- [Re:] Samsung Galaxy Tab S7+ - növekmény
- Intel Core i7 9xx "Bloomfield" (LGA 1366)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- [Re:] Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Hozzászólok Aktív témák
-
Joshi
félisten
-
Joshi
félisten
Azért linkeltem a fórumokat mert ott kimondottan ezzel foglalkoznak és nagyobb a tapasztalat.
Egyébként KnockOut87 fórumtárs is OLED-hez vett egy Himedia lejátszót, ha megkapta kérdezz rá hogy milyen.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
-
Joshi
félisten
Szerintem LG-nél is működik az, hogy a központi szervizbe elküldheted, viszont egy tévénél ez nem járható út mivel rizikós a szállítása. Pont ezért nem is ajánlott más országból beszerezni, hacsaknem azért mert nagyon olcsó. Pl a Logitechnél simán visszaküldheted az EU-n belül vásárolt terméket függetlenül attól hogy melyik országban vetted. Persze egy kormányt vagy billentyűzetet gond nélkül lehet postázni.
Itt egy Logitech kormány gariztatásának története, érdemes elolvasni. Mindenesetre gyártó és szerviz függő is a dolog.(#1851) krx21 te lehet hogy nem autóznál 250km-t, de szerinted mennyit utazik egy tévé mire megérkezik az értékesítési pontra?
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
"Csak nem autóznék 250km-ert egy ilyen TV-vel..."
Mivel nem azt írtad hogy úgy általában nem utaznék 250km-t, ezért nekem úgy jött le a válaszod, hogy egy ilyen tévének nem tesz jót az utaztatás. De ha sógoréknál beakcióznak egy tévét akár 2-300ezerrel olcsóbbra, akkor annyiért én hosszabb utat is megtennék. Persze nincsenek csodák, inkább angoloknál jellemző a drasztikus áresés. -
Joshi
félisten
válasz
Nemir Ombe #1868 üzenetére
Konkrétan én se vennék ekkora tévét mondjuk Bécsből, csak végigfutottam a gondolatmeneten. De végül is egy 65E6V-t mondjuk 800ezerért már lehet.
-
Joshi
félisten
válasz
Nemir Ombe #1871 üzenetére
Tudod mennyibe kerül egy 65E6V?
Ha én megkaphatnám 800ezerért az nem 10-15%-al olcsóbb, hanem közel 40%-al.
-
Joshi
félisten
válasz
Nemir Ombe #1875 üzenetére
Csak játszottam a gondolattal, egyébként se adok egy tévéért 1,3 millát.
-
Joshi
félisten
válasz
ottofon #1878 üzenetére
Ahogy krx21 is írja a prémium kategóriában már csak 4K HDR lesz, de nem is kell ezzel különösebben foglalkozni. SD adásnak már nem is kellene lennie, de sajnos a sávszél spórolás megy ezerrel, az biztos hogy idővel remélhetőleg kikopik. Most már biztosan nem vennék Full HD tévét.
-
Joshi
félisten
válasz
zsoltictrl #1892 üzenetére
Az általad említett két tévé nehezen összehasonlítható, mivel nagyon sok mindenben különböznek.
LG:
Full HD
ívelt
oled panelSony:
4K
nem ívelt
IPS panelHa az LG nem lenne ívelt én biztosan azt választanám, de ezt neked kell eldönteni. Egyébként láttad élőben a két típust?
-
Joshi
félisten
válasz
zsoltictrl #1894 üzenetére
Az OLED nem HDR képes(nem vagyok biztos benne) és csak 1920x1080-as felbontású, míg a Sony HDR képes és 3840x2160 felbontású. Azért azt jó ha tudod, hogy a Sony 4K fronton inkább belépő kategória, az LG OLED fronton szintén. Egy 4K 55"-os OLED nagyon-nagyon akciósan ~600-700ezer pl 55B6J, de ez nem 3D-és.
-
Joshi
félisten
válasz
Partizan182 #1908 üzenetére
"Aki 400 ezres 4k OLED-re vágyik az pár évig még ki kell hogy bírja, idén ilyesmi biztos nem lesz."
Attól tartok hogy jó pár évig várnunk kell. De én várok, nekem nem ér egy 65"-os tévé milliókat. Még az is lehet hogy addig várok amire az LG is RGB OLED-el jön ki. -
Joshi
félisten
válasz
zsoltictrl #1910 üzenetére
Vannak elfogadható tévék lcd-ben is, az a lényeg hogy nem szabad beteg összegeket költeni mert mindig lesz jobb és szebb.
-
Joshi
félisten
Ja értem, ezek szerint csak a 910-et hagyták meg abból az évből.
(#1921) zsoltictrl a C és B már jóval drágábbak, ezek most olyan 6-700k-ért mennek. Sajnos hiába vársz, mert rendszerint kifutnak a régi modellek. Csak akkor szokott drasztikus áresés lenni, ha sok a készlet. Ma már ilyen hibába nem esnek a gyártók, nincs eszetlen puffer gyártás sehol. Konkrétan a 2008-as válság óta figyelnek erre.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
zsoltictrl #1925 üzenetére
Az olcsóbb külföldi árak lehetnek az alacsonyabb áfa, vagy kiállított db esetleg újracsomagolt példány is. De akár a garancia hiánya, esetleg csak az üzletben érvényesíthető garancia. Nagyon körültekintőnek kell lenni főleg ekkora összegnél.
-
Joshi
félisten
válasz
Nemir Ombe #1927 üzenetére
"80"-nak OLED-ben 1M körül ...."
Ez már nagyon vad álom, a realitás talaján maradva még a 65"@800-as ár is illúzió.És mi van a kínai OLED-el? Nagyon nagy a csend.
Itt már megint TV Kartel van.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
envagyok #1929 üzenetére
"Vagy mi van, amiben rossz az oled?"
Kib@szott drága.(#1930) Nemir Ombe a TV Kartel mindig utólag derült ki és érdekes módon mindig kifizették a büntetést az érintett gyártók úgy, hogy meg sem karcolta őket. Hidd el hogy ez nem véletlen, ezek a TV árak bődületesen magasak.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
Nemir Ombe #1932 üzenetére
Az a gond hogy ez nem vicces, ilyenkor mit csinálnak a vizsgáló szervek?
Esetleg a Bahamákon nyaralnak a kenőpénzeken?
-
Joshi
félisten
válasz
envagyok #1983 üzenetére
Semmiképpen se árt a 4K FHD-hoz képest, akkor meg miért furcsa hogy a prémium kategóriában már csak 4K panelek vannak? Ráadásul nincs megszabva hogy ki milyen távolságból nézze a kijelzőt. Szerintem pont hogy jó nekünk hogy fejlődik a technika, viszont az igaz ahogy krx21 fórumtárs is írta, hogy most már nem a felbontás a szűk keresztmetszet. Mivel az LG-nek egyelőre nincs konkurenciája, ezért bőven elég kis fejlesztéseket eszközölnie.
-
Joshi
félisten
válasz
Faresz29 #1987 üzenetére
Neked kell eldönteni hogy megér annyit egy 55".os 4K OLED vagy sem. A képét meg tudod nézni egy üzletben is sőt, vásárlás után el is állhatsz a vételtől ha esetleg nem jönne be.
(#1986) envagyok Magyarország nem referencia semmilyen szempontból, szóval kár jönni a maszek tévé szolgáltatók minőségével és az átlagkeresetekkel. Az meg hogy neked mi volt a jó vétel az magán ügy, nem vagyunk egyformák. Te FHD-t vetted mert neked megfelel pont. A nézési távolságot meg ne erőltessük.
-
Joshi
félisten
válasz
envagyok #1989 üzenetére
Ez igaz, de miért ne ülhetnék közelebb egy kijelzőhöz ha úgy tartja kedvem? A nézési távolság nem olyan hogy 2m-ről kivehetőek a részletek 2,2m-ről már nem. Bőven van átmenet és abszolút nem a pixeleket kell kiszúrni. Én megkérlek hogy hagyjuk ezt a témát, ha neked ez a véleményed elfogadom. Ja és van 4K tévém mielőtt ez lenne a következő kérdés.
-
Joshi
félisten
válasz
Speedy7 #1994 üzenetére
Ezzel a -20%-os MM akcióval az a gond, hogy ott sokkal magasabbak voltak az árak mint úgy általában. Szóval egy 65E6V az MM-ben ~1,5milla volt addig máshol ~1,3milla. Most beesett 1,3 alá szóval ez így közel se -20%. A többi készüléket nem néztem. Akkor derül ki hogy trükközik az MM, ha mondjuk néhány héten belül mindenhol ~1,1milla lesz ez a tévé.
Hozzászólok Aktív témák
- Eladó WII U játékok és kiegészítők
- RX580 8GB 256Bit XFX gyári OC 1386mhz - 1 év garancia
- iPhone 12 Pro Max 256GB kártyafüggetlen - Graphite - 2021.11.16-ig Apple garancia - karcmentes
- Új/Bontatlan Lenovo ThinkVision IPS 24" LED Full HD Monitor 24 " E24-20 DisplayPort HDMI VGA
- Pénztárca barát áron dobozos új 10.Generációs gyártói garanciás 17 colos HP Laptop!!!/i3/8Gb/512Ssd/
Állásajánlatok
Cég: Ideastyle Professional Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT
Város: Budapest