás 2020 - Összefoglaló
- [Re:] [oriic:] A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- [Re:] [Parci:] Milyen mosógépet vegyek?
- [Re:] [PBalázs:] Amíg blokkolva vagyok, addig kötelező a piros hivatkozásokat nézegetnem
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Hozzászólok Aktív témák
-
Joshi
félisten
válasz
adamssss #9523 üzenetére
Most ezt úgy mondod, mintha a fél vagy egymillás tévéit évente cserélnék az emberek. Azért ennyire nem vet fel senkit a pénz.
Ha mondjuk LG vagy Sony tévéje van az embernek, akkor van HLG, HDR10 és Dolby Vision amivel sok-sok évig el lehet lenni főleg úgy, hogy DV filmet még nem is láttam.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
Pro Koryak #9541 üzenetére
"Csak olcsóbb modell lesz"
Alapban már így is jóval drágább volt az A1 mint az LG megoldása, mi értelme lenne a Sonynak két OLED modellt fenntartani? Mindenesetre fura az A1 után az AF8 megnevezés.
-
Joshi
félisten
Itt egész érthetően és részletesen leírják a HDR szabványokat. Már ha valakit érdekel és még nem tudja ennyire részletesen a témát. Egyébként kitérnek a támogatott HDMI szabványra és tényleg nem kell a HDR-hez HDMI 2.1.
A képből is látszik, hogy ha a Samsung, Pana és JVC nem keverne, akkor akár támogathatná az összes gyártó és forgalmazó az összes HDR szabványt.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
Böszme nagy a 65" is, persze a szobám csak 3,5m széles, tehát ~2,8m-ről nézem. A 77" már zavaró lenne ha tévéadást néznék. De pl HDR filmnél már olyan óriási fényereje van egy ekkora készüléknek, hogy egy sötét jelenetről hirtelen világosra váltásnál kisüti a fény a szemedet. Azért a vetítés sokkal másabb, ha pedig 55"-os tévéhez viszonyítva arányosan messzebbről nézel egy 77"-os tévét is, akkor meg nem sok értelme van. Nem vagyunk egyformák, lehet hogy te jobban bírnád az erős fényt.
Szerintem ~90%-ban sima HDR10-es filmek lesznek még sok-sok évig.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
Pro Koryak #9554 üzenetére
És mi értelme van mondjuk a Sonynak két OLED szériát piacra dobnia? Olyan olcsón úgy se tudja adni mint az LG. Azt tudom elképzelni, hogy 2018 közepéig még gyártják az A1 szériát is, ha lesz rá kereslet. Aztán jövőre meg ugyan így tesznek az AF8-al ha kijött az újabb modell. De hogy évekig legyen A1 az tök hülyeség, max ha jóval olcsóbban adná a Sony, de miért adná olcsóbban?
-
Joshi
félisten
A feltekerhető OLED-ről már nem is beszélve.
(#9569) Pro Koryak Én csak azt akartam mondani, hogy egyetlen gyártó se tartja meg 1-2 évnél tovább az aktuális modelljeit. Ma ez van holnap meg az. Szerintem a tévégyártók simán azt csinálnák, hogy megrendelésre gyártanának készülékeket ahogy az autóiparban is van. Csak hát tévéből muszáj pufferre gyártani, szerintem csak a puffer eladásáig lesz A1. Viszont idén nagy eséllyel ki lehet majd fogni 7-800k-ért egy 65A1-et.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
dgyuri0123 #9626 üzenetére
-
Joshi
félisten
válasz
envagyok #9646 üzenetére
Gyanúsan olcsó, még az LG se adja ennyiért. Az eddigi rekorder még mindig a GRUNDIG 65 VLO 9795 SP a maga 1800€-val, természetesen képmérethez mérten.
-
Joshi
félisten
válasz
Ren Hoek #9677 üzenetére
Ahogy kifejtettétek a BFI a mozgásmegjelenítést hivatott növelni. De ugye plazmánál csak FHD volt a 4K-nál állítólag még rosszabb a helyzet. Sony OLED-nél két opció van, alacsony és magas(van egy csúszka is, de arra se látok változást). Magasnál olyan szinten villog a kép hogy öröm nézni
, persze alacsony értéknél semmit nem lehet észrevenni a kikapcsolt állapothoz képest. Nekem az a fura az egészben, hogy a mérnökök nem látják hogy a BFI nem jó? Vagy az interpolációnál képhibák jelentkeznek? Ez olyan mintha csak beleraknak ilyen-olyan opciókat ami a gyakorlatban nem sokat ér. Az eddigi összes tévémen minden sz@r ficsört kikapcsoltam mert egyszerűen úgy volt jó a kép. A judderen én se tudtam javítani, az 50fps videóknál nincs de ugye az meg nem mozis. Szóval még mindig itt tartunk egy akár többmillás tévénél. Szégyen.
-
Joshi
félisten
Abban is használom. Mozgásban találtam számomra jót(nincs judder), de képhibák jelentkeznek. Sony-nál lehet finomhangolni a dolgot, de akkor meg lesz egy köztes állapot ahol nincs képhiba viszont a judder valamennyire érzékelhető. Te ismered a Sonyt, mit ajánlanál ha mondjuk nem gond a szappanopera hatás, de ne legyen képhiba?
-
-
Joshi
félisten
válasz
toto222 #9793 üzenetére
A képminőség sok mindentől függ, most pártatlanul értem ezt. Itt most értelmetlen felhozni plazmát, lcd-t és oledet. Mindegyik paneltípusnak vannak előnyei és hátrányai. Badarság leszűkíteni egy panelra a minősítést. Én monitornak biztosan nem használnék oled-et, természetesen ez nem azt jelenti hogy nem lehet.
-
Joshi
félisten
válasz
Balika911 #9898 üzenetére
A gariztatás és az elállás joga nem ugyan az. Ha időn belül elállsz a vásárlástól az mindenhol zökkenőmentes, mivel törvény írja elő. A kérdés hogy a tévédre milyen garit adott az EMAG, gyárit vagy az EMAG, mint forgalmazó által kiállítottat?
-
Joshi
félisten
Lehet volt már, de itt különböző tévéket lehet összehasonlítani. Azt nem tudom hogy az Rtings mennyire tesztel hitelesen.
Megnéztem volna egy Pana OLED-et is, de egyik modelljüket se tesztelték.
-
Joshi
félisten
Viszont tesztelték a C7-et is, az átlagban jobbra jött ki az A1-nél. Persze ezek nüansznyi különbségek, nem is csoda hiszen mindegyik LG panel. A Sony BFI-je számomra még mindig érthetetlen. Ebben a tesztben hogy a fenébe nem tűnt fel nekik hogy használhatatlan?
Nem olvastam el a tesztet, csak az eredményeket néztem.
-
Joshi
félisten
A cikkből idézve ez pontosan mit akar jelenteni? Google fordító elég kacifántosan fordítja.
[Update 22/01/2017: Sony Europe has since released an official statement which backs up our original thoughts and conclusion.] As follows:"Select Sony TVs will support Dolby Vision with the software update to be rolled out in Europe within February, 2018. After the Sony TV receives the software update, devices with Dolby Vision playback (such streaming media players and UHD Blu-Ray players) that are connected to the Sony TV by HDMI will also require a software update to support Dolby Vision playback through the device. For more info on the timing of an update to a particular player, please contact the player’s manufacturer.”
-
Joshi
félisten
-
Joshi
félisten
Igen, de miért küzdenének vele a gyártók? Nyilván a Sony 4K BD lejátszója tudni fogja, de nekem a mostani Oppo 203-as lejátszóm nem hinném hogy tudja. Csak ezért biztosan nem fogom lecserélni a lejátszómat. Mondjuk az Oppo cfw-vel egyelőre nem tudja a DV-t szóval nincs is miről beszélni.
-
Joshi
félisten
Normál otthoni használattal már a plazma se égett be. De ott működött a zoomolt kép és akkor a logo se volt benne a képben, pl statikus kép ghost megmaradt, akkor egy napig járatta az ember zoomolt kép mellett és szépen eltűnt a ghosting. Nem tudom ez OLED-nél mennyire működik, egyszer már kérdeztem de nem kaptam egyértelmű választ.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
kalimist #9998 üzenetére
Az erősítőt mindenképpen ki kellett kerülnöm mivel igaz hogy 4K-s, de úgy általában a HDR-t nem támogatja. Az Oppon van külön Audio HDMI kimenet is, szóval nem probléma.
A Dolby Vision miatt nem parázok, csak ha valamit beígérnek akkor ne ilyen kompromisszummal. Szerintem amcserikában lesznek perek ez miatt. -
Joshi
félisten
"Most mindenki rohan lecserélni a 3D-s tv-jét HDR-esre, miközben van több száz 3D-s film és 10 HDR-es."
Nézd már meg a HDR kiadványok mennyiségét, ez azért jóval jobban terjed mint anno a 3D. Persze itthon eredeti kópában nem nagy a választék, de a bizonyos helyről rengeteg beszerezhető. -
Joshi
félisten
Nincs gond a felskálázással, egyébként is a HDR-en van a hangsúly. Ahogy krx21 is írja a megnövekedett színtér és a jobb színátmenetet (kevésbé bandinges megjelenítés) miatt már megérte a HDR. A 4K felbontás önmagában nem sokat érne. Biztosan jó a 65VT60-as plazma, de nekem ingyen se kellene.
-
Joshi
félisten
válasz
Partizan182 #10053 üzenetére
Nézd meg a Deepwater Horizon, Interstellar vagy a Blade Runner 2049-et. Ezeknek a filmeknek jót tesz a HDR. Viszont érdemes odafigyelni a beállításokra is, nem szabad túltolni a színeket és egyéb beállításokat.
Nekem múltkor az Oppo 203 olyan szinten túltolt színekkel adta ki magából a HDR-t, hogy égnek állt a hajam.Állítgathattam én bármit akkor se javult. Aztán amikor újraindítottam az Oppo lejátszót minden megjavult és csak annyira volt HDR amennyire kellett. Nem tudom mi volt ez, de lehet hogy több rendszernél előfordul az ilyen.
-
Joshi
félisten
Plazma vs OLED
Nem akarom fikázni a plazmát, de köszönő viszonyban sincs az OLED-el.ui.: konkrét 65VT60 vs OLED összehasonlítást kerestem, de nem találtam.
[ Szerkesztve ]
-
-
Joshi
félisten
válasz
Pro Koryak #10061 üzenetére
Számtalan összehasonlító teszt van Pio és Panáról, de engem egyáltalán nem győzött meg a Pio. Persze nem mai darab, a korát biztosan megelőzte ez nem kérdés.
-
Joshi
félisten
Csak emlékeztetőül, hogy mennyibe került legutoljára a 65VT60, nem kezdeti ár, ez a kifutó ára volt.
Gondolom akkor se volt ennyi pénzed egy tévére és akkor a plazmát fikáztad hogy hogy adhatják ennyiért.
Árukereső
EDigitalEgyébként tavaly év végén linkeltük a Grundig 65-ös OLED-jét, ami azt hiszem a német MM-ben 1800€ volt akciósan(most 2700€). Szóval már most jóval olcsóbb is lehet egy OLED.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
Csak mindig azzal jössz hogy milyen drága egy 65"-os OLED amikor ugyan olyan drága volt anno az ugyan ekkora plazma is. Sajnos a 65" + méretért sokat kell perkálni és ez még sokáig így is lesz.
Képzeld láttam VT szériát de ST-t is, majdnem VT-t vettem csak akkor soknak tartottam az 50"-ért az 500k-t. Utólag nem bántam meg hogy plazmából olcsóbbat vettem, hiába Pana plazma akkor is komoly hiányosságai voltak a plazmának, nem véletlenül kukázták. -
Joshi
félisten
"Félmilliót nem ér egy 55"-os tv és 1 milliót sem egy 65"-os."
Mondjuk hogy ez a te véleményed, ha így lenne akkor nem lehetne eladni 500-ért az 55"-os tévét vagy 1milláért a 65"-at. Ja és akkor most neked nem lenne 500 ezerért 65"-os plazmád."Amúgy meg azóta eltelt majdnem 5 év, aztán sehol nincsenek a megfizethető nagyképernyős (75" +) tv-k. Nekem ez minimális fejlődés ennyi idő alatt."
Évtizedek telnek el úgy, hogy a legtöbb embernek nem telik nagyobb lakásra mint amiben jelenleg él. Ez ilyen játék.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
Csak érdekességképpen hogy milyen furcsa az emberek gondolkodásmódja. A te példáddal élve, ugye azért nem vettél anno X összegért egy 65"-os tévét, mert sokallottad érte a pénzt. Inkább évekig sóvárogtál ahelyett hogy akkor kiadtad volna azt az összeget a tévéért amennyibe került. Már rég el is felejtetted volna a kiadás terhét, de cserébe sok-sok éve boldog tulaja lennél. Ehhez képest most vettél egy régi technológiát nem kevés pénzért, de az elvesztegetett éveket már nem hozhatod vissza. Ez csak egy példa hogy ki hogy gondolkozik.
ui.: félre ne érts, nem vagyok saját pénztárcámnak az ellensége, de ha egyszer évtizedek óta ez van akkor nincs mit tenni. Az nem old meg semmit hogy siránkozunk.
[ Szerkesztve ]
Hozzászólok Aktív témák
- Cyberpunk 2077
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- [Re:] MSI RTX 3070 Gaming X Trio! 2024.01.27 ig garancia!
- [Re:] SEAGATE OEM HDD 2TB 2,5" SATA 5400RPM (bontatlan)
- Mozilla Firefox
- World of Tanks - MMO
- [Re:] Dell Intel SSD DC S3510 Series (max 3db)
- Androidos fejegységek
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- [Re:] Eladó WD30EFRX 3TB-os NASware3.0 merevlemez!
- További aktív témák...
- HP DESKTOP (775,478)
- HP EliteBook 840 G2 „Golyóálló” Prémium Üzleti Laptop 14” -75% i5-5300U 8GB 120GB SSD FHD IPS !
- Verhetetlen áron HP ProBook, jó akku, szép állapot 15,6" i5/8GBRAM/256GBSSD/HD LED kijelző/DVDRW
- Szép HP EliteBook 840 G2 „Golyóálló” Prémium Üzleti Laptop 14” -75% i5-5300U 8GB 240GB SSD FHD IPS !
- Bomba áron, MacBook Air 13" (2011 Mid) magyar billentyűzet, szép állapot, üzletből, i5/256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Core Systems Informatikai Kft.
Város: Budapest
Cég: Core Systems Informatikai Kft.
Város: Debrecen