Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- HP notebook topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- [Re:] Idén jöhet az Exynos és AMD alapú Samsung notebook
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 (GA104)
- Synology NAS
- Milyen videókártyát?
- [Re:] Nem csak driveresen lesz elnyomva a GeForce RTX 3060 bányász énje
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Hozzászólok Aktív témák
-
Joshi
félisten
válasz
Piftuka #2052 üzenetére
Nincs ezen mit osztani szorozni, egy 65"-os OLED bőven milla fölött van. Ha mindenképpen OLED akkor csak és kizárólag az 55EG910 jöhet szóba ami FHD de legalább 3D viszont ívelt. Az 55B6J nem 3D-és az 55E6V viszont már megint drága. Ha aktív 3D kell akkor nagyon rossz helyen jársz, LG-nek nincs aktív 3D-je.
ui.: ha mindenképpen 65" akkor esetleg a Sony 65W857C jöhet számításba, de ott nagyon figyelni kell a homogén kijelzőre mert bele lehet futni sz@r példányba.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
Sávosodás, ABL és még ki tudja mert otthoni környezetben én még nem láttam OLED tévét.
ui.: de most úgy érzem hogy néhány éven belül nagyobb változások lesznek lcd fronton, ami ha nem is lesz jobb az oled-nél, de legalább az árakat le tudja majd faragni. Most is van egy 4K tévém amin nem is nézek 4K tartalmat szóval nem hajt a tatár.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
Nemir Ombe #2114 üzenetére
Nem a jelenről beszélek, attól hogy a Samu így árazta be a tévéit még nem biztos hogy ez így is marad. Szerintem fél éven belül normalizálódik a qled ára. Még1x mondom hogy én néhány év távlatáról beszélek. Nem fogok milliókat kiadni egy sz@ros tévéért, akkor marad ami van.
-
Joshi
félisten
válasz
envagyok #2117 üzenetére
A Samu idei qledje még nem igazi quantum, volt is ebből felháborodás hogy akkor milyen jogon nevezte el így. Ettől függetlenül az sem pálya ha egy tévéért egy valag pénzt ad ki az ember úgy, hogy évről-évre fejlődik. Ez az én meglátásom, aki hajlandó kiadni ennyit egy tévéért az úgy is megteszi.
-
Joshi
félisten
válasz
Nemir Ombe #2119 üzenetére
Pl a hifi cuccoknál is ugyan ez van, megjelenéskor brutál drága, de 1-2 éven belül jóval olcsóbb lesz (de ezt te tudod). Természetesen új termékekről beszélek. Egyébként ez igaz a tévékre is, lásd sokan linkelnek akciós oled tévé árakat. Ami ma méregdrága mint pl 4K HDR az holnap általános lesz. Annyira én se vagyok naiv, hogy azt képzeljem hogy 3 év múlva egy 65"-os OLED tévét megkaphatok 500ezerért. De azért 550 az már reális lehet.
(#2120) claire78 ezzel a példával csak az én nézetemet igazoljátok, ami ma ennyi az holnap sokkal olcsóbb és jobb lesz.
[ Szerkesztve ]
-
-
Joshi
félisten
válasz
Nemir Ombe #2132 üzenetére
Ha nagyon kell valami azt általában megveszem, de az OLED árban jelenleg nagyon az ingerküszöböm fölött van. Szó szerint sajnálom rá a pénzt.
-
Joshi
félisten
válasz
Nemir Ombe #2165 üzenetére
Nekem pl Sony 4K passzív 3D van csak hogy még inkább zavaros legyen a dolog.
Egyébként én semmilyen problémát nem tapasztaltam még, habár ha 3D akkor szigorúan BD50 3D-t nézek.
(#2158) Nemir Ombe szerintem sokunknak van értelmesebb dolog is amire el lehetne/kellene költenie több mint egy millát.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
Nemir Ombe #2167 üzenetére
Te nagyon nem akarod érteni amit mondani akarok. Mennyivel jobb ha azt mondom hogy egy magánrepülőre nem sajnálnám a pénzt csak éppen nem tudok venni. Vagy mire gondolsz? Egy millás tévét tudnék venni de szerintem nem ér annyit és ez igaz is, az újdonságok mindig drágák és a szórakoztató elektronikai termékek gyorsan elavulnak. Értettem tőled elsőre is hogy ennyi erővel a végtelenségig lehetne várni, de erre mondtam azt hogy van az az értékhatár. Ha ma hazavinnék egy OLED tévét pár héten/hónapon belül teljesen általános lenne viszont tudom hogy van számtalan más dolog is amire kellene költenem. Amúgy is van egy aránylag jó tévém amin amúgy is többnyire tévé adást nézek. Leírtam hogy nálam egy OLED 65"-os képátlójú tévé olyan 7-800k-ba lenne elfogadható ami egyáltalán nem lehetetlen árkategória. Lehet hogy nem jövőre, de én bízom benne hogy néhány éven belül ilyen áron fognak menni.
Volt hír hogy az LG nyomtatott OLED gyártósort is indít ami sokkal hatékonyabb lehet. Azért az idő mindenképpen az árcsökkenést kel hogy elhozza.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
Nemir Ombe #2169 üzenetére
Ennyire nem vagyok telhetetlen, 65" méretben egy csúcskészülék soha nem lesz 500ezer ezzel tisztában vagyok. De azt is látom hogy az elérhető árú méret évről-évre növekszik, ahogy az árak is csökkennek.
Egyébként játszottam a gondolattal hogy egy proji esetleg, de ott se lennék sokkal előbbre, mert egy valamire való házimozi proji nagyon drága minden tartozékával, és akkor még meg sem említettem a 4K-t. A másik negatívum pedig a panel lakás. -
Joshi
félisten
válasz
Piftuka #2198 üzenetére
Mindenképpen ajánlott egy minőségi médialejátszó ami kadenciahelyes lejátszásra képes, ilyen lejátszó mellett minden funkciót kapcsolj ki a tévén és csak finoman kapcsolj be olyan funkciót aminek esetleg hiányát érzed.
(#2205) Ijk igen én is így gondolom. Engem sokkal jobban zavar a mozgással kapcsolatos megjelenítés mint mondjuk a kontraszt. Persze utóbbi se elhanyagolható, de amikor valami akad, röccen attól a falra tudnék mászni.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
Egy 65"-os OLED másfél milláért igenis legyen tökéletes, ha bármibe is jobb egy régi technológia az régen rossz.
Az OLED fanok nem értik hogy miért írom azt, hogy van hova fejlődnie az OLED-nek. A túlárazott kérdés is értelmet nyer ha benézünk a "motorháztető" alá.
(#2218) zsoltictrl a tévé saját lejátszója nem kadenciahelyes, innentől kezdve felejtős.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
Nemir Ombe #2224 üzenetére
Plazmánál volt egy jó mozgásmegjelenítés amit az OLED nem tud, habár a 4K úgy általában nem tudja ami felháborító. Remélem érted hogy gondoltam.
-
Joshi
félisten
"Igazad van, ők látatlanban is jobban ismerik az OLED-et, mint a tulajok"
Megoszlanak a vélemények, én otthoni környezetben néznék meg egy OLED-et. Ha tényleg hibátlan akkor ok.(#2230) Nemir Ombe igen mert plazma már nincs az oled meg tudjuk. Esetleg van más alternatíva amiről nem tudok?
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
Nemir Ombe #2233 üzenetére
A plazmától meg kellett válnom mivel szimulátorozok cockpitből, aztat meg nem nagyon szereti a plazma.
A lényeg hogy én még várok hátha, ha meg nem oled akkor valós quantumdot.
-
Joshi
félisten
válasz
Nemir Ombe #2259 üzenetére
Ebből talán az 1000nit-es fényerő ami érdemi, na meg a széleskörű HDR támogatás de ez egy ilyen kategóriánál alap. Ha beesne egy 65E6 800ezer környékére lehet hogy meggondolnám.
-
Joshi
félisten
válasz
Nemir Ombe #2270 üzenetére
Anno venni akartam a győri MM-be egy akciós Sony fényképezőt csak itt nem volt, de hiába mondtam hogy a székesfehérvári MM-ben nagyon sok van nem hozattak nekem. Ennek már jó néhány éve, de sajnos hiába ugyan az a cég akkor is külön "kasszán" vannak.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
"Joshi Tudom, hogy elvileg külön kasszán vannak, de azért a kapcsolat megvan köztük, pl valaki venni akart az egyik boltjukban a helyszínen(csak online akciós terméket), erre az eladóval megcsinálták az online rendelést, bolti átvétellel, és már vihette is."
Online akciónál lehet hogy működik, de egyébként a két MM üzlet nem boltól egymással. -
Joshi
félisten
válasz
AVhelper #2279 üzenetére
A valós OLED tulajok szerint a 720nit is több mint elég otthoni környezetben ami hihető. Persze a HDR-t ez nem érdekli mert a fizika törvénye adott. Kérdés hogy mennyire szükséges a HDR, sokak szerint inkább a mozgásfelbontáson és egyéb dolgokon kellene csiszolni.
(#2280) Pumma én is írtam hogy az online rendelésnél az lehet hogy működik a dolog, de egyébként nem. Szerintem ejtsük a témát.
-
Joshi
félisten
-
Joshi
félisten
válasz
nobeige #2313 üzenetére
Teljesen mind1 hogy használtam vagy sem attól még az tény hogy a tévék belső lejátszója nem tudja a kadenciahelyes lejátszást. Ha elsőre folyamatosnak tűnik a kép az valamilyen interpoláció miatt van. Valakinek teljesen jó, ha neked is jó akkor nem kell külső lejátszó. Mondjuk ettől még vérszegény lesz a hálózati és formátum támogatása, de kinek mik az igényei.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
válasz
nobeige #2372 üzenetére
Simán használható a tévék belső lejátszója is a mai kor tévéin, de azért csemegézz a formátumok között és meglátod hogy nem annyira széleskörű a formátum támogatás. Aztán ott van a feliratkezelés ami orvosolható lenne Androidos OS-en keresztül egy Kodival, de ugye az LG-nek saját WebOs oprendszere van. Szóval vannak itt problémák rendesen.
ui.: most szándékosan elengedve a kadenciahelyes témát.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
Semmi rossz szándék nem volt a kérdésemben.
A mozgásmegjelenítés szerintem sokkal feltűnőbb ha "gyenge" mint a mozgásfelbontás. Ez a két fogalom nagyon keverhető nem?
(#2379) nobeige a kadenciahelyes lejátszás azt jelenti, hogy a lejátszó képes a 23,976fps megjelenítésére, nem a 24-re. De számtalan más pozitív érvet felhoztam amit egy TV belső lejátszója nem tud, de te kardoskodsz mellette. Tedd azt nekem hót mind1 hogy te min nézed a filmeket, egyszerűen csak van sokkal jobb is.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
félisten
"Ha mindkettőben eléri az oled az LCD szintjét akkor az lcd-nek harangoztak."
Biztosan nem, mert ez esetben az OLED lesz a prémium amit magas áron lehet adni az lcd pedig a kommersz.
Szerintem nemsokára lesz újabb technológia, rohamos ütemben fejlődik a technika. Jelenleg pont ezért nem tartom jó vételnek az oledet. Szerintem nagyon képlékeny technológia. Jó meg minden de nem az igazi.
Hozzászólok Aktív témák
Hirdetés
- Remek áron eladó 8.Generációs Asus vivobook S14/i7/8Gb/256Ssd/Nvidia Geforce MX150/Fhd/Ips/Garancia/
- Eladó Microsoft Xbox One X 1TB játékkonzol, dobozos, gyári tartozékokkal, hibátlan működéssel!
- Eladó Sony Playstation 4 SLIM 500GB fehér játékkonzol, dobozzal, gyári tartozékaival!
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 Pro 500GB !SSD! fehér ( PS4 Pro ), megkímélt, hibátlan, dobozával!
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 Pro 1TB fekete ( PS4 Pro ), megkímélt, hibátlan, dobozával!
Állásajánlatok
Cég: Interton Kft
Város: Budapest
Cég: Simplexion Informatikai Kft.
Város: Budapest