- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- [Re:] A használt berendezések felvásárlásával kerülgeti az USA korlátozásait Kína
- LG LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Raspberry Pi
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Hozzászólok Aktív témák
-
Joshi
félisten
válasz
dgyuri0123 #22241 üzenetére
Ja én nem tudok konkrét számokat mondani, csak tippeltem. De nem is ez volt a mondanivalóm lényege. Ha meg van még, akkor én erre (#22236) reagáltam a magam módján.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
janos666 #22248 üzenetére
Most már mondhatnál egy olyan Full HD tévét ami meg is tudja jeleníteni az általad felvázoltakat. Tényleg kíváncsi vagyok, mert írták is hogy a Full HD OLED is hiába 10bit-es panelt tartalmaz, ennek semmi előnye nincs. És azt se bizonyítottad be hogy az átlag Full HD kijelzők profitálnak a 4K HDR-ből. És én legalább írtam egy lejátszót ami nem kommersz fajta, de te semmi konkrétumot nem írtál.
-
Joshi
félisten
válasz
Pro Koryak #23178 üzenetére
+1
Voltak már OLED monitorok korábban is, persze lehet hogy kitaláltak valamit a beégés ellen, de nem hinném hogy hosszú távon hatékony lenne.Egyébként tudni lehet, hogy RGB OLED vagy az LG-féle WRGB OLED?
-
Joshi
félisten
Aki most "olcsón" nagy képernyős tévét akar venni, az inkább válassza az "OLED-ölő" Sony KD-75XE9405 modellt 720k-ért.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
mimic1979 #23185 üzenetére
Itt két dolog a lényeg. Az egyik, hogy a Himedia milyen hálózati protokkolokat támogat, a másik meg hogy a tévé milyenek támogat. Olyas valamit kellene keresned, ami mindkét eszköznek megy. Mivel a Himedia Q10 Pro Androidos, ott nagyobb tered van. Nekem már nincs meg a Q5 Prom és gondolom a Himedia topikban utána kérdeztél a dolgoknak. Az LG nem tudom miket támogat.
Egyébként kipróbáltam az MP4 Dolby Vision filmeket, de mivel nem szabványos megoldás, ezért az Oppo 203 idővel megakad a lejátszásban.Azt tudom hogy az LG belső lejátszója gond nélkül viszi.
-
Joshi
félisten
válasz
mimic1979 #23187 üzenetére
Szinte biztosra veszem, hogy idővel az MKV is támogatni fogja a DV-t. A drága médialejátszók pont azért drágák, mert jobb minőségben játsszák le a filmeket, mint egy tévés SoC. Hogy aztán kinek mennyit ér ez, azt mindenki eldönti maga.
Visszatérve a hálózati lejátszásra. LG tévénél gondolom a WebOs szabja meg a határokat, mert Androidnál azért nagyobb a mozgástér. Még esetleg rákérdezhetsz az LG LCD topikban is, ha eddig nem tetted meg.ui.: a Himedia képességei is nagyon korlátosak, lehet hogy jobb lenne neked egy NAS ha már a tévé belső lejátszójával játszod le a filmeket.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
mimic1979 #23189 üzenetére
A HDR-nek egyelőre egyik kijelző technológia se felel meg, mert míg sötét jeleneteknél az OLED a jobb, addig világosban inkább a prémium LCD kijelző. A Dolby Vision ráadásul magasabbra tette a mércét, ezért még inkább kompromisszumosabb. Most itt a színtér és színmélységről nem is beszélve.
HDR-nél jelenleg az a lényeg, hogy minden szabványt támogassa az adott gyártó, mert ezzel legalább kielégíti a user igényeit.Ha másért nem azzal, hogy elmondhatja hogy nekem "visz mindent".
A 2019-es Panasonic OLED-ek támogatni fogják a HDR10, HDR10+, Dolby Vision-t is. Ugyan ez BD lejátszóknál tudni fogja az Oppo 203/205-ös modellek is.Na persze a Pana lejátszók is, de azok meg kompromisszumosak más dologban.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
-
Joshi
félisten
válasz
renatto #23193 üzenetére
Azért hiányzott ez eddig a tévékből, mert a tévék kalibrálása eddig kínszenvedés volt. Addig amíg nem tudod hogy megy egy monitor vs tévé kalibrálása, addig nem érted a létjogosultságát.
A 2019-es OLED-ek nagyjából ugyan olyanok mint 2017 óta, szóval érdemi változás nem várható. Inkább HDMI 2.1 ficsör és egyéb sokak által preferált vagy nem preferált képességek lesznek. Szóval semmi különös.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
renatto #23196 üzenetére
"Csak úgy gondoltam volna maga az kalibráló eszköz ezekkel a mintákkal együtt van szettben."
Dehogyis, ez csak szoftveres támogatás (esetleg hardveres?) a tévé gyártó részéről. A kalibráló eszközt mint pl egy mindenki által megvásárolható készüléket (x-rite i1 display pro) külön meg kell vásárolni, ahogy a PC-és kalibráló szoftvert is."Valamint ennyire rosszul vannak beállítva a tévék hogy ennyire kell őket kalibrálni?! "
Talán a legrosszabb pont az LG ebből a szempontból, mert nekik óriási anyagi vonzata lenne ha minden készüléket egyedileg állítanának be (ők adják el a legtöbb OLED készüléket). Egyébként a Panasonic FZ800 a leg színhűbb tévé a piacon, és ezt most a gyári beállításokra kell érteni. Kalibrálva minden gyártó szinte minden modellje azonos szintre hozható, nyilván vannak szórások.A filmstúdiók ilyen készülékekkel dolgoznak.
Sony BVM-X300 V2
Sony BVM-HX310[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
Egyébként a CalMan támogatást már a tavalyi Sony AF9 kezdte, annyi hogy az LG is beállt a sorba. Gondolom lesznek még követőik.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
Ebből látszik, hogy 2019-ben is zérus előrelépés van OLED panel fronton.
Link.
-
Joshi
félisten
válasz
daneel_hu #23238 üzenetére
"Milyen fejlődést várnál még a panelekben?"
Három fontos dolgot kellene orvosolni. Az egyik a gyártásból adódó Vertical Banding ami szerintem javítható és idővel javulni is fog. A másik a sokat emlegetett beégés kockázatának csökkentése. A harmadik pedig a fényerő növelése. Utóbbi évről-évre minimális mértékben növekszik, de gyanítom hogy ennek (nem)fejlődése összefüggésben lehet a beégés kockázatával. Most nem részletezem a miérteket, a lényeg hogy ha valahogy megoldható lenne a beégés mértékének drasztikus csökkentése, akkor a fényerő is növelhető lenne nagyobb mértékben is, akár. -
Joshi
félisten
válasz
FollowTheORI #23265 üzenetére
Azért is írtam oda hogy "akár". Nyilván van egyéb korlátozó tényező is.
-
Joshi
félisten
válasz
daneel_hu #23268 üzenetére
OLED fényerejével 10%-os ablakban most sincs gond, a gond az 50% és a 100%-os ablakméretnél van. Pl egy teljes képernyős havas táj meg van?
Ahogy FollowTheORI is írta, valószínű hogy energiagazdálkodási okok is közrejátszanak ebben. Pl a Sony idei ZG9 LCD tévéjének háttérvilágítása már MicroLED-es.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
daneel_hu #23276 üzenetére
Szerintem egyszerűbb lenne janos666-nak kipróbálni egy kalibráló eszközzel, mert az sokkal pontosabban látná a fényerő változást. Ha megkéritek lehet hogy kipróbálja.
Én is ki tudnám próbálni, de az A1-ben még nem volt ilyen funkció. Még az is lehet hogy egyik Sony OLED-ben sincs ilyen funkció.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
Locutus #23282 üzenetére
"Namost ha a plazmát tudtam 6 évig PC monitorként használni beégés nélkül, akkor az OLED-nél említésre sem méltó a jelenség. Lassan egy hónapos a TV, és csak mosolygok itt a sok baromságon, hogy ki mennyire tudja túllihegni a beégés parát..."
Csak hogy a plazma technológia teljesen más elven működik mint az OLED. Az OLED nem beég hanem kiég, azaz bizonyos tartalomra jobban degradálódik az adott pixel mint a mellette lévő. Magyarul elhasználódik, fakul mert szerves(organikus) anyagot tartalmaz. És amíg a plazmánál a pixelek "kimoshatóak" voltak, ez itt végleges károsodást jelent. Nem véletlenül ajánlott az OLED vegyes tartalomra. Minél gyakrabban váltunk más és más tartalomra annál jobb. -
Joshi
félisten
válasz
Locutus #23287 üzenetére
Itt nem arról van szó hogy ésszel használod vagy sem. Én leírtam az OLED technológia sajátosságait plazmával szemben. Ez nem elmélet és feltételezés hanem tény. Az OLED így működik ha tetszik ha nem. Az megint egy más kérdés, hogy vannak felhasználási szokások amivel lehet lassítani és lehet gyorsítani a folyamatot. De attól a folyamat ott van, és ezt az Rtings-es teszt is bizonyítja. Én azt mondom, hogy 10 évig simán jók lesznek ezek a tévék, ha kicsit odafigyel az ember, és most nem drasztikus képzoomolásra vagy 60nit fényerőkre gondolok.
ui.: azt kell megérteni, hogy a szerves anyag öregszik, elhasználódik ahogy mi is.
Hogy példát is mondjak. Kalibráló eszközöknél is használtak szerves anyagot, janos666 igazol abban hogy azok a készülékek az évek alatt pontatlanok lettek. Most nem írok konkrét típust, de ez tény. Aztán ott vannak/voltak a Verbatim szerves hordozóréteget tartalmazó írható lemezei. Botrányosan szarok voltak. Stb.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
daneel_hu #23291 üzenetére
Nagyon sokat tesz az LG a beégés ellen, akár a szó szoros értelmében is.
Viccet félretéve a statisztikának olyannak kellene lennie, hogy minél újabb a panel, annál kevésbé lesznek problémák. Persze ez nem csak a panel fejlesztésének köszönhető, hanem a userek informálódásának is. Olvastam itt a fórumon, hogy van olyan C6 tulaj akinek a mai napig hibátlan a készüléke. Szóval nem lehet semmiről általánosságban beszélni, csak arról hogy az Organic az bizony szerves.
-
-
-
Joshi
félisten
válasz
ImACeltic #23466 üzenetére
Nem kell keresni az összeesküvés elméletet. Sajnos elmondható, hogy ebből a szempontból zérus előrelépés történt LG részéről. És ez minden bizonnyal nem is fog változni, míg ugyan azzal a gyártástechnológiával fogják gyártani évről-évre a paneleket.
ui.: számomra a legnagyobb negatívum az OLED-ben pont a Vertical Banding, és a fehérnél a rózsaszínes árnyalat (most nem jut eszembe mi a jelenségnek a neve). Persze nekem 2017-es panelem van, lehet hogy utóbbi jelenség már kevésbé feltűnő a 2018-as paneleknél. A beégést pont lakakilom, holott sokak meg attól paráznak.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
polonic #23474 üzenetére
A kamera sokkal jobban kihozza az effektet mint azt élőben látod, ráadásul minden panel szenved ettől a sz@rtól. Ha úgy ítéled meg, hogy téged zavar, akkor gariztasd, habár nem tudjuk milyen tévéd van.
A téglalap miatt én mindenképpen futtatnék egy manuális pixelfrissítést.
Hozzászólok Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- [Re:] A használt berendezések felvásárlásával kerülgeti az USA korlátozásait Kína
- LG LCD és LED TV-k
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- nVidia tulajok OFF topikja
- OLED TV topic
- [Re:] Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Futás, futópályák
- Raspberry Pi
- További aktív témák...
- Sony KD-55XF9005BAEP Garanciális(MM Garancia Plusz Gold 2024-ig), Hibátlan, Pixelhibamentes TV ELADÓ
- Dell Venue 11 Pro 7130, 2-in-1, 10.8" FHD IPS érintő, i5-4300Y, 4GB/256SSD, 1 kamerás, 6 hónap gar.
- VILLÁMAKCIÓ! Használt Surface Pro 5 (2017) - i7 4.0GHz 16GB 512GB Iris Graphics
- iPhone X Silver 64GB Kártyafüggetlen Garanciával Számlával
- iPhone SE 2020 Black 64GB Kártyafüggetlen Karcmentes Garanciával Számlával
Állásajánlatok
Cég: United Call Centers Kft.
Város: Miskolc
Cég: Core Systems Informatikai Kft.
Város: Debrecen