Hirdetés
- [Re:] [Peter Kiss:] RTX 3060 "megjelenés" margójára
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [Vakegérke:] NyalóVilág: tíz, kiver a víz - VV10 - Való Világ 10
- [Re:] [Wiz Khalifa:] Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Hozzászólok Aktív témák
-
Joshi
félisten
válasz
Ren Hoek #8957 üzenetére
Olyannyira nem urban legend, hogy a szerencsétlen Onkyo 636-on már csak két HDMI működik.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy általában az erre érzékenyebb készülékek HDMI vezérlője döglik meg. Réges-régen egy belépős LG LCD tévémen 2x cserélt a szervíz alaplapot, mert a PC-t dugdostam rá. Az Onkyonál nem figyeltem hogy áram alatt van, hiba volt.
-
Joshi
félisten
válasz
envagyok #9014 üzenetére
Nem tudom hogy jutott eszedbe ismét a 4k, amikor ezt a témát te már leharcoltad itt a fórumon sokakkal. A kérdésedet fordítsd meg, mi a hátránya a 4K-nak a FullHD-val szemben? Letöltöttem ezt a 4k meccset és valahol itt kellene járnia a közvetítéseknek, csak hát a hardver jelenleg előrébb jár mint a műsorszolgáltatás. Pl sokat hozzátesz a Deepwater Horizonhoz a HDR, de bőven van még olyan film aminél előnyt jelent a 4K HDR. Persze ezt is el lehet kefélni mint ahogy azt a 3D-nél is megfigyelhettük, de az nem a technológia hibája.
A számítástechnika is óriásit fejlődött, fejlődhetne gyorsabban is de ugye ez üzlet is. Pont most volt egy cikk a processzorok fejlődéséről, az órajelemelés azért nem megoldható, mert a memória sávszélesség a szűk keresztmetszet. Nem véletlenül mennek a több mag irányába. Idővel megoldják ezt is, játékoknál amúgy se a proci a szűk keresztmetszet.
-
Joshi
félisten
válasz
sakal83 #9026 üzenetére
Jelenleg az OLED a legjobb képminőségű megjelenítő a piacon hátrányaival együtt. A 90-es években is méregdrágák voltak a projektoros tévék, pedig ma már vicces lenne egy olyan technológiát birtokolni. Minden termék csak kis ideig High-End, de akkor is az ha az adott pillanatban a legjobb. Pl atlétikában is aki ma a legjobb az holnap már nem lesz az, de akkor is ő a legjobb az adott pillanatban.
A B&O-ban ha OLED panel lesz akkor igen, elmondható lesz róla hogy a legjobb High-End termék a piacon, de addig csak egy méregdrága tévé.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
Akkor az a legjobb High-End termék, de az nem annyiba kerül mint az átlagos OLED tévék. Ráadásul Nemir Ombe pár napja írta be, hogy az osztrák Saturnban akciósan 2000€ volt a 65"-os Grundig OLED. Szóval nincs semmi gond az OLED árával, egy Sony 65ZD9 is milla fölött van pedig az LCD.
-
Joshi
félisten
A Sony A1 dizájnjára is azt mondták sokan hogy ez most mi? Akkor nem tudom a B&O mit akart ezzel, de biztosan tetszik valakinek. A hivatalos honlapon lévő videóban a kisgyerek nem tudja, hogy ugyan úgy bámulna egy töredékébe kerülő LG B7 előtt is. De ugye ez presztízs, a megfelelő körökben értékelik csak. Na nem a gyerekek.
Bang & Olufsen Beovision Eclipse 65" 7500£
-
Joshi
félisten
válasz
Pro Koryak #9035 üzenetére
Tudom hogy jó a ZD9, de otthon biztosan nem használnám ki a magasabb fényerőt. Inkább egy világosabb helyiségben lenne jobb választás mint az OLED, pl kiállítótermek, üzletek vagy prezentációk. A győri MM-ben van egy 65ZD9, nézegettem és tényleg jó, de az OLED jobb.
-
Joshi
félisten
válasz
janos666 #9033 üzenetére
Nekem bőven jó lett volna az LG W7-es szériája, ugyanis a falon van a tévé. Mivel ez is újdonság kétszer annyiba kerül mint a hagyományos társai. Nekem még hangprojektor se kellene hozzá, bőven elég lenne egy tenyérnyi vezérlőbox hozzá. Állítom olcsóbban előállítható mint a hagyományos tévék.
-
Joshi
félisten
Most néztem meg a Star.Trek.Into.Darkness 4K HDR verziót és valami fenomenális volt. Nem tudom biztosan, de nagyon sok jelenet 16:9-es IMAX-es volt. Odabasz rendesen, csak ajánlani tudom. Jó ez a 4K HDR, nem kell ezt fikázni, csak normális forrást kell nézni.
Egyébként Fake 4K, de az IMAX-es teljes képernyős jelenetek nagyot ütnek. Ajánlott, és pont itt jön képbe a HDR.
ui.: mivel karácsony van, ezért mindjárt megnézek egy Bud Spencer filmet is. Bunyó karácsonyig?
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
envagyok #9051 üzenetére
Én sokkal közelibb feltételeket szabtam magamnak. Mégpedig ha a 65"-os OLED bemegy 1milla alá, akkor venni fogok. Én megléptem.
Te még várhatsz akár egy évtizedet is. Mindenesetre én drukkolok neked hogy megvalósítsd az álmodat.
És miért nem projektor ha már a méretekkel dobálózunk? -
Joshi
félisten
Majd ha a ledes kijelzők otthoni környezetben is elterjednek, akkor már lehet beszélni 120-150"-os képátlóról. Addig meg marad a kompromisszumos szórt fényű projektorozás ekkora méretben.
[ Szerkesztve ]
-
-
Joshi
félisten
válasz
Nemir Ombe #9065 üzenetére
Így van, ezért fölösleges valakit meggyőzni arról, hogy a 4k HDR hülyeség.
-
Joshi
félisten
válasz
envagyok #9070 üzenetére
Ha játékról van szó, akkor pont a prociknál nincs értelme óriási ugrásokra, de ezt már írtam neked csak nem reagáltál rá. Elég csak megnézni egy játékokkal tesztelt procitesztet.
(#9074) envagyok most már egyből 64 fős multiról van szó mi?
De akkor a 2600k procid is felejtős, pedig előbb még arról beszéltél hogy az alig gyengébb mint a 7700k. Ne beszélj félre. Egyébként se csak az órajel számít, mert az architektúrák között óriási különbségek vannak (teljesítményben is).
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
Nemir Ombe #9072 üzenetére
Konkrét dolgokról írj, ne beszél félre. A 4K nem csak a felbontást hozta magával értsétek már meg, ez egy út ami sokkal messzebbre vezet.
-
Joshi
félisten
válasz
envagyok #9077 üzenetére
Nem tudom miről beszélsz. Ha igazad lenne akkor nem írnám hogy "éppen most néztem egy hdr filmet ami szuper volt" hanem pont az ellenkezőjét. Érdekes módon mindig azok okoskodnak akiknek FHD OLED van. Engem nem érdekel hogy te hogy vélekedsz ez ügyben, de kérlek ne akarj meggyőzni engem hogy miért választottam rosszul amikor 4K OLED-et vettem. Ha nem akartam volna venni akkor nem vettem volna.
(#9078) envagyok a hardverekről meg végképp ne oktass ki, nagyon is tisztában vagyok az egyes hardverelemek képességeivel. Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
Nemir Ombe #9080 üzenetére
Egész idáig a 4K HDR-ről volt szó, te meg állandóan a marketingről hadoválsz. Szerinted a több millás fejlesztéseket bebukja egy cég? Nem hinném. Nem is értem mit lehet ezen ennyit görcsölni, vagy megveszed vagy nem. Semmi nem kötelező. A részetekről ez hiszti nem több. Még annyit megtehettek hogy kimentek tüntetni hogy miért ilyen drága az OLED.
-
Joshi
félisten
válasz
envagyok #9084 üzenetére
Nem értem hogy te/ti miért akarjátok megmagyarázni hogy miért hülyeség a 4K HDR? Én miért nem magyarázom meg hogy miért kell váltani FHD-ről? Ha valaki ingerenciát érez erre akkor had tegye, ez az ő döntése. Engem abszolút nem érdekel hogy te visszaváltottál 4K-ról FHD-re, így döntöttél és kész. Ez a fórum nem egymás győzködéséről szól.
-
Joshi
félisten
válasz
janos666 #9088 üzenetére
Töltsd le ezt a 4k focimeccset és nézz meg egy 1080i adást, nem gyengén zongorázni lehet a különbséget. Még akkor is lehetne, ha az 1080i 1080p lenne.
Az 50fps csak hab a tortán.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
envagyok #9092 üzenetére
Hiába számolgatsz nem változtat semmin, ahogy írtam vagy megveszed ennyiért vagy nem. A te 4K véleményedet mindenki ismeri, nem kell minden hónapban előhozni. A 65"-os mérettől mindig is drágák voltak a készülékek, aránytalanul drágábbak és ez nem holnaptól fog megváltozni. Egyébként se értem hogy miért csak az OLED-et hoztad fel mikor egy 65"-os csúcs LCD is milla körül van(Sony ZD9, Samu QLED).
(#9097) Nemir Ombe
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
envagyok #9109 üzenetére
Ki beszélt itt arról hogy ami ma csúcskategória az holnap nem lesz az, ez mindig is így volt. Az a tévé amit linkeltél belépőkategória csak nagy kijelzővel, nézd meg ugyan ezt a méretet Sony 75ZD9-ben. Én nem úgy vásárolok hogy mennyit fogok rajta bukni, engem ez nem érdekelt soha. Magamtól nem sajnálok semmit.
-
Joshi
félisten
válasz
Nemir Ombe #9207 üzenetére
"világ jobbik felén"
Nincs örökké jó világ. -
Joshi
félisten
Pont azért se erőltették tovább a gyártók, mert átlag 55"-on otthoni környezetben semmi értelme nem volt. De gondolom a fogyasztók nem keresték kellő mértékben. Egyébként nekem már a kezdetektől fogva értelmetlen ficsör volt, elég csak átgondolni pro és kontrában.
ui.: elég csak arra visszagondolni, hogy 2016-ban általában a C6 volt akciózva.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
Azért írtam átlag 55"-t. Tőlem hajlíthatják a 75"+ kijelzőket, nekem akkora nem is kellene, ahhoz már tényleg kicsi a nappalim. Lehet hogy mégis csak 75", de mégiscsak LCD.
Visszatérve a hajlításra, ha tényleg akkora jelentősége lett volna, akkor a gyártók nem engedik el ilyen gyorsan a témát.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
Ha A Samunak bejön a micro-LED, akkor annyira nem lesz az a szőlő savanyú. Főleg ha megfizethető árban lesz a 150"-os méret.
Ugye a micro-LED technológia is háttérvilágítás mentes, azaz végtelen kontraszttal fog rendelkezni. Első körben egyértelműen a milliomos dedikált moziszobával rendelkezők játékszere lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
Bubukain #9326 üzenetére
A Samsung új LED technológiájával már nyíltak mozik. Az otthonihoz viszont micro-LED-ek kellenek gondolom a méret csökkentéséhez, szerintem a 150" a legkisebb amit "tudtak" készíteni. Részemről ez csak találgatás, de az idei CES-en mindent megtudunk.
Igen arról pletykáltak, hogy a Samu újra nekiáll a saját OLED fejlesztésének. Ezek szerint csak pletyka volt.ui.: azért azt senki ne gondolja hogy a Samu micro-LED-je megjelenése pillanatában olyan lesz mint az OLED. Ennek a technológiának is kell néhány év mire kiforrja magát. Szerintem olcsó se lesz egy darabig az tuti.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
ottofon #9335 üzenetére
Nem értem miért írtad ezeket, de legalább tetted volna offba.
A quantumdot olyan mint a Sony Triluminos megoldása, azaz nanokristályokat alkalmaz. Hozzáteszem a Sony A1 OLED tévénél is van Triluminos. Na most akkor mi van? Jobb mint az LG OLED? -
Joshi
félisten
Egy kérdés a hozzáértőktől. A Dolby Vision elvileg tudja a dinamikus metaadatot, és az hogy működik a 2017-es LG tévéken? Gondolom HDMI-n keresztül sehogy? Érdekes, mert az Oppo 203 is tudja a Dolby Visiont, de azt csak HDMI-n keresztül lehet tévére kötni. Vagy most akkor a dinamikus metaadatnak nem feltétele a HDMI 2.1 szabvány?
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
Balika911 #9380 üzenetére
Engem nem érdekel az HBO, de kérdezd meg a Sony LCD topikban ott biztosan tudják a választ.
-
Joshi
félisten
válasz
Nemir Ombe #9383 üzenetére
A kérdés nem ez volt, hanem a specifikációk szerint csak a HDMI 2.1 tudja a dynamic HDR metadatat (SMPTE ST 2094). Most akkor hogy működhet teljesértékűen HDMI 2.0-án a Dolby Vision?
-
Joshi
félisten
Pontosan. Gyakorlatilag a mai napig nem találtam meg azt a jó beállítást amire azt mondanám hogy "na ez már igen". És most ez független a kijelző fajtáktól(oled, lcd, plazma). Nagyon kellene valami igazi korszakváltás, mert ez a 24p ez valami förtelem. Nincs minőségi mozgókép képkockák nélkül.
-
Joshi
félisten
válasz
Nemir Ombe #9470 üzenetére
Én soha nem találkoztam a Hobbit 48fps-es verziójával, nyilván nem a mozis vetítésre gondolok. Szerintem nem is adták ki ilyen fps-el.
-
Joshi
félisten
A Sony BFI-je engem nagyon idegesít, egyszerűen nem jó, de janos666 leírta hogy esetleg mi lehetne a megoldás. Én azt mondom hogy 50/60fps lenne a megoldás. Ma már nem westerneket nézünk ahol a 24fps volt a jó. Brutális akciójelenek vannak ahova bőven kellene a sok fps. Már ötleteltem ez ügyben, azaz jó lenne egy variable fps funkció.
Hozzászólok Aktív témák
Hirdetés
- LG OLED55E8 Talp nélkül eladó 1 év garancia
- Xiaomi MI9t Pro 6/128 GB
- RealPower ECO Silent 80+ Bronz 420w
- Remek áron eladó 8.Generációs Asus vivobook S14/i7/8Gb/256Ssd/Nvidia Geforce MX150/Fhd/Ips/Garancia/
- Eladó Microsoft Xbox One X 1TB játékkonzol, dobozos, gyári tartozékokkal, hibátlan működéssel!
Állásajánlatok
Cég: Polygence
Város: Budapest
Cég: ELPRO Systems Kft.
Város: Budapest